Memoriał Janusza Kuliga i Mariana Bublewicza.

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

Postprzez Kruk » niedziela, 6 mar 2011, 16:43

Nie znacie powodów i pewnie nigdy się nie dowiemy, więc tak z założenia bym nie krytykował. Odnośnie reszty - to jeśli udział w memoriale albo sama obecność na nim choćby w roli kibica, oglądacza itp. ma być wyrazem pamięci o kolegach to ja np. nie znalazłem informacji o wielu znanych nazwiskach ze środowiska rajdowego, żeby mieli być tam obecni albo faktycznie byli :roll: .
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez Sejol » niedziela, 6 mar 2011, 16:54

Bębenki na zapoznaniu na ostatniej beczce uderzyli w krawężnik i z krzywym kołem wracali do serwisu.
Sejol
N3

Postprzez pestkos » niedziela, 6 mar 2011, 17:19

Zimno brrryy .
Cichocki skrzywił wahacz.Przynajmniej tak to wygladało.
Jakis chłopak stał koło mnie i opowiadal że dostał w plecy kołem :)
Ale nic mu sie nie stalo.Narzekał ze strazacy nie łapali koła tylko gapili jak sie turla.
pestkos

Postprzez gabrally » niedziela, 6 mar 2011, 17:22

Kruk napisał(a):Ciekawi mnie z kim pojechali Tomaszki i Cichocki, bo na oficjalnej stronie tych informacji nie udało mi się znaleźć :? .

Któryś z Tomaszków jechał sam, także drugi pewnie też.
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez hudyj » niedziela, 6 mar 2011, 18:23

Czy można obejrzeć magazyn SuperOES gdzieś w necie? W parku serwisowym nie widziałem żadnej dystrybucji magazynu, bo już pewnie było wszystko rozdane.

A co do memoriału, to irytowała jedna rzecz - telebimy. Miały być czymś pożytacznym, a takie nie były. Na tym przy drugiej beczce to tylko reklamy, reklamy, reklamy...
hudyj
N3

Postprzez MariuszM » niedziela, 6 mar 2011, 18:45

V Memoriał J.Kuliga i M.Bublewicza: onboard załogi W.Chuchała R.Ciupka http://www.rsmp.info/index.php?option=c ... mp;lang=pl
Ostatnio edytowano niedziela, 6 mar 2011, 22:58 przez MariuszM, łącznie edytowano 1 raz
www.rsmp.tv
MariuszM
N3

Postprzez rallyfan2 » niedziela, 6 mar 2011, 19:18

Zimno było jak cholera. Parę załóg naprawdę widowiskowo/szybko.Nie zlinczujcie mnei ale Bochenek w Sky też dawał radę. Szkoda że Hołka nie było.Co mnie najbardziej zirytowało to krakowskie bałwany z ochrony i od organizatora.Robienie problemów z przechodzeniem przez drogę 40 minut przed zapoznaniem (!) to dla mnie za wiele.Nie wolno już chodzić po trasie, no qrwa mam lewitować czy jak. A przed samym startem wolna amerykanka. Kolejna sprawa to robienie problemów mediom. To co zobaczyłem w wykonaniu jednego bałwana z Justusa, wołało o pomstę do nieba.Nie pozwalała im stać w naprawde bezpiecznym miejscu. A już jak impreza ruszyła facet zniknął i można się bylo poruszać po trasie a nawet stać w dużo mniej bezpiecznych miejsach. Tak sobie patrze po imprezach organizowanych przez dziadków z KRK to robią wieczne problemy kibicom, mediom. Proponuje zlikwidować ten burdel i niech siedzą sobie w kapciach w domu, bo na pewno takie traktowanie kibicom nie spodobało by się Januszowi i Marianowi.
rallyfan2
A6

Postprzez pestkos » niedziela, 6 mar 2011, 19:31

Pojawi się jakaś krotka relacja w tv? Jakiś namiar na program?

A dodam linka z latajacym kołem http://www.youtube.com/watch?v=RW5-IpT7FvM.3 metry dalej ,moze bym zlapał. :D
Ostatnio edytowano niedziela, 6 mar 2011, 20:14 przez pestkos, łącznie edytowano 1 raz
pestkos

Postprzez Marko Rally » niedziela, 6 mar 2011, 19:39

Taaaaa, w TV to napewno zobaczysz. Najwięcej na tubie znajdziesz.
Np: http://www.youtube.com/watch?v=SRTNCbg0yjU
Marko Rally
N3

Postprzez postmortem90 » niedziela, 6 mar 2011, 20:44

do pierwszej beczki nie dało sie dostać blisko więc Ci co stali troche dalej mieli lipe...bo na barierkach banery które wszystko zasłoniły. te flagi sa lepszym rozwiązaniem. za rok znowu na murek!! :D
http://cmr.rally-zone.pl Obrazek
postmortem90
N2

Postprzez corados » niedziela, 6 mar 2011, 21:01

Takiej ilości ochrony i strażaków na odcinku to ja jeszcze nie widziałem, ilość jednak nie znaczy jakość. Stali co kilkadziesiąt metrów, a i tak jakiś tubylec wjechał na trasę wprost przed nadjeżdżającego Bochenka. Brak możliwości chodzenia po oesie,a nawet przejścia na drugą stronę na kilkadziesiąt minut przed startem przejazdów zapoznawczych był dopełniem wspaniałego zabezpieczenia, sam Jacek Bartoś by tego lepiej nie wymyślił :roll: Kibiców było mnóstwo widać,że w Małopolsce popyt na rajdy nie zmalał... Nie ma Krakowskiego nie ma Rajdu Subaru więc pozostaje Memoriał chyba trochę tak na otarcie łez...
corados
A6

Postprzez Kruk » niedziela, 6 mar 2011, 23:14

W samochodzie z numerem 18 powinien jechać Paweł Tomaszek. Wyraźnie widać, że na fotelu pilota siedzi druga osoba. Ktoś wie kto to był ?

Mam na myśli ten film http://www.youtube.com/watch?v=GTk53_pJClc

Adam Tomaszek z numerem 6 chyba był tym, który jechał sam.
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez Kris_WRC » niedziela, 6 mar 2011, 23:32

Memoriał fajny. Aż się dziwie, że to pisze. Może to kwestia miejsca do którego się udało dotrzeć przez trzy posesje :) Nie zawiódł Janecki i Grzesiński tych dwóch zasługuje na pochwałe. Pięknie Stec i Kluza. Od panów pokroju Bożyka czy Lipskiego nie można wymagać - ot fajnie, że byli. Bębenkowi samochód nie jechał z dołu, a do tego była to zwykła N ka więc nie można obiektywnie gdybać, ot takie pożegnanie z egzemplarzem LKR 50 MF, którym wygrali Rajd Polski 2008. Miejmy nadzieje, że w nowym evo X nie będzie takich niespodzianek. Drifter i kwiatki typu Mercedes 450 SLC piękna sprawa, fajnie, że byli. Dziadek Holek rozczarował :( Szkoda, że się nie pojawił, na pewno byłoby barwniej... Na deser niestety Wojtuś Chuchała... Nie chodzi o jego czasy czy prędkość, ale o sam sposób jazdy turbodoładowanym czterołapem. Na ucho o 1000 - 1500 obr za wysoko... Mszczą się nawyki z r typa niestety... Nie mniej nie oceniam go do Świdnicy jeszcze troche... Czasy odcinków pokażą gdzie kto się obecnie znajduje... Ogólnie fajna niedziela...
Kris_WRC
A6

Postprzez Siadły » niedziela, 6 mar 2011, 23:45

Apropo Chuchały, to na ucho, ta Subara w ogóle nie brzmiała jak eNka (nie mówiąc już o dźwięku Subaru...). I to nei tylko na oesie, ale także podczas spokojnej jazdy po parku serwisowym.
Siadły
N2

Postprzez Kris_WRC » niedziela, 6 mar 2011, 23:51

Być może to kwestia ustawień motoru, nie mniej jednak nawet na onboardzie RSMP info widać, że kręci go już poza moment obrotowy, przez co traci, no chyba, że program napisał jakiś szalony inżynier i faktycznie tak właśnie było trzeba :). Cóż ja mu życze jak najlepiej dostał na prawde wielką szansę, niech zatem pobiera nauki, co by z czasem coś z chłopa było. Potencjał jest niewątpliwie...
Kris_WRC
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do KJS