Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez moto_angel » wtorek, 12 mar 2013, 01:38

rafiwrc napisał(a):Kolego Żółtodziób... chyba Cie lekko poniosło.... tekst o Clintonie itd.... na forum rajdowym?? To nie onet.... a tak niestety Ciebie sie czyta w ostatniej wypowiedzi....proponuje melise i troszke ogłady...

Może "żółtodziób" ma jakieś wieści z pierwszej ręki że Michał jak Monika "komuś to i owo" no bo jakoś trzeba było zapracować na budżet na auto WRC ;)

Każde forum daje możliwość pisania różnych opinii ale kolega "żółtodziób" to chyba czeka wprost na kolejny posty od tych co mniej lubią "naszego przyszłego mistrza świata" żeby nakręcać temat w nieskończoność hehe
Jakoś nie zauważyłem żebyś "żółtodziób" odniósł się w pełni do mojej ostatniej opinii a śmiało można stwierdzić, że uwielbiasz rozbierać na części pierwsze wypowiedzi ludzi z forum ;) Na Twoim miejscu zaczął bym już rozmyślanie do czego porównać sytuacje gdy po ewentualnej przesiadce Juniora do fiesty dalej wyników nie będzie choć zawsze zostanie Ci podejście patryjotyczne i brnięcie w ślepo że praktycznie tylko Ty jesteś tym dobrym kibicem Michała a my to samo zło ;) Na koniec dodam że podobnie jak inni koledzy z forum dla przypomnienia rajdowego, przywoływanie przykładów z piłki nożnej, religii i czego tam jeszcze co tylko wypisujesz to nie temat na dział Michał Kościuszko ;) Zaczynam wręcz sądzić że Twoje ślepe uwielbienie Juniora to jakaś obsesja ;) Na pewno będziesz swoim dzieciom kiedyś opowiadał że był taki kierowca który walczył w najwyższy tytuł i byłeś z niego dumny ;) Proponuję żebyś założył temat np. porównywania kierowców rajdowych do wszystkiego co tylko istnieje w innym dziale który jest bardziej właściwym miejscem ;)
A najlepiej to przestańmy dyskutować do czasów nowych wieści z obozu "naszego przyszłego mistrza świata" ;)
Ja przerzucam się na wątek o Memoriale Naszych prawdziwych Mistrzów z których możemy być dumni i oby wkrótce pojawili się godni ich następcy!
Wymienię się kartkami polskich zawodników oraz ogólnie rajdowymi z autografami lub bez :)
moto_angel
N3

Postprzez wiechu100 » wtorek, 12 mar 2013, 01:49

moto_angel napisał(a):przywoływanie przykładów z piłki nożnej

moto_angel, zeby Ci oszczedzic riposty na 3 wersy (nie z mojej strony taka riposta oczywiscie) dodam, ze przyklad z pilki uzylem ja ale tylko w odniesieniu do tego, ze w kazdej dyscyplinie sportu sa Ci lepsi i Ci gorsi. Rownie dobrze moglem uzyc oszczepnikow :wink:
wiechu100
N3

Postprzez żółtodziób » wtorek, 12 mar 2013, 02:49

rafiwrc napisał(a):Kolego Żółtodziób... chyba Cie lekko poniosło.... tekst o Clintonie itd.... na forum rajdowym?? To nie onet.... a tak niestety Ciebie sie czyta w ostatniej wypowiedzi....proponuje melise i troszke ogłady...

Pewnie, że poniosło bo rzygać mi się chce na to całe kiepskie szoł które trwa od początku roku mniej więcej. Milion razy próbowałem grzecznie, ale nie dociera, wyjeżdżają albo z jakimś idealizmem albo z jakąś totalną dziecinadą - sorry, robienie loda dla kariery to jest niestety życie - podoba się czy nie to rozmawiamy o faktach, a fakty są takie że nepotyzm, awans przez wyro jest wszędzie, od Kremla przez Watykan po Waszyngton. W tym kontekście cała ta spina, ze to nie fair, że sobie Kościuch złatwił kontrakt to po prostu śmiech na sali. Kolejną gładką gadką nie jestem w stanie wytłumaczyć kolegom, że cały świat opiera się na kurestwie i złodziejstwie. Nie jest to wcale wyłacznie polska specjalność, tyle ze u nas ciut mniejszy pożytek robią z białych rękawiczek, przez co wszystko wydaje się bardziej rażące, ale tak naprawdę przyrodzenie Billa, zresztą nie tylko jego przyrodzenie ale na przykład pretekst do najazdu na Irak to są idealne przykłady, że przekręty i układy mają się wszędzie bardzo dobrze.

Nie onet? A gdzie byłeś mądralo jak ten cały wątek się rozwijał w najlepsze w iście onetowym stylu? Było tobie w to graj, że wszyscy jechali po Kościuchu czy nie zauważyłeś w tym nic niestosownego? No bo przecież trakie zabawne jak się robi jazdę po kimś, a ten ktoś nic nie odpisuje, jakże patriotyczne i katolickie... Stary, dobrze ci radzę nie wpieprzaj się w tym momencie miedzy wódkę a zakąskę jak nie wiesz o co chodzi. Twoja aktywnośćc na tym forum jest cienka, więc raczej nie tobie oceniać co jest stosowne a co nie.

wanderer napisał(a):No to teraz wiesz, że musisz ważyć słowa. Bo nikt tak jak żółtodziób nie potrafi zacząć od narzekań na to, że wszyscy w kółko się powtarzają, potem rzucić coś o sfrustrowanych polaczkach, dalej nawiązać do Euro 2012 i skończyć wywód wzmianką o czyichś wybrykach seksualnych. A to wszystko na forum rajdowym.

O!!! widzę,że uderzyłem w stół inożyce się odezwały... Powiem krótko - niektórzy po prostu potrafią myśleć wielowątkowo i znajdować podobieństwa. Rozumiem że nie nadążasz i współczuję. Przepraszam,ze przerwałem świetną zabawę polegającą na prześciganiu się w prymitywnych szyderstwach.

Naprawdę, szkoda, że moderatorzy są tutaj uśpieni...

Tak, naprawdę szkoda. Powinni dawno zablokować ten wątek jako nierowojowy i nie wnoszący kompletnie nic nowego, służący jedynie nakręcaniu się nawzajem i produkcji całych hektolitrów jadu. Ciekawe tylko czym byś się wtedy jarał, bo nawet twój podpis świadczy o tym, że mocno przeżywasz temat MK, kompletnie nie potrafisz przejść obok tego obojętnie.

wiechu100 napisał(a):Chyba nie chcesz powiedzieć że uwierzyłeś w to co mówił i teraz czujesz się oszukany i dlatego czujesz się uprawniony wyżywać się na Młodym przy każdej okazji? Chyba sobie zartujesz mowiac, ze uwierzylem bo interesuje sie tym sportem od lat 90 Dodam, ze nie wyzywam sie na MK, zwroc uwage.

A czy ja mówię, czy sugeruję choćby, że w to uwierzyłeś? To było tylko pytanie, w dodatku retoryczne. Skoro nie uwierzyłeś - co jest dla mnie jasne i oczywiste to dlaczego uważasz, że należy stosować inne kryteria oceny Juniora? No nagadał głupot, w które i tak nikt poważny nie uwierzył, i to jest dla poważnego człowieka powód wystarczajacy do tych wszystkich szyderstw tak? Akurat zarzut szyderstw nie dotyczy Ciebie, bo akurat Twojej aktywności na tym polu nie zauważyłem, polemizuję jedynie z Twoją argumentacją, że to co powiedział Młodzian w wywiadzie uprawnia do takiego a nie innego traktowania go. Moim zdaniem każdorazowy taki przykład chwalipięctywa zasługuje każdorazowo na krytykę. Ale cytat który jeden z kolegów umieścił w swoim podpisie padł dawno temu, temat został przetrawiony milion razy, a to co się teraz dzieje to już czysta bezinteresowana zawiść.

wiechu100 napisał(a):
żółtodziób napisał(a):A skoro przywołujesz przykład Borussi

Po tych slowach przestalem czytac dalej. Wiem, przepraszam, powinienem ale... Nie interesuje sie pilka wogole, przyklad Borussi dalem tylko i wylacznie dlatego, ze gdzies cos uslyszalem, ze weszli do 1/8 Ligi Mistrzow. Uslyszalem to dzieki temu, ze gra tam sporo Polakow a zapamietalem dzieki temu, ze kiedys to bylo niemozliwe (z dziecinstwa kojarze takie kluby jak Manchester U, Chelsea, Milan itd. o Borussi nigdy glosno nie bylo). Mialem to napisac w tamtym poscie ale nie sadzilem, ze ktos to poruszy.

Skoro się nie interesujesz to skąd pewnośc,ze nikt z Borussi się nie chwalił że wygraja LM? Nie, nie mój drogi, zagalopowałeś sie, sam wyjechałeś z Borussią a teraz się wycofujesz i piszesz jeszcze na mój temat coś takiego:

wiechu100 napisał(a):wanderer napisał(a):No to teraz wiesz, że musisz ważyć słowa. Bo nikt tak jak żółtodziób nie potrafi zacząć od narzekań na to, że wszyscy w kółko się powtarzają, potem rzucić coś o sfrustrowanych polaczkach, dalej nawiązać do Euro 2012 i skończyć wywód wspominając o czyichś wybrykach seksualnych. A to wszystko na forum rajdowym. Bije sie w piers A ze żółtodziób potrafi to wiem, dlatego zapewnilem o swoich dobrych intencjach

To już jest mega niekonsekwencja, lejesz z moich offtopów podsczas gdy sam produkujesz identyczne. Wracajac do samego przykładu - rozwinąłem wątek tria "asów", żeby pokazać, że wcale nie są oni tacy święci jak się ich postrzega i zrobili rzeczy o wiele bardziej czerstwe niż Kościuszko. Naród jednak im wybaczył, bo dzięki nim miliony chłopa mogą leczyć swoje kompleksy, MK nie spełnił pokładanych oczekiwań, więc teraz nie ma dla niego litości. Taki jest moim zdaniem prawdziwy powód tego co dzieje się w tym wątku.

żółtodziób napisał(a):a ja wolę mieć jakiegokolwiek Polaka w WRC niż żadnego.

Ja oczywiscie tez, tylko mozna z mniejsza pompa :wink:
Aaaa i nie mam nic do Ciebie, zeby zaraz nie bylo elaboratu z Twojej strony :) Pozdrawiam[/quote]

Dobrze, ale czy ta pompa w czymś przeszkadza? W kogoś uderza? kogoś krzywdzi? Uzasadnia te całą zajadłość pod jego adresem? Moim zdaniem jest to po prostu lekko zabawne i tyle. Jaka pompa była jak nasze patałachy grały na Euro? Pół narodu obwiesiło samochody chorągiewkami, a same patałachy wyskakiwały z co drugiej paczki chipsów. Naprawdę uważasz, że to co się dzieje wokół Młodego to jest jakaś gruba przesada, zasługująca na to wszystkie pomyje które zostały tu na niego wylane? A ja uważam że może i dobrze, że robi wokół siebie szum, nawet jeśli wygląda w tym wszystkim jak słoń w składzie porcelany. Każdy szum wokół rajdów moze tylko pomóc tej kompletnie zdechłej dyscyplinie. Szara masa i tak nie dostrzega tych wszystkich niuansów, które u nas budzą politowanie, za to dostaje jakieś migawki w TV i dzięki temu w ogóle wie, że WRC istnieje i że jeździ tam ktoś z naszych. a nawet gdyby mówiło się o nimźle to i tak przecież naczelna zasada marketingu głosi,że nie ważne co się mówi, ważne żeby być na językach.

I na koniec- nie chodzi o to,że coś do mnie masz, nie traktuję tego osobiście. To ze polemizuję z Tobą twardo nie oznacza, że mam ochotę utopić Ciebie w łyżce wody - nic z tych rzeczy. Ale Twoje podejście do tematu uważam za zbyt subiektywne, za mocno zasugerowane tym co młody nagadał i jak się lansuje. To zasługuje na krytykę ale jak wielokrotnie powtarzałem - nie na regularną zjebkę i przypieprzanie się,ze jego pierdy nie pachną fiołkami. Był czas na to żeby go zjechać kiedy pojawiła się ta wypowiedź, ale wracanie do tego teraz i uzasadnianie tą wypowiedzią zwykłego wyżywania się na MK to jest moim zdaniem zachowanie kompletnie nie przystające do poziomu tego forum. Zauważ, że ja się nie czepiam jeśli ktoś napisze, że średnia strata była ogromna i nawet uszczypliwie to podsumuje - to jest pisanie o faktach bieżących i negatywna, a nawet lekko złośliwa ocena jest uzasadniona, ale na argumenty w stylu "gdyby nie powiedział tego a tego to bym teraz o nim tak nie pisał" to ja się nie godzę.

moto_angel napisał(a):Każde forum daje możliwość pisania różnych opinii ale kolega "żółtodziób" to chyba czeka wprost na kolejny posty od tych co mniej lubią "naszego przyszłego mistrza świata" żeby nakręcać temat w nieskończoność hehe

No i jakoś ciekawe, że nigdy nie musi długo czekać no nie? To jest dopiero piękny przykład odwracania kota ogonem, zły jest żółtek, bo odpisuje i nie pozwala dać upustu wszystkim waszym frustracjom. Sami to oczywiscie nie zauważacie, że na mój jeden post przypada 10 waszych szydrerstw.

Jakoś nie zauważyłem żebyś "żółtodziób" odniósł się w pełni do mojej ostatniej opinii a śmiało można stwierdzić, że uwielbiasz rozbierać na części pierwsze wypowiedzi ludzi z forum Na Twoim miejscu zaczął bym już rozmyślanie do czego porównać sytuacje gdy po ewentualnej przesiadce Juniora do fiesty dalej wyników nie będzie choć zawsze zostanie Ci podejście patryjotyczne i brnięcie w ślepo że praktycznie tylko Ty jesteś tym dobrym kibicem Michała a my to samo zło

I tu w ogóle błądzisz. Nie jestem żadnym kibicem Michała, przeczytaj sobie dokładnie wszystko od początku co piszę na jego temat, znajdziesz tam bardzo wiele słów krytyki. Ale nie jadu jak zapewne oczekujesz od każdej twoim zdaniem "neutralnej" osoby. A fiesta? Jak mam się odnieść do Fiesty jak na razie nie przejechał ani kilometra. Roznica pewnie będzie taka,że ukończy rajd, strata będzie może pół sekundy mniejsza na kilometrze niż tym pudłem co jest aktualnie. nie spodziewam się żadnej rewolucji i nie zamierzam tego "mielić". Kompletnie nie myślę o tym co wtedy powiem a wiesz dlaczego? Bo ja w przeciwieństwie do Was nie okopałem się na swojej pozycji i nie polemizuję z faktami. Jak jest źle to nie udowadniam że jest świetnie, ale też nie robię polewki i nie wracam do wypowiedzi z zeszłego roku.

Na koniec dodam że podobnie jak inni koledzy z forum dla przypomnienia rajdowego, przywoływanie przykładów z piłki nożnej, religii i czego tam jeszcze co tylko wypisujesz to nie temat na dział Michał Kościuszko

Po pierwsze nie jest to twoje ostatnie zdanie ani ostatnia myśl, więc nie zaczynaj tego od "na koniec". Po drugie daruj sobie tą zasadniczość, jeśli nie łapiesz czym jest przykład, punkt odniesienia to twój problem.

moto_angel napisał(a):Zaczynam wręcz sądzić że Twoje ślepe uwielbienie Juniora to jakaś obsesja Na pewno będziesz swoim dzieciom kiedyś opowiadał że był taki kierowca który walczył w najwyższy tytuł i byłeś z niego dumny Proponuję żebyś założył temat np. porównywania kierowców rajdowych do wszystkiego co tylko istnieje w innym dziale który jest bardziej właściwym miejscem

Ja już od dawna sądzę, żetwoją obsesja jest jazda po nim. a teraz wiszę jeszcze nową obsesję, kończenie każdego zdania smilem. Dobrze ci radzę chłopcze skończ z tego typu wycieczkami ad personam bo ja jestem w tego typu jazdach też bardzo dobry, prawdopodobnie znacznie lepszy od ciebie. Aha, a dzieci nie mam i nie planuję mieć, nie zastanawiałem się co będę im opowiadał jak już się pojawią ale na pewno będzię u nich tępił takie cwaniakowanie jak wy tutaj uprawiacie i wpajał podstawowy szacunek dla każdego komu się chce robić cokolwiek, niezależnie od tego ile razy zbłądzi przechwalając się i jak słabo będzie mu to wychodziło. To jest postawa jak rozumiem zupełnie tobie obca i kompletnie niezrozumiała. Poza tym jestem cholernie ciekaw czy sam za 15-20 lat nie będziesz się rozpływał nad dokonaniami tego z którego teraz tak polewasz i opowiadał swoim dzieciom jak to było fajnie mieć Polaka w WRC, bo jak ten cały bajzel dalej pójdzie w tym kierunku to zostaną u nas tylko jakieś kaprawe puchary. Lepiej więc nie wybiegaj za daleko w przyszłosć, jak to ujął Woody Allen - chesz rozśmieszyć Boga to opowiedz mu o swoich planach.

moto_angel napisał(a):A najlepiej to przestańmy dyskutować do czasów nowych wieści z obozu "naszego przyszłego mistrza świata" Ja przerzucam się na wątek o Memoriale Naszych prawdziwych Mistrzów z których możemy być dumni i oby wkrótce pojawili się godni ich następcy!

Był taki kawał - "pan mi przypomina ziemniaki, co u nich najlepsze to w piachu". Bardzo pięknie z twojej strony że o nich pamiętasz, ale to se ne wrati. To, że osiagali bardziej wartościowe rezultaty (choć statystycznie rzecz biorąc wcale nie lepsze i gwarantuję ci,że nikt za parę lat nie będzie pamiętał o tym, że 7 miejsce Hołka w Argentynie to było coś, a MK to wystarczy że będzie dojeżdżał do mety i prędzej czy później coś w okolicach 7-10 mu samo wpadnie) nie oznacza, że należy obecnych kierowców wrzucić do kibla i spłukać. Poziom polskich rajdów ogólnie się obniżył i najmniej winy dostrzegam u samych kierowców. Takzwane otoczenie jest jakie jest i dopóki się tego poważnie nie zreforumuje to będzie coraz gorzej. Trzeba patrzeć na to wszytstko realistycznie, nie ma w tej chwili wielu lepszych kierowców w tym kraju od MK, cienizna jest ogólna i to co było 10-20lat temu to minęło bezpowrotnie i nie ma żadnego znaczenia dla oceny bieżących wydarzeń.
żółtodziób
A8

Postprzez voytec » wtorek, 12 mar 2013, 03:02

tomson napisał(a):@voytec Wiem, że Loeb jeden tytuł Mistrza Świata ma z ośki, ale gdy on startował to chyba jednak nie było JWRC :?:

A propos Loeba to ma on tytuł mistrzowski w FIA Super 1600 Drivers' Championship 2001, cykl przemianowany w 2002r. na JWRC i chociaż cały czas chodziło o ten sam czempionat juniorski to nazwa raz jeszcze zmieniła się w 2007r. - FIA Junior Rally Championship.
Ale mniejsza o to - ja nie negowałem, że zwycięzca JWRC/PWRC to pełnoprawny użytkownik tytułu mistrza Świata, bo m.in. właśnie po to te seriale wymyślono oraz tak stanowiły stosownie skrojone dla nich przepisy. Uprzednio chciałem zwrócić tylko uwagę, że MK nie ma podstaw do tytułowania I-, II-, czy XXV-wicemistrzem - to są poprostu zdobywcy kolejnych miejsc, ale takie fakty zdecydowanie słabiej brzmią i tym samym gorzej sprzedają się masowo. Taki drobiazg, niuansik, wraz z innymi składający się na ogół. (np. Wiślak nie miał problemu zaznaczać, że tak w istocie tytuł mistrza Europy"97 FIA posiada wyłącznie Hołek, bo tylko dla kierowców istniała klasyfikacja)

Skoro już i tak odpisuję, to nawiązując do lektury przebijającego się wątku moje 0,03PLN - generalnie mam do MK stosunek obojętny. Nie jestem zagorzałym fanem, ale z pewnością ideowym antagonistą jego osoby i sportowych dokonań także nie. I z tego względu nie obruszam się na żadną opinię, pod warunkiem, że wyrażane są w sposób cywilizowany, konstruktywny i na temat. Bądź co bądź, jest to forum tematyczne, a więc przynajmniej w teorii zasobne w osoby znające się na rzeczy. Szkoda tylko, że co poniektórzy bezsensownie "skaczą sobie do oczu", jakby nie mogli pogodzić się z różnicą zdań, a od tego zależały co najmniej ich duma i honor, gdzie np. założenie weryfikacji prezentowanych racji post factum było nie do przyjęcia.
Niemniej dla mnie też nie jest oczywistą teza żółtodzioba, że "cel uświęca środki" i "Kowalskiemu" (bo ww. sam ma przewagę nad naturszczykami w postaci znajomości materii, więc nie jest głupi, aby deklaracje mistrzowskie MK brać na serio) wypada wciskać każdy kit marketingowo-PR-ski, byle intensywnie i stanowczo, bo to stanowi wartość dodaną (niezbędne nawiązanie OT - Tusk & CO. i dowolnie każdy przy żłobie też tak sądzą, zatem jak można mieć im to za złe...), a opisywanie i interpretowanie właśnie TUTAJ faktów, nawet z nutą ironii, czy sarkazmu równe jest z zawistnym wylewaniem zwartości woreczka zółciowego, kompleksami, nieracjonalnemu podejściu do motorsportu, świata itp.. Nie bez znaczenia jest to, że owa papka przyrządzana przez MK i ekipę na tych samych składnikach jest serwowana wszędzie, bez względu na to, kim jest odbiorca, więc nie trudno ogarnąć, iż w pewnych kręgach nie bez racji może to rodzić sprzeciw ukazywany w dostępny sposób. Podobnie nieco demagogicznie (bo bez żadnych konkretnych dowodów, danych itp.) brzmi założenie, że te spoty (bo przecież nie relacje) kształtują świadomość i wymiernie promują ten sport. Tutaj niestety potrzeba zapadającej w świadomość osobowości, show i wyników (nie żyłka sportowa, a racjonalność podpowiada właśnie taką kolejność), a promocyjnie to zyskuje tutaj gł. eksponowana marka (i dobrze, bo bez tego nie byłoby tej całej zabawy). Żyjemy w czasach ciągłego rozwoju źródeł i technologii informacyjnych, gdzie zweryfikowanie podanych z okienka rewelacji dla grupy docelowej jest mega szybkie i nie stanowi najmniejszego problemu, a nie w dobie jedynie słusznej i dostępnej wiedzy z ust pana lub pani z Dziennika Telewizyjnego. Polak w 'WRC' w WRC brzymi krzepiąco, to prawda, jednak postrzegając ten fakt przez pryzmat rywalizacji sportowej trzeba oceniać "na chłodno", to nie są Igrzyska Olimpiad Specjalnych.

Ktoś wspomniał, że Michał w kreacji zewnętrznej powinien nieco wypoziomować podstawę nosa (można się z tym zgodzić) i nawiązać pozytywne relacji ze środowiskiem rajdowym - ale to już chyba tylko od niego zależy, czy chce i jest to mu do szczęścia potrzebne? BTW, jakoś nie ma info, czy znamiennych przesłanek, aby poza granicami RP miał w rajdowym światku nadszarpniętą opinię (jako człowiek), a w Polsce, no cóż - "Sukces: coś, czego przyjaciele nigdy ci nie wybaczą", więc może niech jest jak jest... :wink:
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka, gdyby się nie przewrócił byłaby rzecz wielka..."
voytec
N3

Postprzez wiechu100 » wtorek, 12 mar 2013, 03:45

żółtodziób, ja pasuje :wink: Nie chce mi sie tlumaczyc skad wiem, ze Borussia, czy tez jej pojedynczy pilkarze nie zapowiadali zwyciestwa w LM itd. Oszczedze rowniez sobie jak i pewnie wiekszosci tu zgromadzonych kolejnych OT.
A to:
No to teraz wiesz, że musisz ważyć słowa. Bo nikt tak jak żółtodziób nie potrafi zacząć od narzekań na to, że wszyscy w kółko się powtarzają, potem rzucić coś o sfrustrowanych polaczkach, dalej nawiązać do Euro 2012 i skończyć wywód wspominając o czyichś wybrykach seksualnych. A to wszystko na forum rajdowym. Bije sie w piers A ze żółtodziób potrafi to wiem, dlatego zapewnilem o swoich dobrych intencjach
nie ja napisalem, moje jest tylko ost zdanie! Wiec czytaj uwazniej, cutuj poprawnie i mniej sie spinaj!
P.S. Nie sugeruje sie tym co MK nagadal, tymi slowami o byciu mistrzem, to tylko skrot myslowy. Chodzi o caloksztalt jego zachowania.
wiechu100
N3

Postprzez gregortest » wtorek, 12 mar 2013, 08:49

No nagadał głupot, w które i tak nikt poważny nie uwierzył

A co ja napisałem w temacie Szwecji ?
Właśnie tam można było zauważyć, że uwierzył - uwierzyli. Ekipa totalnych amatorów na oglądarce. a takich fanów w tym kraju jest bardzo dużo.
Oni twierdzili, że gość jest nie samowity ,tylko ma pecha i auto się zepsiuło. Bo gdyby nie to , to pierwsza 3-4 w zasiegu ręki.
Ale oki. Na piłce się nie znam i w tym poście zakończyłem pisanie, do czasu zmiany auta i następnego rajdu.
I prośba - Żółtodziobie- nie odpisuj.
Mam cichą nadzieję, że nowe auto pokaże "prawdziwe" oblicze Michała Kościuszki.
gregortest
A5

Postprzez żółtodziób » wtorek, 12 mar 2013, 08:59

wiechu100 napisał(a):żółtodziób, ja pasuje Nie chce mi sie tlumaczyc skad wiem, ze Borussia, czy tez jej pojedynczy pilkarze nie zapowiadali zwyciestwa w LM itd. Oszczedze rowniez sobie jak i pewnie wiekszosci tu zgromadzonych kolejnych OT.

No to od razu mów, że się Tobie nie chce, a nie że się nie znasz. Prawda jest taka,że w każdym sporcie i niemal u każdego sportowca zawsze znajdzie się coś czerstwego, a czasem i mega czerstwego. Nawet jeśli gostkowie z Borussi rzeczywiście nic takiego nie mówili no to zachowanie przynajmniej tej trójki która stanowiła część polskiej reprezentaci na Euro było znacznie bardziej czesrstwe niż najgorsze wygłupy Młodego. I co? I zostali jednorazowo zrugani, nikt ich nie bronił że niesłusznie,że takim gwiazdom wolno więcej. Ale też nikt do tego nie wraca i nie roztrząsa jak to załatywili sobie kasę za nic. No i kto tutaj się spina? Wychodzi na to, że to ów "grecki chór" któremu zacieła się płyta na jednej meodii jest spięty, moje spięcie ma charakter wtórny, bo to co się tu wyprawia dawno wylazło poza granice czegokolwiek, o dobrym smaku nie wspominając.

wiechu100 napisał(a):
No to teraz wiesz, że musisz ważyć słowa. Bo nikt tak jak żółtodziób nie potrafi zacząć od narzekań na to, że wszyscy w kółko się powtarzają, potem rzucić coś o sfrustrowanych polaczkach, dalej nawiązać do Euro 2012 i skończyć wywód wspominając o czyichś wybrykach seksualnych. A to wszystko na forum rajdowym.

Bije sie w piers A ze żółtodziób potrafi to wiem, dlatego zapewnilem o swoich dobrych intencjach nie ja napisalem, moje jest tylko ost zdanie! Wiec czytaj uwazniej, cutuj poprawnie i mniej sie spinaj!P.S. Nie sugeruje sie tym co MK nagadal, tymi slowami o byciu mistrzem, to tylko skrot myslowy. Chodzi o caloksztalt jego zachowania.

Pardon, w zamyśle miała być ramka w ramce, żeby nie wyrywać zdania z kontekstu, ale zrobiło tylko jedną ramkę. Twojer rzeczywiscie jest ostatnie zdanie, co nie zmienia faktu, że dołączyłeś się do "łańcucszka" jak zauważyłeś że masz poplecznika, zapominając, że chwilę wcześniej sam zacząłeś offop piłkarski. Nie chcę nazywac tego hipokryzją, ale z pewnością jest to spora niekonsekwencja.

Co do skrótu myślowego - OK, niech będzie. Tyle,że wlaśnie ów całokształt od początku roku nie jest wcale tak kiepski jak tworzony tutaj obraz tego całokształtu. Od czasu niesławnego wqywsaidu nie zauważyłem,żeby gdzieś powtarzał podobne przechwałki, mówi rzeczy wręcz odwrotne, że nie ma co liczyć na wynik, że "zdobywa doświadczenie" i to też spotyka się z lawiną pomyj, teraz niby szuka sobie wymówek i że od 8 lat to samo. To mnie właśnie oburza, nawet jak nie daje powodów do zjebki to ktoś sobie go znajdzie w całkiem zwyczajnej wypowiedzi. W ostatnich latach tylko Hołek po Dakarze miał jaj aprzyznać że zawalił, ale nie zauważyłem żeby ktokolwiek wyszedł i przed rajdem powiedział prosto z mostu, że by nie liczyć na żaden dobry wynik w jego wydaniu, bo jest na to za cienki. Tego typu oczekiwania względem MK są z kosmosu, choćby ze względu na sponsorów - nawet jeśli taka jest prawda to żaden nie chciałby tego usłyszeć z ust zawodnika na którego łoży kasę. Takie własnie były sugestie od ładnych paru chwil, był nawet przykład, że Oleksowicz powiedział w jakiś wywiadzie że nie ma talentu. Owszem, bardzo to odważne, ale zawodnikowi może tylko zaszkodzić. Uzasadnianie takich żądań jakimiś wypowiedziami sprzed pół roku jest całkowicie niedorzeczne. Obecna postawa MK jest moim zdaniem wystarczajaca, żeby do starych spraw nie wracać, chyba,że znów nie wytrzyma i coś wypali, wtedy masz moje słowo, że nie będę przeszkadzał w jego publicznej egzekucji, choć pozwolisz,że sam do niej nie dołączę.

gregortest napisał(a):A co ja napisałem w temacie Szwecji ?
Właśnie tam można było zauważyć, że uwierzył - uwierzyli. Ekipa totalnych amatorów na oglądarce. a takich fanów w tym kraju jest bardzo dużo.
Oni twierdzili, że gość jest nie samowity ,tylko ma pecha i auto się zepsiuło. Bo gdyby nie to , to pierwsza 3-4 w zasiegu ręki.

Ojej, zawsze znajdą się jakieś lemingi. To ze istnieją moherowe babcie (żeby już nie przytaczać po raz kolejny przykładu Tuska) to nie oznacza,że wszyscy mają takie same klapki na oczach i tak samo wielbią wiadomą postać w okularach. Tak samo z Kościuchem - zawsze znajdzie się grono naiwniaków, choć tak naprawdę 3-4 miejsce to jeszcze daleko od mistrza, więc chyba nawet oni nie uwierzyli w tego typu zapowiedzi. Tak czy owak nie sądzę, że znajdziesz na tym forum pół osoby, która potraktowała te słowa poważnie, dlatego nie kupuję argumentu o wprowadzaniu w błąd. Poza tym chytba zapomniałeś, ze to mnie zadałeś pytanie czy nie czuję się oszukany jego zapowiedziami - w zasadzie już za tak postawione pytanie powinienem wię obrazić, to jest niemal obraza rozumu.

I prośba - Żółtodziobie- nie odpisuj.

Tak dobrze to nie ma. chcesz żebym nie odpisywał to nie pisz sam.

Mam cichą nadzieję, że nowe auto pokaże "prawdziwe" oblicze Michała Kościuszki.

To przez te wszystkie lata nie widać było jakie ono jest? Kierowca przeciętny, któremu zdarza się strasznie na swój temat popłynąć no i tyle. Może "dociągnie" Fiestą do Prokopa i wtedy w zasadzie będzie mozna powiedzieć że jedzie na miarę swoich możliwości a nie cieniaczy totalnie, ale tak naprawdę czy to cokolwiek zmieni? Moim zdaniem nic, a już na pewno nie wyciszy fali szyderstw, moze nawet ją wzmocni. Dopiero się zacznie gadanie, ze takie dobre auto ataki kiepski wynik. Jeśli w ogóle się nie poprawi no to lepiej niech się nie pokazuje na ulicy bo jeszcze znajdą się gotowi go zlinczować.
Ostatnio edytowano wtorek, 12 mar 2013, 09:12 przez żółtodziób, łącznie edytowano 1 raz
żółtodziób
A8

Postprzez rafiwrc » wtorek, 12 mar 2013, 09:06

Żółtodziób

Posłuchaj czy ja Cie obrażam? mówię że jesteś mądrala?? itd.?? Ty tak lubisz komuś pocisnąć prawda?? Jesteś wtedy taki dumny i pewny siebie!!
To że nie mam nabitych tak jak Ty postów i nie pisze o byle gównie żeby sobie podnieść licznik to nie znaczy ze nie czytam !!!!! Widocznie tak sie dobrze znasz na wszystkim ze masz tyle do powiedzenia<lol>
Kolejna sprawa jest taka ze okropnie drażni mnie jeżdżenie po Michale, mimo ze wyniki są mierne ale uważam ze juz wiele bylo na ten temat!!!Tyle w temacie ode mnie!!A Ty sobie siedź przy tej wódce i zakąsce i nadal przeżywaj....
Więcej z Toba w polemikę nie wchodzę bo pewnie wiesz wszystko lepiej... :!:
Pozdro i Panowie trochę odpuszczajcie bo się pompujecie strasznie....
rafiwrc

Postprzez fotorobart_pl » wtorek, 12 mar 2013, 11:42

niczym w polityce: PO i PiS :lol:
Powyższy post jest opinią autora tylko w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn.
http://www.fotorobart.pl/ Obrazek
fotografia rajdowa i nie tylko...
fotorobart_pl
A5

Postprzez moto_angel » wtorek, 12 mar 2013, 11:50

APEL Użytkownicy tego forum, przestańmy wdawać się w dyskusję z użytkownikiem "Żółtodziób" !!!

Jest to definitywnie osoba która chce walczyć z wiatrakami a tak zakładam skoro twierdzi że większość forumowiczów jest nie zadowolona z Michała i po nim jeździ.
Za cel postawiła sobie odpisywać na wszelkie posty i zmęczyć użytkowników komentowaniem większości zdań co piszemy.
Miałem się pofatygować i odpisać na wywody w stosunku do mojej osoby ale wykaże się mądrością i ustąpię no i teraz czas na moją ulubioną .... buźkę ;)
I tego same radze wszystkim którzy jeszcze tego nie zrobili. Przecież gość nie będzie pisał sam ze sobą no chyba że zacznie wyciągać starsze posty i je komentować albo ponownie analizować to co napisał ;) Mam nadzieję że "żółtodziób" pójdzie po rozum do głowy i okaże się równie dojrzałym użytkownikiem tego forum z tego co widzę że jego poziom dyskusji zaczyna zmierzać do obrażania ludzi ale to pozostawię bez komentarza już zupełnie ;)

Skoro jesteśmy użytkownikami forum to nie znaczy że musimy odpisywać na każdy post a jeżeli zignorujemy kogoś wypowiedzi to sam się w końcu znudzi i może przestanie ;)

Żeby nie odchodzić od tematu to napiszę po raz ostatni o Juniorze do czasu podjęcia jakiejś decyzji o czym ogólnie wiadomo mam nadzieje dot. zmiany auta, a mianowicie jest to kierowca która w Polsce nic nie osiągnął, zdecydowanie nie jest najlepszy wśród naszych, owszem wyjeździł w JWRC tytuły i super jednak jego ego go przerosło kilka razy. Jest to typ kierowcy dla mnie który przesiada się jak tylko pojawia się możliwość na szybsze auto bez regularnych sukcesów i wykorzystania możliwości tego czym jeździł. Jego/całego teamu PR mnie mocno śmieszy i drażni ale należy pamiętać że np. Kuchar ciągle narzeka szukając wymówek, Hołek stawia sobie wysokie cele choć przynajmniej sam potrafi potem skulić ogon za co go ostatnio bardzo szanuję a Nasz Wielki Mistrz Janusz zawsze był skromny, miał czas dla każdego i tak mógłbym dalej porównywać ale to nie miejsce do tego. Wynika z tego że "ten typ tak ma" i tyle. Trzeba się z tym pogodzić i śledzić wyniki jako kibice a nie zachowywać się jak kibole. Oby Seniorowi nadal starczyło pieniędzy i układów na realizowanie pasji syna bo talentu na mistrza świata to on zdecydowanie nie ma. Choć wielu jest takich to na ogół nie kreują siebie i mierzą lepiej cele z możliwościami. KONIEC ;)
Wymienię się kartkami polskich zawodników oraz ogólnie rajdowymi z autografami lub bez :)
moto_angel
N3

Postprzez Witcher1990 » wtorek, 12 mar 2013, 12:43

[quote="moto_angel"]APEL Użytkownicy tego forum, przestańmy wdawać się w dyskusję z użytkownikiem "Żółtodziób" !!!
Przykre, że nie rozumiesz co on stara Ci się wytłumaczyć. Nawet nie wiem czy czytałeś jego posty...
Witcher1990
A6

Postprzez Sylwek_GSi » wtorek, 12 mar 2013, 13:10

[quote="moto_angel"]APEL Użytkownicy tego forum, przestańmy wdawać się w dyskusję z użytkownikiem "Żółtodziób" !!!

Też się z Tobą nie zgodzę, w gruncie rzeczy to co pisze Żółtodziób to sama prawda i mądre słowa. Zgadzam się z nim a z drugiej strony nie można nikomu ani zabronić ani nakazać dyskusji. Nie wydaje mi się żeby kogokolwiek tutaj obrażał. Jego posty są długie, komuś się nie chce czytać to niech nie czyta, czy on tu kogoś do tego zmusza? :) Wg mnie to ciekawa dyskusja. żółtodziub, gregortest, Kremer, Voytec, Wiechu10 czy Matthias i kilku podobnych gości na tym forum to naprawdę ciekawie piszący ludzie.

Michał Kościuszko jest jakby nie było medialną osobą, chcąc nie chcąc reprezentuje nasz kraj to i dyskusja na tym forum na jego temat tez jest gorąca.
Ja tez nigdy nie byłem wielbicielem Michała ale lepszy rydz niż nic. Trudno, jest jak jest, może będzie lepiej a może za rok wcale go nie będzie? niech se chłopak jeździ, niech sobie gada co chce, po prostu ja staram się nie zwracać uwagi na jego jaskrawe wypowiedzi (chociaż czasem przewraca flakami :!: ). Niedługo nie będzie już jedynym polakiem w MŚ, dojdzie Robert, który wierzę zacznie robić mocne wyniki i nieco uzdrowi tą sytuację, jaką przedstawia się w polskich mediach. Podejrzewam że wejście Roberta nieco uciszy zespół Kościuszki a sam kierowca na pewno będzie w cieniu Kubicy (podejrzewam że zarówno medialnie jak i wynikowo)
Sylwek_GSi
A5

Postprzez kremer » wtorek, 12 mar 2013, 13:32

Drodzy Państwo po raz enty wychodzicie po za temat dyskusji. Jeśli macie do siebie personalne uwagi to proszę pisać na PW. Jeżeli ktoś ma potrzebę pisać o polityce stworze temat, pomogę. Proszę dać mi znać jak się wstydzicie sami.

Sylwek: to weź chociaż raz nic nie pisz dobrze hehe bo dodajesz suchego drewna pod ogień :)
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez Ziele » wtorek, 12 mar 2013, 13:50

Ja to mam zupełnie proste rozwiązanie tego problemu, przyjmijmy przez aklamację, że Kościuch wzbudza różne emocje u kibiców i fanów motosportu i zaprzestańmy dyskusji na ten temat. Przyjmijmy również, że w zależności od spojrzenia, jego wyniki są dobre, b. dobre, albo żenujące, a więc różne, jak u prawie każdego sportowca. Możemy w ten sposób przyjąć również fakt, że Kościuch ma dużo, mało, albo nie ma kasy. Tym sposobem przyznamy sobie nawzajem rację i zaprzestaniemy przekonywać się do tego, z czym druga strona zupełnie się nie zgadza. W przeciwnym wypadku adwersarze, wywodzący się z fanklubów różnych kierowców, przekonywać będą drużynę przeciwną, że .........,bo.........., a........., itd. W miejsce kropek wpisać każdy może co mu się podoba.
Niestety, w innym wypadku żadne racjonalne głosy, chociaż podejmowane w jak najbardziej dostępnym języku/ vide Żółtodziób/ nie będą w stanie ostudzić rozpalonych głów i pogodzić antagonistów. Dzisiaj, większość opowieści i porównań, to zasada "jedna Pani jednej Pani powiedziała".
Miał to być fajny dział, o Kościuchu, kto, co i dlaczego, a zrobił się proces nad Kościuszko. DLACZEGO, CO ON ZROBIŁ TAKIEGO, CZYM ZAWINIŁ, ZE PRÓBUJECIE GO ZLINCZOWAĆ NIE TYLKO JAKO SPORTOWCA, JAKO KIEROWCĘ, ALE POZBAWIACIE GO NAWET PRAWA DO ŻYCIA W SPOSÓB JAKI SOBIE WYBRAŁ ?
Ostatnio edytowano wtorek, 12 mar 2013, 16:41 przez Ziele, łącznie edytowano 1 raz
Ziele

Postprzez moto_angel » wtorek, 12 mar 2013, 13:55

Nie przeczytałem wszystkich postów, swoją opinię wyrobiłem sobie na podstawie tego z czym się zapoznałem. Każdy ma prawo do własnego zdania.
Z miłą chęcią zmienię zdanie o Juniorze jeżeli wykaże że inne auto pomogło mu znacząco polepszyć wyniki ale jestem wręcz pewien że ten dzień nie nastąpi.

Witcher1990 napisał(a):APEL Użytkownicy tego forum, przestańmy wdawać się w dyskusję z użytkownikiem "Żółtodziób" !!!
Przykre, że nie rozumiesz co on stara Ci się wytłumaczyć. Nawet nie wiem czy czytałeś jego posty...

Wytłumacz mi zatem co stara się mi wyjaśnić? Czy chodzi o negatywną ocenę większości ludzi? Dlaczego muszę się zgadzać z kimś kto ma inne zdanie jeżeli mam inną opinię?

Sylwek_GSi napisał(a):APEL Użytkownicy tego forum, przestańmy wdawać się w dyskusję z użytkownikiem "Żółtodziób" !!!

Nie wydaje mi się żeby kogokolwiek tutaj obrażał.

Proszę bardzo oto przykłady:

"Dobrze ci radzę chłopcze skończ z tego typu wycieczkami ad personam bo ja jestem w tego typu jazdach też bardzo dobry, prawdopodobnie znacznie lepszy od ciebie. Aha, a dzieci nie mam i nie planuję mieć, nie zastanawiałem się co będę im opowiadał jak już się pojawią ale na pewno będzie u nich tępił takie cwaniakowanie jak wy tutaj uprawiacie i wpajał podstawowy szacunek dla każdego komu się chce robić cokolwiek, niezależnie od tego ile razy zbłądzi przechwalając się i jak słabo będzie mu to wychodziło."

Dla sprostowania nie jestem studentem jak "żółtodziób" tylko osobą blisko dwa razy starszą więc tego typu porównanie to zdecydowanie obraza.
Jeżeli cwaniakowaniem jest wyrażanie własnego zdanie to gdzie wolność słowa o którą tak jeszcze nie dawno ludzie walczyli odnośnie ACTA?

kolejne:

"Nie onet? A gdzie byłeś mądralo jak ten cały wątek się rozwijał w najlepsze w iście onetowym stylu? Było tobie w to graj, że wszyscy jechali po Kościuchu czy nie zauważyłeś w tym nic niestosownego? No bo przecież trakie zabawne jak się robi jazdę po kimś, a ten ktoś nic nie odpisuje, jakże patriotyczne i katolickie... Stary, dobrze ci radzę nie wpieprzaj się w tym momencie miedzy wódkę a zakąskę jak nie wiesz o co chodzi. Twoja aktywnośćc na tym forum jest cienka, więc raczej nie tobie oceniać co jest stosowne a co nie."

"W USA zresztą niejaka Lewinsky też raczej nie ciągnęła druta Clintonowi bo chciała zrobic starszemu panu dobry uczynek, widzac, ze mu zona nie daje, miała zamiar w ten sposób awansować, tyle że okazała się na tyle głupia, że pochwaliła się tym "serdecznej" psiapsiółce."

Wulgaryzmy których się dopuszcza zresztą wielokrotnie, przywoływanie wartości religijnych co też kilkukrotnie czy może w końcu próba zresztą nie pierwszy raz w sposób oczywisty narzucenia swojej woli.
Generalnie blisko każda jest wypowiedź a zwłaszcza dłuższa ma obrazę do jakiegoś użytkownika co jest po prostu przykre...

itd itp ale szkoda mi czasu i wracam do pracy ;)

kremer napisał(a):Drodzy Państwo po raz enty wychodzicie po za temat dyskusji. Jeśli macie do siebie personalne uwagi to proszę pisać na PW. Jeżeli ktoś ma potrzebę pisać o polityce stworze temat, pomogę. Proszę dać mi znać jak się wstydzicie sami.

Sylwek: to weź chociaż raz nic nie pisz dobrze hehe bo dodajesz suchego drewna pod ogień :)
[/quote]

Ja również kilkukrotnie oto apelowałem ale bezskutecznie więc po raz ostatni proponuję wrócić do głównego wątku po raz kolejny a nie skupiać się na walce pomiędzy gustami bo o tym od dawna wiadomo że się nie dyskutuje ;)

Mądrością wykazuje się ten kto potrafi ustąpić a nie ten co zażarcie walczy do końca bo jak wspomniałem dla mnie to walka z wiatrakami.
Odnosząc się do mojego apelu nikt jak dotąd nie zauważył że napisałem w mojej ocenie ciekawe podsumowanie startów Juniora oraz jego małe porównanie z innymi kierowcami...
Gdybyście również czytali uważnie moje posty to zapewne zauważylibyście, że nie neguje jego wyników bo na to zwłaszcza teraz składa się wadliwy samochód i kiepskiej stacji ale o tym każdy wie tylko postawy jako sportowca!
moto_angel
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata