Repco Rally Australia

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Repco Rally Australia

Postprzez madman » sobota, 13 wrz 2014, 13:38

kostek45 napisał(a):https://twitter.com/OfficialWRC/status/510749096915656704/photo/1
Meeke handed 1 min 1 second penalty for this big cut on SS10.

Trochę głupio się tam zachował, wg mnie było bardziej niebezpiecznie niż przy cięciu Mikkelsena w Polsce... :roll:
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez wanderer » sobota, 13 wrz 2014, 13:43

Latvala chyba próbuje wywrzeć presję na Ogierze. :lol:
Obrazek
wanderer
A6

Postprzez matiz » sobota, 13 wrz 2014, 13:45

Szkoda Meeka bo teraz całe podium prawdopodobnie dla VW. Nawiasem mówiąc ciekawe czy będzie jakieś TO czy zwyczajnie pozwolą im się śćigać
matiz

Postprzez kremer » sobota, 13 wrz 2014, 15:19

Ile Mikkelsen kary dostał na Polaku ? :) Ostrzeżenie tylko ? No tak zapomniałem on z VW :)

Yazeed ładnie walczy z Nesseserem w WRC2. Wyrabia się ten Arab. Był cienkim bolkiem parę sezonów temu, ale teraz jeździ bardzo dobrze :) Ketonal i Tankowiec mają sporo problemów, przygód i są daleko w tyle za nimi.
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez Thomas » sobota, 13 wrz 2014, 16:23

kremer napisał(a):Ile Mikkelsen kary dostał na Polaku ? :) Ostrzeżenie tylko ? No tak zapomniałem on z VW :)

Yazeed ładnie walczy z Nesseserem w WRC2. Wyrabia się ten Arab. Był cienkim bolkiem parę sezonów temu, ale teraz jeździ bardzo dobrze :) Ketonal i Tankowiec mają sporo problemów, przygód i są daleko w tyle za nimi.

bodajże 4000Euro, z zastrzeżeniem, że recydywa będzie karana dyskwalifikacją
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez speedyzxz » sobota, 13 wrz 2014, 17:40

Thomas napisał(a):bodajże 4000Euro, z zastrzeżeniem, że recydywa będzie karana dyskwalifikacją
Drobniaki
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Wujeek » sobota, 13 wrz 2014, 17:59

Hah smieszne a mikkelsen na Polskim skrócil jeszcze bardziej i jego to sie nie czepili a mekke jak skrocil kawalek odrazu afere kreca , zal wszystko dla VW
Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team
Wujeek
N2

Postprzez Dani » niedziela, 14 wrz 2014, 02:50

ależ mi imponuje Meeke, zdarzały się wpadki, ale dla mnie to jest kierowca i odkrycie sezonu. Na początku roku nigdy bym nie przypuszczał, że będzie prezentował takie tempo.
Dani
N3

Postprzez jarauto » niedziela, 14 wrz 2014, 07:05

jarauto
N2

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 14 wrz 2014, 09:49

No coz, komiec rajdu, mamy mistrza swiata producentow i lada moment bedziemy mieli mistrza swiata kierowcow.
Walka Ogiera z Latvala jest w tym roku naprawde calkiem interesujaca. Na przestrzeni calego sezonu na plus wychodzi Ogier, ale szczerze mowiac uwazam, ze w przyszlym roku karta moze sie odwrocic i to JML zostanie mistrzem. Widac, ze obaj sa bardzo szybcy i roznice miedzy nimi sa bardzo male. Moze to wlasnie ten zly dobor opon sprawil, ze Latvala przegral.
Mikkelsen zrobil co do niego nalezalo, choc biorac pod uwage kare Meeke, pamietajac scinanie zakretu przez Mikkelsena, az chcialoby sie, zeby Mikkelsen to podium stracil. Meeke pojechal prawdopodobnie najlepszy rajd w tym sezonie razem z Finlandia i daje nadzieje na to, ze w przyszlym sezonie bedzie w stanie robic dobre wyniki.
Hirvonen w typowy sposob dla siebie, przecietnie ale rowno. Paddon bardzo in plus. Neuville mial dosc problematyczny weekend, najpierw popelnil blad, stracil duzo czasu, a potem tracil czas na przecieranie drogi. Uwazam, ze bez tego bylby piaty, bo tempo bylo naprawde niezle. Evans solidnie, ale bez blysku, podobnie jak Kubica.

Ogolem rajd ciekawy, australijskie trasy sa moim zdaniem jednymi z najlepszych w kalendarzu. Szkoda, ze teraz znowu powrot na asfalty i to akurat na niezbyt ciekawe rajdy.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez gregortest » poniedziałek, 15 wrz 2014, 08:18

Ogolem rajd ciekawy, australijskie trasy sa moim zdaniem jednymi z najlepszych w kalendarzu. Szkoda, ze teraz znowu powrot na asfalty i to akurat na niezbyt ciekawe rajdy.

Ciekawe, czy Australijczycy ,śmigają po drogach C3 4x4, ew Polo 4x4, czy raczej pick-apami, lub innymi terenówkami ?
Bo tylko Ford robi tego typu auto - Rangera...ale też nie fiestę 4x4.
Dla kogo nie ciekawe, t okwestia gustu i upodobań.
Według wszelkich wyliczeń to za taki szutrowy rajd w Australii, można strzelić prawie 2 razy MC ,z tego samego budżetu.
To jest to obniżanie kosztów uczestnictwa w wrc ???
Nie mówię ,ze tego rajdu ma nie być, ale..
Powrót do seryjnych nadwozi oraz modeli bazowych jak to było kiedyś, mi się podoba.
gregortest
A5

Postprzez Mad Max » poniedziałek, 15 wrz 2014, 11:48

To ja tylko dorzucę małe spostrzeżenie że to był chyba pierwszy raz od bardzo dawna (w zasadzie nie za bardzo pamiętam kiedy zdarzyło to się po raz ostatni) że wszyscy kierowcy aut WRC dojechali do mety w jednym kawałku (bez rally2 itp.)
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Gąsior » poniedziałek, 15 wrz 2014, 13:40

Ostberg to kończył praktycznie jak Rally2 - w TVP ubawiła mnie relacja, z której wynikało w domyśle, że KUB zdobył jedną pozycję w wyniku regularnej walki na odcinku.
Gąsior
N3

Postprzez ZbyszekChaosu » środa, 9 wrz 2015, 10:22

Rajd jeszcze się nie zaczął a już mamy pierwszą kraksę. Ciekawe jak ta stłuczka wpłynie na Ostberga- stracili trochę czasu na zapoznanie i pewnie jeszcze dużo nerwów ale u profesjonalnego kierowcy nie powinno to mieć znaczenia. Ponadto Meek musi się baaaardzo starać bo coraz więcej osób zastanawia się nad jego przyszłością.
Niestety i tak pewnie wygra jakiś VW. Nie żebym tym kierowcom źle życzył ale oni zawsze są w top 3 jeśli nie popełniają błędów. Trochę to nudne.
Ciekawie zapowiada się sobota- mam nadzieję, że będzie jakiś przesiew. Odcinek 50km a do tego nocny przejazd. Będzie ciekawie.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez Matthias Schmidt » środa, 9 wrz 2015, 10:46

Ostberg nie startuje, zastapi go lefabvre :!:
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata