Uddeholm Swedish Rally

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Uddeholm Swedish Rally

Postprzez karluum » piątek, 7 lut 2014, 20:35

karluum
A5

Postprzez Booyac » piątek, 7 lut 2014, 21:27

Właśnie wróciliśmy z odcinka gdzie wyciagnelismy Roberta z zaspy.
Aż nie wierze ze się udało. Na miejscówce gdzie staliśmy słyszeliśmy ze gdzieś w dali stanęło auto i walczy żeby się wyrwać. Nie wiedząc kto to zaczęliśmy biec w tamtym kierunku. Delikatnie licząc zrobiliśmy pół kilometra biegiem dwa razy nurkujac w źle przed następnymi autami. Jak zobaczyliśmy maskę z Lotosem ledwo wystajaca z zaspy i dwoch norwegow robiacych foty jak Maciek probuje cokolwiek zdzialac w beznadziejnej sytuacji, dostalismy jakiegos chorego kopa adrenaliny. Robert z jednej strony lezal po szybe w mokrym sniegu. Bylo ciezko, z dwa razy juz prawie zwatpilismy ze moze sie udac ale nie poddalismy sie. Ujebalismy sie po uszy, kolega naderwal ramie, drugiemu wydech opalil spodnie ale UDALO SIE :)
ScyZzoR Squad Kielce
-=www.scyzzor.com=-
Booyac
N1

Postprzez Thomas » piątek, 7 lut 2014, 21:37

:lol: Brawo chłopaki :!:

ze strony Kubicy:

"Z tego miejsca chciałbym podziękować i pozdrowić polskich kibiców, którzy dobiegli do nas chyba z dołu. Stali parę zakrętów dalej, ale przybiegli i zrobili akcję dnia albo i tygodnia. Wyciągnęli nas z bandy śnieżnej, a jeszcze pod spodem był tam chyba też jakiś strumyk... Bardzo serdecznie im dziękuję i pozdrawiam."

może kiedyś Was weźmie na piwo, może na Rajdzie Polski? :D

tutaj wspomnień czar:
http://www.youtube.com/watch?v=Owi94QTqVWw

mijającym jest chyba sam Colin
Ostatnio edytowano piątek, 7 lut 2014, 22:00 przez Thomas, łącznie edytowano 3 razy
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez d-z rallyfans » piątek, 7 lut 2014, 21:45

Booyac napisał(a):Właśnie wróciliśmy z odcinka gdzie wyciagnelismy Roberta z zaspy.
Aż nie wierze ze się udało. Na miejscówce gdzie staliśmy słyszeliśmy ze gdzieś w dali stanęło auto i walczy żeby się wyrwać. Nie wiedząc kto to zaczęliśmy biec w tamtym kierunku. Delikatnie licząc zrobiliśmy pół kilometra biegiem dwa razy nurkujac w źle przed następnymi autami. Jak zobaczyliśmy maskę z Lotosem ledwo wystajaca z zaspy i dwoch norwegow robiacych foty jak Maciek probuje cokolwiek zdzialac w beznadziejnej sytuacji, dostalismy jakiegos chorego kopa adrenaliny. Robert z jednej strony lezal po szybe w mokrym sniegu. Bylo ciezko, z dwa razy juz prawie zwatpilismy ze moze sie udac ale nie poddalismy sie. Ujebalismy sie po uszy, kolega naderwal ramie, drugiemu wydech opalil spodnie ale UDALO SIE :)

Szacun Panowie !!!
d-z rallyfans
A5

Postprzez Domson » piątek, 7 lut 2014, 22:09

https://www.facebook.com/photo.php?v=72 ... =2&theater

0:57 akcja ratownicza, prawie jednego Ostberg sciagnal .... :shock: 8)
Domson
A6

Postprzez DonCorrado » piątek, 7 lut 2014, 22:16

Chłopaki umorusani po szyje, ale szczęśliwe, fajny obrazek :wink: :D Gratulacje akcji :wink:
DonCorrado
A6

Postprzez Thomas » piątek, 7 lut 2014, 22:17

o sic! blisko było Booyac to Ty? :wink:
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez edwardkrasz » piątek, 7 lut 2014, 22:18

No Panowie, Szacunek. właśnie oglądałem po wiadomościach relację w TVP1. Szkoda, że jesteście bezimienni
edwardkrasz
N1

Postprzez Booyac » piątek, 7 lut 2014, 23:02

Thomas napisał(a):o sic! blisko było Booyac to Ty? :wink:

Jak nie ja, jak ja :)
Jesli masz kontakt do Roberta to mozesz mu przekazac zaproszenie na tor w Kielcach od nas :)
ScyZzoR Squad Kielce
-=www.scyzzor.com=-
Booyac
N1

Postprzez Krzysiek_WrC » piątek, 7 lut 2014, 23:04

Panowie, po co się spinacie tak?
Trudno się mówi,m według mnie, najlepsze wyniki i pokazanie sily przed RK, na śniegu to były jego pierwsze starty. Szutry już zaliczył, w zeszlym roku w WRC2. Myślę że tu może pokazać lwi pazur.
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez corados » piątek, 7 lut 2014, 23:10

Obrazek

Roberta jutro czeka odśnieżanie,jedzie jako pierwszy...
corados
A6

Postprzez Thomas » piątek, 7 lut 2014, 23:15

Booyac napisał(a):
Thomas napisał(a):o sic! blisko było Booyac to Ty? :wink:

Jak nie ja, jak ja :)
Jesli masz kontakt do Roberta to mozesz mu przekazac zaproszenie na tor w Kielcach od nas :)

:) czekaj, pomyliłeś mnie chyba z kimś innym :wink: pytanie było w kontekście: czy to Ciebie mijał na centymetry Oestberg? :wink:

Wasza radość po wypchaniu Robsona bezcenna :D

Obrazek

zwycięzcy :)
Thomas
A5

Postprzez jacko » sobota, 8 lut 2014, 00:01

na Motors TV leci podsumowanie, pokazali onboard hirvonena jak dojechal do kubicy tuz po tym jak ruszyl po jego pierwszej zaspie, szczepaniak biegnie za samochodem :D
mikko stracil tylko kilka sekund, to samo ostberg pozniej, kubica zjechal od razu jak tylko bylo szerzej, ostberg wrzeszczal jak pomylony,
pokazali tez onboard ostberga jak mijal o wlos jednego z naszych przy drugiej zaspie, centymetry, ostberg dostał przez nas dzis prawie zawału :D
jest tez wiecej ujęć z helkoptera tej drugiej zaspy, niektorzy machaja do kamer z hikoptera :lol: ale akcja!
szkoda, ze dekodery upc nie pozwalaja na zgranie materialu na inny nosnik

jest też nawet przejazd ptaszka i kabacińskiego
http://www.youtube.com/watch?v=eV0P7foIKpI

onboard kubicy z OS1, 0:37 mam wrazenie, ze szczepaniak przejal nomenklature nazywania bardzo dlugich zakretow :)
http://www.wrchd.com/robert-kubica-onbo ... weden-2014
Ostatnio edytowano sobota, 8 lut 2014, 00:35 przez jacko, łącznie edytowano 2 razy
jacko
A5

Postprzez krugerwd » sobota, 8 lut 2014, 00:05

Spin Breena

http://www.youtube.com/watch?v=0SdVBuf96l8

Farta trochę mial:)
krugerwd
N1

Postprzez DonCorrado » sobota, 8 lut 2014, 00:32

Mi dzis stream internetowy Motors TV nie dzialal :( jakby ktos nagral, albo znalazl link do materialu to poprosze.
DonCorrado
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata