Rajd Arłamów

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 1. Rajd Zimowy Arłamów

Postprzez TITISE » sobota, 8 mar 2014, 19:04

1 Rajd Arłamów i miejmy nadzieję że ostatni ;) Ostatnie odcinki odwołane bo zwycięstwo Grzyba było zagożone a tata w komisji rajdu, Polskie rajdy to syf, dno i wodorosty
TITISE
N3

Postprzez d-z rallyfans » sobota, 8 mar 2014, 19:13

TITISE napisał(a):1 Rajd Arłamów i miejmy nadzieję że ostatni ;) Ostatnie odcinki odwołane bo zwycięstwo Grzyba było zagożone a tata w komisji rajdu, Polskie rajdy to syf, dno i wodorosty

No tak...Tata Grzyb zadzwonił do Raczkowskiego i niczym Flavio Briatore kazał mu wypakować :?
Ludzie litości...
d-z rallyfans
A5

Postprzez Hlor » sobota, 8 mar 2014, 19:23

wczorajszy dzien był ok ale dzisiaj to jakas organizacyjna pomyłka.. gdyby był śnieg to by odwołali połowe oesów każdego dnia..

TITISE napisał(a):Ogryzek wczoraj dzwon, dzisiaj Rally2 i też dzwon co z nim...

chociaż tyle, że rozwalił wytłuczonego c2 a nie nowego 208, którym nie startował bo... wydzwonił na testach..
Hlor
N1

Postprzez starzyna » sobota, 8 mar 2014, 19:44

Hlor napisał(a):wczorajszy dzien był ok ale dzisiaj to jakas organizacyjna pomyłka.. gdyby był śnieg to by odwołali połowe oesów każdego dnia..

chociaż tyle, że rozwalił wytłuczonego c2 a nie nowego 208, którym nie startował bo... wydzwonił na testach..

Celna uwaga :D Latvala pokazał ile tak naprawdę zależy od psychiki. Nie każdy zdaje sobie sprawę, że psycholog sportowy to nie to samo co psychiatra ;)
UPALAJ.PL - blog o rajdach samochodowych, sportowych autach i katowaniu do odcinki.
starzyna
N2

Postprzez piotrg » sobota, 8 mar 2014, 19:46

Hlor napisał(a):wczorajszy dzien był ok ale dzisiaj to jakas organizacyjna pomyłka.. gdyby był śnieg to by odwołali połowe oesów każdego dnia..

Zagadka z serii chucka norisa, ile ogryzek potrzebuje r2 na sezon :?: - wszystkie :wink:
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez filantrop » sobota, 8 mar 2014, 20:07

Motulski napisał(a):Nie byłem, z początku mnie to gryzło, ale jakoś teraz nie żałuję ! Mam wrażenie, że był to fajny Rallysprint :wink: Graty dla chłopaków z podium !!! Ciekawe jaki program startów Grzyb w tym roku zrealizuje ?

w wywiadzie dla autoklubu po rajdzie zapraszał na elmot, także pewnie cały sezon...

był ktoś z forumowiczów na rajdzie? jak wrażenia?
filantrop
N2

Postprzez Mroowa » sobota, 8 mar 2014, 20:17

Jest kasa z hotelu to i był rajd. Zawsze mnie zastanawiało jak to jest... są rajdy w RPP a tu nowy rajd od razu startuje do rangi RSMP. To trochę dziwne... Jakby się bulwersowali działacze jakby Rajd Polski nie dostał nominacji do WRC, a np. Rajd... hmmm obojętnie... Antarktydy :D to co by się działo. A tu.... ot tak.. Rajd który ma trochę wypromować kompleks Hotelowy... spoko że dali kasę, ale myślę, że do Mikołajek im trochę brakuje nie widziałem ale atrakcje... w Mikołajkach jest woda itp. :)
Trasy są ciekawe, ale może się okazać, że no właśnie... nie ma kasy na rajd... jeszcze jak w tym wszystkim odzywają się głosy, że mogą być powiązania odnośnie zwycięzcy a rodziny w zss to masakra.
Ciekawe czy na przyszły rok będą się liczyły oceny czy kasa...
Mroowa
S2000

Postprzez CCabarth » sobota, 8 mar 2014, 20:19

d-z rallyfans napisał(a):
TITISE napisał(a):1 Rajd Arłamów i miejmy nadzieję że ostatni ;) Ostatnie odcinki odwołane bo zwycięstwo Grzyba było zagożone a tata w komisji rajdu, Polskie rajdy to syf, dno i wodorosty

No tak...Tata Grzyb zadzwonił do Raczkowskiego i niczym Flavio Briatore kazał mu wypakować :?
Ludzie litości...

Za Grzybem można nie przepadać, jak również wiele mu zarzucić(na przestrzeni 20 lat startów), ale wcześniejsze przejazdy Birczy zdecydowanie wygrywał. Sugerując się czasami tych wcześniejszych przejazdów, można by nawet uznać że Chuchała przeszedł by Habaja.
CCabarth
N3

Postprzez krist » sobota, 8 mar 2014, 20:30

na stronie rajdu napisali że umowa jest na 3 lata,więc pewnie będzie powtórka. Z rozmów ze znajomymi słyszałem ze początkowo trasa miała być zupełnie inna, bardziej kompaktowa i dłuższe oesy. Ta trasa która była to kompromis między tym co sie chciało i tym co można było zrobić. Były zdaje się spore problemy z lokalnymi władzami, na poziomie gmin, i z tzw ekologią.
Miejsca ma potencjał, zwłaszcza gdyby był śnieg, ale ilość odwołanych dzisiaj odcinków faktycznie dziwi i martwi
krist
N3

Postprzez Hlor » sobota, 8 mar 2014, 20:32

Również ciekaw jestem jak rajd zostanie odebrany przez działaczy i czy w przyszłym roku ponownie się odbędzie. Teraz nie dość, że brakło śniegu to pogoda syfiasta, kibiców jak na lekarstwo, zawodników jeszcze mniej. Chyba Arłamów chciał nieco inną promocję. Mimo wszystko dałbym jeszcze szanse temu rajdowi aby mógł się odbyć w prawdziwie zimowych warunkach.
http://www.youtube.com/watch?v=6SRqBKvjHe8 takie tam akcje po błotku
Hlor
N1

Postprzez Mroowa » sobota, 8 mar 2014, 20:44

jak się chce rajd zimowy to maks druga połowa lutego chyba w naszych warunkach. Zresztą jak ma być zimowy to można by pomóc Magurskiemu w organizacji
Mroowa
S2000

Postprzez Marek Kisiel » sobota, 8 mar 2014, 20:50

Mroowa napisał(a):Jest kasa z hotelu to i był rajd. Zawsze mnie zastanawiało jak to jest... są rajdy w RPP a tu nowy rajd od razu startuje do rangi RSMP. To trochę dziwne... Jakby się bulwersowali działacze jakby Rajd Polski nie dostał nominacji do WRC, a np. Rajd... hmmm obojętnie... Antarktydy :D to co by się działo. A tu.... ot tak.. Rajd który ma trochę wypromować kompleks Hotelowy... spoko że dali kasę, ale myślę, że do Mikołajek im trochę brakuje nie widziałem ale atrakcje... w Mikołajkach jest woda itp. :)
Trasy są ciekawe, ale może się okazać, że no właśnie... nie ma kasy na rajd... jeszcze jak w tym wszystkim odzywają się głosy, że mogą być powiązania odnośnie zwycięzcy a rodziny w zss to masakra.
Ciekawe czy na przyszły rok będą się liczyły oceny czy kasa...

Muszę swoje trzy grosze do tego dorzucić:
W zeszłym roku w RPP były trzy rajdy Nadwiślański, Baltic i Barbórka Cieszyńska jeden z nich awansował do RSMP (Nadwiślański) z tego co wiem to Barbórka Cieszyńska nie ma aspiracji co do 1 ligi (mimo wielkiej szacunku dla pracy jaką ten klub wykonuje co roku ale tu barierą jest kasa czyli jej brak) Baltic chyba się wyleczył z rajdu zimowego, a taki termin był jakby przez federacje promowany aby wydłużyć sezon. Znalazł się mocny organizator, znalazł się mocny sponsor i ta dziura została załatana innych chętnych na termin mających doświadczenie i chęci nie było. Trasy jak słyszałem (niestety nie byłem czego bardzo żałuje) są tam bardzo techniczne i ciekawe nawet jak nie ma śniegu. Niestety działania "ekologów" spowodowały mimo uzyskanych zgód od władz lokalnych i starostwa zostało to na parę tygodni przed rajdem storpedowane przez właśnie zielonych (włącznie z wysłaniem petycji/listu do wszystkich sponsorów rajdu !! ) władze się ugięły i nagle trzeba było ratować rajd bo koszty już były i to nie małe poniesione i nastąpiły konieczne zmiany w harmonogramie - współczuje organizatorowi bo już miał wszystko zapięte a tu zonk MASAKRA.

Drugi temat który mnie strasznie mierzi to obecność w komentarza wiecznie żywego DUCHA pewnego Pana polityka znanego z teorii spiskowych lubiącego brzozy :-) Czy wy naprawdę myślicie, że wpływ pewnych osób a mianowicie jednej może wypaczyć wyniki i wpłynąć na ZSS, Delegata i Dyrektora aby odwołać ostatnie odcinki no to zakrawa na jakąś mega wydumkę osób które coś napiszą zanim pomyślą nawet nie znając oficjalnego stanowiska organizatora co do przyczyn odwołania tych odcinków. Dajmy troszkę na luz.

Co do przyszłego roku i kalendarza może być różnie ale w drugiej lidze są dwa rajdy i z tego co widzę to tylko jeden może mieć ambicje i środki na RSMP tak więc kto wie jak to będzie bo inni organizatorzy nie pchają się drzwiami i oknami z różnych przyczyn ale najważniejsza często to kasa.

I tak z innej beczki:
Gratulację dla Grześka i Daniela za wygraną pierwszą rundę i chciałbym by zdobyli kasę na cały sezon.
Gratulacje dla Łukasza (za to co wyprawiał swoim już co raz mniej konkurencyjnym R4)
Gratulacje dla Wojtka (za szybkie i mocne wejście w R5)
Gratulacje dla Maćka, Tomka którzy niebyli tłem tylko również dawali radę a Maciek widać, że najechane kilometry robią swoje a R5 mu leży oby tak było przez cały sezon

Szkoda mi Maćka bo obstawiałem, że wygra ten rajd ale co tam jak nie tu to może już niebawem.

Pozdrawiam!
"czasem życie powoduje, że nabierasz dystansu do niego - i zaczynasz żyć chwilą"
Marek Kisiel
N1

Postprzez Motulski » sobota, 8 mar 2014, 21:07

A Lubiak ? Chyba stajnie sobie złą wybrał do rajdowania. Najpierw Czopik tamten sezon, teraz jak na razie Lubiak ( ale zobaczymy co dalej ). Stec chyba sobie dobrej reklamy nie robi...
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez krzysiek_swrt » sobota, 8 mar 2014, 21:39

I właśnie co do Lubiaka sprawdził się mój czarny scenariusz że wybrał ewo10 od Steca i w większości rajdów nie ukończy bo się auto sypie.
krzysiek_swrt
N3

Postprzez Kruk » sobota, 8 mar 2014, 21:47

Na takie teorie będą podstawy po conajmniej trzech rajdach. Poczekajmy na rozwój wydarzeń a dopiero potem oceniajmy.
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP