Kajetan Kajetanowicz

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Kajetan Kajetanowicz

Postprzez adamlen » wtorek, 19 sty 2016, 23:45

Tylko w relacjach z WRC, załogi z WRC2 pokazują zdecydowanie za krótko. Tu liczy się TOP3 w rajdzie i te załogi pokazują najczęściej. W ERC jest podobnie, ale tu właśnie Kajto będzie w tym TOP3 rajdu.
Wolałbym, żeby Kajto przeszedł do WRC2, ale decyzja o pozostaniu w ERC jest rozsądna z punktu widzenia sponsora, oby jeszcze doszło parę ciekawych załóg i walka będzie zacięta.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez karluum » środa, 20 sty 2016, 00:10

No i dobrze, że jest konkretny program. Skoda może fabryki nie wystawi ale ich Fabii to się trochę pojawi. Oczywiście, marzy się nam WRC2 ale myślę, że trzeba że dwa sezony tam pojeździć by myśleć o wygranej...
karluum
A5

Postprzez jacko » środa, 20 sty 2016, 00:19

speedyzxz napisał(a):(...) hmmm w uważam że Eurosport trochę jednak po macoszemu traktuje ERC i WTCC i wcale nie uważam że jest jakoś znacząco lepszy od WRC

jesli chodzi o pokazywanie kierowców WRC2 to rzeczywiscie troche slabo ale WRC to jednak teraz to juz bije na glowe ERC i eurosport, kilka OSów na żywo, relacje z kazdego dnia, w telewizji, do tego WRC+, a co mamy w eurosporcie ? dwie relacje z dwoch dni koło północy plus podsumowanie we wtorek po rajdzie, co prawda samo wrc+ ma troche bolączek np z działaniem live timingu, ale jednak wzieli sie do roboty i ostro przegonili eurosport
jacko
A5

Postprzez gregortest » środa, 20 sty 2016, 10:50

Czyli potwierdziły się przypuszczenia i prognozy większości.... :(
To co wykonali z tym ERC....to lipa.
Niewielkim nakładem mogli śmiało wejść w cykl WRC2. Odpuścić drogie rundy...
Szkoda...
Z drugiej strony cieszmy sie i z tego....bo mogło w ogóle nic nie być...
gregortest
A5

Postprzez Loeb1987 » środa, 20 sty 2016, 11:56

gregortest napisał(a):Czyli potwierdziły się przypuszczenia i prognozy większości.... :(
To co wykonali z tym ERC....to lipa.
Niewielkim nakładem mogli śmiało wejść w cykl WRC2. Odpuścić drogie rundy...
Szkoda...
Z drugiej strony cieszmy sie i z tego....bo mogło w ogóle nic nie być...

Dla Lotosu lepiej mieć ME niż 5-6 w klasyfikacji WRC2.
Poza tym gdyby nie Lotos to Kajto miałby emeryturę.
Loeb1987
A6

Postprzez FlatOut » środa, 20 sty 2016, 12:35

Loeb1987 napisał(a):Dla Lotosu lepiej mieć ME niż 5-6 w klasyfikacji WRC2.
Poza tym gdyby nie Lotos to Kajto miałby emeryturę.

Właśnie zastanawiam się jak to jest w przypadku Kajta... Czy on ma swojego menedżera? Czy ktoś działa w jego interesach?
Czy były jakieś rozmowy z MSportem na temat programu podobnego do Evansa w WRC 2 w nowej EVO Fieście?
Peugeot Rally Academy bedzie dwóch nie bardzo znanych kierowców José Suareza w 208 T16 i Jordana Berfę w R2, czy mistrz europy w fabrycznej ekipie to nie realna opcja?
Myślę że w tym roku ( jeśli sie uda obronić tytuł za co trzymam kciuki) powinni już zacząć rozmowy z zespołami żeby na przyszły rok nie być zależnym od sponsorów...

PS. moze gdyby Evans nie wypadł z pierwszego skladu MSport to Kajto dostalby szanse promocji Fiesty Evo w WRC2...
FlatOut

Postprzez Mad Max » środa, 20 sty 2016, 12:38

Nie rozumiem dlaczego większość z was od razu skazuje Kajta na klęskę w WRC2, ja myślę ze spokojnie sobie by poradził, i regularne TOP5 i podia w kilku rajdach jak najbardziej były by w jego zasięgu i to w pierwszym roku startów.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez okun911 » środa, 20 sty 2016, 13:15

FlatOut napisał(a):Peugeot Rally Academy bedzie dwóch nie bardzo znanych kierowców José Suareza w 208 T16 i Jordana Berfę w R2

Chyba wszyscy oprócz Breena jeźdźili w nagrodę w tym zespole Jose Antonio Suarez to mistrz 208 Cup, wcześniej byli Charles Martin i Kevin Abring. Jordan Berfa to najlepszy junior 208 Cup. Ten puchar jest dużo lepszy niż Junior ERC, w pierwszym mamy nagrodę 4-5 rajdów 208R5 w WRC wcześniej ERC, a w drugim przypadku tylko jeden start R5 w ERC.

Chyba ważniejsze dla Lotosu jest dużo częstsze pokazywanie ich loga w ERC.

viper napisał(a): Troche to dla mnie nie zrozumiałe dlaczego zabija sie umiejetnosci w drugoligowej serii wrc bo za takie trzeba uważać wrc2 w mistrzostwach swiata.

Jak zabija się umiejętności ??
okun911
N2

Postprzez FlatOut » środa, 20 sty 2016, 13:52

okun911 napisał(a):Chyba wszyscy oprócz Breena jeźdźili w nagrodę w tym zespole Jose Antonio Suarez to mistrz 208 Cup, wcześniej byli Charles Martin i Kevin Abring. Jordan Berfa to najlepszy junior 208 Cup. Ten puchar jest dużo lepszy niż Junior ERC, w pierwszym mamy nagrodę 4-5 rajdów 208R5 w WRC wcześniej ERC, a w drugim przypadku tylko jeden start R5 w ERC.

Z tym że mistrz ERC jest chyba wiecej wart niz zwycieskie serie juniorskie... Zastanawiam sie poprostu na ile ten tytuł moze przyblizyc Kajtka do fabryki, a na ile jest On już ukierunkowany na jazde w prywatnym teamie...

No i Abringowi się to opłaciło, bedzie miał program nowej R5 od Hyundaia i troche miał pecha ze jego kolegą w zespole byl Paddon bo pewnie i jakies szanse na WRC by były...
FlatOut

Postprzez Mad Max » środa, 20 sty 2016, 13:59

FlatOut napisał(a):Zastanawiam sie poprostu na ile ten tytuł moze przyblizyc Kajtka do fabryki, a na ile jest On już ukierunkowany na jazde w prywatnym teamie...
Myślę że w żaden sposób go to nie przybliży ale nie ze względu na umiejętności tylko ze względu na wiek - no chyba że mówimy o jakimś pojedynczym starcie, a w to wątpię bo jednak fabryki chyba wolą dać szansę na taki start młodszym zawodnikom z perspektywami na dłuższe zatrudnienie.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez FlatOut » środa, 20 sty 2016, 14:09

No to szkoda... Oczywiscie nie mialem na mysli odrazu fabryki w WRCu ale chodziło mi chociaz o starty w fabrycznej R5 jak Fiesta, Peugeot czy Fabia... apropo Skody to tam w składzie trzyma sie mocno Kopecky chociaż też do najmłodszych nie należy... Wiadomo ze tam jest troche inna relacja, Kopecky to Czech, Skoda jest Czeska a i sporo wspolnych doswiadczen maja na koncie... Chociaż w tym roku jeszcze nie obiło mi się o uszy gdzie Jan bedzie powoził? u sasiadów czy MERC?
FlatOut

Postprzez Loeb1987 » środa, 20 sty 2016, 14:11

okun911 napisał(a):

Jeśli interesują ich zagraniczne rynki to tak ;) Jeśli tylko Polskie to bez różnicy, mało kto ogląda relacje z rajdów.
Loeb1987
A6

Postprzez adamlen » środa, 20 sty 2016, 14:35

Loeb1987 napisał(a):
okun911 napisał(a):

Jeśli interesują ich zagraniczne rynki to tak ;) Jeśli tylko Polskie to bez różnicy, mało kto ogląda relacje z rajdów.

Czy aby na pewno w Polsce mało kto ogląda Eurosport? Kilka miesięcy temu była informacja, że to właśnie w Polsce jest największa oglądalność relacji z ERC. I to między innymi dzięki temu mamy w kalendarzu Rajd Rzeszowski.
Poza tym jak się wygrywa rajd w generalce to i w wiadomościach pokażą, a także bardo dużo w radiu mówili o Kajetanie w zeszłym roku.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez viper » środa, 20 sty 2016, 15:05

okun911 napisał(a):
viper napisał(a): Troche to dla mnie nie zrozumiałe dlaczego zabija sie umiejetnosci w drugoligowej serii wrc bo za takie trzeba uważać wrc2 w mistrzostwach swiata.

Jak zabija się umiejętności ??

Najpierw lał bezdyskusyjnie Polska czołówkę przez kilka lat. Potem zdobył tytuł ME. To nie wiem dlaczego podważa sie jego umiejetnosci w wrc2. Ile lat ma chłopak udowadniać ze jest wyjątkowy. Ja oczywisci3 nie twierdze ze w wrc ciał by sie z ogierem, ale Wrc2 to drugi garnitur pomijajac jakies pojedyncze przypadki, wiec uwazam ze pudło miałby pewne jezeli mozna użyć takiego określenia.
viper
S2000

Postprzez woocasch » środa, 20 sty 2016, 16:12

FlatOut napisał(a):Chociaż w tym roku jeszcze nie obiło mi się o uszy gdzie Jan bedzie powoził? u sasiadów czy MERC?

Z tego co pamiętam to pewny ma pełen sezon Mistrzostw Czech, do tego kilka startów w WRC2. No a co do ERC to wiadomo, że będzie jechać Barum bo to Mistrzostwa Czech.
Z tego co ktoś kiedyś tu na forum plotkował to Skoda dostała po cichu zadanie przetestowania kilku rozwiązań dla VW, więc logiczne jest, że lepiej jest to robić w WRC2 jadąc po tych samych trasach co Polo WRC, niż w ERC - ale czy to nie jest jakaś urban legend to inna sprawa :)
---
woocasch
woocasch
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP