41 Rajd Świdnicki - Krause 2013

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 41 Rajd Świdnicki - Krause 2013

Postprzez rajdowy1990 » wtorek, 5 mar 2013, 17:04

Ja nie oskarżam nikogo o nie legale ,tylko napisałem o tym że skoro pojawiają się takie samochody to jest szansa na odcinek Świerki -Włodowice bo uważam że odmiana była by miła w Świdnickim :D A po za tym nawet nie podałem nazwiska tego kierowcy :)
rajdowy1990
N2

Postprzez Ewa Daleki » wtorek, 5 mar 2013, 18:05

Podobno na świdnickim, polskim i rzeszowie ma startować Grzyb! Więc lokalni kibice będą mieli okazję oglądać go nieco częściej niż inne załogi. Dlatego mu nie mozna kibicować. Choć być może nie słusznie go oceniam i znowu ze Stalmachem pojadą działki kupować. OSZUŚCI!!!
Ewa Daleki

Postprzez SOKÓŁ » wtorek, 5 mar 2013, 18:29

Słyszałem Ewa że podobno zaraz sobie strzelisz baranka z przytupem o ścianę i może zaczniesz normalnie myśleć!!!

A z tymi nie legalami to bym się trochę wstrzymał raz że czas dwa że tereny odcinkowe z ubiegłych lat :!: Z tego co wiem to ostatnimi czasy na świerkach były testy kilku zawodników, na fejsie ktoś się skarżył że kilka dni po Walimskiej Zimówce ktoś nocami ciskał po patelniach i w końcu wracając do tematu podłączę się do RajducH-a kibic pokaż gdzie jest coś podane w 100% odnośnie jakiegoś tematu i odcinka Elmotu z tego roku bo chyba mi na oczy padło :!:
SOKÓŁ
A6

Postprzez rajdowy1990 » wtorek, 5 mar 2013, 22:16

Sokół ostatnie testy jakie odbyły sie na odcinku Świerki -Włodowice a dokładnie Dworki-Krajanów były przed Dolnośląskim :) a w ostatnim czaśie robi się głośno w nocy a dziś nawet w dzień więc to nie jest dziwny zbieg okoliczności :D ale ja nikogo nie oskarżam bo nie znamy trasy więc nie ma tematu :D
rajdowy1990
N2

Postprzez kibic » wtorek, 5 mar 2013, 22:22

Było powiedziane że patelnie idą każdego dnia, i to w dół, nie ma Świerki-Włodowice , resztę można sobie dopowiedzieć.Zresztą Rajduch opisał w miarę dokładnie.
kibic
N1

Postprzez SOKÓŁ » wtorek, 5 mar 2013, 22:40

kibic napisał(a):Było powiedziane że patelnie idą każdego dnia, i to w dół, nie ma Świerki-Włodowice , resztę można sobie dopowiedzieć.Zresztą Rajduch opisał w miarę dokładnie.

Gdzie było się pytam LINK :?: :?: :?: Ktoś to z AK Sudeckiego przedstawił na piśmie :?: Kolego nie robimy bałaganu :wink: Jeżeli mieszkańcy Świdnicy siedzący w rajdach od lat i znający kilka ogarniętych ludzików nie wiedzą co i jak to co dopiero kibic z drugiego końca kraju
SOKÓŁ
A6

Postprzez rajdowy1990 » wtorek, 5 mar 2013, 22:49

kibic napisał(a):Było powiedziane że patelnie idą każdego dnia, i to w dół, nie ma Świerki-Włodowice , resztę można sobie dopowiedzieć.Zresztą Rajduch opisał w miarę dokładnie.
Pierwsze słyszę skąd takie info masz ?
rajdowy1990
N2

Postprzez Zajcev » wtorek, 5 mar 2013, 22:52

SOKÓŁ napisał(a):Słyszałem Ewa że podobno zaraz sobie strzelisz baranka z przytupem o ścianę i może zaczniesz normalnie myśleć!!!

Co takiego zlego napisala?

Grzegorz Grzyb i Rafał Stalmach nielegalnie zapoznawali się z trasą 27. Rajdu Karkonoskiego. Tak w środę, 13 czerwca stwierdziła Główna Komisja Sportu Samochodowego. Na obu zawodników nałożyła kary zawieszenia licencji na 3 miesiące, ale w zawieszeniu na okres 6 miesięcy. To wymiar, z którego śmieją się inni kierowcy.

- Kara jest i zawodnicy zostali o niej poinformowani na piśmie – mówi Jarosław Noworól członek GKSS, odpowiedzialny za rajdy.

Okres zawieszenia już minął, więc można znów spokojnie upalać... :)
Zajcev
N4

Postprzez SOKÓŁ » środa, 6 mar 2013, 10:08

Zajcev napisał(a):
SOKÓŁ napisał(a):Słyszałem Ewa że podobno zaraz sobie strzelisz baranka z przytupem o ścianę i może zaczniesz normalnie myśleć!!!

Grzegorz Grzyb i Rafał Stalmach nielegalnie zapoznawali się z trasą 27. Rajdu Karkonoskiego. Tak w środę, 13 czerwca stwierdziła Główna Komisja Sportu Samochodowego. Na obu zawodników nałożyła kary zawieszenia licencji na 3 miesiące, ale w zawieszeniu na okres 6 miesięcy. To wymiar, z którego śmieją się inni kierowcy.

- Kara jest i zawodnicy zostali o niej poinformowani na piśmie – mówi Jarosław Noworól członek GKSS, odpowiedzialny za rajdy.

Przeczytaj 3 razy jej posty i prawdopodobnie jak byś nie zrozumiał to przeczytaj jeszcze raz :!: I co ma zakup działek przez Grzyba i Stalmacha z przed roku do tematu Tegorocznego Elmotu :?:
SOKÓŁ
A6

Postprzez viper » środa, 6 mar 2013, 10:55

SOKÓŁ napisał(a):
Zajcev napisał(a):

Przeczytaj 3 razy jej posty i prawdopodobnie jak byś nie zrozumiał to przeczytaj jeszcze raz :!: I co ma zakup działek przez Grzyba i Stalmacha z przed roku do tematu Tegorocznego Elmotu :?:

Wicher100 no nie mówiłem, ze od plotek robi sie bałagan :). No jak moze być mówione o trasie rajdu jak jeszcze jej nie ma. No chyba , ze to można zwalić typowo na babskie plotkarstwo z awatara, ale większość chłopów tą praktykę stosuje. Teraz wicher100 masz przykład o co mi chodziło, a za chwile z tego bedZie dym :)
viper
S2000

Postprzez Mad Max » środa, 6 mar 2013, 11:09

O ile się orientuję to o "nielegali" możemy mówić dopiero jak się pojawi RG1 - ja takowego oficjalnie dokumentu nie znalazłem więc puki co każdy zawodnik może jeździć w tamtej okolicy ile dusza zapragnie - przypominam też że "fanów działkowania" złapali dwa tygodnie przed rajdem jak RG1 było już na stronie organizatora.

RajducH napisał(a):a koncepcja podjazdu od Kościuszki od połowy kostki też ciekawa :)

Taką koncepcję to bym raczej widział jako pomysł na testowy - wydaje mi się że Kościuszki jest trochę za wąska żeby mogły się na niej mijać samochody, szczególnie że trzeba by było jakoś dwa pasy oddzielić (chyba że jest obok/równolegle jakaś uliczka której nie kojarzę). Za to bardzo podoba mi się pomysł z Michałkową Górną - zawsze chciałem tam obejrzeć rajd a dodatkowo leży tam ładny równiutki asfalt.
Ogólnie jeśli nie będzie Dziećmorowice - Niedźwiedzice - Olszyniec - Jedlina w jakiejkolwiek konfiguracji to spodziewam się trasy takiej jak w zeszłym roku z pewnymi korektami, powróci też klasyczny Rościszów - Walim bo wspominano wcześniej że kostka w dół idzie każdego dnia (a może jak szaleć to szaleć - i ciąg dalszy klasycznie do Lubachowa). A z życzeń poza Dziećmorowicami to fajnie by było gdyby prolog zaczynał się od Burkatowa ale tu już pewnie był by problem żeby to czasowo ogarnąć. Strona rusza zazwyczaj miesiąc przed rajdem więc myślę ze jeszcze tydzień i będzie prawie wszystko wiadomo.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez RajducH » środa, 6 mar 2013, 12:02

Oes podobno ma iść z Lubachowa, przez Michałkową Górną , Walim (ul. Rózana , Słowackiego) i zjazd kostką. Minięcie się przy ul. Kościuszki jest możliwe, bo jest tam wystarczająco miejsca.

Skoro dwa razy kostka w dół to drugiego dnia pewnie Rościszów - Walim.
Pewniakiem wydają się Ludwikowice - Kamionki (pewnie dwa dni w dwie strony)
Ciekawostką jest jaki będzie trzeci oes.
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez Motulski » środa, 6 mar 2013, 12:44

Potwierdzam co do oesu Lubachów-Walim :wink:
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez luxxx » środa, 6 mar 2013, 13:56

Pewnie za 1,5 tygodnia organizator poda nam nazwy Oesów i rozwieje wszelkie wątpliwości. Ja mam nadzieję, że super oes po Świdnicy będzie nieco dłuższy. Marzy mi się taki jak był parę lat temu.
To je RALLY !
luxxx
N3

Postprzez Honiclbr » poniedziałek, 11 mar 2013, 23:45

Są mapy i harmonogram!!! Pierwszy dzień mega http://rallynews.pl/lang.en/no/pnews/6698
Honiclbr
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP