Uddeholm Swedish Rally

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Uddeholm Swedish Rally

Postprzez wiechu100 » sobota, 9 lut 2013, 15:53

kremer napisał(a):No własnie. Petter chyba się chwalił, ze te auto ma ponad 260 koni wiec idealne auto dla niego :)

Dokladnie, chodzi o show i dobra zabawe :D a, ze przy okazji sie czasem jakis ciekawy czas wykreci to juz wogole super
wiechu100
N3

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 9 lut 2013, 16:28

Ogier lata. Przed startem spodziewalem aie ze o zwyciestwo powalcza Hirvo i Ostberg, a tu Sebastieny dyktuja tempo. Szkoda. Jak juz pisalem wolalbym zeby Szwecja pozostala twierdza Skandynawow :-( . Juz jestem ciekaw jakie wyniki Ogier zanotuje w kolejnych rajdach, ale cos mi sie wydaje ze moze byc niepokonany.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Karol » sobota, 9 lut 2013, 16:32

Tidemand nie wróci w rally2, uszkodzony silnik. Szkoda bo był dużą niespodzianką rajdu. Ostberg przeskoczył Latvalę, zapowiada się ciekawa walka do końca, pytanie teraz czy obaj wytrzymają presję. Myślę, że będzie jechał bardziej po pewne punkty dla zespołu niż za wszelką cenę bił się o podium. Loeb musi być nieźle sfrustrowany, że nie może dogonić Ogiera, nawet na pojedyńczych odcinkach mu to nie wychodzi. Pomimo tego, że ten rajd traktuje na luzie, bo przecież nie walczy w pełnym cyklu to na pewno stara się znaleźć sposób żeby urwać te parę brakujących sekund. VW zaczął z wysokiego tonu sezon, jak zabraknie Loeba to drugi Sebastian może nie mieć konkurencji. Kierowcy zaczynają narzekać na zniszczoną drogę i pojawiający się szuter, jak ktoś pogubił kolce to może sporo stracić bo długi odcinek im został jeszcze w tej pętli do przejechania.
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez moto_angel » sobota, 9 lut 2013, 17:40

SE TV pokazała że Hirvonen wyleciał lekko z trasy a i tak dołożył Osbergowi więc nieźle za...suwa ;)
Szkoda że nawet 1pkt nie wywiezie.
Wymienię się kartkami polskich zawodników oraz ogólnie rajdowymi z autografami lub bez :)
moto_angel
N3

Postprzez ujtik » sobota, 9 lut 2013, 17:44

Za przesunięcie beli siana Ogier dostanie karę?
ujtik
N1

Postprzez Ayatol » sobota, 9 lut 2013, 17:49

Hanninen wypadł 15 metrów przed metą. Ciekawe dlaczego nie pokazali Kościuszki w relacji. Wg rally-base Michał zgarnął 11s/km. Trochę dużo. Sołowow znów go objechał. Ogólnie dzień fajny. Ciekawie zobaczyć jak Loeb musi kogoś gonić. Jutro będzie ciekawie. Liczę że Latvala objedzie Ostberga bo fajnie by było żeby mu się w końcu coś udało.
Ayatol
N1

Postprzez moto_angel » sobota, 9 lut 2013, 17:50

ujtik napisał(a):Za przesunięcie beli siana Ogier dostanie karę?

Na tyle co oglądam SE TV to nie jeden już kierowca coś lekko przestawił na nawrotach i nikt kary nie dostał więc luzik :)

Ayatol napisał(a):Hanninen wypadł 15 metrów przed metą. Ciekawe dlaczego nie pokazali Kościuszki w relacji. Wg rally-base Michał zgarnął 11s/km. Trochę dużo. Sołowow znów go objechał. Ogólnie dzień fajny. Ciekawie zobaczyć jak Loeb musi kogoś gonić. Jutro będzie ciekawie. Liczę że Latvala objedzie Ostberga bo fajnie by było żeby mu się w końcu coś udało.

No właśnie jak też jakoś Juniora nie widziałem choć za wiele nie mam jak oglądać ale widać to mało ważny załoga i wolą S2000 i eNki pokazać ;)
Ostatnio edytowano sobota, 9 lut 2013, 17:51 przez moto_angel, łącznie edytowano 1 raz
Wymienię się kartkami polskich zawodników oraz ogólnie rajdowymi z autografami lub bez :)
moto_angel
N3

Postprzez tomson » sobota, 9 lut 2013, 17:51

Kolejny etap zakończony, popatrzyłem na zestawienie czasów na odcinkach duetu Sołowow - Kościuszko, wychodzi 9:7 dla S2000.
tomson
N2

Postprzez moto_angel » sobota, 9 lut 2013, 17:53

tomson napisał(a):Kolejny etap zakończony, popatrzyłem na zestawienie czasów na odcinkach duetu Sołowow - Kościuszko, wychodzi 9:7 dla S2000.

No cuż Michał ma ciągły problem jak nie auto, to odśnieżanie oraz chory pilot a może nawet jego choroba już dopadła ale tego się dowiemy w komunikacie prasowym ;)
Ciekawe jaki byłby ranking gdyby nawet w tymi Mini latał Kajto :)
moto_angel
N3

Postprzez K1WRC » sobota, 9 lut 2013, 18:28

Karol napisał(a):Tidemand nie wróci w rally2, uszkodzony silnik. Szkoda bo był dużą niespodzianką rajdu. Ostberg przeskoczył Latvalę, zapowiada się ciekawa walka do końca, pytanie teraz czy obaj wytrzymają presję. Myślę, że będzie jechał bardziej po pewne punkty dla zespołu niż za wszelką cenę bił się o podium. Loeb musi być nieźle sfrustrowany, że nie może dogonić Ogiera, nawet na pojedyńczych odcinkach mu to nie wychodzi. Pomimo tego, że ten rajd traktuje na luzie, bo przecież nie walczy w pełnym cyklu to na pewno stara się znaleźć sposób żeby urwać te parę brakujących sekund. VW zaczął z wysokiego tonu sezon, jak zabraknie Loeba to drugi Sebastian może nie mieć konkurencji. Kierowcy zaczynają narzekać na zniszczoną drogę i pojawiający się szuter, jak ktoś pogubił kolce to może sporo stracić bo długi odcinek im został jeszcze w tej pętli do przejechania.

Szkoda Tidemana, oprócz VW to chyba największa niespodzianka rajdu, choć na śniegu on jest na pewno mocno wjeżdżony. A co do VW, to właśnie sam się zastanawiam, czy to niespodzianka jest, czy to już w sezonie 2013 tak będzie wyglądać... No i jak na to zareaguje Loeb, czy nie "zje" go jednak sportowa duma/złość i nie postanowi pokazać Sebowi2, a raczej nie spróbuje pokazać Sebowi2, gdzie jego miejsce. Natomiast widząc co się dzieje i jak jednak czołówka jest blisko siebie, zapowiada się świetny sezon, chyba jeden z ciekawszych od dawna...
K1WRC

Postprzez Sylwek_GSi » sobota, 9 lut 2013, 19:09

No ciekawe co Citroen pocznie, Sordo i Hirvonen słabo jedynie Loeb jak zawsze w czołówce. Gdyby nie Seb Citroen wyjechałby ze Szwecji na tarczy. Po odejściu Loeba może się okazać że tytuł dla kierowców wpadnie w ręce Ogiera, (wg mnie jest on bardziej niż pewnym pretendentem do tytułu) a tytuł konstruktorów zgarnie VW ! Wtedy Citroen zaliczyłby największą porażkę w historii. Podejrzewam że w kierownictwie mogą pojawić się głosy o zatrzymaniu Loeba za wszelką cenę :)

Co do samego Loeba sam bym chciał żeby jednak zmienił zdanie, ale z drugiej strony Kremer słusznie kiedyś napisał, jeżeli zdobyłby nawet ten 10 tytuł, to co wtedy? jeżeli chciałby po raz enty skończyć karierę :) znów by ktoś powiedział że może walczyć o następny o 11 a potem o 12? zresztą czy będzie miał 9 czy 10 czy 11 nie zmieni to i tak niczego. chyba żaden kierowca na świecie rywalizujący we wszelakich rozgrywkach FIA nie ma na koncie 9 tytułów mistrzowskich, nie mówiąc jeszcze ze zdobytych pod rząd. Poza tym nie przypominam sobie żeby którykolwiek z mistrzów odchodził po tak długiej dominacji i to będąc nadal w cholernie dobrej formie!
Sylwek_GSi
A5

Postprzez ToMi888 » sobota, 9 lut 2013, 20:38

Ale się cieszę dyspozycją Volkswagena! :D Prawdę mówiąc nie spodziewałem się, że w Szwecji to Ogier będzie walczył o zwycięstwo, stawiałem raczej na Latvalę. Loeb też mnie trochę zaskoczył, myślałem, że będzie ciut niżej - ostatnie Szwecje szły mu przecież nieco gorzej niż pozostałe rajdy. No ale to w końcu Mistrz :) W walce o trzecie miejsce liczę na Latvalę, choć jak Ostberg wygra to przyznać trzeba, że mu się należało, bo chłop ma przecież talent i w takich warunkach umie sobie radzić :)
Petter Solberg!
Kris Meeke!
ToMi888
N2

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 9 lut 2013, 20:45

Z jednej strony faktycznie byc moze dla Citroena zapowiada sie przegrany sezon, co byloby najwieksza porazka w ich karierze. W takiej sytuacji az dziwne byloby jakby nie poprosili Loeba zeby zostal. Ale z drugiej strony Sloeb podjal decyzje i nie wyglada na to, by mial ochote ja zmieniac. Tak zrobil i tyle, a Citroen musi sobie znalezc jego nastepce. Przeciez Loeb nie bedzie jezdzil bez konca, a jak piszesz nic nie zmieniloby czy mialby 9 czy 10 czy 11 tytulow. Chyba Citroen nie bedzie taki, ze bez Loeba i nawet po przegranej skula ogon pod siebie i odejda. To byloby okropne tchorzostwo.

Co do sezonu - moze byc ciekawy, ale obawiam sie, ze Ogier moze zdominowac sezon i to juz bedzie nudne jak flaki z olejem. Wolalbym ogladac dominacje Loeba niz dominacje kogos nowego - tez Francuza i tez Sebastiena. Nie uprzedzajmy faktow, ale jak sie widzi jego dominacje w rajdzie Szwecji to az strach pomyslec co bedzie dalej. Latvala nie ma podejscia do Ogiera, ale narazie zrzucalbym to na fakt, ze jeszcze nie czuje sie pewnie w samochodzie.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez woytek » sobota, 9 lut 2013, 20:49

No jak ktoś postawił forsę na wygraną Ogiego to jutro może mu się świnka ładnie powiększyć (jak w reklamie mBanku :lol: )
woytek
N3

Postprzez speedyzxz » sobota, 9 lut 2013, 21:52

moto_angel napisał(a):SE TV pokazała że Hirvonen wyleciał lekko z trasy a i tak dołożył Osbergowi więc nieźle za...suwa ;)
Szkoda że nawet 1pkt nie wywiezie.

Wstyd jak 3 pkt nie wywiezie. Po to oszczędza opony ;)
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata