Rajd Szwecji 2015

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Szwecji 2015

Postprzez Dani » piątek, 13 lut 2015, 11:41

DonCorrado napisał(a):Słabo to na razie Paddon wyglada, On ma male doswiadczenie na sniego bo nie orientuje sie?

Patrząc na pozycje startową HP nie jedzie źle, b.podobnym tempem co RK, tylko w końcówce 3OS musiał cofać i stąd ta strata.
Dani
N3

Postprzez DonCorrado » piątek, 13 lut 2015, 11:42

Dani napisał(a):
DonCorrado napisał(a):Słabo to na razie Paddon wyglada, On ma male doswiadczenie na sniego bo nie orientuje sie?

Patrząc na pozycje startową HP nie jedzie źle, b.podobnym tempem co RK, tylko w końcówce 3OS musiał cofać i stąd ta strata.

Dokladnie tak bylo ale Hyundai narazie wyglada blado w tym rajdzie.
DonCorrado
A6

Postprzez Thomas » piątek, 13 lut 2015, 11:43

kostek45 napisał(a):(16 - Kubica Robert / Szczepaniak Maciej): was out of road
Przestrzelili zakręt. Zawracali. Są na mecie. Uf...

czterech kierowców przestrzeliło zakręt w tym miejscu. Robertowi podobno poluzowała się osłona przeciwsłoneczna i to było przyczyną wyjazdu...

A Latvala jedzie bardzo dobrze, teraz na SS4 jest szybszy od Ogiera po pierwszym splicie
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Dani » piątek, 13 lut 2015, 11:44

DonCorrado napisał(a):
Dani napisał(a):

Dokladnie tak bylo ale Hyundai narazie wyglada blado w tym rajdzie.

Tego się można było spodziewać, że dopóki nie wystawią nowego auta, to będą jechać piach.
Dani
N3

Postprzez rypley » piątek, 13 lut 2015, 11:56

No chyba Latvali wpadnie 4 SS jako wygrany.

Cóż dziś taki dzień że warto go przejechać bez większych przygód. A jak Jari przyciśnie to różnie bywa. Zresztą wczoraj w relacji było widać jak mocno starał się skoncentrować przed startem.
rypley
N3

Postprzez kremer » piątek, 13 lut 2015, 12:19

...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez Witcher1990 » piątek, 13 lut 2015, 12:31

Ja się zastanawiam gdzie byłby AM gdyby dysponował nowym Polo... Myślę, że za 1-2 lat będzie równie poważnym pretendentem do tytułu jak Latvala obecnie.
Hyundai jest kiepski choć akurat w tym rajdzie nie mają odpowiedniego kierowcy, może gdyby jechał Juho to by coś pokazał. W końcu widzieliśmy że na Fince dają radę a w Szwecji prędkości są równie wysokie. Pytanie jak u nich z trakcją i setupem na śnieg...
Ja się wstrzymam do oceny aż wystawią nowy samochód. Jeśli ten nowy wurc nie będzie do końca roku regularnie notował wyników w top 3 to moim zdaniem zmarnowali 2 lata. Może się też okazać, że wejdą z impetem i pogonią WV bo jakoś w Ostberga i Meeka nie wierzę.
Witcher1990
A6

Postprzez Thomas » piątek, 13 lut 2015, 12:36

Ogier jak zwykle ponarzekał na pozycję startową, a tymczasem to jemu służą warunki :) Mam nadzieję, że na drugiej pętli Mads zacznie kąsać VW...
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 13 lut 2015, 12:47

Ogier na razie rozwala wszystkich.... Szkoda, bo liczylem, ze JML bedzie szybszy. Na razie jedzie niezle ale troche niemrawo. Natomiast nie wiem co macie w tym momencie do Hyundaia. Wedlug mnie Neuville jedzie naprawde ok. Biorac pod uwage fakt, ze i20 nie jest super, a Thierry tez specem od sniegu nigdy nie byl, to 5 miejsce jest jak dla mnie nawet powyzej oczekiwan.
Rozczarowujace, ze znowu 1-2-3 dla VW, ale tego jednak sie spodziewalem :roll: zobaczymy co dalej.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez karluum » piątek, 13 lut 2015, 12:49

A Kołtun na chwilę obecną szybszy od Lefebre :)
karluum
A5

Postprzez Wujeek » piątek, 13 lut 2015, 12:59

Thomas napisał(a):Ogier jak zwykle ponarzekał na pozycję startową, a tymczasem to jemu służą warunki :) Mam nadzieję, że na drugiej pętli Mads zacznie kąsać VW...

Też mam taką nadzieje ze tak będzie i jeszcze żeby meeke sie przynajmniej na 5 pozycje przebil , ale cięzko
Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team
Wujeek
N2

Postprzez don camillo » piątek, 13 lut 2015, 14:05

Kubica jedzie zgodnie z oczekiwaniami wielu forumowiczów, nie szarżuje, spokojne tempo, miejsce w 10. :)

PS

To mój pierwszy post, więc mówię "cześć wszystkim!". Ale forum czytam już od dawna :)
don camillo

Postprzez adamlen » piątek, 13 lut 2015, 14:16

No właśnie nie licząc drobnej sytuacja gdzie uciekło ponad 10 sekund to jest całkiem dobrze. Oczywiście nie wiadomo ile pomagają tu opony i czy w ogóle pomagają, jednak jak dla mnie tempo jest więcej niż dobre.

Przed nami jednak jeszcze długi dzień do serwisu. Swoją drogą dobrze, że Kubica dostał 3 minuty odstępu za Bertellim bo inaczej tracił by na każdym odcinku jadąc za nim.

W czołówce bez niespodzianek VW i Ostberg. Zadziwiająco dobrze jedzie Meeke, który też ma tu mało doświadczenia a Fordy coś odstają, może to przez pozycję na trasie. Zobaczymy na drugiej pętli. Neuville za to niespodzianka na plus.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Thomas » piątek, 13 lut 2015, 14:35

Ogier wolniej o 16 sekund w porównaniu do SS5, chyba widać na tym przykładzie ile mu pomagały warunki :wink:
Thomas
A5

Postprzez kremer » piątek, 13 lut 2015, 14:43

To nie warunki The wipers were blocked in the middle with some water, I could not see anything so I had to slow down
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata