Rallye Monte Carlo 2015

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rallye Monte Carlo 2015

Postprzez Marcin z Mtl » piątek, 23 sty 2015, 13:19

gregortest napisał(a):
... mały podły francuz

To delikatnie powiedziane... :evil:

Najpierw myślałem, że ciśniecie z niego, ale... Wy tak na poważnie? Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby specjalnie tykał śniegu, żeby wyrzucić go na drogę. To grozi przynajmniej awarią.
Rajdy na surowo - wpadnij, obejrzyj, powspominaj :)
https://www.youtube.com/playlist?list=PLhhfJHl8yZJdyxOSkcyCBqytamF3PJ2Eg
Marcin z Mtl
N3

Postprzez gorki » piątek, 23 sty 2015, 13:23

O tym narzucaniu śniegu to wczoraj Kościuszko w relacji mówił, że czasami się tak robi :)
gorki
N1

Postprzez TomMaz » piątek, 23 sty 2015, 13:33

gorki napisał(a):O tym narzucaniu śniegu to wczoraj Kościuszko w relacji mówił, że czasami się tak robi :)

Jeżeli miało to tyle wspólnego z prawdą co jego teorie o oponach, to bym nie wierzył :P
TomMaz
N3

Postprzez jedrek555 » piątek, 23 sty 2015, 13:35

Nareszcie pojawiają się onboardy z Monte :)
https://plus.wrc.com/onboard/onboard/
Na razie tylko 4 kierowców z os 1, między innymi Loeb, ale reszta pewnie wkrótce będzie.
Ostatnio edytowano piątek, 23 sty 2015, 13:39 przez jedrek555, łącznie edytowano 1 raz
jedrek555

Postprzez Nox2 » piątek, 23 sty 2015, 13:36

Marcin z Mtl napisał(a):
gregortest napisał(a):
... mały podły francuz

Najpierw myślałem, że ciśniecie z niego, ale... Wy tak na poważnie? Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby specjalnie tykał śniegu, żeby wyrzucić go na drogę. To grozi przynajmniej awarią.

I czego się go czepiacie?? Dobrze robi. Każdy chce mieć lepiej niż inni. Jeżeli jest to jakiś sposób na lepszy czas to czemu nie? Nie jest to nielegalne przecież. On ma jechać na około, żeby inni mogli ciąć i mieć lepsze warunki?? Jeb... się w głowę. Żadnego gula nie ma jedzie swoje i powoli zaczyna lać emerytowanego MŚ.
Ostatnio edytowano piątek, 23 sty 2015, 13:38 przez Nox2, łącznie edytowano 1 raz
Nox2
N1

Postprzez Thomas » piątek, 23 sty 2015, 13:36

Marcin z Mtl napisał(a):
gregortest napisał(a):
... mały podły francuz

hmmm, sam to przyznaje w wywiadach z Colinem tuż po zjeździe z odcinka :roll: Colin w radiu mówił, że na przodzie auta Ogiera jest sporo śniegu...
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez madman » piątek, 23 sty 2015, 13:37

Gutowski na swoim FB:
Znów coś szwankuje, bo chłopaki na wjeździe z pychu odpalali...

:?
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez skandal » piątek, 23 sty 2015, 13:37

Loeb będzie punktował w Mistrzostwach Kierowców ?
Co jak Kubica dojedzie jako 11 - 12 a przed nim będą niezgłoszeni kierowcy ? odbierają mu punkty czy nie ?
ObrazekObrazek
skandal
N3

Postprzez Mad Max » piątek, 23 sty 2015, 13:43

TomMaz napisał(a):
gorki napisał(a):O tym narzucaniu śniegu to wczoraj Kościuszko w relacji mówił, że czasami się tak robi :)

Jeżeli miało to tyle wspólnego z prawdą co jego teorie o oponach, to bym nie wierzył :P
Trochę źle zrozumieliście, MK chodziło o to że Monte słynie z tego że to kibice narzucają często śnieg na drogę, z tego co pamiętam to w edycji 2005 - Solberg i Gronek wypadli w tym samym miejscu właśnie przez takie akcje - przynajmniej tak twierdzili...
https://www.youtube.com/watch?v=DEGssCKP1nc
https://www.youtube.com/watch?v=bS7z14c5B8U

Nox2 napisał(a):
Marcin z Mtl napisał(a):Najpierw myślałem, że ciśniecie z niego, ale... Wy tak na poważnie? Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby specjalnie tykał śniegu, żeby wyrzucić go na drogę. To grozi przynajmniej awarią.
I czego się go czepiacie?? Dobrze robi. Każdy chce mieć lepiej niż inni. Jeżeli jest to jakiś sposób na lepszy czas to czemu nie? Nie jest to nielegalne przecież. On ma jechać na około, żeby inni mogli ciąć i mieć lepsze warunki?? Jeb... się w głowę. Żadnego gula nie ma jedzie swoje i powoli zaczyna lać emerytowanego MŚ.
Poniekąd podzielam to zdanie choć nie ujął bym tego w taki sposób, zawsze jest tak że w określonych warunkach ma się albo przewagę albo stratę, jeśli na rajdzie szutrowym wpadnie ktoś na pomysł jechania inną linią niż konkurencja to też wszyscy będą mieli do niego pretensję ?? no bez jaj, z drugiej strony zastanówcie się też nad tym że taką jazdą też się traci czas oraz zawsze można spotkać na poboczu niezidentyfikowany obiekt który zakończy udział w imprezie.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Nox2 » piątek, 23 sty 2015, 13:46

Mad Max napisał(a):
TomMaz napisał(a):

Trochę źle zrozumieliście, MK chodziło o to że Monte słynie z tego że to kibice narzucają często śnieg na drogę, z tego co pamiętam to w edycji 2005 - Solberg i Gronek wypadli w tym samym miejscu właśnie przez takie akcje - przynajmniej tak twierdzili...
https://www.youtube.com/watch?v=DEGssCKP1nc
https://www.youtube.com/watch?v=bS7z14c5B8U

Nox2 napisał(a):
Marcin z Mtl napisał(a):Najpierw myślałem, że ciśniecie z niego, ale... Wy tak na poważnie? Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby specjalnie tykał śniegu, żeby wyrzucić go na drogę. To grozi przynajmniej awarią.
Poniekąd podzielam to zdanie choć nie ujął bym tego w taki sposób, zawsze jest tak że w określonych warunkach ma się albo przewagę albo stratę, jeśli na rajdzie szutrowym wpadnie ktoś na pomysł jechania inną linią niż konkurencja to też wszyscy będą mieli do niego pretensję ?? no bez jaj, z drugiej strony zastanówcie się też nad tym że taką jazdą też się traci czas oraz zawsze można spotkać na poboczu niezidentyfikowany obiekt który zakończy udział w imprezie.

A jakby RK się do tego przyznał to bilibyście mu brawo. Ot taka prawda.
Nox2
N1

Postprzez Mad Max » piątek, 23 sty 2015, 13:49

skandal napisał(a):Loeb będzie punktował w Mistrzostwach Kierowców ?
Co jak Kubica dojedzie jako 11 - 12 a przed nim będą niezgłoszeni kierowcy ? odbierają mu punkty czy nie ?
O ile się nie mylę to w klasyfikacji generalnej kierowców punktują wszyscy startujący

Nox2 napisał(a):A jakby RK się do tego przyznał to bilibyście mu brawo. Ot taka prawda.
To już nie chodzi o to, kombinuje ale zgodnie z regulaminem, ja sobie nie przypominam żeby na Loebie wieszano tak psy jak zyskał pozycje po "team rders" na Polskim 2009

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Wurcuś » piątek, 23 sty 2015, 13:49

A z czym ma się kryć? Wykorzystuje pozycje to brudzi. Myślicie,że reszta stawki robi inaczej? To nie są szachy. O zakulisowych praktykach mało kto wie, oprócz samych zainteresowanych 8) Po opiniach ekspertów proszę, aby wybrali się na jakikolwiek rajd asfaltowy, tylko REALNY, to zobaczą w jakim stanie są drogi i wtedy niech spróbują odróżnić syf specjalnie narzucany od innego rodzaju syfu :D
Wurcuś
N2

Postprzez Anton » piątek, 23 sty 2015, 13:52

Mad Max napisał(a):Trochę źle zrozumieliście, MK chodziło o to że Monte słynie z tego że to kibice narzucają często śnieg na drogę [...]

Michał wczoraj wyraźnie mówił o celowym działaniu kierowców którzy tak robią, co niejako kilkanaście godzin później w wywiadzie potwierdził sam Mistrz Świata. O kibicach też wspomniał, ale jego wypowiedź dotyczyła głownie startujących załóg.
Anton

Postprzez Mad Max » piątek, 23 sty 2015, 14:01

Anton napisał(a):
Mad Max napisał(a):Trochę źle zrozumieliście, MK chodziło o to że Monte słynie z tego że to kibice narzucają często śnieg na drogę [...]
Michał wczoraj wyraźnie mówił o celowym działaniu kierowców którzy tak robią, co niejako kilkanaście godzin później w wywiadzie potwierdził sam Mistrz Świata. O kibicach też wspomniał, ale jego wypowiedź dotyczyła głownie startujących załóg.
W takim razie to ja nie dosłuchałem... dobrze że dziś luźniejszy dzień w robolu to można pośledzić rajd na spokojnie.

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Thomas » piątek, 23 sty 2015, 14:10

ja uważam, że już teraz, prywatny team RK odniósł wielki sukces wygrywając w debiucie 2 OS, mając mimo wszystko mniejszy budżet niż fabryki, dostęp do technologii czy setupów o doświadczeniu w WRC nie wspomnę. Oby tak dalej, niech jadą chłopaki swoje. Wczoraj było rozczarowanie, ale sądzę, że dzisiejszy 2 wygrane OSy bardzo zmobilizuje wszystkich w zespole, bo widzą chłopaki, że praca nie idzie na marne. Każde zwycięstwo z fabrykami pójdzie w świat i jest dużym sukcesem....

Hyundai- nie wiem co się z nimi dzieje, miałem nadzieję, że będą choć walczyć z M-sportem...

"Wczoraj mieliśmy problem z elektryką. Na jednym hamowaniu na lodzie pojechałem prosto i uderzyliśmy w coś. Nic się nie stało poważniejszego, ale zgięła się osłona, uszkodziła oponę i doprowadziła potem do zwarcia. Samochód gasł i znów zaczynał jechać. Nie mieliśmy swiateł, zatrzymała nas policja i nie dało się już odpalić auta. Dziś rano było dużo lodu. Na kolejnych odcinach też sporo lodu i błota. Dziś możemy się cieszyć, ale szkoda tego, co wydarzyło się wczoraj. Straciliśmy dużoo czasu."

a teraz zwracamy wszystkim honor, którzy domniemali, że awaria alternatora była wynikiem przygody na pierwszym OSie (ale nie obrotu napewno)
Ostatnio edytowano piątek, 23 sty 2015, 14:12 przez Thomas, łącznie edytowano 1 raz
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata