68 Rajd Polski 2011

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez MSG Racing » poniedziałek, 18 kwi 2011, 07:54

Opłata na pewno jest spora bo w końcu część tej kasy idzie na relacje w ogólnoświatowej telewizji sportowej. Ale czy na pewno większe od WRC? Nie wydaje się mi.
Szutry fakt. Większość rajdów w IRC to asfalty, ale szutry też były głównie w krajach zamorskich lub uboższych w rajdy gdzie mało załóg i może dlatego szutry nie przyjęły się.
Może warto dogadać się ze Szwedami albo Finami, albo Litwinami żeby rajd był też rundą ich mistrzostw. Chociaż podejście naszych organizatorów i sędziów może ichniejszych zawodników zniechęcić i będzie to jednorozowa runda. Tak jak WRC.
Szutry w ERC są gorzej chyba traktowane niż w IRC więc chyba aż tak źle nie jest.
Na Węgrzech IRC rajd jest asfaltowy!
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez rallyholic » poniedziałek, 18 kwi 2011, 09:01

MSG Racing napisał(a):Opłata na pewno jest spora bo w końcu część tej kasy idzie na relacje w ogólnoświatowej telewizji sportowej. Ale czy na pewno większe od WRC? Nie wydaje się mi.

Uwierz mi, że jest większa i to duuuużo, z tego co pamiętam to chyba 1.5 razy większa
"life's hard, rally is harder"
rallyholic
N3

Postprzez lapekrallyfoto » środa, 20 kwi 2011, 09:01

w każdym razie dla mnie termin jest zwalony, chociaż napewno będę na RP. Czerwiec był lepszym terminem. Ciepło, jeziorko, opalanko na oesach, a teraz trzeba będzie się cieszyć jeżeli nie popada deszczyk, bo we wrześniu już różnie może być. Nie rozumiem organizatorów. Przecież to latem na mazurach jest najwięcej ludzi, i zawsze na RP są tłumy. Zwykły turysta, który nigdy nie widział rajdu miał okazję zobaczyć. A teraz przyjadą raczej tylko pasjonaci z grupkami znajomych. Napewno będzie dużo mniej ludzi
PRC Grupa Rajdowa
lapekrallyfoto
N2

Postprzez fotorobart_pl » środa, 20 kwi 2011, 14:15

lapekrallyfoto napisał(a):w każdym razie dla mnie termin jest zwalony, chociaż napewno będę na RP. Czerwiec był lepszym terminem. Ciepło, jeziorko, opalanko na oesach, a teraz trzeba będzie się cieszyć jeżeli nie popada deszczyk, bo we wrześniu już różnie może być. Nie rozumiem organizatorów. Przecież to latem na mazurach jest najwięcej ludzi, i zawsze na RP są tłumy. Zwykły turysta, który nigdy nie widział rajdu miał okazję zobaczyć. A teraz przyjadą raczej tylko pasjonaci z grupkami znajomych. Napewno będzie dużo mniej ludzi

jak dobrze popada to będzie "mała" Walia :D
Powyższy post jest opinią autora tylko w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn.
http://www.fotorobart.pl/ Obrazek
fotografia rajdowa i nie tylko...
fotorobart_pl
A5

Postprzez lapekrallyfoto » środa, 20 kwi 2011, 19:25

no tak. Zawsze trzeba się doszukiwać plusów :wink:
PRC Grupa Rajdowa
lapekrallyfoto
N2

Postprzez lapekrallyfoto » poniedziałek, 25 kwi 2011, 14:08

w sumie gdyby RP był rundą WRC czy IRC to i brzydka pogoda nikomu by nie przeszkadzała :D i tak byłyby tłumy na oesach :D
PRC Grupa Rajdowa
lapekrallyfoto
N2

Irc Wrc Rsmp,Me Panowie ,termin jaki jest widzimy sami

Postprzez jarekolb » poniedziałek, 25 kwi 2011, 18:20

a co mają powiedziec Angole ,ich pogoda nie rozpieszcza ,a jak nie wiadomo o co chodzi .to zawsze chodzi o .......??????
jarekolb

Postprzez lapekrallyfoto » wtorek, 26 kwi 2011, 09:08

wiadomo - kasa :)
PRC Grupa Rajdowa
lapekrallyfoto
N2

Postprzez ToKu » piątek, 3 cze 2011, 09:43

Stronka rajdu się zmieniła.

M.in. pojawiła się informacja, że tegoroczna trasa składa się z 13 odcinków. Fajnie by było gdyby pokazali tą trasę, ale to pewnie przed połową września się nie zdarzy bo złamana zostałaby tajemnica państwowa najwyższej wagi.
Pogłoski jakobym to ja podrzucał kłody na trasie Kormorana 2002 uważam za grubo przesadzone
ToKu
N3

Postprzez kremer » piątek, 3 cze 2011, 10:47

13 oesow. Hmmm rok temu było 16. Z newsu wynika, że 2 X Mikołajki. Troche mi się ilość oesów nie zgadza :) Sobota np 2 pętle po 3 oesy niedziela 2 pętle po 2 oesu plus superoesy = 12 :D:D:D Może w piątek dodadzą super oes jeszcze ????? Sobota stawiam na Gawliki itp a Niedziele bliżej Mikołajek.
kremer
S2000

Postprzez lapekrallyfoto » środa, 6 lip 2011, 12:22

Je.zeli jeszcze z tych 13 oesów polecą 2x Mikołajki to będzie troche mało realnego ścigania na oesach
PRC Grupa Rajdowa
lapekrallyfoto
N2

Postprzez lapekrallyfoto » środa, 6 lip 2011, 12:23

Powinno być razem z Mikołajkami 18 oesów. Byłoby ok :D
PRC Grupa Rajdowa
lapekrallyfoto
N2

Postprzez TGR » środa, 6 lip 2011, 13:01

Żeby tylko obsada dopisała, bo jak ostatnio FIA ustaliła, będzie ona decydowała o przydzieleniu eliminacji w 2012 roku. Z MŚ nic nie wychodzi, możemy stracić też ME, bo większość zgłoszonych do cyklu zawodników, nie ma ochoty rywalizować na szutrach. Coś z tym trzeba zrobić, ale to już rola pezetmłotów.
TGR
A5

Postprzez fotorobart_pl » środa, 6 lip 2011, 13:02

regulamin MŚ określa czas publikacji mapek trasy na 6 miesięcy przed rajdem, myślę że w regulaminie ME też powinno coś o tym pisać, jak ktoś jest ciekawe może poszukać :)
Powyższy post jest opinią autora tylko w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn.
http://www.fotorobart.pl/ Obrazek
fotografia rajdowa i nie tylko...
fotorobart_pl
A5

Postprzez corados » piątek, 8 lip 2011, 16:33

TGR napisał(a):Żeby tylko obsada dopisała, bo jak ostatnio FIA ustaliła, będzie ona decydowała o przydzieleniu eliminacji w 2012 roku. Z MŚ nic nie wychodzi, możemy stracić też ME, bo większość zgłoszonych do cyklu zawodników, nie ma ochoty rywalizować na szutrach. Coś z tym trzeba zrobić, ale to już rola pezetmłotów.

Cykl Mistrzostw Europy umarł, a takie zmiany jak punkty bonusowe, klasyfikowanie do generalki tylko zgłoszonych załóg okazały się nie wystarczające.FIA nie robi dużej łaski,że przyzna komuś prawo do organizacji bo myślę,że chętnych nie ma zbyt wielu. Dodatkowe Koszty trzeba ponieść, a profity jeśli są to minimalne i jak widać po liście zgłoszeń na Bułgarię nawet na asfaltach obsada jest coraz skromniejsza.
corados
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP