Mistrzostwa Europy!

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Re: Mistrzostwa Europy!

Postprzez woocasch » wtorek, 6 paź 2015, 14:52

Mad Max napisał(a):
woocasch napisał(a):Hmm a ja w TVP widziałem te pseudo kroniki z Cypru, zresztą w TVP Sport też była relacja i widać było, że ktoś z TVP był na Cyprze, bo pojawiły się wywiady do mikrofonu z logiem naszej publicznej tv. Oczywiście też zauważyłem, że LOTOS zaczął bardziej pokazywać, że jest sponsorem piłkarzy, przez co RK i KK spadli na drugi plan, ale całkiem nie olali przecież wydanej na rajdowców kasy :)
A czy czasem nie było to pokazywane w sporcie po Wiadomościach oraz w Sportowym Wieczorze ?? bo tam widziałem takie wstawki szczególnie w niedzielę

Nie wiem co było w niedzielę, ale w sobotę był Sport po Wiadomościach, potem jakiś magazyn o Ekstraklasie, a potem dopiero Rajd Cypru, a o rajdzie w Sporcie wspomnieli tylko, że zapraszają za kilka minut na "kronikę". Co do TVP Sport i tamtej relacji, to trafiłem na nią całkowicie przez przypadek i trwała dobre 15min, jak nie dłużej. Składała się z materiału od promotora (w rogu było logo ERC) oraz z wywiadów z mikrofonem TVP, ale kto robił te wywiady to nie wiem, może ktoś z ekipy robiącej "obsługę medialną" w zespole Kajetana.
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez Mad Max » wtorek, 6 paź 2015, 15:19

Na TVP Sport można czasem się natknąć na jakieś relacje - nie jest to jakiś regularny program, ale z występów Kajta widziałem kilka relacji, i na pewno robią takie relacje po każdej eliminacji Kia Picanto i wydaje mi się ze również Polo Capu też coś widziałem. Tak że coś tam z tych sportów motorowych się tam pojawia, do tego są powtórki, pory nadawania bardzo różne.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez gregortest » środa, 7 paź 2015, 08:04

http://rajdy.autoklub.pl/news/corsa-r5-w-riv,63511
Tak jak pisałem kiedyś.
A może i wezmą sie za WRC ?
Opel zdementował tą plotkę

Zbudowali - Tak, Testuję - Tak. Może jeszcze nie pora na odgrażanie się z oficjalką ?
Są jakieś przecieki, gdzie i czym w 2015r będzie podróżował Kajto?
Ja słyszałem ,że podobno Skoda R5, ale od połowy sezonu.
Ile w tym prawdy ?
CZy zaproszą go na oficjalne testy w lutym - marcu ???
albo

Znasz przyczynę - dlaczego po testach , jednak nie wybrali skody ?
I jak byś chwilę się zastanowił - to ja napisałem - że słyszałem, i że podobno.
Na rozmowach i na testach byli.
Lotos od przyszłego roku sponsoruje Kajtka na całe ME.
I jednego z polskich CZYNNYCH kierowców w RSMP. Kierowca podobno jest z czuba - czyli pierwszej 5 :)

Wycofali się z projektu na rzecz kopanej - proste.
Mam swoje źródła, które znają przyczyny, ale skutków nikt nie jest w stanie przewidzieć. Nie jestem w radzie nadzorczej Lotosu...
gregortest
A5

Postprzez ryjas » środa, 7 paź 2015, 09:53

A co z Chuchałą? Miał jeżdzić w junior ERC i se pojechał chyba tylko Łotwę, gdzie dość frajersko wypadł z trasy. Gość jest jeszcze młody, talent niewątpliwie ma. Szkoda że po zdobytym tytule właściwie zawiesił kierownicę na kołku.
ryjas
N3

Postprzez andrew88 » środa, 7 paź 2015, 10:18

W przyszłym roku planuje kolejne do podejście do JERC za kierownicą Fiesty R2T. Absencja w startach jest spowodowana pewnie brakiem budżetu.
Szukam wolnego miejsca na europejskie rundy WRC. Oprócz Szwecji i Walii.
andrew88
A6

Postprzez ZbyszekChaosu » środa, 7 paź 2015, 18:47

gregortest napisał(a):
http://rajdy.autoklub.pl/news/corsa-r5-w-riv,63511
Tak jak pisałem kiedyś.
A może i wezmą sie za WRC ?
Opel zdementował tą plotkę

Zbudowali - Tak, Testuję - Tak. Może jeszcze nie pora na odgrażanie się z oficjalką ?
Są jakieś przecieki, gdzie i czym w 2015r będzie podróżował Kajto?
Ja słyszałem ,że podobno Skoda R5, ale od połowy sezonu.
Ile w tym prawdy ?
CZy zaproszą go na oficjalne testy w lutym - marcu ???
albo

Znasz przyczynę - dlaczego po testach , jednak nie wybrali skody ?
I jak byś chwilę się zastanowił - to ja napisałem - że słyszałem, i że podobno.
Na rozmowach i na testach byli.
Lotos od przyszłego roku sponsoruje Kajtka na całe ME.
I jednego z polskich CZYNNYCH kierowców w RSMP. Kierowca podobno jest z czuba - czyli pierwszej 5 :)

Wycofali się z projektu na rzecz kopanej - proste.
Mam swoje źródła, które znają przyczyny, ale skutków nikt nie jest w stanie przewidzieć. Nie jestem w radzie nadzorczej Lotosu...

No i super. Jak się chce to można pisać konkrety.
I tak zamiast "Kajto może trafić do WRC2 bez Lotosu" dużo wiarygodniej i rozsądniej jest napisać to co faktycznie wiesz, czyli "Kajetanowi uważnie przygląda się ktoś związany z WRC2". Nie róbmy na forum nagłówków jak w "Fakcie" zamiast trzymać się faktów.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez ryjas » środa, 7 paź 2015, 19:05

No ciekaw jestem co z Kajtem.
Lotos raczej nie będzie miał kasiory na wspieranie rajdowców:
http://biznes.trojmiasto.pl/Budowa-proj ... 95138.html
ryjas
N3

Postprzez martenzyt » poniedziałek, 12 paź 2015, 21:41

W WRC2 tytuł miał Kubica; w ERC tytuł miał Kajto więc Lotos w sumie wyjeździł możliwe tytuły oprócz WRC a to chyba raczej nie jest możliwe bo nie mają autka chyba żeby weszli w finansowanie ekipy fabrycznej na co pewnie kasy nie wyłożą. Mam przy okazji krótkie pytanie do forumowiczów z czystej ciekawości - który tytuł jest ważniejszy???? - Kajto w ERC? czy może Kubica w WRC2? Bo coś czuję, że tytuł Kubicy w WRC2 był na zasadzie "ok ale chcemy więcej" a tytuł Kajta w ERC "wreszcie się udało trzeciemu polakowi'' - kwestia teraz porównania tych dwóch kierowców w skali sezonu i jednego rajdu - ale kibicuję i Kajetanowi i Robertowi - jeżeli LOTOS przeznaczy kasę na piłkę nożną to nie ma czego żałować i przypuszczam, że z ich punktu widzenia najlepszy wynik zrobiłaby załoga Kajetanowicz/Kubica bądź odwrotnie. :lol:
martenzyt
N3

Postprzez posejdon » poniedziałek, 12 paź 2015, 21:52

martenzyt napisał(a):W WRC2 tytuł miał Kubica; w ERC tytuł miał Kajto więc Lotos w sumie wyjeździł możliwe tytuły oprócz WRC a to chyba raczej nie jest możliwe bo nie mają autka chyba żeby weszli w finansowanie ekipy fabrycznej na co pewnie kasy nie wyłożą. Mam przy okazji krótkie pytanie do forumowiczów z czystej ciekawości - który tytuł jest ważniejszy???? - Kajto w ERC? czy może Kubica w WRC2? Bo coś czuję, że tytuł Kubicy w WRC2 był na zasadzie "ok ale chcemy więcej" a tytuł Kajta w ERC "wreszcie się udało trzeciemu polakowi'' - kwestia teraz porównania tych dwóch kierowców w skali sezonu i jednego rajdu - ale kibicuję i Kajetanowi i Robertowi - jeżeli LOTOS przeznaczy kasę na piłkę nożną to nie ma czego żałować i przypuszczam, że z ich punktu widzenia najlepszy wynik zrobiłaby załoga Kajetanowicz/Kubica bądź odwrotnie. :lol:

Ojojoj! Stąpasz po cienkim lodzie :wink:

Ciężkie pytanie z tym, który tytuł ważniejszy. WRC2 to w końcu Mistrzostwa Świata więc chyba ten więcej znaczy. Jednak patrząc z drugiej strony to ERC są chyba dużo bardziej medialne. Można powiedzieć, że WRC2 jest dla zawodników a ERC - dla sponsorów (widać nalepki w TV).
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez martenzyt » poniedziałek, 12 paź 2015, 22:14

posejdon napisał(a):
martenzyt napisał(a):W WRC2 tytuł miał Kubica; w ERC tytuł miał Kajto więc Lotos w sumie wyjeździł możliwe tytuły oprócz WRC a to chyba raczej nie jest możliwe bo nie mają autka chyba żeby weszli w finansowanie ekipy fabrycznej na co pewnie kasy nie wyłożą. Mam przy okazji krótkie pytanie do forumowiczów z czystej ciekawości - który tytuł jest ważniejszy???? - Kajto w ERC? czy może Kubica w WRC2? Bo coś czuję, że tytuł Kubicy w WRC2 był na zasadzie "ok ale chcemy więcej" a tytuł Kajta w ERC "wreszcie się udało trzeciemu polakowi'' - kwestia teraz porównania tych dwóch kierowców w skali sezonu i jednego rajdu - ale kibicuję i Kajetanowi i Robertowi - jeżeli LOTOS przeznaczy kasę na piłkę nożną to nie ma czego żałować i przypuszczam, że z ich punktu widzenia najlepszy wynik zrobiłaby załoga Kajetanowicz/Kubica bądź odwrotnie. :lol:

Ojojoj! Stąpasz po cienkim lodzie :wink:

Ciężkie pytanie z tym, który tytuł ważniejszy. WRC2 to w końcu Mistrzostwa Świata więc chyba ten więcej znaczy. Jednak patrząc z drugiej strony to ERC są chyba dużo bardziej medialne. Można powiedzieć, że WRC2 jest dla zawodników a ERC - dla sponsorów (widać nalepki w TV).

No ciekawa teoria tzn. z pierwszą częścią, że WRC2 to w końcu Mistrzostwa Świata zgadzam się w 100% a druga część jest ciekawa i też w tym pewnie racji jest - być może jest to rozważanie nad wyższością świąt ale z tej strony na to nie spoglądałem.
martenzyt
N3

Postprzez DonCorrado » poniedziałek, 12 paź 2015, 23:38

Tak jak niektórzy nie podniecali się MIstrzostwem Swiata Kubicy w WRC2 to teraz niektorzy nagle jednak wciskaja tam Kajetana :roll: Dla niektorych ERC czy WRC2 to osobiste widzi mi się 8)
DonCorrado
A6

Postprzez Mariusz » wtorek, 13 paź 2015, 02:07

Najważniejsze jest to, że Jarek powiedział że na pewno będą jeździć w rajdach w przyszłym roku.
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez maciek127 » wtorek, 13 paź 2015, 13:46

bierzemy Fieste WRC Kubicy, tworzymy team WRC w którym zamiennie jeździłby Kubica z Kajtem, Każdy by wybrał rundy które mi odpowiadają, dodajemy całą otoczkę medialną od Kajta, jeśli któryś by chciał pojechać też tą samą rundę bierze R5 i jazda ;) wyjdzie taniej
Zapraszam http://www.test.auto.pl/category/motorsport/
maciek127
N2

Postprzez Voo » wtorek, 13 paź 2015, 16:23

DonCorrado napisał(a):Tak jak niektórzy nie podniecali się MIstrzostwem Swiata Kubicy w WRC2 to teraz niektorzy nagle jednak wciskaja tam Kajetana :roll: Dla niektorych ERC czy WRC2 to osobiste widzi mi się 8)

Ja się podniecałem mistrzostwem Kubicy ale i tak uważam, że prestiż WRC2 od tamtego czasu wzrósł i w bieżącym sezonie Robert nie miałby już tak łatwo. Wystarczy spojrzeć na nazwiska wtedy i teraz.

Skoro Kajetan zdobył tytuł w ERC to naturalne, że kibice szukają mu trudniejszych wyzwań. W tym sezonie WRC2 na pewno stanowiło większe wyzwanie, np. Breen wiele tam nie zwojował.
Voo
N3

Postprzez jacko » czwartek, 15 paź 2015, 21:31

http://www.diariomotor.com/competicion/ ... c-en-2016/

kolejne wzmianki o rzeszowskim w ERC, jako rajdzie zimowym! wejsc ma rowniez rajd kanarów, a niby opuscic janner albo akropolis, chociaz janner to juz raczej na pewno opusci ERC
jacko
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME