VII Stuencki Rajd Samochodowy

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

VII Stuencki Rajd Samochodowy

Postprzez psz » środa, 26 lis 2003, 19:33

Ma sie odbyc 13 grudnia. Rekordowo niskie wpisowe: 30 PLN dla studentow polibudy i 50 PLN dla pozostalych startujacych! O probach wiecej moze powiedzec Kermon, on startowal ostatnio i zna prawda charakterystyke tegoz rajdu ;-)
Wiecej info na stronie http://www.kkr.org.pl/modules.php?name= ... le&sid=801

Startuje ktos moze skodovka 105? Bo tak samemu sie scigac ze soba i przegrywac z malcami troche dziwnie moze byc... :)

pozdro!
"měl bych se smát ale mám úsměv Mikymauze"
psz
A5

Postprzez Kuba M. » środa, 26 lis 2003, 21:44

Startujesz Skodą 105? To dobrze, będzie komu kibicować przynajmniej :)
Kuba
Kuba M.
A5

Postprzez kermon » środa, 26 lis 2003, 21:47

no z tego co się zapowiada to to będzie najlepszy z dotychczasowych SRSów. Wg informacji z http://www.rallyonline.pl/2003/pn.php?i ... tp=General będzie 5 różnych prób. Prawdopodobnie po 2 przejazdy każdej próby (tutaj nie jestem pewnien ostatnio na 5 i 6 srs zawsze byly 2 pętle). Jeśli pogoda (czytaj śnieg) dopisze to będzie super.
A co do prób to tak:
1 próba - pod stadionem - zawsze jest trochę zakręcona - taka techniczna, uwaga na przejazdy przez bramę !!!!. Trochę dziurawa nawierzchnia
2 próba - giełda - tutaj nawierzchnia szutrowa - to mówi samo za siebie. Niezła zabawa !!!
3 próba - Kanak - ta próba powraca (na 6 srs jej nie było) - nie lubię jej za bardzo (może dlatego że na niej złapałem taryfe :P )
na 5 srs było na niej dużo nawrotów i uwaga na wysokie krawężniki !!!
4 próba - ekogum - tego nie znam - chyba pierwszy raz bedzie
5 próba - lotnisko - tutaj to właściwie można się poczuć jak na prawdziwym oesie. Bardzo szybka próba. Lepsze samochody przekraczały 100 km/h (tak mówili kumple - ja seryjnym maluchem piłowałem na dwójce dałem radę do 65 :P - dobrze że sie nie przekręcił ;) )

zresztą co będę pisał
tutaj http://www.zaborze.net/~kermon/maluch/6srs/ jest wszystko co wiem (6 onboardow i filmy z zewnątrz) :)
Do ściągania lepiej używać jakiegos acceleratora - bo serwer kiepskawy
kermon
www.Qrajdy.prv.pl
Citroen - polubisz każdą drogę
kermon
N1

Re: VII Stuencki Rajd Samochodowy

Postprzez kermon » środa, 26 lis 2003, 21:56

psz napisał(a):
Startuje ktos moze skodovka 105? Bo tak samemu sie scigac ze soba i przegrywac z malcami troche dziwnie moze byc... :)

pozdro!

Dawaj Dawaj !!!
skoda bedzie widowiskowa jak spadnie snieg :)
kermon
www.Qrajdy.prv.pl
kermon
N1

Postprzez psz » środa, 26 lis 2003, 22:56

Moj start to na razie nic pewnego :( Moze sie uda w barwach św. Mikolaja ;-)
Poza tym mam tylko letnie opony, w ogole to nie ma co sie spodziewac prewelacji po tej skodzie, bo ma juz 19 lat, osiagi malucha i niedociazony przod, wiec trudno ja postawic bokiem...

BTW: czy na BT jest sprawdzany reczny? I ile km ma taka kreciolkowa trasa, tzn. nie chodzi mi konkretnie o srs, ale w ogole o kjs-y, chodzi o to, ile trzeba liczyc paliwa?
psz
A5

Postprzez sumo » czwartek, 27 lis 2003, 22:59

SRS jest super !! jeszcze w nim nie startowalem i chcialbym, moze sie znajdzie jakis kierowca? chodziasz watpie;)
Polecam wszystkim
sumo
N4

Postprzez psz » czwartek, 27 lis 2003, 23:34

Wlasnie, kto jedzie niech tu pisze, bedziemy wiedziec komu kibicowac i mozna sobie zrobic forumowa klasyfikacje :)
Ja sobie musze jakiegos "Kasparowa" nakleic, zeby ludzie mysleli, ze szachownica jedzie tak pomalu, to sie moze mniej smiac beda ze mnie ;-)
psz
A5

Postprzez sumo » czwartek, 27 lis 2003, 23:44

PSZ ! Nie przesadzaj :)
Będzie dobrze - zobaczysz, jak wyruszysz do 1szej proby to zapomnisz o wszystkim i skoncentrujesz sie na jezdzie :)
No wlasnie - piszcie kto startuje z forumowiczow - warto wiedziec
sumo
N4

Postprzez kermon » piątek, 28 lis 2003, 17:06

no ja na pewno jade :) - mam tylko 2 zimowki i nie wiem jeszcze czy zaloze na przod czy tyl :)) (chyba ze uda sie jeszcze 2 zimowki skolowac)
z tym, że na wynik to nie licze - bede sie cieszyl z miejsca w piewrwszej pietnastce maluchow ;)
kermon
www.Qrajdy.prv.pl
kermon
N1

Postprzez sumo » środa, 3 gru 2003, 11:05

Kermon - takie pytanie:
Jaki opis stosowales na ostatnim SRS ?
tzn. miales narysowany plac na kartce i pilot z tego czytal jak jechac czy linijka pod linijka cos a'la oesowy :) ? mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzi ;)
sumo
N4

Postprzez kermon » środa, 3 gru 2003, 15:01

sumo napisał(a):Kermon - takie pytanie:
Jaki opis stosowales na ostatnim SRS ?
tzn. miales narysowany plac na kartce i pilot z tego czytal jak jechac czy linijka pod linijka cos a'la oesowy :) ? mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzi ;)

no pilot mial 2 kartki jedna obok drugiej. Na jednej linijka po linijce opisana trasa (opis bardzo ułomny :) ) ale zeby nie stracic orientacji na drugiej kartce mial plac narysowany.

Z tym że ja jeden raz straciłem orientacje to pilot pokazywał mi ręką gdzie jechać, a innym razem to pilot się zgubił a ja pojechałem z pamięci :).
kermon
www.Qrajdy.prv.pl
kermon
N1

Postprzez sumo » środa, 3 gru 2003, 18:19

kiedys jechalem jako pilot w 2 "mini" kjsach z 2 roznymi kierowcami i opis linijka pod linijka (słowny) sie sprawdzil w 100%
THX za info
Wlasnie sciagam on boardy z 6 srs
sumo
N4

Postprzez Wilu » środa, 3 gru 2003, 21:20

oczywiście Skoda GO!!!

w Czechach te właśnie stare modele wymiatają niesamowite rogale. mam nadzieję, że wzorem wcześniejszych (ej) edycji pojawi się teledysk, a na nim Twój slajd :wink:
Wilu
N4

Postprzez Szymi » czwartek, 4 gru 2003, 17:03

Witam !!!
Jak dobrze pojdzie to przykulamy sie favorita wiec bedzie jedna skoda wiecej ;-)

Pozdrowienia
Szymon L.
Szymi

Postprzez psz » czwartek, 4 gru 2003, 19:09

Zarabiscie! :D Nawet w tej samej klasie bedziemy ;-)
pozdro!
psz
A5

Następna strona

Powrót do KJS