ADAC Rallye Deutschland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: ADAC Rallye Deutschland 2013

Postprzez viper » sobota, 24 sie 2013, 19:13

Matthias Schmidt napisał(a):starzyna - 10000 procent racji!!

jacko - czlowieku, gdzie Ty w ogole jestes? Naucz sie czytac, bo na razie widze, ze masz z tym klopot. Czy viper kiedykolwiek napisal, ze Kubica jest zly jego zdaniem? Pomysl nieco. Ktos chyba musialby byc glupi, zeby Kubice ocenic jako 'zlego kierowce'. Ale pewnie, on nie wypowiada sie o Kubicy w samych superlatywach, to pewnie jest znak, ze uwaza, ze Robert jest kiepskim zawodnikiem. No po prostu rece opadaja.

Daj spokój matthias schmidt oni widza to co chcą podczas gdy kubica z szybkością nigdy nie miał problemów. Problemem był brak skuteczności w dojezdzaniu do mety i nikt nie wiedział dlaczego,a. Ponieważ jego karira rajdowa jest zbyt krótka to do euforii daleka droga. dlatego ja zawsze mówiłem poczekajmy na metę, a niektórzy tutaj z tego zaslepienia traktują to jak atak na Kubice co nie jest prawda i to jest chore. W pełnym momencie na 6 rajdów ma 4 nie ukończone pomimo dobrych czasów. Z reszta szkoda gadać.
Dzięki chłopie ale widzę ze z niektórymi tu cieżko dyskutować. Nawet mi sie już to znudziło :D
viper
S2000

Postprzez starzyna » sobota, 24 sie 2013, 19:26

Wracając do samego rajdu. Moim zdaniem uszanowanie ludzkiej tragedii wymaga, żeby odwołać jutrzejszy odcinek. Domyślam się jednak, że znajduje się on regionie, który wymaga nadzwyczajnej promocji. Nie wydaje mi się, żeby dla zespołów stanowiłoby to jakąś większą różnicę. Pewnie sprawa polityczna.
UPALAJ.PL - blog o rajdach samochodowych, sportowych autach i katowaniu do odcinki.
starzyna
N2

Postprzez gregortest » sobota, 24 sie 2013, 19:28

Elfyn Evans też sroce spod ogona nie wypadł.
jest synem wielokrotnego mistrza GB, i z tego co wiadomo, od maleńkości zap...
gregortest
A5

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 24 sie 2013, 20:14

jacko - fakt jest faktem, na komentarz na koncu filmiku zwrocilem uwage :D

Koniec koncow, Dinozaur i jacko macie racje, nie ma sensu ciagnac tej jalowej dyskusji bez konca. Uspokojmy sie wszyscy ;)
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Sebekrally » sobota, 24 sie 2013, 20:26

viper napisał(a):
Sebekrally napisał(a):Viper a Ty swoje, pomysl logicznie leje Hirvonena na odcinku, na poprzedniej petli tez wlal Evansowi, Ty masz jakis problem z RK?

A ty masz mój kompleks, ale masz zeby nie było co powiedział Kubica.

- Teraz jest jeszcze gorzej - powiedział Robert Kubica. - Panują bardzo zdradliwe warunki. Bez szpiegów praktycznie nie da się cisnąć. Nigdy nie jechałem na slickach po mokrym. W ogóle nie cisnąłem. Priorytetem jest przetrwanie.

Hmm... pierwszy raz odzywam się w tej dyskusji, zwracam uwagę że nie dostrzegasz pewnych faktów a Ty mi na potwierdzenie swoich teorii dajesz wypowiedź RK z wcześniejszego odcinka. Nie jestem Kubicomaniakiem, jestem maniakiem rajdów kibicuję wszystkim, ale jestem w stanie trzeźwo ocenić czyjeś osiągnięcia. Z tym doświadczeniem które ma Robert jestem skłonny po tym co pokazał założyć się o kasę że będzie w niedalekkiej przyszłości walczyl o MŚ!!!
Sebekrally
A5

Postprzez viper » sobota, 24 sie 2013, 20:41

Sebekrally napisał(a):
viper napisał(a):
Sebekrally napisał(a):Viper a Ty swoje, pomysl logicznie leje Hirvonena na odcinku, na poprzedniej petli tez wlal Evansowi, Ty masz jakis problem z RK?

A ty masz mój kompleks, ale masz zeby nie było co powiedział Kubica.

- Teraz jest jeszcze gorzej - powiedział Robert Kubica. - Panują bardzo zdradliwe warunki. Bez szpiegów praktycznie nie da się cisnąć. Nigdy nie jechałem na slickach po mokrym. W ogóle nie cisnąłem. Priorytetem jest przetrwanie.

Hmm... pierwszy raz odzywam się w tej dyskusji, zwracam uwagę że nie dostrzegasz pewnych faktów a Ty mi na potwierdzenie swoich teorii dajesz wypowiedź RK z wcześniejszego odcinka. Nie jestem Kubicomaniakiem, jestem maniakiem rajdów kibicuję wszystkim, ale jestem w stanie trzeźwo ocenić czyjeś osiągnięcia. Z tym doświadczeniem które ma Robert jestem skłonny po tym co pokazał założyć się o kasę że będzie w niedalekkiej przyszłości walczyl o MŚ!!!

do tej pory Kubica był szybki ale brakowało mu skuteczności pomijając 2 ostatnie rajdy. Moje wcześniejsze wypowiedzi nie maja nic wspólnego z jego wypowiedzią in minus, a wręcz przeciwnie. Ja bym tą wypowiedz ocenił na plus. Kolego wybacz ale nie chce mi sie już gadać na ten temat. Powiedziałem co miałem do powiedzenia.
viper
S2000

Postprzez Domson » sobota, 24 sie 2013, 20:45

viper napisał(a): do tej pory Kubica był szybki ale brakowało mu skuteczności pomijając 2 ostatnie rajdy. Moje wcześniejsze wypowiedzi nie maja nic wspólnego z jego wypowiedzią in minus, a wręcz przeciwnie. Ja bym tą wypowiedz ocenił na plus. Kolego wybacz ale nie chce mi sie już gadać na ten temat. Powiedziałem co miałem do powiedzenia.

Nie licząc Niemiec

4 starty w MŚ
3 podia, w tym dwa zwyciestwa i drugie miejsce w Finlandii + awarie w Portugalli ale meta, patrzac na wyniki czolowki WRC poza Ogierem, to nie wiem czy to taka słaba skuteczność jak na kogoś kto idzie takim ogniem nie mając rajdowego doświadczenia

ERC nie liczę, bo tam nie mial zadnego długofalowego planu w postaci tytułu, tylko ewidentnie mógł jechać na limicie cały rajd i testować samego siebie
Domson
A6

Postprzez Loeb1987 » sobota, 24 sie 2013, 20:48

Ależ Evans świetnie jedzie :O może dożyjemy kolejnego wymiatacza z wysp :D
Loeb1987
A6

Postprzez czarnyolek » sobota, 24 sie 2013, 20:51

Po robocie Loebie się ludziom w dupach poprzewracało, Dawniejsi mistrzowie - Groenholm, McRae, Makinen zaliczali po kilka mniejszych i zwykle co najmniej jeden większy dzwon w sezonie. Taki sport - jedziesz na maksa, to może coś się zdarzyć. Nie jedziesz na maksa, nie wygrywasz.
czarnyolek
N3

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 24 sie 2013, 20:54

Loeb1987 napisał(a):może dożyjemy kolejnego wymiatacza z wysp

Oby!! Zbyt dawno nie bylo juz zadnego dobrego kierowcy z GB. Ostatnimi takimi byli nieodzalowani Richard i Colin... Hmmm kto pozniej? Matt Wilson... Ech...
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez viper » sobota, 24 sie 2013, 21:02

Domson napisał(a):
viper napisał(a): do tej pory Kubica był szybki ale brakowało mu skuteczności pomijając 2 ostatnie rajdy. Moje wcześniejsze wypowiedzi nie maja nic wspólnego z jego wypowiedzią in minus, a wręcz przeciwnie. Ja bym tą wypowiedz ocenił na plus. Kolego wybacz ale nie chce mi sie już gadać na ten temat. Powiedziałem co miałem do powiedzenia.

Nie licząc Niemiec

4 starty w MŚ
3 podia, w tym dwa zwyciestwa i drugie miejsce w Finlandii + awarie w Portugalli ale meta, patrzac na wyniki czolowki WRC poza Ogierem, to nie wiem czy to taka słaba skuteczność jak na kogoś kto idzie takim ogniem nie mając rajdowego doświadczenia

Policz ostanie 3 to bedZie 100% skuteczność. Daj sobie spokój z takim liczeniem zamiatanie pod dywan mnie nie interesuje. Dla mnie jego kareira zaczęła sie od powrotu za kierownicę po wypadku w fabii i tak to traktuje. Ponieważ pozostałe nieukonczone rajdy to rownież była dla niego lekcja, a jak teraz dojeżdża to znaczy ze wyciąga wnioski z błędów i na leżą mu sie brawa, bo wypadki są niestety wklakulowane w ten sport. Problem jest w tym jak zaczynaja sie za często przytrafiac np. Pan Latvala. Nie interesuje mnie dyskusja jaka sugerujesz tzn. Wybieram to co najlepsze.
viper
S2000

Postprzez viper » sobota, 24 sie 2013, 21:17

Domson napisał(a):
ERC nie liczę, bo tam nie mial zadnego długofalowego planu w postaci tytułu, tylko ewidentnie mógł jechać na limicie cały rajd i testować samego siebie

a powinieneś, bo w wrc 2 Kubica działa na tej samej zasadzie co w erc tzn.
Na początku sezonu bezpośrednio tuż przed startami w wrc 2 wielokrotnie powtarzał ze jedzie po testy a nie po walkę w wrc2, bo mówił ze ilośc startów w wrc 2 i tak jest za mała do walki o tytuł.
viper
S2000

Postprzez Loeb1987 » sobota, 24 sie 2013, 21:30

viper napisał(a):bo mówił ze ilośc startów w wrc 2 i tak jest za mała do walki o tytuł.

Coś Ci się pomyliło ;) w tym chodziło o erc.
Co do walki, to Robert dalej twierdzi, że to sezon nauki i tak jest. Nie zmienia to faktu, że podczas nauki można namieszać w WRC2.
Loeb1987
A6

Postprzez scooby14444 » sobota, 24 sie 2013, 21:39

Dobra fakty: Robert po wypadku:
Liczba startów: 14 ; 2012 (5) ; 2013(9)
Liczba dzwonów: 4 ; 2012 (2) ; 2013 (2) - w tym jeden nie ze swojej winy w C4 z Inglessim.

Czyli podsumowując ten rok: 9 startów - 1 dzwon (w pierwszym rajdzie - Kanary) i jedna delikatna rolka na Azorach.. Z czołówki zawodników WRC nikt nie ma lepszej skuteczności (Loeba nie liczę). Prokopa i Kościuszki też bo oni się nie ścigają tylko dojeżdżają.
scooby14444
N3

Postprzez viper » sobota, 24 sie 2013, 22:01

scooby14444 napisał(a):Dobra fakty: Robert po wypadku:
Liczba startów: 14 ; 2012 (5) ; 2013(9)
Liczba dzwonów: 4 ; 2012 (2) ; 2013 (2) - w tym jeden nie ze swojej winy w C4 z Inglessim.

Czyli podsumowując ten rok: 9 startów - 1 dzwon (w pierwszym rajdzie - Kanary) i jedna delikatna rolka na Azorach.. Z czołówki zawodników WRC nikt nie ma lepszej skuteczności (Loeba nie liczę). Prokopa i Kościuszki też bo oni się nie ścigają tylko dojeżdżają.

Rolka to nie dzwon :) ty powinieneś być adwokatem :D . Dobra już mam dosyć :D . Zobaczymy co bedZie dalej. Jak nie bedZie dzwonił to ma szanse na wiele, a jak bedZie to skończy jak Latvala, który no tabene i tak ma wiecej szczęścia z e tyle lat w wrc go trzymają. No chyba ze sie nie dowiemy bo wróci do f 1 taka opcja tez istnieje.
viper
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata