gregortest napisał(a):Chłopaki z Superstacji, chcieli robić relację 24 minutową z każdej eliminacji RSMP i PPZM, ogólnie i nie tylk opokazywać czuba.
Dostali odpowiedź, że tylko TVP ma wyłączność na transmisje, no chyba że zapłacą kasiurkę w wysokości 120 tys zł od rajdu
hahahhaha
A oni chceli dać sprzęt, ludzi i jechać na swoich sponsorach.
Mam nadzieję że to nie prawda bo inaczej się załamię po prostu... Przy takiej medialności rajdów w naszym kraju relację powinien sobie móc każdy zrobić a nie jeszcze 120 tysięcy za możliwość kręcenia i to za rajd... To chyba jakaś kpina. Poza tym TVP ma wyłączność na pokazywanie czego? Tego czego nie ma? Super. Powtórzę, jeżeli tak rzeczywiście było, to totalnie się załamię... chyba najwyższa pora by stworzyć alternatywę dla PZM bo to są kpiny...
Co do mediów to niestety przeraziła mnie też wypowiedź p. Wisławskiego po rajdzie Polski, gdzie wspomniał że odcinki przesunęły się ze względu na "niszową telewizję sportową" a nasze stacje pokazywałyby więcej i lepiej relację. Tylko że ta "niszowa telewizja" jest 2 najchętniej oglądanym kanałem sportowym i ma zasięg międzynarodowy. Poza tym wykonała dobrze swoją robotę.
"Straights are for fast cars, corners are for fast drivers..." - C. McRae