Opowieści rajdowe

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez wartek » czwartek, 4 wrz 2003, 18:44

player: a masz moze jakies zdjecia tego wynalazku? ;)
i jaki wam calkowity koszt wyszedl?
wartek
N2

Postprzez PLayer » czwartek, 4 wrz 2003, 19:20

Zdjęcia umieszczę w październiku, bo nie mam ich przy sobie a w domu będę dopiero za 3 tygodnie. Ten wynalazek to żadna rewelacja. Zwyczajny kart tylko podłoga jest nieznacznie wyżej niż w zwykłym gokarcie no i opony nie są szerokie slicki tylko o połowę węższe i z bieżnikiem (żeby dało się cokolwiek na szutrze pojechać....). Koszt też nie był jakiś ogromny... kupiliśmy z 2 kumplami całą ramę z fotelem i kołami (ale bez silnika) za 500 zł. Natomiast trzeci kumplel miał prawie nówkę WSKę (1300 km na liczniku) i z niej wzieliśmy silnik ze skrzynią. Cała konstrukcja jest lżejsza od WSKi i koło zębate jest też mniejsze przez co mamy lepsze przyspieszenie a trochę mniejszą maksymalną. Do tego doszedł koszt blachy aluminiowej pod podłogę (bo kamienie by nas pozabijały :) ), lakieru i kilku pierduł. Całość ok. 700 zł. Następny planujemy albo takie samo coś albo coś większego quatro z silnikiem 1.6 od golfa II.
PLayer
N3

Postprzez Hultay WRC » czwartek, 4 wrz 2003, 21:53

PLayer napisał(a):P.S. A tak wogole to zbudowałem sobie z inną ekipą gokarta ale przeznaczonego na szuter. Jazda jest maxymalna :). V max ok. 70km/h, a przyspieszenie porownywalne z Audi 80 Coupe 2.2. Siedząc 5 cm nad ziemią i zapinając maxymalne boki daje to niesamowite wrażenia....

A i ja jeszcze.. Mój brat cioteczny buduje motocykl trójkolowy. Przód od tropica (trochę dziwny ale go chyba kiedys zmieni), tył od trabanta chyba(ale same bebechy)silnik 250cm i 16 biegów. Silnik będzie do wymiany, bo ledwo zipie. Jak dobrze pójdzie i nie zabraknie kasy to pomogę mu zaprojektować nadwozie :) . Mam już nazwę: "Dzik 250" czy jakood xsywki konstruktora, a poza tym to ten sprzęt już w tej fazie jest dziki), ale chyba to będzie trochę zmałpowane :?
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez czarekusa » piątek, 5 wrz 2003, 07:29

No to jak tak naciagacie to teraz ja opowiem. To bylo podczas tegorocznego Deutshland. Nasza ekipa, tzn. ja, RAFAL, TommiCrazy i moja dziewczyna konczylismy ogladanie pierwszego dnia rajdu ale ze bylismy cholernie zmeczeni po nieprzespanej nocy bo jechalismy na miejsce, wiec stwierdzilismy ze odpuszczamy sobie super OS w St. Wendel i jedziemy do Hotelu sie wyspac a po drugie i tak bysmy pewnie nie zdazyli na ten os bo mielismy tam kawalek drogi z poprzedniego OSu a korek przy wyjezdzie byl niebotyczny. Wiec pojechalismy do hotelu w Trier ktory tak przy okazji byl zaraz za rogiem bazy rajdu. Po drodze jednak wpadlem na pomysl ze przeciec mamy blisko do Parc Ferme wiec sobie mozemy skoczyc jak kierowcy beda zostawiac auta na noc. No wiec poszlismy. Poczatkowo nie bylo duzo ludzi ale potem sie zaczeli zbierac, my na szczescie zlapalismy wolne miejsce przy barierkach zaraz przy wjezdzie i tak stoimy a tu przyjezdza zerowka, Lada i stoi i stoi az wreszcie sie zabiera do wjezdzania a tu za nia widzimy jedize Pug i sam Rychu za kierownica. Przejechal kolo mnie, zdjecie pstryknalem i teraz dawaj 20m w bok do ogrodzenia w miejsce gdzie bedzie parkowal. Rychu zaparkowal jak na mistrza przystalo, i zabiera sie do wysiadania z auta, aparat przyszykowany, marker w kieszeni i.... jest wysiadl, no to ja zaraz wrzeszcze do niego czy by mi mogl autograf smarnac na karnecie. Rychu podszedl smarnal autograf mnie i jeszcze paru innym ludziom i polecial do auta ktore czekalo na niego zeby go zabrac go hotelu. ja w tym czasie juz jestem zpowrotem przy wjezdzie bo oto zbieraja sie inni, Colin, Marcus, i Martin. Zdjecia popstrykane i znowu do ogrodzenia. Oni jednak autografow nie chcieli dawac, biegne znowu do wjazdu, patrze a oni sie przpychaja kolo mnie i wychodza, wzialem wiec jescze autograf od Colina na karnet mojej dziewczyny. Potem przyjechal Solberg. Parkuje auto, ja pstrykam fotki, wysiadl..... a tu cisza, ludzie stoja i patrza, wiec ja sie nie namyslalem dlugo, krzyknalem "Peter, can i get an autograph???" i sciagnalem czapeczke Subaru z glowy i podalem mu przez siatke wraz z markerem. A Peter podszedl usmiechnal sie i zlozyl autograf mi i jescze komus tam na zdjeciu. No i to byl chyba najwspanialszy momemt rajdu, moc zobaczyc tych wszystkich wspanialych ludzi na zywo kolo aut lub przechodzacych kolo ciebie na wyciagniecie reki lub blizej.
Pozdrawiam wszystkich ktorzy kochaja rajdy.

http://www.mcpimage.com
http://www.amkpwa.com
czarekusa
A5

Postprzez +RAFAŁ+ » piątek, 5 wrz 2003, 14:56

Ojjj, to były wspaniałe chwile. A pamiętacie gościa który kręcił się pod Parc Ferme Fordem GT40? Krążył w jedną i drógą stronę, aż w końcu ustawił się za jakąś rajdówkę i chciał wjeżdżać na parking :). Szybko jednak go z tamtąd przegonili :) i gość zrezygnował
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez Kris_WRC » piątek, 17 paź 2003, 13:43

Zamieściłem kilka fotek z tej sniezki o której Wam opowiadałem jeśli ktoś jest zainteresowany to sapraszam:

Obrazek

Obrazek
Popatrzcie na sponsora na tym peugeocie :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Kris_WRC
A6

Postprzez +RAFAŁ+ » piątek, 17 paź 2003, 15:00

Kris: majętny z Ciebie chłopak :) Może i mnie kiedyś zasponsorujesz ;)
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez Kris_WRC » piątek, 17 paź 2003, 15:42

Nie ma problemu moj numer jest w profilu zadzwoń jakoś sie dogadamy :)
Kris_WRC
A6

Postprzez ZOWA » niedziela, 26 paź 2003, 21:34

kris za kiera tej hondy zasiadal Lucjan Piwowarczyk??
ZOWA
A6

Postprzez Kris_WRC » niedziela, 26 paź 2003, 21:54

Wpatrz sie dokładnie z której strony nazwisko Piwowarczyk jest u góry.

To nie lucjan to Rafał z Gdowa
Kris_WRC
A6

Postprzez ZOWA » niedziela, 26 paź 2003, 22:26

aha.bo wlasciciel wieli-caru nazywa sie Piwowarczyk.spox
ZOWA
A6

Postprzez micz » poniedziałek, 27 paź 2003, 15:46

Ja mam taką
Rajd Warszawski 2003 P90 po prostej wzdłóż torów. Podchodzę, na drugim przejeździe, do gościa z zabezpieczenia i pytam się jaki to winkiel czy fajny, czy chodzą na okrągło
Na co gość mi odpowiada.
-"Wiesz zależy. Czasami jadą na okrągło, jeden za drugim prawi, a czasami to jest pare minut przerwy. "

Powiedziałem dziękuję i poszdłem
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez Albert(Zambrów) » poniedziałek, 27 paź 2003, 16:35

Mocny gość
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez luks » wtorek, 28 paź 2003, 11:31

uśmiałem się ehehe
rajdy
rajdy
rajdy
luks
N3

Postprzez ZOWA » wtorek, 28 paź 2003, 11:34

rajdowa karuzela sie rozwija :shock: ja mialem kilka takich sytuacji na kryterium w Chorzowie.
ZOWA
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne