Mistrzostwa Europy!

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Re: Mistrzostwa Europy!

Postprzez makki » poniedziałek, 10 lis 2014, 20:28

Witcher1990,
żebyśmy się dobrze zrozumieli. Ja nie kwestionuję jego umiejętności, ale wtedy jego chłopcy od meteo trafili w dychę. Wystarczy porównać czasy ostatnich dwóch odcinków. Byłem- widziałem (i marzłem :D )
makki
N2

Postprzez ZbyszekChaosu » piątek, 29 maja 2015, 10:13

Orientuje się ktoś co dzieje się z Chuchałą? Miało być junior ERC a tu cisza.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez HenriS12B » piątek, 29 maja 2015, 19:04

Oficjalnie kontuzja pilota (Sebastian złamał nogę), a Wojtek solidarnie, po zeszłorocznych ciężkich zmaganiach w RSMP, nie chce startować z nikim innym
HenriS12B
N2

Postprzez Hubertos » piątek, 29 maja 2015, 19:42

Rozdwadowski jest już zdrowy, mieli nawet jakieśtam testy. Wg mnie problemem jest brak kasy, ciekawe czy coś jeszcze w tym roku pojedzie poza Barum, czy Polskim.
Hubertos
A6

Postprzez Aro90 » sobota, 30 maja 2015, 16:36

Hubertos napisał(a):Rozdwadowski jest już zdrowy, mieli nawet jakieśtam testy. Wg mnie problemem jest brak kasy, ciekawe czy coś jeszcze w tym roku pojedzie poza Barum, czy Polskim.

skąd info że Chuchała jedzie Polski i Barum? tez mi sie wydaje ze brak kasy, szkoda ze pierwsza Liepaja nie wypaliła bo wg. mnie mogłby walczyc o mistrza w jerc :(
Aro90
N3

Postprzez Hubertos » sobota, 30 maja 2015, 18:20

To są moje pomysły na ten sezon, nie ma żadnego info. W tym roku już o nic nie powalczy.
Hubertos
A6

Postprzez Voo » niedziela, 31 maja 2015, 20:58

szkoda ze pierwsza Liepaja nie wypaliła bo wg. mnie mogłby walczyc o mistrza w jerc :(

Wg mnie niemógłby. To było trochę życzeniowe myślenie z naszej strony i pewnie z jego strony też. Wsiadł do tego R2 i nagle okazało się, że tam są szybcy kolesie w fabrycznych samochodach, którzy w ubiegłym sezonie zaliczyli po kilkanaście rajdów na różnych nawierzchniach. Bergkvist w tym sezonie już sześć imprez a Mistrz Polski? Zejdźmy na ziemię.
Voo
N3

Postprzez Aro90 » poniedziałek, 1 cze 2015, 10:16

Voo napisał(a):
szkoda ze pierwsza Liepaja nie wypaliła bo wg. mnie mogłby walczyc o mistrza w jerc :(

Wg mnie niemógłby. To było trochę życzeniowe myślenie z naszej strony i pewnie z jego strony też. Wsiadł do tego R2 i nagle okazało się, że tam są szybcy kolesie w fabrycznych samochodach, którzy w ubiegłym sezonie zaliczyli po kilkanaście rajdów na różnych nawierzchniach. Bergkvist w tym sezonie już sześć imprez a Mistrz Polski? Zejdźmy na ziemię.

mimo wszystko myślę ze Wojtek byłby w samym czubie, pamiętajmy jakie warunki były w 1 dzień b. trudne jak na debiut w tym samochodzie i debiut na długim kolcu. Podczas drugiego dnia było duzo lepiej do czasu dzwona. Tak naprawdę ciężko obiektywnie porównać jego rzeczywiste tempo względem innych, szkoda ze nie pojechał dalej i jeszcze większa szkoda ze mistrz Polski z zeszłego roku nie jeździ nigdzie :(
Aro90
N3

Postprzez andrew88 » środa, 3 cze 2015, 07:33

http://rajdy.autoklub.pl/news/koniec-ja ... llye,61624
Szkoda :( Fajnie było rozpoczynać sezon rajdowy tak wcześnie. Teraz pewnie trzeba będzie czekać aż do Monte :/
W związku z tą decyzją zwalnia się miejsce na rajd zimowy w ERC. Sibiu Rally, jakiś rajd na Litwie, ...a może Polska?

Podobnie jak w latach ubiegłych lokalna telewizja RTP Açores przeprowadzi relacje na żywo z Rajdu Azorów. Zainteresowanych odsyłam do programu: http://www.rtp.pt/acores/programacao/tv/04-06-2015.
Szukam wolnego miejsca na europejskie rundy WRC. Oprócz Szwecji i Walii.
andrew88
A6

Postprzez djescape » środa, 3 cze 2015, 08:22

No niestety, też mnie ta wiadomość nie ucieszyła. Chociaż rozumiem organizatorów, dokładanie do interesu "dla samej idei" nie jest fajne. Wykładają ogromne pieniądze, tak samo na relacje. Z innego źródła wyczytałem że poza bardzo późnym ogłoszeniem kalendarza organizatorzy zarzucali ES Events że relacje publikowane są w "najlepszym" czasie antenowym, czyli 22, 23. Na początku były relacje na żywo z odcinków, teraz już ich nie ma.
"Straights are for fast cars, corners are for fast drivers..." - C. McRae
djescape
N3

Postprzez Voo » środa, 3 cze 2015, 09:44

w "najlepszym" czasie antenowym, czyli 22, 23

Oby ;) Z reguły dopiero po zakończeniu relacji live z tenisa lub snookera.

Kiedyś czytałem, że nie ma możliwości pokazać szybciej tego materiału bo tyle trwa jego przygotowanie. Nie znam się, być może tak jest.
Voo
N3

Postprzez gorki » środa, 3 cze 2015, 10:40

Największe problemy zawsze stwarza FIA. Tak jak napisali w oświadczeniu regulamin i kalendarz powinien być już w lipcu/sierpniu. Jestem także rozczarowany formą transmisji w tym roku, odcinki na żywo to pobożne życzenia. Zamiast postępu znowu świat rajdowy wraca do swojego bagienka :)
gorki
N1

Postprzez gregortest » czwartek, 4 cze 2015, 12:02

Jak obstawiacie - wyniki Rallye Açores.
Kajto naklepie chłopaków ?
gregortest
A5

Postprzez Hubertos » czwartek, 4 cze 2015, 12:14

Naklepie i to bez jakichś większych problemów.
Hubertos
A6

Postprzez Aro90 » czwartek, 4 cze 2015, 13:48

ja myśle że będzie walka o 1 między Kajto i Breenem :wink: rok temu b. dobre tempo Kajtka, dopóki obaj byli na drodze Breen kręcił gorsze czasy. Zobaczymy jak będzie w tym roku, bo Breen nie dość że jedzie wszystkie rundy ERC to jeszcze 7 rund WRC 2. W Portugalii juz na 2 oes 208 odpusciła... ogólnie mistrz Europy rozstrzygnie sie pomiedzy tymi dwoma zawodnikami, Skoda niestety chyba odpuściła ERC :(
Aro90
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME