Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez jacko » czwartek, 31 paź 2013, 11:11

mwieczor napisał(a):
jacko napisał(a):na koniec dodaje, ze "zobaczymy naprawde czy jest dobry gdy pojedzie w wrc z najlepszymi" czyli tak jak ja :)

Tym pokazałeś poziom hejterów - posuniecie się do wszystkiego, nawet zwykłego kłamstwa.
W wypowiedzi NIE MA takiego zdania - ale oczywiście, można przysrać, licząc że ktoś nie oglądnie wywiadu. Wywiad jest laurką dla Kubicy.

proponuje wrzucić na luz :) owszem jest laurką dla kubicy, ale na koniec da się wyczuc, oczywiscie nie sa to idealnie takie słowa jak w moim poście, ale sens jego wypowiedzi jest podobny, zreszta to normalne w jego zachowaniu, probuje jakos wyjsc z twarza i probuje zaakcentować, ze on tez walczył z najlepszymi,

w moich dotychczasowych postach wręcz broniłem kosciuszki, moze nie jest to idealny talent ale ciesze sie, ze mial mozliwosc reprezentowania Polski w wrc, dlatego zawsze mu kibicowalem, byloby swietnie gdyby w przyszlym sezonie dwoch Polakow moglo startowac w WRC!
jacko
A5

Postprzez żółtodziób » czwartek, 31 paź 2013, 12:13

jacko napisał(a):
proponuje wrzucić na luz :) owszem jest laurką dla kubicy, ale na koniec da się wyczuc, oczywiscie nie sa to idealnie takie słowa jak w moim poście, ale sens jego wypowiedzi jest podobny, zreszta to normalne w jego zachowaniu, probuje jakos wyjsc z twarza i probuje zaakcentować, ze on tez walczył z najlepszymi,

Niniejszym wrzucam na luz. Wyjaśnie o co chodzi bez żadnej spiny - problem polega na tym,że parę osób, w tym również ja nie dostrzega w tej wypowiedzi żadnego drugiego dna, które Ty dostrzegasz. Absolutnie nie mogę się z tym zgodzić,że sens jego wypowiedzi jest taki jaki napisałeś.Zupełnie tego tak nie widzę i nie potrafię znaleźć nawet fałszywego mrugnięcia okiem wskazującego na zawiść lub próbę wyjścia z twarzą. Poza tym nawet jeśli Ty coś takiego widzisz to jest jeszcze jedna sprawa - cały wywiad jest pokrojony i zmontowany, kontekst mógl być dawno gdzieś zgubiony. Nie wiesz w związku z jakim pytaniem padła taka odpowiedź. Może akurat dziennikarz własnie o to zapytał, a sam MK w ogóle nie miał zamiaru wchodzić w tego typu klimaty. Nie należy insynuować, bo to jesrtmoze być krzywdzące. zawsze jak nie ma twardych dowodów to wątpliwości należy rozstrzygać na korzyść "oskarżonego".

w moich dotychczasowych postach wręcz broniłem kosciuszki, moze nie jest to idealny talent ale ciesze sie, ze mial mozliwosc reprezentowania Polski w wrc, dlatego zawsze mu kibicowalem, byloby swietnie gdyby w przyszlym sezonie dwoch Polakow moglo startowac w WRC!

Tym bardziej nie rozumiem po co taka wypowiedź. Na tym forum są przecież osoby, które tylko czekają na to, zeby podchwycić taki motyw i rozwałkowywać go przez najbliższe tygodnie lub miesiące. Po co dawać pożywkę takim ludziom?

gregortest napisał(a):Myślę że to co napisałeś wystarczy - trzeba ignorować takich panów."Anglicy w takich sytuacjach mówią, jeśli sobie dobrze przypominam"- No comments.

Chyba masz rację. Trolle zawsze były i zawsze będą, walczył, nie walczył. Może za bardzo się nakręcam.
żółtodziób
A8

Postprzez dinn » czwartek, 31 paź 2013, 20:57

jarexcc napisał(a):
dinn napisał(a):Dobrze skrojony program w WRC2 bylby OK dla MK. Czy by zdobyl tytul Mistrza Swiata? Szczerze watpie. MK jest niezbyt regularny, czesto nie konczy rajdow, i od lat zdarzaja sie mu "pechowe" sytuacje, dzieki ktorym moze poznac zalety systemu Rally2.

Moim zdaniem Michal powinien wystartowac w pelnym cyklu RSMP. Mam dziwne przeczucie, ze nawet dekada doswiadczen zagranicznych nie pomogla by mu w zdobyciu tytulu Mistrza Polski. Nie jestem "haterem" MK, ale poprostu ze zdrowym rozsadkiem podchodze do jego umiejetnosci. Wiele razy widzialem go na trasach Mistrzostw Swiata i jego tempo nawet wizualnie nie bylo rewelacyjne. Aby nie byc goloslowny, wystarczylo popatrzec na jazde Ogiera czy Mikkelsena w Fabii S2000 w zeszlym roku. W PL Kajetan, czy Chuchala w porownywalnych rajdowkach byli by szybsi, a napewno skuteczniejsi w osiaganiu mety.

nie przesadzaj..... w co do RSMP to MK pewnie nie dałby rady KK bo i KK ma objechany każdy rajd i zna je na pamięć.... MK jest z tym w plecy...ale myślę że na poziomie Chuchały byłby zdecydowanie ... a nawet szybszy....

co dla Ciebie oznacza regularność... MK wbrew pozorom dużo nie dzwoni (ale ma lekkie obcierki, co skutkuje awariami w kolejnych odcinkach)... najczęściej jego wycofania to wyniki awarii...to też pewnie jednak powód za małego budźetu

MK jest kierowca majacym swiatowe ambicje, wiec nieznajomosc tras to chyba nie jest problem. O ile dobrze rozumie rajdy, to ten drugi facet kolo kierowcy nie pelni roli balastu.
W mojej nic nie znaczacej opinii MK powinien sprawdzic sie w RSMP, a po ewentualnym mistrzostwie pojsc wyzej. Na chwile obecna MK jest wolniejszy od Prokopa a nieco szybszy od panow Halal.

Awarie i pechowe sytuacje zdarzaja sie MK bardzo czesto. Maly budzet czy malo profesjonalne podejscie do tematu? Jaki budzet jest potrzebny, aby zapiac dokladnie maske? Przynajmniej ludzie mieli ubaw na lizbonskim oesie. Jezeli nie ma kasy na WRC, to moze warto pojechac WRC2 w topowej Fiescie R5 i powiedzmy 2 dodatkowe rajdy w WRC?

Podsumowujac calkiem pozytywnie: Michal Kosciuszko to nie jest niestety oczywisty talent. Niewatpliwie to dobry rzemieslnik, ktory jest tam gdzie jest dzieki swojej ciezkiej pracy oraz wsparciu swojego ojca (rowniez niegdys dobrego kierowcy). Osiagnal niezly poziom, ale ciezko mu bedzie poprawic swoje tempo. Zycze mu jak najlepiej i niech wreszcie udowodni kibicom-niedowiarkom takim jak ja, ze sie myla.
"Nikt nic nie czy­ta, a jeśli czy­ta, to nic nie ro­zumie, a jeśli na­wet ro­zumie, to nic nie pamięta."
dinn
N3

Postprzez adolfik9501 » czwartek, 7 lis 2013, 15:05

Trochę reklamowego PR nie zaszkodzi: http://www.redbull.com/pl/pl/motorsports/offroad/stories/1331619290023/what%E2%80%99s-up-with-micha%C5%82-ko%C5%9Bciuszko. Odgraża się, że wróci silniejszy i że będzie mógł wygrywać. Czyli nic nowego. Jednak powrotu do zdrowia życzę, i jakiegoś sensownego programu na 2014 (RSMP/ERC/WRC2 czy mistrzostwa jakiegoś innego kraju), oraz by w końcu wygrał jakiś rajd, który jakiś poziom reprezentuje. Wszak MŚ nie zostaje się z marszu*

* Nie dotyczy RK ;)
V8 Supercars, Rajdy, IndyCar, F1
adolfik9501
N2

Postprzez Agrest » czwartek, 7 lis 2013, 15:16

Jeśli chodzi o kontuzje to współczuje bo sam mam złamanie kompresyjne i wiem co to znaczy. Ale ten krótki materiał filmowy jest dla mnie żałosny. Próbuje chyba brać na litość i na współczucie, bo wynikami nie potrafi zrobić reklamy, to kombinuje jak kontuzje sprzedać.
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez ZbyszekChaosu » czwartek, 7 lis 2013, 16:06

Mnie się zdaję, że tu o Redbull bardziej chodzi. Nie mają go gdzie pokazać (a skoro go sponsorują to pokazać muszą) więc pokazują na rehabilitacji.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez Witcher1990 » czwartek, 7 lis 2013, 18:09

Nie chcę wyjść na kolejnego hejtera bo kontuzje pleców są częste u kierowców ale każdy z nich w wywiadach gdzie pytają go o sport to mówi, że biega, chodzi na siłownie, rower bla bla bla. MK wyjątkiem nie jest, to niech mi może ktoś wytłumaczy dlaczego jest taki chudy? No sorry "zawodowy kierowca rajdowy i przyszły MŚ" ma muskulaturę 15latka. Nawet ja nie trenując przeszło 7miesięcy wyglądałem lepiej. A wystarczy, że zobaczycie jak wyglądał np Atko gdy dymał w Subarynie...
Hołek pomimo, że też jest suchutki to jednak widać, że ma jednak jakiś gorset mięśniowy a to koleś po 50...
Michał chyba za mało kurczaka wcinał ;>
Witcher1990
A6

Postprzez Anbarra » czwartek, 7 lis 2013, 19:29

nie tyle wazne miesnie, co kondycja, koncentracja itp. chociaz mow o kondycji salonenowi, raikkonenowi, huntowi... oni wszyscy chlali i sie obzerali do tego palili, a jakos im to nie przeszkadzalo :D
liczy sie ten miesien pod rozporkiem ;)
Anbarra
A5

Postprzez Sejol » czwartek, 7 lis 2013, 19:57

Jaki lekarz wydał zgodę na jego start w Rajdzie Polski?
Sejol
N3

Postprzez żółtodziób » czwartek, 7 lis 2013, 21:21

dinn napisał(a):
Awarie i pechowe sytuacje zdarzaja sie MK bardzo czesto. Maly budzet czy malo profesjonalne podejscie do tematu? Jaki budzet jest potrzebny, aby zapiac dokladnie maske? Przynajmniej ludzie mieli ubaw na lizbonskim oesie. Jezeli nie ma kasy na WRC, to moze warto pojechac WRC2 w topowej Fiescie R5 i powiedzmy 2 dodatkowe rajdy w WRC?

Zaraz zaraz - a to kierowca jest od tego żeby pilnować dopiętej maski? na profesjonalnym poziomie? To własnie raczej dowód na brak kasy, nie stykło na profi auto z mechanikami to takie były tego efekty.

Podsumowujac calkiem pozytywnie: Michal Kosciuszko to nie jest niestety oczywisty talent. Niewatpliwie to dobry rzemieslnik, ktory jest tam gdzie jest dzieki swojej ciezkiej pracy oraz wsparciu swojego ojca (rowniez niegdys dobrego kierowcy). Osiagnal niezly poziom, ale ciezko mu bedzie poprawic swoje tempo. Zycze mu jak najlepiej i niech wreszcie udowodni kibicom-niedowiarkom takim jak ja, ze sie myla.

Nie mylisz się, tak własnie jest. Żaden mega talent, ale przyzwoity kierowca, w kraju wiele lepszych się nie znajdzie, na palcach jednej ręki spokojnie da się ich poiliczyć. Poziom który osiągnął nie przyszedł mu łatwo, to nie jest tak, ze kasa tatusia wszystkiego go sama nauczyła. Pewnie, że inni tego nie mieli, ale skoro miał taką możliwość to co, miał z tego zrezygnować? Pewnie, mógłby się ugryźć w język i to nie raz i nie dwa, wiadomo że często "płynie", ale to nie powód, żeby aż tak wieszać na nim psy. Szacunek jakiś mimo wszystko mu się należy.

Witcher1990 napisał(a):Nie chcę wyjść na kolejnego hejtera bo kontuzje pleców są częste u kierowców ale każdy z nich w wywiadach gdzie pytają go o sport to mówi, że biega, chodzi na siłownie, rower bla bla bla. MK wyjątkiem nie jest, to niech mi może ktoś wytłumaczy dlaczego jest taki chudy? No sorry "zawodowy kierowca rajdowy i przyszły MŚ" ma muskulaturę 15latka. Nawet ja nie trenując przeszło 7miesięcy wyglądałem lepiej. A wystarczy, że zobaczycie jak wyglądał np Atko gdy dymał w Subarynie...
Hołek pomimo, że też jest suchutki to jednak widać, że ma jednak jakiś gorset mięśniowy a to koleś po 50...

No tak, przyczepmy się że za mało przypakowany. Ja uprawiam trochę sportu i mam 10 kg nadwagi. Mam kolegę, który chodzi na tenis 3x częściej ode mnie i ma jeszcze większy beben ode nie. Każdy organizm reaguje po swojemu, motorsport nie jest typowo siłowy, więc nie ma się co czepiać że ma trochę mniej nmieśni od innych.
żółtodziób
A8

Postprzez Zoe » czwartek, 7 lis 2013, 22:21

Nie chcę wyjść na kolejnego hejtera bo kontuzje pleców są częste u kierowców ale każdy z nich w wywiadach gdzie pytają go o sport to mówi, że biega, chodzi na siłownie, rower bla bla bla. MK wyjątkiem nie jest, to niech mi może ktoś wytłumaczy dlaczego jest taki chudy? No sorry "zawodowy kierowca rajdowy i przyszły MŚ" ma muskulaturę 15latka. Nawet ja nie trenując przeszło 7miesięcy wyglądałem lepiej. A wystarczy, że zobaczycie jak wyglądał np Atko gdy dymał w Subarynie...

Neville to prawdziwy koks masakrator :D
Panowie, trochę się Wam dziwię.

Wiem, że lubimy narzekać, ale nie róbmy już jaj. Czegokolwiek ten koleś nie zrobi, to jest źle.

Pojechał RP? Źle, bo nieostrożny, nieodpowiedzialny, zły lekarz, zespół amatorski i żałosny wręcz.
Jak nie było wiadomo czy pojedzie, to było źle, bo miał nie jechać, ponieważ boi się Łysego i Kubka, a w ogóle to jest dupa i wie, że nie dojedzie.

Czego właściwie od niego chcecie? Czy jest talentem czy nie - chyba nie, ale to dobry rzemieślnik, specjalista i fachowiec. Tyle wiemy.
Zoe
A5

Postprzez jacko » piątek, 8 lis 2013, 12:33

Zoe napisał(a):Wiem, że lubimy narzekać, ale nie róbmy już jaj. Czegokolwiek ten koleś nie zrobi, to jest źle.

Pojechał RP? Źle, bo nieostrożny, nieodpowiedzialny, zły lekarz, zespół amatorski i żałosny wręcz.
Jak nie było wiadomo czy pojedzie, to było źle, bo miał nie jechać, ponieważ boi się Łysego i Kubka, a w ogóle to jest dupa i wie, że nie dojedzie.

Czego właściwie od niego chcecie? Czy jest talentem czy nie - chyba nie, ale to dobry rzemieślnik, specjalista i fachowiec. Tyle wiemy.

wrzuć na luz, z hejterami czy trolami nie wygrasz, jak się na coś ufiksują to tego nie zmienisz, MK jeszcze pokaże w przyszłym sezonie
jacko
A5

Postprzez dinn » piątek, 8 lis 2013, 13:53

jacko napisał(a):
Zoe napisał(a):Wiem, że lubimy narzekać, ale nie róbmy już jaj. Czegokolwiek ten koleś nie zrobi, to jest źle.

wrzuć na luz, z hejterami czy trolami nie wygrasz, jak się na coś ufiksują to tego nie zmienisz, MK jeszcze pokaże w przyszłym sezonie

Oby. 3mam za niego kciuki, chociaz czasem przegina w swoich wypowiedziach. Znaki na drzewach w punktach hamowania, walka z najlepszymi itd. Plany sa ogromne, wyniki mizerne.

Powodzenia :-)
"Nikt nic nie czy­ta, a jeśli czy­ta, to nic nie ro­zumie, a jeśli na­wet ro­zumie, to nic nie pamięta."
dinn
N3

Postprzez Witcher1990 » piątek, 8 lis 2013, 15:33

No tak, przyczepmy się że za mało przypakowany. Ja uprawiam trochę sportu i mam 10 kg nadwagi. Mam kolegę, który chodzi na tenis 3x częściej ode mnie i ma jeszcze większy beben ode nie. Każdy organizm reaguje po swojemu, motorsport nie jest typowo siłowy, więc nie ma się co czepiać że ma trochę mniej nmieśni od innych.

Nie o to chodzi, argument z różnicami pomiędzy organizmami też jest nietrafiony bo pewien poziom da się osiągnąć a Michał po prostu wygląda dość marnie. D.Elena jest gruby ale przypuszczam, że skoro startuje od dekady i nic mu się nie stało to musi mieć jakieś mięśnie.

A to, że MK wystartował na Polskim po takim urazie to czysty idiotyzm, pisałem już o tym. Hołek po Dakarze miał zdecydowanie więcej wolnego. No ale jego rybki, jego akwarium.

BTW wielu osobom widze, że chodzi troche o to, że MK zamiast przyłożyć się np do starów ośką stosunkowo szybko trafił do wrc. Faktycznie pewnie byłoby lepiej gdyby poświęcił na to więcej czasu i zamiast rzucać się na JWRC, które miało wtedy kryzys, popylał sobie w Polsce i Czechach Corsą przy okazji szkoląc się u jakiegoś Fina. Wszystko to ładnie brzmi tylko kto z nas mając taką możliwość startów na najwyższej półce nie brałby tego w ciemno?
Tylko KK sobie od początku wszystko ładnie prowadzi no i widać jaki progres zrobił. Ale też trzeba sobie zadać pytanie czy to nie za późno, bo nie wiadomo czy nawet jeśli za kilka lat dostanie możliwość startów nawet w WRC to czy jeszcze zdoła zabłysnąć.
Witcher1990
A6

Postprzez tomy halik » piątek, 8 lis 2013, 20:03

Witcher1990 napisał(a):

Nie o to chodzi, argument z różnicami pomiędzy organizmami też jest nietrafiony bo pewien poziom da się osiągnąć a Michał po prostu wygląda dość marnie. D.Elena jest gruby ale przypuszczam, że skoro startuje od dekady i nic mu się nie stało to musi mieć jakieś mięśnie.

[quote]
Po Kubicy też nie widac żeby miał mięśnie i co w związku z tym?
tomy halik
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata