Rallye Monte Carlo 2015

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rallye Monte Carlo 2015

Postprzez TomMaz » piątek, 23 sty 2015, 01:06

Thomas napisał(a):
Mariusz napisał(a):Fordzik ruszył na mapie, pewnie już na lawecie...

no raczej 110km/h na lawecie nie jedzie :lol: :wink:

Po autostradzie to chyba 110 laweta spokojnie pójdzie. Na kolege motorsport to szkoda słów...
TomMaz
N3

Postprzez wanderer » piątek, 23 sty 2015, 01:08

Nie karmić trolli, to same sobie pójdą.

Niektórzy to chyba pierwszy raz śledzą rajd Monte Carlo. :wink: Zostały jeszcze trzy dni rajdowania i wszystko się może zdarzyć.
wanderer
A6

Postprzez MSG Racing » piątek, 23 sty 2015, 01:08

Ale człowieku o czym ty mówisz. Jak obrót auta może uszkodzić alternator. Gdzie przywalił bo nigdzie o tym nie było i nie mówił nikt. A dwa to jak już ktoś pisał po dachowaniu alternatory nie padają.
Bzdury i nic więcej piszesz co tylko pokazuje ze nie masz pojęcia o mechanice. Widać trzeba zhejtowac w jaki kolwiek sposób.
Inaczej.
Podaj przykład, powód i rozwiń swoja teorie. Dlaczego od obrócenia się autem może zepsuć się alternator. Słucham.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez TomMaz » piątek, 23 sty 2015, 01:11

Jak widać uszkodzenia były potężne, chłopaki nawet zderzak zdjęli, ale świateł nie udało się naprawić.

Obrazek
TomMaz
N3

Postprzez Thomas » piątek, 23 sty 2015, 01:13

podobno jak auto się obraca,istnieje ryzyko, że przez chwilę pojedzie do tyłu, wówczas alternator obraca się w drugą stronę i ulega uszkodzeniu :lol:
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez piotrg » piątek, 23 sty 2015, 01:13

Coś mi się przypomniało i chyba zwrócę honor motorsportowi, w tamtym roku na górce na podwórku po zmroku miałem spina na nartach i pamiętam że czołówka mi padła :mrgreen: . Niema co po trochę smutnym wieczorze poprawił gość humor na noc.
Ty Thomas ja się znam :mrgreen: to ci powiem że jemu normalnie w takim razie też skrzynia padła jak on do tyłu na przednich biegach jechał :mrgreen:
Ostatnio edytowano piątek, 23 sty 2015, 01:16 przez piotrg, łącznie edytowano 2 razy
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez maro1000maro » piątek, 23 sty 2015, 01:14

szkoda roberta. no coz. wiadomo jakie sa rajdy. tak bywa. zreszta po stracie 4 minut nawet bez superrally i tak jechalby tylko po nauke... i chyba o to mu chodzi czytajac wywiady... wszyscy chcemy zeby jezdzil na punkty. on napewno tez. ale dla mnie zdanie " liczy sie tylko kierowca fabryczny " w wywiadzie z gutowskim jednoznacznie swidczy o tym ze bedzie robil wszytko tylko po to zeby do fabryki sie dostac. a to nie stanie sie w tym roku... wspieranie i kibicowanie. to nasze zadanie. ;)
maro1000maro
N1

Postprzez TomMaz » piątek, 23 sty 2015, 01:20

Piszą że bateria padła, pożyczona (pewnie naładowana od Protasova) nie wytrzymała dojazdówki, więc wygląda na alternator. Dość nagminne w Fordach, w zeszłym roku na pewno padł u Hirvonena, Evansa i Prokopa, nie wiem czy u któregoś nie więcej niż jeden raz. U Kubicy akuat o dziwo w zeszłym roku ani razu :P

Jednak laweta potrafi 110 jechać ;)

Obrazek
TomMaz
N3

Postprzez Thomas » piątek, 23 sty 2015, 01:25

ja liczę, że jutro MC prawdziwie przetasuje czołówkę i będzie wiele emocji...w sobotę na takim Lardier et Valenca przez zły dobór opon i warunki można popłynąć kilka minut

P.S. Podobno Protasov pożyczył Kubkowi akumulator, ale padł po kilkudziesięciu km :) pocinają tą lawetą, miejscami 120km/h

a co Chardonnet nawywijał?
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez żółtodziób » piątek, 23 sty 2015, 01:42

No to poleciało ładnych parę postów, po obu stronach barykady. O dziwo nie te osoby co zwykle. Tylko na moment spuścić coniektórych z oka i już zaczyna się jazda, nie może być tygodnia bez awantury. Jednych się udało "ustabilizować" no to pojawili się od razu godni naśladowcy. Następnym razem jak zobaczę drwiny i osobiste wycieczki posypią się ostrzeżenia. Komu zniknął jakiś post tym razem niech sobie uważa. Nie będę tłumaczył po raz kolejny każdemu z osobna tego samego, od dawna wiadomo czego sobie tutaj nie życzę a jak ktoś jeszcze tego nie wie to niech się sam dowie.

@ motorsport - mam prośbę, poza akcją która zgłoszona została do moderacji i w wyniku której poleciał twój post - niby nie ma w regulaminie zakazu pisania głupot, ale post od którego cała zadyma się zaczęła wypada wyjątkowo słabo na tym forum. Taka prośba - skoro nie wiesz jak jest zbudowany samochód i tworzysz jakieś dziwne powiązania to przynajmniej daruj sobie jakieś psychoanalizy, ze ktoś nie trzyma ciśnienia albo coś w tym stylu. Nie możesz tego wiedzieć, a przez to forum przewinęło się tyle tego typu "madrości", że kolejne tego typu stwierdzenia są całkowicie zbędne i nic nie wnoszące. Kolejne tego typu wpisy będę w związku z tym traktował jako prowoakacje.
żółtodziób
A8

Postprzez Zoe » piątek, 23 sty 2015, 01:49

żółtodziób a może tak teraz mniej służbowo?
Zoe
A5

Postprzez piotrg » piątek, 23 sty 2015, 01:59

Thomas napisał(a):ja liczę, że jutro MC prawdziwie przetasuje czołówkę i będzie wiele emocji...w sobotę na takim Lardier et Valenca przez zły dobór opon i warunki można popłynąć kilka minut

P.S. Podobno Protasov pożyczył Kubkowi akumulator, ale padł po kilkudziesięciu km :) pocinają tą lawetą, miejscami 120km/h

a co Chardonnet nawywijał?

Standardzik - czarny lodzik, głaz, skrzywione kółko i rally2 po pierwszym oesie
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez żółtodziób » piątek, 23 sty 2015, 02:01

@ Zoe - Niestety, mniej służbowo to już było. Niektórzy to nauczyli się cynicznie wykorzystywać i dlatego jest jak jest i nie może być mniej służbowo. Teraz zresztą też widziałem ewidentne skorzystanie z sytuacji, tylko że w innym sensie. To prawda,że post motorsporta był z gatunku mega słabych, ale momentalnie ktoś zaczął jazdę. I tak jest za każdym razem jak Kubica przedwcześnie zakończy jazdę. Dosyć tego.
żółtodziób
A8

Postprzez Zoe » piątek, 23 sty 2015, 02:23

żółtodziób napisał(a):@ Zoe - Niestety, mniej służbowo to już było. Niektórzy to nauczyli się cynicznie wykorzystywać i dlatego jest jak jest i nie może być mniej służbowo. Teraz zresztą też widziałem ewidentne skorzystanie z sytuacji, tylko że w innym sensie. To prawda,że post motorsporta był z gatunku mega słabych, ale momentalnie ktoś zaczął jazdę. I tak jest za każdym razem jak Kubica przedwcześnie zakończy jazdę. Dosyć tego.

"Mniej służbowo" w sensie refleksje, komentarze i spostrzeżenia na temat Monte ;) (bo jak rozumiem Twoja odpowiedź ma bronić stanowczychej działań?).
Zoe
A5

Postprzez MSG Racing » piątek, 23 sty 2015, 02:31

Na pierwszym OSie kapec a na drugim elektryka.
To może tłumaczyć poklejony przedni błotnik.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata