Moderator: SebaSTI
Mad Max napisał(a):Cóż w tych dojazdówkach było by innego ?? Kierunek ?? Przecież to ta sama droga tylko w drugim kierunku - Musieli by zmienić harmonogram ?? O Chryste Panie przecież to nie wykonalne... na innych rajdach co roku jest inny harmonogram czyli jednak się da... słabe te Twoje argumenty... ja tego nie kupujęviper napisał(a):Popatrz sobie gdzie sa np. Pkc itd. I ci wyjdzie czy np. Pkc z tamtego roku na strefie serwisowej w niedziele jest dokładnie na trasie gdzie tegoroczny niedzielny oes Świdnica. Tak wiec odwracanie trasy to łatwo sie mowi , a w praktyce jestem pewien ze łączy sie z gruba zmiana samych dojazdowek a co za tym idzie harmonogramu czasowego. tak wiec masz odpowiedz dlaczego nie da sie Tak " bezmyślnie odwrocić kierunku " jak tobie sie wydaje.
Krzysiek powodem krytyki jest to że nie widać zmian w tym rajdzie, ja już o tym wcześniej pisałem, oczywiście że myśląc Elmot/Świdnicki przychodzą do głowy od razu Patelnie Walimskie i wokół nich można budować taką wizytówkę ale nie robi się tego puszczając os dwa trzy lata z rzędu w taki sam sposób - każdy zdaje sobie sprawę z pewnych ograniczeń "terytorialny" i ja nie mówię o nowych odcinkach (bo jak wyjaśniliśmy sobie wcześniej na nowości nie ma szans) tylko mówimy o różnych konfiguracjach tego co jest dostępne. Viper zarzucił mi że map to można rysować i rysować - tylko że ja na tym co pokazałem poruszam się w obrębie tego terenu po którym rajd jest rozgrywany. Viper użył mało przekonujących argumentów odnośnie zmiany kierunku odcinków więc może ty mi na to pytanie jesteś w stanie odpowiedzieć ??krzysiek_swrt napisał(a):NA Świdnickim taką wizytówką tego rajdu są patelnie walimskie,a prawda jest taka że nawet jak by były zupełnie nowe wszystkie odcinki to i tak kibicom z innych części Polski nie będą się podobać nie wiem z czego to wynika,może z tego że to jeden z najdłużej organizowanych rajdów ,który jest praktycznie co roku od kilkudziesięciu lat i to jest głównym powodem krytyki.
Tu przytoczyłeś odrobinę skrajną sytuację bo jeśli by tego nie zrobili to cały nakład pracy a przed wszystkim $$$$ został by utracony, więc w tym przypadku to nie były chęci tylko "mus" - i tu oczywiście należą się słowa pochwały i podziękowania że się tego podjęli.krzysiek_swrt napisał(a):A czasem organizatorzy też potrafią coś zrobić jak np.po katastrofie w Smoleńsku przełożyli termin rajdu o dwa tygodnie a to pewnie było nie mało załatwiania ale się chciało to się dało.
Na nasze szczęście Ty posiadasz ową tajemną wiedzę i się nią z nami podzielisz...viper napisał(a):Oj wiedzy praktycznej to ty za wiele nie masz.
Przepraszam Cię bardzo ale to co przed chwilą napisałeś to jest obowiązek każdego organizatora. Jednym słowem skorzystali z gotowego zamiast zrobić coś od początku??... po mojemu teraz dobitnie udowodniłeś że im się nie chciało tego zrobić i w sumie utwierdziłeś mnie w przekonaniu dlaczego od dobrych kilku lat kierunek rozgrywania rajdu jest północ południe a nie na odwrót.viper napisał(a):Kazdy rajd ma np. Drogi alternatywne itd. Jeżeli w tamtym roku był pkc w miejscu x a wtym dokładnie przez to miejsce idzie odcinek specjalny to juz nie ma możliwości odwrócenia strzałek. Trzeba od nowa dany fragment planować od oesu po nowe pkc w ktorych czas rowniez musi byc skorygowany aż po dojazdowek itd. Czego tu rozumiesz. To nie wyścig amatorów w kamionkach ze scigają sie pod górkę po czym wracają ta sama trasa po przejeździe wszystkich.
Mad Max napisał(a):Viper nie rozumiem bo wyciągane przez Ciebie kolejne "argumenty" są śmieszne i pokazują tylko dobitnie że z problemami z którymi radzą sobie inni organizatorzy (normalnymi problemami każdego organizatora) w Świdnicy sobie poradzić nie potrafią... a ja twierdze że nie chcą bo łatwiej wziąć gotowe rozwiązanie niż spróbować zrobić coś nowego - Ja Ci zadałem proste pytanie na które do tej pory mi nie odpowiedziałeś. Kolejny argument na temat zgód puszczenia odcinka w jedną stronę a nie puszczenia w drugą jest po prostu mistrzowski - skoro wydali pozwolenie na puszczenie odcinka w konkretnym kierunku to śmiem twierdzić że w drugą stronę tez by pozwolili, Rościszów - Walim jedzie w tym roku... według Twojej teorii w drugą stronę było by to nie do wykonania.
Pewnie się strasznie mocno zdziwisz ale zdaje sobie z tego znakomicie sprawę - zabawne jest to że po raz kolejny próbujesz swoją tajemną wiedzę przekazać podczas tego jednego rajdu. Dziwne jest dla mnie też to że posługujesz się argumentami które dotyczą całej Polski a są zawsze problemem w Świdnicy, w Świdnicy w której są (albo przynajmniej powinni być) najbardziej doświadczeni organizatorzy w kraju, którzy z przytaczanymi przez ciebie "problemami" (które ja widzę jako normalną część organizacji rajdu) powinni poradzić sobie bez najmniejszego wysiłku, to zawsze mają problem... za to ludzie z Rzeszowa potrafią zrobić całkowicie nowy rajd zaczynając od podstaw.viper napisał(a):Ty nadal nie rozumiesz z czego składa sie rajd i ile rzeczy jest po drodze,mzeby dojechać na oes
W takim razie żebyś mógł pogadać to powinieneś zmienić forum na takie dla wtajemniczonych co to startowali albo organizowali...viper napisał(a):Widzisz tylko gole oesy. Nie pogadamy. Zrozumiemy sie z pewnoscia jak wystartujesz w rajdzie. Narka
Andrzej napisał(a):Do rzeczy. Jakie miejscówki obstawiacie w tym roku Na sobotę, a jakie na niedzielę?
Sobota Kamionki półtorej kilometra od nawrotu w Sokolcu, niedziela partia od Dziećmorowic (w zasadzie tylko dla tego fragmentu chce się wybrać na ten rajd)zaszybki napisał(a):Sobota chyba nie ma co gadac..R-W znany każdy metr, planuje ustawić sie w okolicach przeleczy- czy ktos może napisać czy byla w tamtym roku szykana na górze?Andrzej napisał(a):Do rzeczy. Jakie miejscówki obstawiacie w tym roku Na sobotę, a jakie na niedzielę?
W niedziele mysle ze warto sie wybrac na partie Dziecmorowice-Zagorze, zawsze to cos "nowego" i w sumie szybka fajna partia, mysle ze spadanie do Sierpnicy jest warte obejrzenia.
Oczywiście że tak, ja sobie znakomicie zdaję sprawę że organizowanie rajdów nie jest rzeczą prostą łatwą i przyjemną -tomy halik napisał(a):No widzisz Mad - gdyby ogranizowanie rajdu było tak proste jak malowanie mapek to pewnie co roku szedł by on innymi trasami.
ostatni raz (nie liczą partii przy jeziorze ostatni raz był wykorzystany w 2008r - 7 lat temu...tomy halik napisał(a):- pierwszy odcinek w miare ok ale poza kilkoma km kolo jeziora i droga olszyniec Wałbrzych był kilka ray ostatnio wykorzystywany
- w całości ostatni raz leciał tak s 2006r - 9 lat temutomy halik napisał(a):- drugi odcinek to dalej to samo
skoro tak to zrobić mete przy kościele w Glinnie, start i meta tego odcinka może tez być usytuowana w okolicach rozwidlenia "koło Krzyża" - ostatni raz os leciał tak 1999r.tomy halik napisał(a):- pierwszy odcinek - super fajny ale przejazd przez Glinno nie przejdzie, chyba ze chcesz aby w końcu którys z czołówki przywalił tarktor czy przyczepe wyciagnięta na trase
Szutrem ?? to ja przypomnę tylko że swego czasu droga szutrowa o której pisałeś był również bardzo chętnie wykorzystywana w tym rajdzie...tomy halik napisał(a):Od Kolców do Osówki z tego co wiem jest szuter więc .. ?
Możę cię przekonałem że jednak coś by zmieniło może nie, moim zdaniem wizerunek był by znacznie inny. Poza tym ja nie napisałem ani razu że chcę nowych odcinków - od samego początku postuluje tylko o inną konfigurację tego co jest dostępne i dalej pytam się dlaczego rajd nie może iść z południa na północ ?? Dlaczego fragment Lubachów - Michałkowa - Walim idzie w tej samej konfiguracji od 3 lat ??tomy halik napisał(a):Podsumowując -albo się nie da a gdzie się da tylko jeden odcinek, pierwszy by coś zmienił ale dosłownie w kilku kilometrach
zaszybki napisał(a):Sobota chyba nie ma co gadac..R-W znany każdy metr, planuje ustawić sie w okolicach przeleczy- czy ktos może napisać czy byla w tamtym roku szykana na górze?
Adam 420 napisał(a):zaszybki napisał(a):Sobota chyba nie ma co gadac..R-W znany każdy metr, planuje ustawić sie w okolicach przeleczy- czy ktos może napisać czy byla w tamtym roku szykana na górze?
W zeszłym roku BYŁA szukana na górze.
viper napisał(a):Adam 420 napisał(a):zaszybki napisał(a):Sobota chyba nie ma co gadac..R-W znany każdy metr, planuje ustawić sie w okolicach przeleczy- czy ktos może napisać czy byla w tamtym roku szykana na górze?
W zeszłym roku BYŁA szukana na górze.
Zawsze tam jest jak oes idzie od rosciszowa.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości