Rajd Hiszpanii

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Hiszpanii 2014

Postprzez Thomas » piątek, 23 paź 2015, 19:42

"Do skrzyni, która padła, przed rajdem włożyliśmy 60% nowych części...Mam nadzieję, że będzie dobrze. Dużo zależy od tego, jakie będą warunki na OS-ach. Nie miałem za dużo szczęścia w tym roku i trudno doliczyć się rajdu, w którym nie było jakichś problemów. Dziś mogłem skończyć karierę na 2. zakręcie i wtedy wszyscy by mówili, że to był mój błąd, a to nie byłaby prawda. Mam wiele wad, ale jedną z moich zalet jest to, że jestem profesjonalistą" - powiedział Kubica na koniec dnia.

aż się ciśnie na usta kilka epitetów i teorii spiskowych :roll:
Ostatnio edytowano piątek, 23 paź 2015, 20:08 przez Thomas, łącznie edytowano 1 raz
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Rules » piątek, 23 paź 2015, 20:02

Jednia powiedzą, że zwycięscy są na mecie, inni, że opony same nie pękają, a ja myślę, że mamy naszego kierowcę który kiepskim sprzętem, z małym doświadczeniem i problemami ze zdrowiem daje radę pojechać tempem najlepszych, a nawet z nimi wygrywać.
Ostatnio edytowano piątek, 23 paź 2015, 20:39 przez Rules, łącznie edytowano 1 raz
Rules
N3

Postprzez Cendra » piątek, 23 paź 2015, 20:20

Jedno jest pewne, SZYBSZEGO (podkreślam) Polaka w sportach motorowych nie mieliśmy.
Niestety brak mu zespołu w którym mógłby wygrywać. Tak było w F1, tak jest w WRC.
Ile straci cały cykl to aż szkoda gadać. To za jego czasów serwery na stronach z wynikami nie wytrzymywały, to za jego czasów strona WRC wyszła w wersji polsko języcznej. To za jego czasów pojawiły się tłumy na Rajdzie Polski... Niektórzy powiedzą, że to są pierdoły, ale moim zdaniem bardzo ważne.
Nie mówię o emocjach jakie nam zapewnia... Smutno teraz czytać jego wypowiedzi, niby jest śmiech, ale ja wyczuwam rezygnacje, zniechęcenie wręcz obrzydzenie do rajdów.
Obym się mylił, oby zanotował kilka świetnych wyników jeszcze w tych dwóch ostatnich rajdach i żeby sam z siebie był chociaż odrobinę bardziej zadowolony na sam koniec sezonu.
Ostatnio edytowano piątek, 23 paź 2015, 20:22 przez Cendra, łącznie edytowano 1 raz
Cendra
A6

Postprzez madman » piątek, 23 paź 2015, 20:21

Cendra napisał(a):Ile straci cały cykl to aż szkoda gadać. To za jego czasów serwery na stronach z wynikami nie wytrzymywały, to za jego czasów strona WRC wyszła w wersji polsko języcznej. To za jego czasów pojawiły się tłumy na Rajdzie Polski...

Może i się czepiam, ale w 2009 roku nikt o Kubicy w WRC nawet nie marzył, a tłumy mieliśmy porównywalne, o ile nie większe. :wink: Miejmy nadzieję, że RK jutro się odgryzie i przejedzie solidny, szybki dzień. Bez problemów. Czy to jeszcze możliwe...?
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez Cendra » piątek, 23 paź 2015, 20:24

To był efekt wielkiej imprezy, wielkich kierowców.

Mam wrażenie, że po wpadkach organizatorów bez ekipy Lotos + RK + MSz nie byłoby tej imprezy w kalendarzu WRC.
Cendra
A6

Postprzez Thomas » piątek, 23 paź 2015, 20:36

i podejrzewam, że może nie być RP w 2017 roku. Gdyby się zdarzyło, że Robert nie wystartuje w przyszłym roku to pewnie połowy z tych ludzi nie będzie w Mikołajkach i OSach. Byłaby to wielka strata dla tego sportu, niech sobie promotorzy ekip i WRC przemyślą temat :wink:
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez jacko » piątek, 23 paź 2015, 21:30

Auto jest doinwestowane, bo nie jestem typem, który żałuje kilkunastu tysięcy euro, żeby przyoszczędzić, tylko jeżdżę takim autem, żebym miał jakieś szanse, ale to nie wystarcza - dodaje.

hmm to dlaczego w takim razie felgi na rajd niemiec byly prostowane ?

http://scontent.cdninstagram.com/hphoto ... 6943_n.jpg
jacko
A5

Postprzez viper » piątek, 23 paź 2015, 21:45

jacko napisał(a):
Auto jest doinwestowane, bo nie jestem typem, który żałuje kilkunastu tysięcy euro, żeby przyoszczędzić, tylko jeżdżę takim autem, żebym miał jakieś szanse, ale to nie wystarcza - dodaje.

hmm to dlaczego w takim razie felgi na rajd niemiec byly prostowane ?

Bo felgi sie prostuje. Kreca sie tak samo, a jak przywalisz to nowa sie tez rozpadnie. Jak chcesz miec podniesione ego to sobie mozesz kupic nowe :D.
viper
S2000

Postprzez Thomas » piątek, 23 paź 2015, 21:58

http://eurosport.onet.pl/motorowe/rajdy ... zte/1s3lrt

widać, że Robert liczył na wynik, podobnie jak na Korsyce. Mam nadzieję, że fabryki to widzą (mam na myśli tutaj Citroena). Tak, wiem szanse są niewielkie, ale dopóki nie ogłosza składu na przyszły rok mamy prawo się łudzić :wink:
Thomas
A5

Postprzez Cairo » piątek, 23 paź 2015, 23:42

Dzisiejszy dzień poza wygranymi odcinkami Monte Carlo to najlepsze chwile RK w rajdach. Tez po cichu liczę ze ktos to zauważy ale w tym wypadku jestem realista i obawiam sie ze jednak Robert nie będzie mial szans udowodnić czego jest wart :(
www.cairo.com.pl - części do samochodów marki Honda - Kraków
Cairo
N2

Postprzez bimber » sobota, 24 paź 2015, 00:10

Cairo napisał(a):Dzisiejszy dzień poza wygranymi odcinkami Monte Carlo to najlepsze chwile RK w rajdach. Tez po cichu liczę ze ktos to zauważy ale w tym wypadku jestem realista i obawiam sie ze jednak Robert nie będzie mial szans udowodnić czego jest wart :(

sory za offtopa ale Panie gdzieś pan zniknął z oesów? no chyba że gdzieś przeoczyłem Was. dobrze pamiętam wyciskanie HANI podczas "zimowego" czechowickiego na chyba przedostatnim odcinku. na ostatnim wtedy Sąsiadek wybombił w rure z gazem.
bimber
N3

Postprzez gregortest » sobota, 24 paź 2015, 07:56

Bo felgi sie prostuje. Kreca sie tak samo, a jak przywalisz to nowa sie tez rozpadnie. Jak chcesz miec podniesione ego to sobie mozesz kupic nowe :D.

Jak tak dalej będziesz strzelał, to się postrzelisz w kolano.
Okazuje się, że jedną z przyczyn schodzenie opony pirelli z felgi, jest jej konstrukcja - jest za miękka. I po prostu zbyt duże siły działają na rant i to po prostu nie wytrzymuje...
Podobno próbowali z lepszym klejem, ale nic to nie dało.
I do tego temp opony, która, przy dużych prędkościach zaczyna się za bardzo odkształcać.
gregortest
A5

Postprzez Cairo » sobota, 24 paź 2015, 08:33

bimber napisał(a):
Cairo napisał(a):sory za offtopa ale Panie gdzieś pan zniknął z oesów? no chyba że gdzieś przeoczyłem Was. dobrze pamiętam wyciskanie HANI podczas "zimowego" czechowickiego na chyba przedostatnim odcinku. na ostatnim wtedy Sąsiadek wybombił w rure z gazem.

No niestety przymusowa przerwa ze względów budżetowych, ale jak nam się plany nie pokrzyżują to wracamy w RSMP w przyszłym roku.
www.cairo.com.pl - części do samochodów marki Honda - Kraków
Cairo
N2

Postprzez kostek45 » sobota, 24 paź 2015, 08:43

Oby dzisiejszy dzień znowu przyniósł za sprawą Roberta jakieś fajne emocje, najlepiej te pozytywne bo ich jak na lekarstwo.
Ale jak już są to naprawdę wartościowe. Bo wygranie szutrowego OS i na paru innych trzymanie tempa liderów przez RK to fantastyczny wynik.
Ale w dalszym ciągu brakuje kropki nad i. A właściwie KROPY NAD I - mety bez przygód.

Odejście RK z rajdów WRC po 2015 będzie taką samą stratą, jaką byłoby odejście Tanaka czy Paddona. Szybcy, wściekli i rokujący na przyszłość.
Ale cóż, mamy jeszcze Hiszpanię i Walię. A później oby Robert trafił w 2016 do jakiejś fabryki, nawet jako 3 z niepełnym sezonem.
kostek45
A5

Postprzez Zajcev » sobota, 24 paź 2015, 08:59

Cairo napisał(a):
bimber napisał(a):
Cairo napisał(a):sory za offtopa ale Panie gdzieś pan zniknął z oesów? no chyba że gdzieś przeoczyłem Was. dobrze pamiętam wyciskanie HANI podczas "zimowego" czechowickiego na chyba przedostatnim odcinku. na ostatnim wtedy Sąsiadek wybombił w rure z gazem.

No niestety przymusowa przerwa ze względów budżetowych, ale jak nam się plany nie pokrzyżują to wracamy w RSMP w przyszłym roku.

żeby nie było, że offtopic, to mam nadzieję, że w przyszłym roku polecicie w Rajdzie Hiszpanii ;)

wracajcie na OSy ;)
Zajcev
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata