Moderator: SebaSTI
czarnyolek napisał(a):Tylko shakedown, ale najszybsza fiesta to ta na Pirelli zatankowana Vervą
adamlen napisał(a):Domson napisał(a):Dla Roberta i Maćka to jeszcze nie koniec testów:
"Wyjedziemy jeszcze raz, żeby sprawdzić elektrownię. Warunki są trudne. Jest ślisko i błotniście, a nasze opony nie mają takiej ilości nacięć, żeby wystarczająco szybko odprowadzać wodę. Wolałbym suche warunki na rajd, ale to się nie zapowiada. Pojedziemy swoje" - powiedział RK.
Gutowski FB
Czyli wszystko się zgadza. Pirelli tak, ale na suchy asfalt. Może na suchym będzie lepiej, ale suchy asfalt to za pół roku![]()
DonCorrado napisał(a):czarnyolek napisał(a):Tylko shakedown, ale najszybsza fiesta to ta na Pirelli zatankowana Vervą
Faux pas kolego![]()
Dynamic'em
Mariusz napisał(a):Zawsze myślałem, że Robert to raczej tak po wyścigowemu jeździ, a tutaj zarzucił samochodem jak na szutrze. Pod kibiców jechał czy co...
Mariusz napisał(a):Zawsze myślałem, że Robert to raczej tak po wyścigowemu jeździ, a tutaj zarzucił samochodem jak na szutrze. Pod kibiców jechał czy co...
Shaitan napisał(a):Mariusz napisał(a):Zawsze myślałem, że Robert to raczej tak po wyścigowemu jeździ, a tutaj zarzucił samochodem jak na szutrze. Pod kibiców jechał czy co...
Myślę, że sprawa jest bardziej prozaiczna i taki sposób pokonywania nawrotu wynika z ograniczeń Roberta. Szeroki, rajdowy łuk jest jak sądzę dla niego łatwiejszy do wykonania i mniej błędogenny niż ciasno pokonywany nawrót (vide Ogier, Loeb).
viper napisał(a):Shaitan napisał(a):Mariusz napisał(a):Zawsze myślałem, że Robert to raczej tak po wyścigowemu jeździ, a tutaj zarzucił samochodem jak na szutrze. Pod kibiców jechał czy co...
Myślę, że sprawa jest bardziej prozaiczna i taki sposób pokonywania nawrotu wynika z ograniczeń Roberta. Szeroki, rajdowy łuk jest jak sądzę dla niego łatwiejszy do wykonania i mniej błędogenny niż ciasno pokonywany nawrót (vide Ogier, Loeb).
No co ty za bajki piszesz. Optymalny tor jazdy jest jeden z małym marginesem jak by tak jezdzil to by miał czasy na poziomie kosciszki. Testowy jest po prostu taki ze łatwo sie zbliżyć do limitu bo jest bardzo krotki i wielokrotnie przejeżdżany dlatego łatwo delikatnie przepalowac.. Kubica po prostu to zrobił ale czesto sie to zdarza i takimi kwestiami nie ma co sie przejmować bo rajd to inna bajka,a na testowym to ważne zeby auta po prostu nie zdemolować i to cała filozofia testowego. Po za tym jakich ograniczeń. Na monzy gdzie były partie bardzo ciasne nie miał problemu a ty o zwykłym zakręcie mówisz ze ma ograniczenia.
Shaitan napisał(a):W zeszłym sezonie nawalał system i nawet jeśli działa teraz bez zarzutów, to ręka jest dalej w takim samym stanie jak była i nikt mnie nie przekona, że jest nią w stanie operować w równie wysokim stopniu precyzji jak goście z czołówki.
Michał Kościuszko będzie jutro komentował z GJ i AB.
Shaitan napisał(a):Nie mówię o tym:
https://www.youtube.com/watch?v=ftHZi1YaOw0
Ale na przykład o tym:
https://www.youtube.com/watch?v=4unAgRB5sYc
Kubica o jeździe w nawrotach wypowiadał się nie raz nie dwa, a ograniczenia są rozumiane jako "kombo" ręki i pchanego ręcznego. W zeszłym sezonie nawalał system i nawet jeśli działa teraz bez zarzutów, to ręka jest dalej w takim samym stanie jak była i nikt mnie nie przekona, że jest nią w stanie operować w równie wysokim stopniu precyzji jak goście z czołówki.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości