Jak myslicie !!! Kto, jak, gdzie i w czym ??? - sezon 2004

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez ari » środa, 12 lis 2003, 16:55

maciekd napisał(a):Ale Hołek to jest jednak pała! :x Właśnie wręczał koronę Miss Polski, kocha go cała Polska, jest jedną z największych postaci medialnych w naszym kraju ...i co? Kto jeśli nie on powinien mieć budżet na starty na najwyższym poziomie? Z takim nazwiskiem to on powinien jeździć w MŚ i to WRC, nie mówiąc już o występach w Polsce. Sponsorzy powinni się o niego zabijać. Niestety ani on, ani wielu "specjalistów" nie ma chyba pojęcia o marketingu sportowym...

Przepraszam jeśli uraziłem fanów Krzyśka, ale wierzcie mi, że sam chciałbym go oglądać na oesach.

Maciekd

Może on w telewizji zarabia na życie a nie na rajdy.
Moze już nie chce jeździć :?: :?: :?:
Tego nie wiesz ja zresztą też ale nie twierdzę, że jest pałą bo to od Hołka zaczęło wielkie bum na rajdy i myślę, że gość sporo zrobił dla tego sportu. Mam tu na myśli czasy Celiki i Subaru. No ale to tylko moja opinia i nie każdy musi się z nia zgadzać.
PS
Nie jestem fanem Hołka ale go szanuję
Pzdr
ari

Postprzez dlugi » czwartek, 13 lis 2003, 09:19

no i mamy troche pozamiatane - Kuzi musi opchnac Subaraka (chyba zeby jezdzil w MŚ) a bedzie to ciezkie, bo zostaja tylko prywaciarze jezdzacy w MS i mistrzostwach kilku krajow, a podaz dobrych WRC gwaltownie wzrosnie. Kulig od niego nie kupi, bo i po co. Chyba wiec doswiadczeni panowie wsiada do N4, pytanie tylko gdzie. Ja obstawiam tak:
- Kulig - Misiek VII - MS (konsekwentne realizowanie programu rozwoju, stabilni sponsorzy)
- Kuzaj - Misiek VII - raczej tez MS (jak dostawac w dupe to lepiej od najlepszych), jezeli nie, to ME
- Kuchar - Misiek VI(?) - MS (chlopak sie napalil wynikami z Rajdu Walii i bedzie robil wszystko zeby zweryfikowac swoje umiejetnosci, chyba ze sponsorzy nie wydoja tyle kasy zeby Tomek latal po calym swiecie i wtedy ME)
- Frycz - Suka Ignis - MS (miejmy nadzieje)

Tak wiec mysle, ze na polskich OS zobaczymy walke dzisiejszych matadorow krajowej N-ki (oprocz Frycza) i ewentualnie ktoregos z powyzszych zawodnikow na goscinnych wystepach
dlugi
N2

Postprzez maciekd » czwartek, 13 lis 2003, 11:26

Myśle, że Kuzaj wsiądzie raczej do N-kowej Subaryny z Prodrive'u...
maciekd
A6

Postprzez Wilu » czwartek, 13 lis 2003, 12:45

Leszek dał jasno do zrozumienia, że się do enek już nie przesiądzie, nie mniej powinien chyba zweryfikować swoje założenia, w sytuacji kiedy ani w Polsce ani w ME walczyć WRC nie można to starty w ME autem grupy N i okazjonalne w Polsce miały by sens. No chyba że zdobędzie dukaty na MŚ w jakimś focusie, który się mu marzy. ale to już chyba mało możliwe. no jeszcze PWRC można by było połączyć z MP i też było by nieźle. co by się nie stało to jednak Kibice Leszka oczekują, że się pokaże i będzie podróżował po oesach. Rajdy bez Kuziego nie bedą już takie same.

a teraz enką wywalczyć można sporo. konkurencja też jest spora więc wygeneruje to sporo atrakcji.

Pozdro.
Wilu
N4

Postprzez Kris_WRC » czwartek, 13 lis 2003, 13:25

Jesli Kuzi wsiadzie do tej imprezy o której własnie mysle to będzie baaardzo fajnie. Sam nawet w WRC mówił, że jazde tym autem, mozna porównac do straszych WRC. A jeśli chodzi o moją wizje sezonu to jest fantazja i jeśli pokryje sie z tego 50% będe bardzo szczęśliwy:

F2:

Doskocz?? - w końcu wraca a skoro to mistrz polski może jakaś ośka?
Czopik - Hondą jeździł swietnie
Kuzaj - ja obstawiam Xsare Kita albo Subaru N gr
Grzyb - Skoro nie da sie WRC to może jakiś Maxi megan?

1600

Mucha - 106 Maxi
Jurczak - punto
Pelikan - Peugeot
Kosciuszko - Corsa
Adamus - moze clio :):):):) - żart ale było by super

N4

Bębenek - evo VI, Michał przebąkuje mi coś o evo VII
Lubiak - evo V
Dytko - podobno powrót
Stec - evo VI
Gabi - evo VI
Sołowow - evo VIII ??
Maciejewski - evo VI

to na tyle co teraz siedzi mi w głowie. Teraz ciekawostka:

Mój przyjaciel Marcin Mucha, zakupił Peugeota 106 Maxi na przyszły sezon, i bedzie nim jeździł w MP, ale dwa dni po nim w centrali Peugeota zjawił sie Pan Oleksowicz, w celu zakupu tegoż Maxi, jednak nic z tego nie wyszło bo Marcin go ubiegł, więc może jakieś 1600 lub F2??

Pozdrawiam

Jeszcze jest taka rzecz Pan Sztuka wynajmował swoja skode od Czecha, Jaroslava Kourila, a Łukasz, kiedy przygotowywaliśmy czeskie autko powiedział mi że jest szansa na powrót. Pan Kouril ma Seata Ibize w najnowszej specyfikacji i Skode evo III (Felicie) W tym momencie wystawia je na sprzedarz patrz tutaj:

http://www.autosport.cz/show.php?page=a ... /index.htm

Popatrzcie u dołu strony

Jesli kogoś interesuje wynajecie tych aut to:

Skoda - 1000 Kć od kilometra oesowego

Seat - 2400 Kć od kilometra oesowego, więc koszy nie są aż tak ogromne.

Poza tym pan Fiala Tomas sprzedaje swoja octawkę A7 (miałem okazje jedzdzić - SZAŁ CHUJA) za 35 000 euro, czyli duż mniej niż topowy misiek. Z tego co mi wiadomo ceny samochodów rajdowych na czeskim rynku oscylują własnie w takich granicach, więc jeśli ktoś dysponuje kasą na misia to dlaczego miałby nie kupić takiej A grupy. Na przykład Skoda octavia od kita różni sie tylko elektroniką, a zawieszenie ustawiał sam Pieky Roman. Ma sekwencyjną skrzynie, stoi na 18 kołach. Czyli nie jest to juz takie smieszne autko. Dlatego mam podstawy, żeby uwazac, ze nie będzie tragedi w MP, bo po prostu takie auta w Czechach są tanie :):):)

Ło no to pusciłem wywody, nie wiem czy komuś będzie sie chciało to czytać :)
Kris_WRC
A6

Postprzez golden » czwartek, 13 lis 2003, 13:54

Jurczak nie bedzie jezdzil Punto no co wy ?? :shock: a doskocz "chcialby" wrocic - a jak wrocic to w Evo7 - ale na to potrzebne sa pieniadze - gdybajcie sobie gdybajcie - ale ja widze czarno to
Ostatnio edytowano czwartek, 13 lis 2003, 13:55 przez golden, łącznie edytowano 1 raz
golden
A6

Postprzez maciekd » czwartek, 13 lis 2003, 13:54

Nie sądzę, żeby opłącało sie jeździć 106 Maxi w zaistniałej sytuacji gdy nie ma już trofeum 1600 tylko VK Super 1600. Po prostu Mucha został zrobiony na szaro...

No dobra wygadam się o Adamusie... Pewne wiarygodne źródła wyjawiły mi w tajemnicy, że Adamus już w trakcie Warszawskiego miał połowe budżetu na zakup Pumy S1600, lub ewentualnie Saxo S1600. Jest więc duża szansa, że zobaczymy załoge Adamus/Zacharko w przyszłorocznych MP.

Nie liczyłbym też na jakiś wysyp F2. To są już w większości nierozwojowe trupy nad którymi trzeba bez przerwy pracować w serwisie i wymagają większych inwestycji niż to wszystko warte...
maciekd
A6

Postprzez Kris_WRC » czwartek, 13 lis 2003, 14:18

Ale popatrz, że w Czechach F2 sprawuje sie bez zarzutu. Mówie Wam, nie będzie tak źle. Trzeba patrzec optymistycznie :):) Ale to moje zdanie i moje (bezpodstawne gdybania)
Kris_WRC
A6

Postprzez Jucek » czwartek, 13 lis 2003, 14:23

moze F2 to stare trupy ale taki misiek nie ma szans na suchym z np Megane Maxi :)
Jucek
N3

Postprzez jugawrc » czwartek, 13 lis 2003, 23:33

F2 są looz, ale nie ma to jak stary potrzciwy wrc !!!
Rzeszowskie Forum Rajdowe
www.RFRteam.fora.pl
jugawrc
N2

Postprzez rally_fan1 » sobota, 15 lis 2003, 13:35

Jeśli chodzi o plany Frycza w JWRC 2004 i starty Suzuki Ignis,to na http://www.rallye-magazin.de znalazłem krótką notkę,z której wynika,że Suzuki(choć w JWRC nie może być teamów fabrycznych,ale jest tak naprawdę coś na ich kształt istnieje w przypadku np. Suzuki,firmy zastępują je niby firmami obsługującymi samochody)chce na pewno zatrudnić Krisa Meeke,Guya Wilksa i prowadzi jeszcze rozmowy z Baldaccim i Katajamakim,Canellas jest już za stary na JWRC,Carlsson odchodzi do teamu fabrycznego Peugeota,a Uuava i Teuronen nie mogą być pewni czy Suzuki z nimi przedłuży umowę.Zapewne to nie przekreśla szans Frycza,bo dotychczasowi kierowcy Suzuki startowali chyba z 2 różnych niby-teamówjeden z nich to ,Monster Sport Europe Team)więc może i Frycz wystartuje jako kierowca np. Suzuki Motor Poland.
rally_fan1
N3

Postprzez jugawrc » sobota, 15 lis 2003, 16:14

Kris_WRC napisał(a):
F2:

Doskocz?? - w końcu wraca a skoro to mistrz polski może jakaś ośka?
Czopik - Hondą jeździł swietnie
Kuzaj - ja obstawiam Xsare Kita albo Subaru N gr
Grzyb - Skoro nie da sie WRC to może jakiś Maxi megan?

Coś mi się nie wydaje aby KUZi chciał pojechać kitem. Chłopakowi coś nie idze jazda ośką, o czym świadczy nieudany start pugiem 106 maxi w ubiegłorocznym RZESZOWSKIM !
Tak wogóle to on chyba miał jedną ośkę ?? Nie jestem tego pewien, ale tak mi się coś o uszy obiło !!!.
pozdro 600
www.RFRteam.fora.pl
jugawrc
N2

Postprzez Kris_WRC » sobota, 15 lis 2003, 18:55

Juga, mysle, że nie powinieneś tak mówic, bo Leszek jechał 2 km ośką, więc moglibysmy coś powiedziec jeśli widzielibysmy czasy Leszka z przynajmniej kilku oesow
Kris_WRC
A6

F2

Postprzez ptakwrc » sobota, 15 lis 2003, 19:13

a co ty juga wiesz o f2 jak ty w rally masters nie grasz :) :) :) :) :) :) :)
RFRTEAM.FORA.PL
ptakwrc
A5

Postprzez jugawrc » sobota, 15 lis 2003, 20:20

Kris_WRC napisał(a):Juga, mysle, że nie powinieneś tak mówic, bo Leszek jechał 2 km ośką, więc moglibysmy coś powiedziec jeśli widzielibysmy czasy Leszka z przynajmniej kilku oesow

Wielkie słowa uznania, ale muszę powiedzieć, że widziałem te jego 2 km, tak samo jak odc. testowy, stwierdzam daltego, że KUZi sobie nie radził tak jak to robi w AWD. Wyglądał na mocno zdeterminowanego, " trzymając w reku kielnię puga", może była to kwestia złego przygotowania autka, a może poprostu, (nie bójmy się tego powiedzieć) kuzi nie nadaje się do ośki.
Możliwe, że się chłopka dopiero rozjeżdzał tym sprzętem i później kręciłby dobre czasy, ale nie ma co gdybać jak by było, poprostu nie dojechał. Warto też zwrócić uwagę, na jego 2 nieudane starty w Rzeszowie. Czyżby było to jakieś podkarpackie fatum czychające na KUZIEGO ???

POZDRAWIAM
www.RFRteam.fora.pl
jugawrc
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP