40 Rajd Świdnicki - Krause 2012

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 40 Rajd Świdnicki - Krause 2012

Postprzez Andrzej » poniedziałek, 12 mar 2012, 18:21

wintu napisał(a):
Hammer_ napisał(a):Jeżeli chcesz widzieć dużo i bezpiecznie z jednego miejsca polecam stanąc na wysokim murze od zew. przy lewym nawrocie 2:50.
Będziesz widział cały odcinek od 2:40 do 3:00. Nawrót jest wolny ale napad do niego jest dość agresywny.
Dodatkowo wcześniej jak zerkniesz w lewo będzie też widać mały fragment lewego 90 w 2:08
Interesująco może też być na łuku 2:25.
Hamowanie do lewego 90 na kostce w 3:25 też może być ciekawe.
Generalnie to chyba najciekawsze miejsca na tym odcinku.

Edit: zaszybki mnie wyprzedził :) ale jak widać podobnie typujemy :)

Na ten murek to sie chyba większość bedzie czaić :mrgreen: Mnie korci 3:25 czyli hamowanie na kostce z pełnej dzidy. Jest dość szeroko i wydaje mi sie że to jest zakret rozwarty a nie 90 więc pewnie bedzie szybko :evil:

Też mnie korci ta miejscówka (hamowanie po kostce) ale jestem pewien ,że przed tym miejscem będzie szykana a zakręt będzie zacieśniony oponami od wewnętrznej. Tak czy siak coś tam się da wybrać z tego prologu.
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez Mirek:) » poniedziałek, 12 mar 2012, 21:25

Przyczyna fizyczną, która powoduje, że nie da się jednego dnia zorganizować BK, testowego, startu honorowego i prologu, jest fizyczny brak pieniędzy. Nie ma pieniędzy, nie ma ludzi do pracy. Zresztą, przyjemniej jest być w grupie oglądających, niż pracujących.
Nie wiem też, czy w klubie nie brakuje też ludzi o odpowiednich kwalifikacjach, które mogłyby się zając przygotowaniem poszczególnych składowych rajdu, a te kilka osób, które niezmiennie od lat pracują przy organizacji tego rajdu, nie są w stanie zająć się wszystkim. Zwłaszcza jak nie muszą, bo po co stwarzać sobie niepotrzebne problemy? Wcale bym się nie zdziwił, gdyby tylko na Świdnickim nie było testowego.
Nie można porównywać prologu ulicznego z prologiem praktycznie w hali, ponieważ ilość zaangażowanych osób do zabezpieczenia na ulicach,teoretycznie, powinna być większa. Na Lotosie start do rajdu i prolog były w tym samym miejscu, więc odeszły kolejne koszty.
Mirek:)
N2

Postprzez wintu » poniedziałek, 12 mar 2012, 21:41

Andrzej napisał(a):
wintu napisał(a):
Hammer_ napisał(a):Jeżeli chcesz widzieć dużo i bezpiecznie z jednego miejsca polecam stanąc na wysokim murze od zew. przy lewym nawrocie 2:50.
Będziesz widział cały odcinek od 2:40 do 3:00. Nawrót jest wolny ale napad do niego jest dość agresywny.
Dodatkowo wcześniej jak zerkniesz w lewo będzie też widać mały fragment lewego 90 w 2:08
Interesująco może też być na łuku 2:25.
Hamowanie do lewego 90 na kostce w 3:25 też może być ciekawe.
Generalnie to chyba najciekawsze miejsca na tym odcinku.

Edit: zaszybki mnie wyprzedził :) ale jak widać podobnie typujemy :)

Na ten murek to sie chyba większość bedzie czaić :mrgreen: Mnie korci 3:25 czyli hamowanie na kostce z pełnej dzidy. Jest dość szeroko i wydaje mi sie że to jest zakret rozwarty a nie 90 więc pewnie bedzie szybko :evil:

Też mnie korci ta miejscówka (hamowanie po kostce) ale jestem pewien ,że przed tym miejscem będzie szykana a zakręt będzie zacieśniony oponami od wewnętrznej. Tak czy siak coś tam się da wybrać z tego prologu.

HMMMM...szczerze to nie wziąłem tam pod uwagi szykany :shock: . .....
wintu

Postprzez viper » poniedziałek, 12 mar 2012, 21:45

Mirek:) napisał(a):Przyczyna fizyczną, która powoduje, że nie da się jednego dnia zorganizować BK, testowego, startu honorowego i prologu, jest fizyczny brak pieniędzy. Nie ma pieniędzy, nie ma ludzi do pracy. Zresztą, przyjemniej jest być w grupie oglądających, niż pracujących.
Nie wiem też, czy w klubie nie brakuje też ludzi o odpowiednich kwalifikacjach, które mogłyby się zając przygotowaniem poszczególnych składowych rajdu, a te kilka osób, które niezmiennie od lat pracują przy organizacji tego rajdu, nie są w stanie zająć się wszystkim. Zwłaszcza jak nie muszą, bo po co stwarzać sobie niepotrzebne problemy? Wcale bym się nie zdziwił, gdyby tylko na Świdnickim nie było testowego.
Nie można porównywać prologu ulicznego z prologiem praktycznie w hali, ponieważ ilość zaangażowanych osób do zabezpieczenia na ulicach,teoretycznie, powinna być większa. Na Lotosie start do rajdu i prolog były w tym samym miejscu, więc odeszły kolejne koszty.

To ja zadam inne pytanie :D . Zobaczymy czy jakikolwiek inny automobilklub zorganizuje podwójny piątkowy oes w centrum miasta :D.
viper
S2000

Postprzez luks » poniedziałek, 12 mar 2012, 23:34

jeśli w następnej edycji nie zrobią prologu, testowego oraz eplogu w centrum Świdnicy to się nafukam i nie przyjadę więc uważajcie no
rajdy
rajdy
rajdy
luks
N3

Postprzez zaszybki » wtorek, 13 mar 2012, 09:08

A skąd pewność, że na hamowaniu przed lewym z kostki będzie ustawiona szykana? Szczerze mówiąc nie sądzę..myślę, że szykana może stać na odcinku ul. śląskiej ( między rondami), ewentualnie na Westerplatte, gdzieś za drugim rondem, przed wejściem w lewy 90..tam na górze to już raczej nie bardzo..
zaszybki
N2

Postprzez wintu » wtorek, 13 mar 2012, 11:37

zaszybki napisał(a):A skąd pewność, że na hamowaniu przed lewym z kostki będzie ustawiona szykana? Szczerze mówiąc nie sądzę..myślę, że szykana może stać na odcinku ul. śląskiej ( między rondami), ewentualnie na Westerplatte, gdzieś za drugim rondem, przed wejściem w lewy 90..tam na górze to już raczej nie bardzo..

Pewności nie ma ale warto brać to pod uwage chodź zgadzam sie z tobą że raczej nie powinno i napewno będą na prostych. Aczkolwiek mam dobre przeczucia co do tej kostki, a jeżeli postawią tak szykane.....no cóż.... :x
wintu

Postprzez Matthias Schmidt » wtorek, 13 mar 2012, 22:41

Wybaczcie za offtopic i nie śmiejcie się ze mnie jeśli coś głupiego palnąłem, wiecie, że w temacie RSMP jestem słaby :) Mam pytanie - natknąłem się na wyniki ostatniego memoriału. Od kiedy Mateusz Tutaj jest pilotem??
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez viper » wtorek, 13 mar 2012, 23:42

Matthias Schmidt napisał(a):Wybaczcie za offtopic i nie śmiejcie się ze mnie jeśli coś głupiego palnąłem, wiecie, że w temacie RSMP jestem słaby :) Mam pytanie - natknąłem się na wyniki ostatniego memoriału. Od kiedy Mateusz Tutaj jest pilotem??

Etatowym nie jest, ale czasami sobie jedzie takie memoriały czy barbórki :D .
viper
S2000

Postprzez Ayatol » wtorek, 13 mar 2012, 23:52

A może ktoś polecić jakieś miejscówki pierwszego dnia? Czy trzeba poczekać na mapki?
Ayatol
N1

Postprzez Andrzej » środa, 14 mar 2012, 11:44

Matthias Schmidt napisał(a):Wybaczcie za offtopic i nie śmiejcie się ze mnie jeśli coś głupiego palnąłem, wiecie, że w temacie RSMP jestem słaby :) Mam pytanie - natknąłem się na wyniki ostatniego memoriału. Od kiedy Mateusz Tutaj jest pilotem??

Wcale nie głupie pytanie. Też mnie to zastanawiało. Przy okazji - ostatnio dopiero zwróciłem uwagę na brak tego kierowcy w stawce RPP i nawet nie wiem kiedy zniknął - co się dzieje z Pawłem Danysem? Ktoś wie?
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez speedyzxz » środa, 14 mar 2012, 11:56

viper napisał(a):

Etatowym nie jest, ale czasami sobie jedzie takie memoriały czy barbórki :D .

No chyba pilotuje tylko wtedy jak Grzesiński startuje w imprezie gdzie wymagany jest pilot :)
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez woytek » środa, 14 mar 2012, 12:03

Danys ma jechać bardzo mocnym Evo 9 Volny Puchar w Czechach.
woytek
N3

Postprzez Honiclbr » środa, 14 mar 2012, 12:26

Andrzej napisał(a):co się dzieje z Pawłem Danysem? Ktoś wie?

Od 2009 roku startuje w czeskich rajdach niewymagających licencji - http://www.ewrc-results.com/profile.php ... awel-Danys
Honiclbr
A5

Postprzez bimber » środa, 14 mar 2012, 13:28

woytek napisał(a):Danys ma jechać bardzo mocnym Evo 9 Volny Puchar w Czechach.

jedna z nielicznych osób która się wypięła na PZM... i bardzo dobrze, (może nie dla nas kibiców bo jedno evo mniej) jeżeli chce jeździc dla własnej przyjemności to po co se dupe zawracac dziadkami doczepiającymi się o wszystko, bo z tego co pamiętam to strasznie się do niego doczepiali chocby podczas wisełki...
bimber
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP