Zakaz WRC

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez qbus » piątek, 14 lis 2003, 21:11

Sumo ---> pewnie tak... ale jak ktoś by jeździł cały rok np. N-ką to po co miałby na taki krótki Rajd wypożyczać WuRCa?? A druga sprawa to to że kto takie WuRCe będzie wypożyczał jak nie będzie komu przez cały sezon??
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez sumo » piątek, 14 lis 2003, 21:33

Wlasnie mysle, ze na Barborke Wawską mogliby WURCA wypozyczyc, tak zeby sie wyszalec i pokazac kibicowi
Jak to kto bedzie WRC wypozyczał ? CZESI :lol: :lol: :lol:
sumo
N4

Postprzez Max9 » piątek, 14 lis 2003, 21:40

Rok temu był Kościuszko i Turski na Imprezach WRC tylko na Barborce.

Czyzby Barborka miała się stać "rezerwatem" aut WRC ?!?
Max9
A5

Postprzez **FanKuzaja** » piątek, 14 lis 2003, 23:27

Normalnie ci ludzie od podejmowania decyzji to niewiem co chcą zdziałać.

Już na początku tego newsa na stronce autoklub.pl zakręciła mi się łza. Normalnie nic tylko rozpaczać zakaz WRC . Chociaź F2 powraca tutaj może będzie ciekawie lecz co z tego jak nie ma WRC to są samochody że jak sie słyszy WRC to ciarki przechodzą.

Dlamnie warto było jechać te 400 czy 500 km by zobatrzyć 1 WRC a w sezonie 2004 niewiem czy się wybiore gdzieś no może raz by zobatrzeć chociaż raz w akcji F2. Ciekawi mnie czy naprawdę będzie ostry ten regulamin czy tylko straszą :?:

Zobatrzymy może rajdowycy zasiąda w paru samochodach klasy F2 ale nie licze odrazu ze będzie to tak jak na Barum gdzie tych wózków bedzie z 20.

WRC umarło w Polsce jak i w Europie na sezon 2004 :cry: :cry:
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005
Na zawsze w sercach kibiców

Leszeeek Ogień na Tłoki !!
**FanKuzaja**
A6

Postprzez Marcin z Mtl » sobota, 15 lis 2003, 06:42

pcwrc: spoko, chcialem sie tylko upewnic, bo tak pisales o tych samochodach, a nic o kierowcach - mialem prawo miec watpliwosci :) A kogo bys widzial w Polsce w wuercach? Oczywscie z tych, ktorzy tu zostaja. Chociaz koniec koncow to i tak nie wiadomo kto zostanie, a kto bedzie jezdzil za granica, ale na dzien dzisiejszy chyba nikt z czolowki nie chce ponownie jezdzic w Polsce. Moze Frycz, ale to tez watpliwe.
Rajdy na surowo - wpadnij, obejrzyj, powspominaj :)
https://www.youtube.com/playlist?list=PLhhfJHl8yZJdyxOSkcyCBqytamF3PJ2Eg
Marcin z Mtl
N3

Postprzez ZOWA » sobota, 15 lis 2003, 10:23

ja powiem tak.mysle ze od nowego sezonu dojdzie ok 10 miskow z tego wzgledu ze na miska bedzie lepjej znalezc budrzet.np taki Holowczyc bedzie startowal jak inni beda jezdzic miskami.taki byl warunek jego startu w warszawskim.i nie tylko on tak zrobi tylko wszyscy inni.przypomnijcie sobie jak to bylo,jak jezdzil Herba,Holo,Kulig i wiel wiele innych.a teraz bedzie im o niebo latwiej pozyskac sponsorow
ZOWA
A6

Postprzez Arti » sobota, 15 lis 2003, 12:56

Ja wiem, że w CZechach nie ma zakazu WRC, ale w ME jest zakaz. Z 8 rund do Mistrzostw Czech w 2004 roku jest aż 5 rajdów zaliczanych takze do ME. I co z tymi rajdami bedzie. Czy ktos umie mi teraz na to odpowiedziec.
Arti
N3

Postprzez rally_fan1 » sobota, 15 lis 2003, 13:06

wydaje mi się,że w tych czeskich rajdach,które są jednocześnie eliminacjami ME zawodnicy w WRC nie będą w nich klasyfikowani do ME,a tylko do mistrzostw Czech

przy okazji zapraszam do dyskusji na temat naszych wyobrażeń o RRC,w tym temacie: http://www.autoklub.pl/forum/viewtopic.php?t=893
rally_fan1
N3

Postprzez pwrc » sobota, 15 lis 2003, 14:15

Arti napisał(a):Ja wiem, że w CZechach nie ma zakazu WRC, ale w ME jest zakaz. Z 8 rund do Mistrzostw Czech w 2004 roku jest aż 5 rajdów zaliczanych takze do ME. I co z tymi rajdami bedzie. Czy ktos umie mi teraz na to odpowiedziec.

Arti: tak najprawdopodobniej bedzie, wiem na 100%, ze w w Czechach
WRC pojada zarówno w rajdach zaliczanych do mistrzostw krajowych jak i w czeskich el ME

na rallyonline w komentarzach ktoś poruszył inny ciekawy wątek
mianowicie co zrobią fabryki z używanymi WRC
w skali roku dla zespołu fabrycznego to bedzie strata rzedu
małych kilku mln $ czy euro
rynek teamów prywatnych z kilkuset skurczy sie do kilkudziesieciu aut
pwrc
A5

Postprzez golden » sobota, 15 lis 2003, 14:35

ZOWA: tak tak na pewno bedzie 10 miskow - chyba miskow podhalanskich
-a co do czech - beda WRC we wszystkich rajdach - nawet w tych o wspolczynnikach ME- wtedy beda zaliczane jedynie do Mistrzostw Krajowych a nie do ME
golden
A6

Postprzez rally_fan1 » sobota, 15 lis 2003, 15:43

jak podaje http://www.rally.sk w mistrzostwach Słowacji nie będzie zakazu WRC w 2004 roku
rally_fan1
N3

Postprzez żółtodziób » niedziela, 16 lis 2003, 01:27

ja powiem tak.mysle ze od nowego sezonu dojdzie ok 10 miskow z tego wzgledu ze na miska bedzie lepjej znalezc budrzet.np taki Holowczyc bedzie startowal jak inni beda jezdzic miskami.taki byl warunek jego startu w warszawskim.i nie tylko on tak zrobi tylko wszyscy inni.przypomnijcie sobie jak to bylo,jak jezdzil Herba,Holo,Kulig i wiel wiele innych.a teraz bedzie im o niebo latwiej pozyskac sponsorow

eee... mam pytanie, wczoraj obudziłeś się z jakiegoś letargu? Realia sa takie że chłopaki nie jeżdżą Nkami bo ich na to nie stać. a nie dlatego ze nie mają szans ścigać się z wurcami...Kierowca rajdowy który przestaje jeździć na 2-3 lata potem już nie ma po co w ogóle wracać do sportu. Oni to dobrze wiedzą, oni 100 razy wolą jechać Nką niż nie jechać wcale, tylko nawet na Nke nie mają kasy... Obecnoość wurca w mistrzostwach nie ma nic do rzeczy, pier... o szopenie...
żółtodziób
A8

Postprzez TommiCrazy » niedziela, 16 lis 2003, 11:01

To jest paranoja , bo przecież firmy robiące auta wydały mase kase na badania tych samochodów , testy i robily co mogly by stac sie konkurencyjni, a tu trzeba kota obrucic ogonem i robic nowe auta wg nowych specyfikacji, to najbardziej udeży w słabsze firmy.

A czesi niebedą teraz narzekać na brak turystów bo prawdopodobnie najłatwiej bezurzytecznego WRCa bedzie mozna sprzedac tam lub do RalliCraosu , teraz czesi bedą klepac niesamowitą kapuche jako ostatni bastion WRC !
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez mototom » niedziela, 16 lis 2003, 12:04

TommiCrazy nikt WRC nie przerabia na samochody do rallycrossu. To są tak inne od siebie samochody jak czekolada od wyrobu czekoladopodobnego. One poza spojlerami mają ze sobą bardzo niewiele wspulnego.
mototom
A6

Postprzez mototom » niedziela, 16 lis 2003, 15:29

Jak podaje Interia:
Na kilku wortalach tych mniej i bardziej poważnych poświęconych rajdom samochodowym pojawiły się ostatnio informacje o decyzji zakazu startów na polskich trasach samochodów klasy A8, w tym oczywiście popularnych WRC.

Tymczasem Polski Związek Motorowy w nawiązaniu do doniesień o "rewolucji w polskich rajdach samochodowych" wyjaśnia, że wszystkie ewentualne zmiany regulaminów i ustalenie kalendarzy są teraz dopiero w fazie wstępnych propozycji. Szczegółowe informacje oficjalnie zostaną ogłoszone po posiedzeniu Prezydium Zarządu Głównego PZM, które odbędzie się 28 listopada b.r.
mototom
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP