20 Rajd Rzeszowski

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez kuba.es » środa, 13 lip 2011, 11:55

Zaliczyłem ostatnio "wolny przejazd" OS Izdebki i powiem, że będzie ciekawie. Nawierzchnia bardzo zmienna, od bardzo gładkiej po bardzo dziurawą. W leśnych partiach ślisko, na odkrytych sucho. Raz szeroko, raz bardzo wąsko. Organizator podjął właściwą decyzję, rozgrywając tą próbę w sobotę - frekwencja na oglądarze będzie zdecydowanie wyższa.

Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek pytania odnośnie tego oesu, chętnie odpowiem (mieszkam kilka km od niego).

Bardzo dobrze, że Kajto pomoże Grześkowi w walce z Jożinem, na Słowacji Grzesiek też nie ma lekko. :)
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez GrYzLy » środa, 13 lip 2011, 12:04

szukam miejsca na odcinku izdebki, takiego piknikowego ;) Z w miare dobra widocznoscia, chce podjechac z synkiem. Idealnie gdyby dalo sie z tego miejsca odjechac bez koniecznosci czekania na otwarcie oesu.
"Mam nadzieję, że ten francuski wynalazek wytrzyma." L.Kuzaj
GrYzLy
N3

Postprzez Mad Max » środa, 13 lip 2011, 12:05

Może i tak być tylko że jeśli Kajtek będzie przed Grześkiem to jemu też kilka punktów zakosi.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez kuba.es » środa, 13 lip 2011, 12:13

GrYzLy napisał(a):szukam miejsca na odcinku izdebki, takiego piknikowego ;) Z w miare dobra widocznoscia, chce podjechac z synkiem. Idealnie gdyby dalo sie z tego miejsca odjechac bez koniecznosci czekania na otwarcie oesu.

W takim razie polecam serpentyny w Izdebkach, istnieje alternatywny dojazd w ich bezpośrednie okolice, jak wrócę z pracy to postaram się wrzucić jakąś poglądową mapkę dojazdu. ;)

jeśli Kajtek będzie przed Grześkiem to jemu też kilka punktów zakosi.

Jeśli Pug nie podzieli losu Skodziny z poprzedniego roku, to raczej nie obawiałbym się o to. :)
Moim zdaniem jeśli nie będzie przygód, to jedynym realnym zagrożeniem dla Grześka jest Bryan.
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez Mad Max » środa, 13 lip 2011, 12:15

GrYzLy napisał(a):szukam miejsca na odcinku izdebki, takiego piknikowego ;) Z w miare dobra widocznoscia, chce podjechac z synkiem. Idealnie gdyby dalo sie z tego miejsca odjechac bez koniecznosci czekania na otwarcie oesu.

Chyba najwygodniej będzie na słynne serpentyny, co prawda trzeba na nie dojść ale jest to raptem jakieś 1,5km - tylko nie wiem czy w tym roku nie będą po górę jechane
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez kuba.es » środa, 13 lip 2011, 12:21

Chyba najwygodniej będzie na słynne serpentyny, co prawda trzeba na nie dojść ale jest to raptem jakieś 1,5km

Istnieje alternatywny dojazd do serpentyn, wtedy auto można zostawić ok 200 metrów od serpentyn. Ale to oczywiście zależy od której strony koledzy będą jechać na rajd.

tylko nie wiem czy w tym roku nie będą po górę jechane

Najprawdopodobniej pod górę.
kuba.es
N3

Postprzez GrYzLy » środa, 13 lip 2011, 12:25

Ja bede jechac z Przeworska, wiec mam blisko :)
"Mam nadzieję, że ten francuski wynalazek wytrzyma." L.Kuzaj
GrYzLy
N3

Postprzez bercik » środa, 13 lip 2011, 12:26

Raczej na pewno pod górę :lol:
bercik
A5

Postprzez janex » środa, 13 lip 2011, 12:34

Macie może jakieś filmy właśnie z tych serpentyn, jak to tam wygląda? Na piątek już mam ustalone miejsca, w sobotę chciałbym iść właśnie na te serpentyny, ale nie wiem czy się opłaca, interesuje mnie i to żeby było co pooglądać i dobre miejsce pod zdjęcia.

Edit:
Wyszukałem sobie filmy w necie i skoro jadą pod górę to raczej kiepsko będzie. Macie jakieś miejsce godne polecenia na sobotę.
"WRC is for boys, group B was for men"
janex
N3

Postprzez kuba.es » środa, 13 lip 2011, 12:46

Macie może jakieś filmy właśnie z tych serpentyn, jak to tam wygląda? Na piątek już mam ustalone miejsca, w sobotę chciałbym iść właśnie na te serpentyny, ale nie wiem czy się opłaca, interesuje mnie i to żeby było co pooglądać i dobre miejsce pod zdjęcia.

Edit:
Wyszukałem sobie filmy w necie i skoro jadą pod górę to raczej kiepsko będzie. Macie jakieś miejsce godne polecenia na sobotę

Postaram się w najbliższym czasie jeszcze raz przejechać ten oes i nagrać coś/zrobić kilka aktualnych zdjęć. Miejscówki są różne, to zależy od oczekiwań. Są zarówno kręte i wolne partie jak i szybkie.
kuba.es
N3

Postprzez bociant01 » środa, 13 lip 2011, 12:56

Filmik z serpentynami jechanymi z góry w 2009 roku w wykonaniu Kajta. Początek od 1:38
http://www.youtube.com/watch?v=98K-0tFGFJ4
bociant01
N3

Postprzez kremer » środa, 13 lip 2011, 13:31

Debiut Fiesty RRC czyli S2000 1.6 Turbo ma odbyc sie niedlugo w Polsce :) http://www.autosport.com/news/report.php/id/93057

Czyzby Stołowow ?????
kremer
S2000

Postprzez Hubertos » środa, 13 lip 2011, 13:31

Chyba ktoś Polaków szykuje Fiestę RRC . Możliwe,że na Rzeszowski :D . Może to Sołowow. Ta Fiesta to prawie WRC.
Hubertos
A6

Postprzez Krzysiek_WrC » środa, 13 lip 2011, 20:57

Sołowow, albo może...Kuzaj? :)
Stawiam raczej na tego pierwszego
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez Kaczorek » środa, 13 lip 2011, 21:49

http://sport.tvp.pl/motorowe/platinum-r ... ce/4881862 - napisali że Fiestą 1,6 Turbo będzie jeździł sołek
www.kaczorek13.digart.pl/digarty ...
Kaczorek
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP