Zakaz WRC

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Adam_Tomaszek » środa, 12 lis 2003, 20:42

A czy ten zakaz już jest uchwalony :?: Jeśli tak to zabiora najlepszą część rajdów :cry:
A rajd z jednym WRC-em daje nadzieję? Bo dla mnie szczerze mówiąc to jest dopiero kicha, jak się okazuje, że na starcie (przynajmniej teoretycznie) już wiadomo, kto wygra.

Lepszy jeden niż żaden. W takim przypadku ogląda sie z ciekawością wurca, a kibicuje się lancerom czy innym autom. Taka moja opinia.
Adam_Tomaszek
N1

Postprzez sumo » środa, 12 lis 2003, 20:43

no tak sejem 55 konnym - to jest widowisko jak w pole wpadnie istnu ogien

Hm to Ciebie dzwony interesują?
Tutaj nie chodzi ze istny ogień ! Ttuaj chodzi o walke :)
Co mi z tego ze ktos bedzie boookami hulał, jak tylko on jeden bedzie w posiadaniu WRC
sumo
N4

Postprzez raffael » środa, 12 lis 2003, 20:47

No WRC moze nie zobaczymy juz w Polsce ale chociaz moze pojawi sie walka o kazdego punkta do samej mety. Brak WRC wyrownuje szanse a nie zgodze sie z przedmowcami ze nie bedzie co ogladac i za czym jechac na rajdy bo nie bedzie z gory przesadzone kto wygra coz z takiego nam rajdu kiedy znajac liste startowa wiemy kto juz jedna noga jest na pudle.
raffael
N1

Postprzez Kuba M. » środa, 12 lis 2003, 20:48

golden napisał(a):Kuba M: hehe WRC nudne - no tak sejem 55 konnym - to jest widowisko jak w pole wpadnie -- pelen ogien - no tak na walimiu nie ma nic widowiskowego jak pucharowy pezot tiaaaa

Aha czyli twierdzisz, że walka WurCóW w tym roku w Polsce była ciekawa, tak?
Powiem Ci, że walka 55-konnych sejów była dla mnie ciekawsza niż Wurc-widmo, który znikał od razu po starcie. Mieliśmy patologie, że jednego gościa było stać na auto za 2.000.000, a nawet nie potrafił nim dojechać do mety. Dziwne jest to, że Leszek jak ognia boi się wsiąść do N-ki i walczyć z Polską czołówką, Leszek się przecież zniżał nie będzie, tiaaaaa...
Kuba
Kuba M.
A5

Postprzez pwrc » środa, 12 lis 2003, 20:53

rece opadaja jak czytam niektóre posty!!
niby to rajdowy portal, a czytam własnie, ze dla wielu tu piszacych
auto WRC to najwieksze możliwe zło, bo to, bo tamto...

bo jak nie bedzie 4 WRC na Kormoranie to co? to w zamian bedzie 10 S1600? bzdura, bedzie to samo co było, dlatego, ze S1600 kosztuje tyle, co tani WRC

jak ktoś lubi ogladac pasjonujace pojedynki w klasie N-2, to ja nikomu nie zabraniam, ja wole ogladac WRC

na koniec rada: jak wam tak przeszkadzaja WRC, przychodzcie sobie na oes kilka minut pózniej, nie bedzie problemu, nie bedziecie musieli sie meczyc, a ja nie bede wam zasłaniał ekscytujacych przejazdów N-kowych sejcento

pozdr
pwrc
A5

Postprzez golden » środa, 12 lis 2003, 20:55

1) - sumo nie rozumiesz - nie chodzi mi o dzwony - chodzi mi oto, ze chyba jednak WRC jest lepsze w odbiorze niz 55 konny sej, ktory ledwo sie wspina na spalona czy inna wieksza gorke...

kuba - pisz dokladniej - powiedziales ze WRC to LIPA - rozumiem, ze w kontekscie ogolu- podejrzewam, ze wolalbys makinena gronholma i colina i reszte ekipy widziec w N4 niz wrc bo to jest niewidowiskowe...

pamietaj, ze takich zapalencow jest 10% co jezdza na rajdy na puchary seja czy inne - a skoro cos jest nie widowiskowe to nie ma kasy - rajdy stana sie marginalna czescia i beda jezdzic tylko zapalency co lubia OSTRA rywalizacje w puchaze seja... na tym kazdy straci

ja tez lubie sobie pojezdzic po 400-600 km w jedna manke na rajdzian - lubie sobie popatrzec jak zapinaja w nizszych klasach, ale nie znaczy to - ze puchar seja jest dla mnie piorytetem

jakos niewidowiskowe WRC sprawilo, ze w Czechach ten sport jest cholernie popularny i jest tego masa jak i innych samochodow

zreszta po co ja sie produkuje - kazdy chwali swoje - ja chwale 300 konnego WRC inni 130 konne pucharowe pugi, a sumo 55 konne sejczenta...

zal dupe sciska jak czytam takie wasze teksty bo sami robicie do wlasnego gniazda myslicie, ze nagle bedzie boom od cholery - przejedziecie sie na tym oj przejedziecie

ale ja wam zycze i tak jak najlepiej
Ostatnio edytowano środa, 12 lis 2003, 21:02 przez golden, łącznie edytowano 2 razy
golden
A6

Postprzez d-z rallyfans » środa, 12 lis 2003, 21:00

Odnosze wrazenie ze nie ktorzy jezdza na rajdy zeby tylko zobaczyc WRC,
panowie w nizszych klasach tez jest ciekawie,robicie z siebie bardziej fanow aut WRC niz fanow rajdow,pozdrawiam :wink:
d-z rallyfans
A5

Postprzez psz » środa, 12 lis 2003, 21:06

Tak, najlepiej rozglaszac wszem i wobec, ze jest do bani, ze teraz to juz nie bedzie w ogole co ogladac, ze lepiej na rajdy nie jezdzic itd. To jest hmm sr... tzn. robienie sobie samemu szkody. Przeciez wiekszosc obecnych sponsorow to osoby w jakis sposob zainteresowane rajdami, a jesli nawet jakis czlowiek zupelnie "z zewnatrz" zaczalby sponosorowac, to najpierw wybadalby sytuacje. Jesli tyle razy uslyszy, ze nic z teg owszystkiego nie bedzie, ze nikt nie chce ogladac takich aut itd., to da sobie spokoj, po co ma pakowac kase w sport, ktory przestaje interesowac nawet jego zagorzalych fanow??
Co prawda powtarzam sie, ale mowie Wam, dla czolowego kierowcy wsiasc do enki pod obecnosc wurca wcale nie musi rownac sie z wsiadaniem do enki jako najszybszego dostepnego samochodu. "Taka jest moja koncepcja, tak ja to widze"... ;-)
"měl bych se smát ale mám úsměv Mikymauze"
psz
A5

Postprzez nocman » środa, 12 lis 2003, 21:07

rav napisał(a):Czy ci wariaci nie rozumieją, że rajdy to reklama dla improterów. Jak teraz inni producenci niż Subaru i Mitsubishi będą walczyć o mistrzostwo polski?

A jakież to marki ostatnio się promowały w Polsce poprzez auta WRC? PUG, Subaru i może trochę VAG (okazjonalne występy starej Octavii i Seata)?

r.
--r.
nocman

Postprzez pwrc » środa, 12 lis 2003, 21:11

d-z rallyfans: Janusz Kulig przy okazji testowania Cordoby WRC powiedział, ze samochody WRC sa kwintesencja rajdów, no ale pewnie gość sie nie zna

ja jeżdze zobaczyc przede wszystkim WRC a przy okazji niższe klasy

najlepszym dowodem na popularnośc WRC jest to, ile osób na oesie oglada przejazdy WRC i ew N ki, a ile zostaje obejzec nizsze klasy
jesli chcesz mnie zawstydzic, ze nie zostaje na przjazdy Sejów to zle trafiłeś

jak ktos woli jezdzic Syrenka a nie Mercedesem to tez jego sprawa, ja to szanuje, i nawet można do tego dorobic jedynie słuszna teorię, ze na Syrenke każdego stać, a na Mercedesa nie
w związku z tym wprowadzmy zakaz jazdy Mercedesami
pwrc
A5

Postprzez Kuba M. » środa, 12 lis 2003, 21:12

Golden: Piszemy o polskich realiach, a ty sprawiasz wrażenie jakbyś był całkowicie od nich oderwany. Rzeczywiście, jedna Subaru Impreza WRC S8 której_nie_było powodowała wypieki na Twojej twarzy?

Nie porównuj mi tutaj niczego do Czech, bo to nie ma sensu. O Gronholmach i innych też nie wspominaj, bo kompletnie nie trafiasz z argumentami. Przypomnę Ci tylko, że samochody w specyfikacji WRC będą zabronione tylko w Polsce, więc nie wiem co ma do tego Gronholm i inni. Nie wiem także czego tak bardzo żałujesz, tego jednego Wurca, czy jak?
Kuba
Kuba M.
A5

Postprzez nocman » środa, 12 lis 2003, 21:14

Kuba M. napisał(a):Dziwne jest to, że Leszek jak ognia boi się wsiąść do N-ki i walczyć z Polską czołówką, Leszek się przecież zniżał nie będzie, tiaaaaa...

Dziwne, prawda? A ponoć prawdziwa cnota krytyk się nie boi...

r.
--r.
nocman

Postprzez golden » środa, 12 lis 2003, 21:16

wiesz czego zaluje??? 4 WRC na Kormoranie (w tym holka) oraz dobrej stawki na Polskim.... pamietaj, ze takze Czopik jezdzil WRCem... mowie to w kontekscie calej europy nietylko Polski

a twoj argument jest taki ze WRC jest niewidowiskowe? wiec ja sie pytam co jest widowiskowe?
golden
A6

Postprzez sumo » środa, 12 lis 2003, 21:19

Pamiętajcie ze mówimy o POLSCE !!
Dla mnie jedno w WRC w Polsce to nic ciekawego.. gdyby byla pewnosc ze bedzie startowac ich wiecej to juz by bylo cos.
Dlatego sadze ze lepiej ogladac nizsze klasy niz tylko WRC.
No ok - rozumie kogos kto jest maniakiem Wurców - ja nie mam nic przeciwko i ciesze się ze wy nie macie nic przeciwko do moich Sejów ;)
Polskie realia sa takie a nie inne..
Gdybysmy pisali o państwie czeskim, to moje posty wygladalby inaczej

Pozdro
sumo
N4

Postprzez Kuba M. » środa, 12 lis 2003, 21:20

pwrc napisał(a):d-z rallyfans: Janusz Kulig przy okazji testowania Cordoby WRC powiedział, ze samochody WRC sa kwintesencja rajdów, no ale pewnie gość sie nie zna

WRC może i są kwintesencją rajdów, ale jeszcze większą kwintesencją były jak nie przerobiono ich na tramwaje. Kiedy Kulig powiedział te słowa?

Pozatym ta kwintesencja nie odnosiła się chyba do Polskich rajdów, bo w Polsce nie ma właściwie rajdów, jest nędzna namiastka, ale i tak je lubię :)
Kuba
Kuba M.
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP