Witam. Pare dni temu ukazała się informacja iż nasz rajd polski doczekał się wersji historycznej. Widze, że informacja odbiła się echem w środowisku a wydaje mi się, że niesłusznie. Uważam, że warto zwrócić na to uwagę. W końcu coś się zaczyna w Polsce ożywiać. Dotychczas obecność historycznych rajdówek na polskich oesach była znikoma NIESTETY. Będąc na rajdach w Czechach (przy okazji Barum chociażby) aż się serce krajało że u nas nie można pooglądać historycznych BMW, AUDI QUATTRO, FIATÓW czy też MERCEDESÓW. Miejmy nadzieje, że w tym roku będzie inaczej bo zapowiada się ciekawie. Mają pojawiać się rajdy legend przy eliminacjach RSMP, no i w końcu rajd polski historyczny, który myśle zasługuje na to będąc drugim najstarszym rajdem świata. Pewnie nie będzie tak oblegany w tym roku jak Rajd Historyczny Monte Carlo czy też Legend Bouncles de Spa, ale i tak z chęcią się wybiore pooglądać w akcji rajdówki, które rządziły na światowych trasach zanim pojawiłem się w planach rodziców
http://rajdpolskihistoryczny.pl
strona, na której można zobaczyć miedzy innymi planową trase rajdu
mam nadzieję, że wszystko wyjdzie cacy i że od tego roku będzie można już częściej oglądać rajdowe "staruszki" w akcji