RSMP 2015

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: RSMP 2015

Postprzez viper » wtorek, 6 sty 2015, 18:39

żółtodziób napisał(a):
viper napisał(a):Nic nie pokazałeś pomyliłeś dwie klasy, bo proto moze byc tylko w Open,ma lancer moze byc w N i w open.

Tak, ale nie może to być jeden i ten sam Lancer. Jak już obłożysz go laminatem, wywalisz z niego co się da, podkręcisz silnik to co, będziesz to potem z powrotem przebudowywał na N-kę dospawując seryjne błotniki na przykład? No nie. Jeśli masz N-kę i cheswz przeskoczyć wyżej no to OK, buduj na tym co masz, no bo masz i możesz sobie koszty też jakoś stopniowo rozłożyć. ale jeśli chcesz od razu jeździć w Open no to nie uważam, żeby trzymanie się budy Evo miało głęboki sens.

No ale po grzyba masz przebudowywać na N. Przecież to bez sens, bo N odchodzi do lamusa. Po za tym za 200 tys zł a tyle chcą za proto kupisz dzisiaj jak sie uprzesz i tak N w dodatku top. Proto miało byc tańsza alternatywa dla samochodów 4x4 ( i było 5 lat wstecz jak za lancery chcieli powyżej 300 tys.), a dzisiaj tak nie jest. Miało byc szybsze od lancera. Barborka warszawska pokazała ze nie jest,a bynajmniej rewelacyjnymi osiągami sie nie charakteryzuje, choc z pewnoscia warunki były rozne no i oczywiscie kwestia kierowcy tez ma znaczeni. Ja nie mam nic przeciwko proto. Ktos chce niech sobie kupuje jego sprawa, ale niech mi nikt nie wciska kitu ze bedzie taniej a szybciej, bo to nie prawda tym bardzie ze limit w Open to 1300 kg nawet jak sobie tem masy rozłożysz na sufit jak to komuś pomoże. Liczy sie prowadzenie i awaryjnośc, a tutaj proto zawsze przygrywało.no chyba ze ktos dzisiaj to zmieni, ale pytania kogo na to stać zeby robic testy na każdym nowym nadwoziu forda hyundaya czy skody.
Kolega octan sie denerwuje, ale założenia swoje a życie swoje. Nawet agini dwa lata temu cudów nie zwojował na dolnośląskim, a miała byc reklama. Jak ktos chce byc " inny " to proto jest jak najbardziej na tak, ale inność w życiu kosztuje wiecej niz normalność.
viper
S2000

Postprzez octan » wtorek, 6 sty 2015, 19:00

viper ja chcę być po prostu szybszy, uważam, że proto mimo iż więcej czasu oraz kosztów pochłonie może być szybsze. Czas pokaże czy mi się uda. Na 2015 się nie wyrobię, ale myślę, że 2016 już tak.
octan

Postprzez viper » wtorek, 6 sty 2015, 19:14

octan napisał(a):viper ja chcę być po prostu szybszy, uważam, że proto mimo iż więcej czasu oraz kosztów pochłonie może być szybsze. Czas pokaże czy mi się uda. Na 2015 się nie wyrobię, ale myślę, że 2016 już tak.

Chcieć to móc :), a w 2016 zobaczymy czy bedziesz żałował czy sie cieszył.
viper
S2000

Postprzez octan » wtorek, 6 sty 2015, 19:16

Mam nadzieję.
octan

Postprzez wanderer » wtorek, 6 sty 2015, 19:20

viper napisał(a):Nawet agini dwa lata temu cudów nie zwojował na dolnośląskim, a miała byc reklama.

Kto?
wanderer
A6

Postprzez viper » wtorek, 6 sty 2015, 19:26

wanderer napisał(a):
viper napisał(a):Nawet agini dwa lata temu cudów nie zwojował na dolnośląskim, a miała byc reklama.

Kto?

Oj sorry miałem na myśli aignera andreasa
viper
S2000

Postprzez Bad-i » środa, 7 sty 2015, 12:24

gabrally napisał(a):Zawodnicy zebrali się do rozmów na temat utworzenia klasy OPEN 2WD, której zabrakło w tegorocznym regulaminie Rajdowych Samochodowych Mistrzostw Polski. Co prawda w ubiegłorocznych zmaganiach OPEN 2WD wzięło udział tylko dwóch kierowców (VIRNIK i Ryznar), na ten sezon wstępnie chęć startów wyraziło już siedmiu zawodników. Dotychczasowa klasa Open została ograniczona do aut opartych na podzespołach Mitsubishi Lancera lub Subaru Imprezy. Taka sytuacja nie podoba się wielu zawodnikom. W ciągu zaledwie kilku dni powstała więc inicjatywa powołania klasy OPEN 2WD.
http://rajdy24.pl/clio-maxi-w-rsmp-zawo ... -open-2wd/

Informacyjnie, do dnia wczorajszego aż 9-ciu kierowcow zadeklarowalo swoją chęć udziału w klasie Open 2wd.
Bad-i
N3

Postprzez MSG Racing » środa, 7 sty 2015, 15:54

I bardzo dobrze :) moze bedzie jeszcze cos fajnego oboka Cliowki.
Proto tańsza alternatywa dla 4x4 ale chyba głównie dla S2000 czy jeszcze droższego R5. Skoro eNka odchodzi do lamusa.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Mad Max » czwartek, 15 sty 2015, 11:26

Rzeszowski wypadł z kalendarza Mistrzostw Słowacji, szkoda bo zawsze kilka załóg więcej do oglądania... szczególnie tych jadących w autach WRC
http://rajdy.autoklub.pl/news/mistrzost ... iego,59149
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez krzysiek_swrt » czwartek, 15 sty 2015, 20:42

ale za to na Karkonoskim ma być coś połączone z czechami i niemcami.
krzysiek_swrt
N3

Postprzez sebaWRC » czwartek, 15 sty 2015, 21:03

No to zapewne kopia Pucharu Łużyc,parę załóg więcej będzie pewnie,nic poza tym :)
www.youtube.com/user/kajto13
www.facebook.com/DominikaMorkaPhotography
sebaWRC
A5

Postprzez gabrally » czwartek, 15 sty 2015, 21:28

krzysiek_swrt napisał(a):ale za to na Karkonoskim ma być coś połączone z czechami i niemcami.

sebaWRC napisał(a):No to zapewne kopia Pucharu Łużyc,parę załóg więcej będzie pewnie,nic poza tym :)

Regional Rally Cup
http://rajdy24.pl/regional-rally-cup-w-trzech-krajach/
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez Mad Max » piątek, 16 sty 2015, 11:12

sebaWRC napisał(a):No to zapewne kopia Pucharu Łużyc,parę załóg więcej będzie pewnie,nic poza tym :)
Też mi się tak wydaje, choć ostatnio w Czechach sporo zmian więc może się ktoś więcej na to skusi, bo tak to tylko Niemieckich parę załóg zazwyczaj było.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez bercik » piątek, 16 sty 2015, 19:32

Mad Max napisał(a):Rzeszowski wypadł z kalendarza Mistrzostw Słowacji, szkoda bo zawsze kilka załóg więcej do oglądania... szczególnie tych jadących w autach WRC

W takim razie pojedź na rajd Koszyc. Drogi będziesz miał mniej więcej tyle co na Elmot :D Zeszłoroczna lista zgłoszeń była praktycznie porównywalna z listą naszej Barbórki Warszawskiej... A do tego łady i przeróżne inne wynalazki. Jakby tego było mało, to przez ostatnie 2 lata robią zapętlony odcinek gdzie każdego zawodnika widzisz co najmniej 4 razy w ciągu dnia.
Sorry za offa, już skończyłem.
bercik
A5

Postprzez Honiclbr » piątek, 16 sty 2015, 22:33

Jedna załoga mniej może być w RSMP http://rajdy24.pl/subaru-poland-rally-team-w-erc/
Honiclbr
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP