Wales Rally GB

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Wales Rally GB 2013

Postprzez Domson » środa, 6 lis 2013, 16:06

wrc1600 napisał(a):"...he's not happy with Citroen..." m.in. to uslyszalem podczas krótkiej pogawedki w Katalonii z pewna osoba która duzo wie o WRC od kuchni.

w sensie samochod mu nie odpowiada czy team ? :)
Domson
A6

Postprzez Jarek55511 » środa, 6 lis 2013, 18:01

gregortest napisał(a):Hola hola..
O RK w Fordzie już dawno pisałem :)
Pojadą cały cykl WRC i podobno będą rozwijać Fiestę.
W fordzie są mega szczęśliwi i dlatego dodatkową kasę i wsparcie w sezonie 2014 mają dać dla Wilsona.

Kto da kasę Wilsonowi :?:
A pozatym Maciek napisał na fb,że Rajd GB będzie oglądał na monitorze komputera. Co dziwne,bo niby ma jechać z Sołkiem. Widocznie każdy portal nie sprawdza informacji i pisze na podstawie tego co usłyszą,bo kto pierwszy ten lepszy.
Jarek55511
S1600

Postprzez krzysiekrwd » środa, 6 lis 2013, 18:48

Ostatnie dwie strony nadaja sie do tematu Robert Kubica a nie Wales Rally gb.. :?
krzysiekrwd
N1

Postprzez SkyWalker » środa, 6 lis 2013, 19:10

Maciek Baran: A w czasie Rajdu GB będę kibicował sprzed ekranu komputera, z tego wynika że nawet z sołkiem nie pojedzie^^
SkyWalker
N3

Postprzez TomaszB » środa, 6 lis 2013, 20:24

Na listę zgłoszeń u boku Michała Sołowowa powrócił Chris Patterson. :P

Ja sam jestem ciekawy jak spisze się Kubica u boku swojego nowego pilota. Właściwie już tutaj niektórzy pisali to samo co myślę. Czy ten Włoch da sobie radę z tak szybkim i szalonym kierowcą, w jakiś sposób go okiełzna. No ale to wyjdzie dopiero na odcinkach specjalnych... Trzeba czekać.
TomaszB

Postprzez Domson » środa, 6 lis 2013, 20:28

Moze byc tez tak, ze z nowym pilotem Robert po prostu pojedzie, zrobi opis, pozna odcinki i do domu nie ryzykujac z nowym pilotem polamania samochodu :D

Ciezko powiedziec, zalezy jakie ma zaufanie do tego pilota i jakie sa jego mozliwosci dyktowania vs tempo Roberta
Domson
A6

Postprzez Cendra » środa, 6 lis 2013, 20:42

wrc1600 napisał(a):"...he's not happy with Citroen..." m.in. to uslyszalem podczas krótkiej pogawedki w Katalonii z pewna osoba która duzo wie o WRC od kuchni.

he = RK czy MB?
Cendra
A6

Postprzez Motulski » środa, 6 lis 2013, 20:45

Mijający sezon był niezwykle intensywny, mamy za sobą wiele miesięcy ciężkiej pracy której ukoronowaniem jest zdobyty przez nas tytuł. Postawione przed nami wyzwania wymagają JESZCZE WIĘKSZEJ pracy i zaangażowania, jednak w tym roku, w moim życiu osobistym nastąpiły zmiany, które powodują, że nie mogę poświęcić się pracy w zespole, w takim wymiarze w jakim jest to konieczne.

Jak dla mnie po tej wypowiedzi Maćka Barana wynika, że co do przyszłego sezonu już jest wszystko zaklepane i ustawione :wink:
Ten sezon był intensywny, a przyszły ma być jeszcze bardziej...więc pewnie start jakimś wurcem fabrycznym i pełny sezon, a Maciek Baran w takim razie odpada...Pełen sezon w WRC plus testy itp = gość w domu, a wiadomo...rodzina, sprawy osobiste. Czasami nie da rady być w dwóch miejscach na raz i trzeba wybierać. Są rzeczy ważne i ważniejsze :wink: Teraz pozostaje tylko nam czekać na oficjalne info, ale znając Kubicę, będzie to trzymane w tajemnicy tak długo jak tylko się da ;) ale myślę, że nie ma co panikować i będzie ok :wink:

Ja tak to widzę :wink:
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez dinn » czwartek, 7 lis 2013, 10:54

Tak czy siak jeszcze tylko tydzien :-)
"Nikt nic nie czy­ta, a jeśli czy­ta, to nic nie ro­zumie, a jeśli na­wet ro­zumie, to nic nie pamięta."
dinn
N3

Postprzez ZbyszekChaosu » sobota, 9 lis 2013, 12:31

Widząc co czeka Kubice w Walii to z żalem muszę stwierdzić, że jego szanse na dojechanie do mety coraz bardziej spadają. Już sam fakt że nie jedzie o żadną stawkę, jedynie po naukę daje do myślenia. W tym sezonie Robert zawalił wszystkie rajdy w ME w których jechał "tylko" po naukę, podczas gdy w WRC-2 które było jakimś priorytetem i od początku dawało szanse na przyzwoity wynik na końcu sezonu Robertowi nie wyszedł tylko jeden rajd (Portugalia). On chyba potrzebuje jakiejś presji ;)
Poza tym Robert nie ma doświadczenia "na błocie". Na Polaku było widać jakie mu to sprawia problemy. Jeśli do tego dołożymy nowe auto, nowego pilota, zmianę języka opisu i nowy team to robi się nieciekawie...
Szczerze życzę Kubicy dobrego wyniku oraz jestem pewien, że będzie bardzo szybki jak na debiutanta w tej klasie jednak jeśli dojedzie on do mety bez większych przygód, wówczas będę mile zaskoczony.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez Domson » sobota, 9 lis 2013, 12:40

ja juz bardziej na spokojnie wyczekuje Monte i Roberta w Wurcu :) do ktorego bedzie mogl sie na spokojnie przygotowac, bo przed Walią samochod pierwszy raz bedzie testowal dopiero w Poniedziałek juz na miejscu : /
Ostatnio edytowano sobota, 9 lis 2013, 13:32 przez Domson, łącznie edytowano 1 raz
Domson
A6

Postprzez rallyfun » sobota, 9 lis 2013, 13:28

ZbyszekChaosu napisał(a):Widząc co czeka Kubice w Walii to z żalem muszę stwierdzić, że jego szanse na dojechanie do mety coraz bardziej spadają. Już sam fakt że nie jedzie o żadną stawkę, jedynie po naukę daje do myślenia. W tym sezonie Robert zawalił wszystkie rajdy w ME w których jechał "tylko" po naukę, podczas gdy w WRC-2 które było jakimś priorytetem i od początku dawało szanse na przyzwoity wynik na końcu sezonu Robertowi nie wyszedł tylko jeden rajd (Portugalia). On chyba potrzebuje jakiejś presji ;)
Poza tym Robert nie ma doświadczenia "na błocie". Na Polaku było widać jakie mu to sprawia problemy. Jeśli do tego dołożymy nowe auto, nowego pilota, zmianę języka opisu i nowy team to robi się nieciekawie...
Szczerze życzę Kubicy dobrego wyniku oraz jestem pewien, że będzie bardzo szybki jak na debiutanta w tej klasie jednak jeśli dojedzie on do mety bez większych przygód, wówczas będę mile zaskoczony.

W takim razie moze przekonaj go zeby zrezygnowal ze startu...jak i pozostalych kierowców od miejsca 7 w dól...
rallyfun
N3

Postprzez dinn » sobota, 9 lis 2013, 13:46

Nie ma co sie napinac. Za tydzien o tej porze bedzie mozna napisac wiecej konkretow. Realnie bedzie walka o 6-7 pozycje, lub wyzej jezeli czolowka sie wysypie.
"Nikt nic nie czy­ta, a jeśli czy­ta, to nic nie ro­zumie, a jeśli na­wet ro­zumie, to nic nie pamięta."
dinn
N3

Postprzez ZbyszekChaosu » sobota, 9 lis 2013, 13:53

rallyfun napisał(a):
ZbyszekChaosu napisał(a):Widząc co czeka Kubice w Walii to z żalem muszę stwierdzić, że jego szanse na dojechanie do mety coraz bardziej spadają. Już sam fakt że nie jedzie o żadną stawkę, jedynie po naukę daje do myślenia. W tym sezonie Robert zawalił wszystkie rajdy w ME w których jechał "tylko" po naukę, podczas gdy w WRC-2 które było jakimś priorytetem i od początku dawało szanse na przyzwoity wynik na końcu sezonu Robertowi nie wyszedł tylko jeden rajd (Portugalia). On chyba potrzebuje jakiejś presji ;)

W takim razie moze przekonaj go zeby zrezygnowal ze startu...jak i pozostalych kierowców od miejsca 7 w dól...

Człowieku o co Ci chodzi? Statystycznie 1/3 zawodników nie dojeżdża do mety rajdu i to jest naturalne w tym sporcie. Żeby coś osiągnąć trzeba dużo jeździć i zbierać doświadczenia.
Czy ja napisałem gdzieś, że start Kubicy nie ma sensu? Wyraziłem tylko swoje zdanie, że jest dużo większe prawdopodobieństwo dzwona lub awarii u Roberta niż w WRC-2. Pamiętać jednak należy, że to jest sport i wszystko jest możliwe.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez bastekrally-85 » sobota, 9 lis 2013, 13:59

Witam wszystkich forumowiczów!
Wraz z moją żoną wybieram się na Wales Rally, no rajdach bywam bardzo często (Polska, Słowacja, Holandia).
Niestety w UK, na WRC jeszcze nigdy nie byłem i chciał bym się poradzić bardziej obytych i doświadczonych gdzie warto się wybrać, jakie miejscówki polecacie Wy ?:)
Wybieramy się w Sobotę i Niedzielę i szukamy raczej odcinków przejeżdżanych dwa razy żeby nie tracić czasu na dojazdy itp...
Poza tym szukamy jakiegoś noclegu w okolicy niedzielnych os-ów...
Wyjeżdżamy z Leicester.
Gorąco pozdrawiam Wszystkich forumowiczów i z góry dziękuję za pomoc :)
bastekrally-85

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata