Rajd Sardynii

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Sardynii

Postprzez wrc1600 » poniedziałek, 9 cze 2014, 12:38

wanderer napisał(a):
wrc1600 napisał(a):Ja nic nie myle tylko powtarzam co uslyszalem, w razie watpliwosci skontaktuj sie z Evansem skoro twierdzisz ze on spekuluje.

Sam mógłbyś się podzielić tym co usłyszałeś, bo na razie wiemy tylko tyle, że rozmawiałeś z Evansem i że będą robić przegląd auta dla Hirvonena - szokująca informacja. Dzięki za przedpołudniową dawkę humoru. :D
wrc1600 napisał(a):Rozmawialem z Evansem na ten temat i beda przebudowywac jedna z klienckich Fiest dla Hirvonena na Polski a nie poprostu okleja w barwy MSportu pierwsza z brzegu.

Nie rozumiem o jakim przegladzie piszesz i co jeszcze chcesz uslyszec, napisalem jasno i zrozumiale ale jak masz problemy ze zrozumieniem to nic nie poradze.
SS10 LARDIER ET VALENCA - FAYE (51.70 km)
1. R. Kubica
3. S. Loeb +41.2
9. S. Ogier +1:49.5
wrc1600
N3

Postprzez griswold » poniedziałek, 9 cze 2014, 12:57

Weźcie ludzie trochę ochłońcie bo tutaj już chyba nikt na dobrą sprawę nie wie, o co toczy się dyskusja :D Informacja o Hirvonenie to chyba nic dziwnego - jeśli auto mu poszło z dymem to jest jedno mniej i muszą wziąć dodatkowe i zbudować pod Mikko tak jak poprzednie. Nie wiem po co w ogóle próbować wyciągać z tego jakiekolwiek inne wnioski o tempie innych kierowców itp. itd. :D O tematach Kubica/Kościuszko już nie wspominam, nie wiem jakim cudem Wam to się jeszcze nie znudziło ;)
griswold
N1

Postprzez Aaltonen » poniedziałek, 9 cze 2014, 13:19

viper napisał(a):Trudno powiedzieć czy ktos jest lepszy, bo nikt nie ma takich warunków jak Kubica , a jednocześnie nie ma innego Polaka w wrc.

Skoro tak jedziesz po Kubicy, to na pewno wg ciebie jest ktoś, kto mógłby go śmiało zastąpić i jechać jego tempem. Kto to taki wg ciebie? Wymień swoich faworytów...
Aaltonen
N3

Postprzez whisky » poniedziałek, 9 cze 2014, 13:34

Taki mały offtopic..

Jeśli ktoś się zastanawia dlaczego nasza scena polityczna i ogólnie nasze polskie stosunki międzyludzkie wyglądają jak wyglądają to ten temat, jak i inne związane z dwoma panami K. pochodzacymi z Krakowa pokazuje wszystko jak na dłoni..

Jeśli ja kibicuję A... A ty nie podzielasz mojego entuzjazmu to na pewno kibicujesz B...
Jeśli ja chwalę A... a ty stwierdzasz że chyba trochę przesadzam z zachwytem to znaczy że najeżdżasz na mojego idola...
A tak wogóle to MOJA WIZJA świata jest jedyna i najprawdziwsza bo jest "najmojsza" (SIC! nie pamiętam z czego cytat)

I tym sposobem robi się coś czego nie da się czytac i w czym powoli nie ma sie ochoty uczestniczyć. Bo wyrażenie swojego zdania skończy się kłótnią na 5 stron..
whisky
N3

Postprzez viper » poniedziałek, 9 cze 2014, 13:35

Aaltonen napisał(a):
viper napisał(a):Trudno powiedzieć czy ktos jest lepszy, bo nikt nie ma takich warunków jak Kubica , a jednocześnie nie ma innego Polaka w wrc.

Skoro tak jedziesz po Kubicy, to na pewno wg ciebie jest ktoś, kto mógłby go zastąpić i jechać jego tempem. Kto to taki wg ciebie?

A ty swoje. Ja po nikim nie jadę.
Kto mógłby go zastąpić dzisiaj to nie wiem, bo tych co znam żaden w tak młodym wieku nie spełnia dwóch podstawowych warunków jednocześnie tzn. Byc bogatym z domu i jednocześnie młodym szybkim zawodnikiem.
Kajetanowicz jest szybki ale za stary na wrc , żeby zdobywać doświadczenie już o kasie nie wspomnę, bo lotos nie da na dwóch.
Scheffler wogóle jest bez kasy mimo ze w oskach był bardzo szybki to musiał by trochę dodatkowo pojeździć 4x4
Chuchala jest szybki, ale na zagranice watpię żeby było go stać( inaczej poszedł by dalej) w wrc pewnie ze 2-3 lata trzeba by pojeździć żeby nabrać trochę doświadczenia i sie pokazać.
Dzisiaj Kubica jest jedynym , który moze sobie pozwolić finansowo na jazdę w wrc i tak na prawdę nie ma wielu opcji. Bo niestety łatwiej znaleźć dzisiaj gościa z kasa do zabawy w rajdy niż szybkiego z kasa, a te dwie rzeczy musza iść dzisiaj w parze.
viper
S2000

Postprzez Aaltonen » poniedziałek, 9 cze 2014, 13:44

Viper, tzn. że, znajdziesz mi w Polsce talent, który w swoim drugim starcie na szutrze będzie lał : Kopeckiego, Breena i Moure na jago własnym terenie?
Kasa na takiego znalazła by się od razu...
Aaltonen
N3

Postprzez viper » poniedziałek, 9 cze 2014, 13:54

Aaltonen napisał(a):Viper, tzn. że, znajdziesz mi w Polsce talent, który w swoim drugim starcie na szutrze będzie lał jak dzieci: Kopeckiego, Breena i Moure na jago własnym terenie?

No widzisz właśnie i dochodzimy do sedna :D
Najpierw ten talent musi wybecalowac ze swoich żeby ta kasa sie znalazła i koło sie zamyka.
Ja ci wymieniłem zawodników a ty jak chcesz sie o tym przekonać to załatw bańkę i na trochę starczy. Tak wiec sam widzisz talent to jedno a kasa drugie, ale zeszliśmy trochę z tematu, a nie o tym ma byc dyskusja. Miałem ci podać zawodników to podałem.
viper
S2000

Postprzez ZbyszekChaosu » poniedziałek, 9 cze 2014, 13:57

Aaltonen napisał(a):Viper, tzn. że, znajdziesz mi w Polsce talent, który w swoim drugim starcie na szutrze będzie lał : Kopeckiego, Breena i Moure na jago własnym terenie?

Kajto rok temu na Janner.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez Aaltonen » poniedziałek, 9 cze 2014, 14:07

Viper, ale pokaż mi tego młodego, co ośką daje baty Sołowowowi w s2000, albo chociaż Oleksowiczowi. Pokaż mi ten talent, wtedy będziemy mogli rozmawiać.
ZbyszekChaosu napisał(a):Kajto rok temu na Janner.
Owszem, Kajto to naprawdę dobry zawodnik, ale na Janner miał przewagę w postaci znajomości oesów z zeszłego roku, które w 100% były takie same, a to naprawdę spory atut. Poza tym Kubica rozkręcał się z odcinka na odcinek, i obstawiałbym, że i tak by wygrał.
Aaltonen
N3

Postprzez jacko » poniedziałek, 9 cze 2014, 14:08

Aaltonen napisał(a):Viper, tzn. że, znajdziesz mi w Polsce talent, który w swoim drugim starcie na szutrze będzie lał jak dzieci: Kopeckiego, Breena i Moure na jago własnym terenie?

kubica jest jak kosc w gardle ktora stanela w poprzek viperowi, a do tego fakt, ze jego pupilek nigdy nie osiagnie tego poziomu tym bardziej go irytuje :)
viper chce nam powiedziec, ze wystarczy wpompowac hajs w byle jakiego kierowce i od razu bedzie swietny, viper w koncu ma racje poniewaz kosciuszko zdobyl od razu majstra w WRC, a kasperczyk w tym roku bedzie mistrzem RSMP :D
czasem mam wrazenie, ze viper pracuje gdzies wysoko w PZMie albo przy organizacji zeszlorocznego rajdu polski 8)
jacko
A5

Postprzez ZbyszekChaosu » poniedziałek, 9 cze 2014, 14:24

Aaltonen napisał(a):Viper, ale pokaż mi tego młodego, co ośką daje baty Sołowowowi w s2000, albo chociaż Oleksowiczowi. Pokaż mi ten talent, wtedy będziemy mogli rozmawiać.
Owszem, Kajto to naprawdę dobry zawodnik, ale na Janner miał przewagę w postaci znajomości oesów z zeszłego roku, które w 100% były takie same, a to naprawdę spory atut. Poza tym Kubica rozkręcał się z odcinka na odcinek, i obstawiałbym, że i tak by wygrał.

Pisze o Jannerze rok temu, tj 2013. Kajto bez doświadczenia na śniegu w słabszym aucie bił się jak równy z równym na obcym sobie rajdzie z lokelsami.

Sołowow tymczasem jest przykładem jak wielką różnice robi duża kasa ;)
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez viper » poniedziałek, 9 cze 2014, 14:30

Aaltonen napisał(a):Viper, ale pokaż mi tego młodego, co ośką daje baty Sołowowowi w s2000, albo chociaż Oleksowiczowi. Pokaż mi ten talent, wtedy będziemy mogli rozmawiać.

Twoje pytanie było jasne miałem ci wymienić zawodnika który mógł by byc na wrc to ci wymieniłem. Teraz już zadajesz drugie pytanie, które nie wiem co ma na celu.
viper
S2000

Postprzez viper » poniedziałek, 9 cze 2014, 14:32

jacko napisał(a):

kubica jest jak kosc w gardle ktora stanela w poprzek viperowi, a do tego fakt, ze jego pupilek nigdy nie osiagnie tego poziomu tym bardziej go irytuje :)
viper chce nam powiedziec, ze wystarczy wpompowac hajs w byle jakiego kierowce i od razu bedzie swietny, viper w koncu ma racje poniewaz kosciuszko zdobyl od razu majstra w WRC, a kasperczyk w tym roku bedzie mistrzem RSMP :D
czasem mam wrazenie, ze viper pracuje gdzies wysoko w PZMie albo przy organizacji zeszlorocznego rajdu polski 8)

No właśnie słabo czytasz i to ja stoję u ciebie w gardle :D .
Nie w każdego tylko w tego co ma odpowiednie predyspozycje zaczynając od kasy a kończąc na talelencie itd. Słabo czytasz i mało rozumiesz.
viper
S2000

Postprzez rallyfun » poniedziałek, 9 cze 2014, 14:37

ZbyszekChaosu napisał(a):

Pisze o Jannerze rok temu, tj 2013. Kajto bez doświadczenia na śniegu w słabszym aucie bił się jak równy z równym na obcym sobie rajdzie z lokelsami.

Sołowow tymczasem jest przykładem jak wielką różnice robi duża kasa ;)

Faktycznie walka mistrza Polski z nic nieznaczacymi w Europie Austriakami to wielki sukces. Lepiej popatrz na mlodych Polakow w WRC jak oskami na szutrach objezdzaja lokalsow w 4x4.
Z calym szacunkiem dla Slowowa ale cala kariere w topowych autach poswiecil na zdobycie wice mistrza w ERC owczesnej 3 lidze. Kasa to nie wszystko bo w WRC nie osiagnal poziomu Prokopa.
rallyfun
N3

Postprzez Aaltonen » poniedziałek, 9 cze 2014, 14:38

ZbyszekChaosu napisał(a):Pisze o Jannerze rok temu, tj 2013. Kajto bez doświadczenia na śniegu w słabszym aucie bił się jak równy z równym na obcym sobie rajdzie z lokelsami
Bez przesady. Bił się z Harrachem, który też jechał R4ką.
viper napisał(a):
Twoje pytanie było jasne miałem ci wymienić zawodnika który mógł by byc na wrc to ci wymieniłem. Teraz już zadajesz drugie pytanie, które nie wiem co ma na celu.
Skoro chcesz wskazać kogoś równie utalentowanego co Kubica, to musisz pokazać kogoś kto leje ośką Sołowowa albo chociaż Oleksowicza w s2000.
http://ewrc-results.com/leg.php?e=1016& ... bes-Cote-d´Azur-2010
Aaltonen
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata