Rallye Monte Carlo 2015

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rallye Monte Carlo 2015

Postprzez seal » piątek, 23 sty 2015, 17:52

https://www.facebook.com/video.php?v=83 ... 93&fref=nf
Jadąc takim tempem o błąd nie trudno.
seal
A5

Postprzez adamlen » piątek, 23 sty 2015, 18:00

Wszyscy walczą - Volkswageny na czele. Tak można podsumować ten dzień. Tylko Ogier, Loeb i Kubica jechali dzisiaj na 100%. Z tych trzech tylko Ogier nie wypadł więc teraz ma już tylko do mety kontrolować sytuację, mimo, że jeszcze sporo km zostało to myślę, że mu się uda. Loeb jutro wróci i będzie wygrywał oesy. Czarnym koniem wydaję się jak dotąd Tanak. Nie słyszałem, żeby miał jakieś przygody, dobrze dobrał opony i ma świetne 4 miejsce.
A najwyżej w stawce Citroena jest ten co jechał najwolniej :)

Hyundai nie ma tutaj podejścia nawet do M-Sportu :!: Chyba nie robili żadnych poprawek i skupili się na opracowywaniu nowego modelu.
Kubica - rok temu 2 wygrane oesy, teraz 3 a więc postęp jest. Mechanicy znów będą mieli dużo roboty, z tym, że nie korzystając z Rally2 będą mieli ograniczony czas na naprawy. Chyba będą musieli przełożyć parę części z drugiej fiesty. Mam nadzieję, że pojedzie wszystkie oesy do końca rajdu, chciałbym go jeszcze obejrzeć w relacjach na wrc+.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Domson » piątek, 23 sty 2015, 18:00

seal napisał(a):https://www.facebook.com/video.php?v=839731826086693&fref=nf
Jadąc takim tempem o błąd nie trudno.

Rajd sie ułozył jak się ułozył. Wyniku nie bedzie juz, wiec mam nadzieje, ze jutro ogień i polowanie na kolejne oesowe zwycięstwa :mrgreen: A najlepiej niech przetrwa do power stage i atak tam :D

Robert musi popracować nad tą skutecznością, ale tempo ma niesamowite. Prywatną Fiestą objezdzac Ogiera w Polo w równych warunkach. Brawo
Domson
A6

Postprzez BartekRally » piątek, 23 sty 2015, 18:13

Ktoś z WRC+ może powiedzieć jak wygląda sytuacja RK i Loeba na dojazdówce??
BartekRally
A5

Postprzez madman » piątek, 23 sty 2015, 18:17

BartekRally napisał(a):Ktoś z WRC+ może powiedzieć jak wygląda sytuacja RK i Loeba na dojazdówce??

Kubica dojechał do Gap, Loeb toczy się 30-40 km/h. Ale jedzie! :wink:
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez FlatOut » piątek, 23 sty 2015, 18:18

Loeb stoi a RK na serwisie

Edit. toczy sie powoli Loeb...
FlatOut

Postprzez seal » piątek, 23 sty 2015, 18:19

BartekRally napisał(a):Ktoś z WRC+ może powiedzieć jak wygląda sytuacja RK i Loeba na dojazdówce??

Loeb się przemieszcza, Robert chyba w parku stoi.
seal
A5

Postprzez Mariusz » piątek, 23 sty 2015, 18:38

Loeb jechał jakimiś lokalnymi drogami przez góry, ale jak wyjechał na główną to się zatrzymał i stoi od kilku minut. Może znowu policja?
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez bzyq » piątek, 23 sty 2015, 18:40

nick555 napisał(a):Jak kiedyś w Galantach :)

Ty w temacie rajdowym?! (musialem sobie pozwolić na nutkę uszczypliwości :) )

wracając do tematu - Kubica mega pozytywnie. Palnął, to palnął. 3 odcinki jednak wygrane. po wczorajszym przypale teraz jedzie o pietruchę, więc w sumie nie ma się co dziwić, że ryzykuje trochę więcej.
Jak widać zresztą nie tylko Robert ma kłopoty.
Czekamy na jutro
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez Thomas » piątek, 23 sty 2015, 18:44

dziś Kubica pokazał, że w pewnych warunkach prywaciarz jednak jest w stanie nawiązać walkę z fabrykami, inaczej jak tu niektórzy twierdzili, grunt to dobrze przygotowane auto i pewnie jazda flat out. 3 wygrane Osy + jeden w ścisłym czubie to już nie jest przypadek. Czekam z niecierpliwością na szutry.

Loeb wciąż stoi na dojazdówce. Na którą godzinę musi dotrzeć do serwisu? chyba skończy się karą jak wczoraj dla Roberta...
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez viper » piątek, 23 sty 2015, 18:49

marrcus napisał(a):no i lipa po walce
Ogier byl napalony żeby pokonąc dlatego że Loeb jedzie 1 raz i to we francji.

Odpuszczać to se może w innych rajdach, jak reszczie wklepie minute.Nie wiem skad pomysł że nie bedzie z Lebem walczył bo ten nie jedzie całych miszczostw.

Pewnie bedzie zadowolony bo przeskoczył go o 8sek zanim ten odpadł z walki nawet mimo tego spinu 'Leba na koniec ~5sek

dobrze że te superrally dziś obowiązuje w razie co jutro wszyscy w komplecie. Tylko niedosy walki ogromny :evil:

Jak skąd pomysł. To sie nazywa myślenie i jak to bywa ten kto myśli ten wygrywa takie życie. Po za tym skąd wiesz ze ogier nie miał jeszcze większego zapasu niz loeb. Jestem jak najbardziej za loebem, ale panowie jednak chodzi o to zeby byc ma mecie, bo co niektórzy chyba zapominają za co sa punkty i na co zwracają uwagę szefowie teamów fabrycznych.
viper
S2000

Postprzez Shaitan » piątek, 23 sty 2015, 19:01

Z trzech kierowców, którzy jako jedynie jechali dzisiaj "wszystko" dwóch zaliczyło potężne straty czasowe. Loeb nie będzie się już liczył w walce o podium, natomiast Kubica już wczoraj stracił szansę na duże punkty.
Powiem tak, że obwinianie Kubicy o to, że jechał cały dzień pełnym piecem i się rozbił jest dla mnie trochę dziwne. Zwłaszcza w kontekście wyników, które poszły w świat, czyli 3 wygrane odcinki jadąc w niemal identycznych warunkach jak aktualny mistrz świata w najlepszym samochodzie. To było coś niesamowitego i niepowtarzalnego. O ile kraksy takiej jak we Francji wytłumaczyć w żaden sposób nie można, tak tutaj w moim odczuciu opłaciło się ryzykować i finalnie rozbić, by zapisać się w historii tegorocznego Monte trzema złotymi zgłoskami.

Ogromnie szkoda również Loeba, a w zasadzie szkoda mi widowiska, które razem z Ogierem urządzili Pewnie razem z Kubicą nie będą się oszczędzali na jutrzejszych odcinkach i w przeciwieństwie do Ogiera nie spuszczą z tonu.

Niemniej prowadzenie Ogiera cieszy, jako że był to mój faworyt tak do zwycięstwa w Monte jak i tytułu.

Zobaczymy co kolejne 2 dni przyniosą...
Shaitan
N3

Postprzez Thomas » piątek, 23 sty 2015, 19:24

moment, w którym Robert złapał kapcia:

https://www.youtube.com/watch?v=4lNhQsl6RJ0
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez kremer » piątek, 23 sty 2015, 19:25

Super wyniki Kubicy na oesach. Potencjał jest i co raz lepiej to wychodzi.
Loeb skończył karierę w pierwszej połowie 2013 roku. Przestał testować i siedzieć w rajdówce co dwa tygodnie. Na tym poziomie taka przerwa przez 19-20 miesięcy jest ogromna.
Jego tempo mnie zaskoczyło.
Ogier jechał to co umiał tak jak Kubica i Loeb. Każdy z nich mógł skończyć w każdym momencie.

W WRC2 Koci jest drugi parę sekund za Lefebvrem. To spory sukces Słowaka, który goni podopiecznego Loeba. Breen na poziomie przeciętnego francuskiego kierowcy Maurina. Młodych wilków klepnął Kremer :D autem od Baumschlagera :)
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez bimber » piątek, 23 sty 2015, 19:32

https://www.facebook.com/video.php?v=1010219542326229

kolejna mega akcja w wykonaniu Roberta... kiedyś chłopaki sobie na prawde zrobią krzywde...
bimber
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata