Memoriał Janusza Kuliga i Mariana Bublewicza.

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

Postprzez Fiesta_R2 » czwartek, 4 mar 2010, 14:46

Orientujecie się może, kiedy będzie (premiera + powtórki) relacja z Wieliczki w TVN Turbo? Dzięki serdeczne za info.
Fiesta_R2
N1

Postprzez Kris_WRC » czwartek, 4 mar 2010, 14:49

Fiesta_R2 napisał(a):Nie zgodzę się w temacie spinki i nudy rzekomo z tego wynikającej. Myślę, że jest smaczek w szybkim pokonaniu zakrętu czy opóźnionym hamowaniu. Oczywiście, nic nie zastąpi dobrego przejścia winkla bokiem, ale weźmy pod uwagę że trasa w Wieliczce była w tym roku wyjątkowo śliska a krawężniki i widzowie: jak zwykle blisko.

Poza tym - czy podczas memoriału Bettegi czołówka (Hirvonen, Ogier, Rossi, Gronholm, Rossi) nie walczyła o każdy ułamek sekundy? Czy w trakcie treningów dowolnych na Bologna Motor Show ćwiczyli bączki czy może szukali optymalnego toru jazdy?

Uważam, że jeśli impreza ma wspaniałych patronów albo prestiżową rangę, to nie warto się wygłupiać na siłę.

Hmmm Nie można porównac tych dwóch imprez. To na pewno.:

Tak dla porównania: http://www.youtube.com/watch?v=i0S8n0PzgrY

http://www.youtube.com/watch?v=6-iai-sHMRI

Jak widać chłopakom nie przeszkadzało, że jest ślisko ;|
A jeszcze porównajmy to do drgiej edycji memoriału, na której z trudem, ale jednak coś tam sie działo:
http://www.youtube.com/watch?v=pECTlKyf ... re=related

Fiesta_R2 napisał(a):Dla tych, co nie widzieli (chyba, że to również nuda - wtedy wymiękam i nie wiem już, co można pokazać na tym haku autem na seryjnych częściach, deszczach i bez podtrzymania) :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=8UvmVQ7pmgI

No to musisz wymieknąc... Facet owszem jaja ma nie mozna mu zarzucic, ze nie, ale ja stałem 20 m od strazaków i widziałem na to dokładnie najazd i on to przepałował i to gruuuubo. Uratowało go tylko to, ze nie przestraszył tylko wcisnął gaz. Z resztą facet owszem pokazuje swoimi wynikami, że jest dobrym materiałem na kierowca, ale po memoriale widać, że za bardzo chce... Jak dla mnei jechał zbyt kwadratowo co z resztą pokazują on boardy, ze evo go czasem wyprzedzało... Zbyt dużo agresji jak na auto, które wymaga płynności... U niego jej własnie mi brakowało, aczkolwiek jest szansa, że to ogarnie i trzymam na prawde kciuki, zeby tak było.
Nie mozna żyć jednym zakrętem, jednym przejazdem i jarać się tym bez końca.

Takie jest moje zdanie nie musicie sie z nim zgadzać to tak gwoli wyjasnienia zanim wszelkiej maści spece zaczną mnie besztać i wmawiac, że sie nie znam. Po prostu od 12 lat oglądam rajdy, czasem sa lepsze, czasem gorsze, ale takiej chały to nie widziałem dawno. Jedyne do czego to moge porównać to KJS w Limanowej.. Coś ktoś pojechał, kogoś postawiło, a jeszcze ktoś inny trącił opone... tyle.
Z resztą wiele osób potwierdza moje zdanie...
Kris_WRC
A6

Postprzez Fiesta_R2 » czwartek, 4 mar 2010, 15:44

Kris_WRC napisał(a):Jak dla mnei jechał zbyt kwadratowo co z resztą pokazują on boardy, ze evo go czasem wyprzedzało... Zbyt dużo agresji jak na auto, które wymaga płynności...

Niestety, nie wiedzieliśmy że wypięcie ABS-u i zostawienie wspomagania hamulców = ciągłe wyprzedzanie przodu przez tył. Samochód niestety nie był wyposażony w korektor siły hamowania, dlatego każde mocne depnięcie w heble powodowało walkę o pozostanie na trasie.

Oczywiście, nie można się jarać jednym zakrętem czy bączkiem - ale nie powinieneś też wrzucać całej imprezy do worka z napisem "nuda".

Poza tym, teraz to już naprawdę wymiękłem :) agresywnie - źle, nuda. Tzn. że płynna jazda Evo X byłaby efektowna i ciekawa?
Fiesta_R2
N1

Postprzez Kris_WRC » czwartek, 4 mar 2010, 16:04

Fiesta_R2 napisał(a):Niestety, nie wiedzieliśmy że wypięcie ABS-u i zostawienie wspomagania hamulców = ciągłe wyprzedzanie przodu przez tył. Samochód niestety nie był wyposażony w korektor siły hamowania, dlatego każde mocne depnięcie w heble powodowało walkę o pozostanie na trasie.

Takiej wiedzy niestety nie da się kupic... nie dowiesz się dopóki nie spróbujesz, ale szacunek, ze szukacie rozwiązań.. Nie zawsze będą lepsze, ale nei ma innej drogi, zeby sie dowiedzieć niż próby...

Dziwne tylko, ze P.Dytko nie podzielił się tą wiedzą z jakby nie było swoim klientem ;| Tak juz niestety jest w tym naszym piekiełku...

Fiesta_R2 napisał(a):Oczywiście, nie można się jarać jednym zakrętem czy bączkiem - ale nie powinieneś też wrzucać całej imprezy do worka z napisem "nuda".

Zgadza się... Niedziela fajna powarczało, pogoda była ok i miło się stało, a nawet WRC przejechało... Ale patrząc przez pryzmat poprzednich edycji chociazby to na prawde nic sie nie działo... Stąd moja ocena

EDIT: Co innego agresywna jazda co innego próba utrzymania się na drodze, wynikająca z przesadnej agresji, czy też jak wspomniałeś problemów natury techniczno - ustawienniczej ...
Kris_WRC
A6

Postprzez rok-team » czwartek, 4 mar 2010, 20:37

Witam serdecznie :)
Mam pytanie, czy ma ktoś nagrany gdzieś odcinek programu Speed 2 z TVP 3 Kraków z 2 Memoriału? Miałem gdzieś nagrany ale nie mogę znaleźć... :( Zależy mi na ujęciu jak Małyszczycki w Corolli na wstecznym krzywi prawe przednie koło o krawężnik...a w tym programie to było pięknie od przodu nagrane. Jeśli by ktoś miał to proszę o zamieszczenie na sendspace.pl albo coś, żebym mógł pobrać. Bardzo mi zależy.
rok-team

Postprzez MatiWrc » czwartek, 4 mar 2010, 20:53

Kris_WRC napisał(a):Jak to dobrze, że wiesz o mnie więcej niż ja sam o sobie... Wow. Faktycznie mam 17 lat i oglądałem dwa memoriały i raz byłem na KJS w życiu, nic ponad to nie widziałem, tylko siedze caly dzień na internecie i tylko szukam pretekstu, żeby sie z kimś pokłócić, w przerwach na onanizm i jedzenie... ROTFL!!

Hmm, a wiesz że coś w tym jest? Na pewno sprawiasz takie wrażenie, roztaczając swoje pseudonaukowe dywagacje zblazowanego nastolatka.

Kris_WRC napisał(a):Przyj..baliście się jak gó..no do obcasa... Nie można Was ani strząsnąć ani zetrzeć...

Czyżby ciąg dalszy samokrytyki? Jeżeli tak to pogratulować :wink:
MatiWrc
A5

Postprzez Kris_WRC » czwartek, 4 mar 2010, 21:10

Potwierdziłes tylko swoim postem jak bardzo sie przykleiłes do mnie.. Dokładnie jak w mojej metaforze ;| Zal.pl
Kris_WRC
A6

Postprzez hudyj » czwartek, 4 mar 2010, 22:32

Ma ktoś jakieś info czy bedzie kontynuacja tej gazetki SuperOes z memoriału??
hudyj
N3

Postprzez MatiWrc » piątek, 5 mar 2010, 21:03

Kris_WRC napisał(a):Potwierdziłes tylko swoim postem jak bardzo sie przykleiłes do mnie.. Dokładnie jak w mojej metaforze ;| Zal.pl

Po prostu jestem Twoim wielkim fanem i okazuję to w Twoim stylu, który jest dla mnie wzorem.
MatiWrc
A5

Postprzez Fiesta_R2 » piątek, 5 mar 2010, 22:05

z powodu tej fascynującej wymiany uprzejmości znów będę kupować zdjęcia od Mateusza :)
Fiesta_R2
N1

Postprzez MatiWrc » piątek, 5 mar 2010, 23:20

Fiesta_R2 napisał(a):z powodu tej fascynującej wymiany uprzejmości znów będę kupować zdjęcia od Mateusza :)

Mimo wszystko się polecam :wink:
MatiWrc
A5

Postprzez Baumszlager » sobota, 6 mar 2010, 00:10

Fiesta_R2 napisał(a):Dla tych, co nie widzieli (chyba, że to również nuda - wtedy wymiękam i nie wiem już, co można pokazać na tym haku autem na seryjnych częściach, deszczach i bez podtrzymania) :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=8UvmVQ7pmgI

Sorry, ale takie coś to każdy kto zrobi 200 km cywilnym Lancerm jest wstanie to lepiej wykonać.

Co ma podtrzymanie do tego przejścia ? Chyba nic... tylko, że szybciej byś z niego odjechał.

Seryjne części ? To połowa chłopaków na memoriale jechała takimi autami.

Rafale, chyba czas skończyć się upajać nad swoją osobą bo naprawdę w Tychach seryjnymi autami (seryjny komputer, zwykła cywilna opona, auto bez klatki itd.) chłopacy lepiej chodzą.
Baumszlager
N1

Postprzez Fiesta_R2 » sobota, 6 mar 2010, 02:01

Baumszlager, Ty to kurde jesteś gość :D na pewno zrobiłbyś to 100 razy lepiej, skoro tak ostro krytykujesz. Jeździsz Evo IX czy X RS na co dzień? Gdzie robiłeś remap fury? Na których sprintach znajdę Twoje wyniki?

Ja na przykład nie znam się na balecie, więc jak ktoś tam fiknie kaczuszkę czy inne jezioro łabędzie to jest dla mnie mega fachowcem i rispekt.

Powiedz mi - ale tak naprawdę szczerze! - kto na Memoriale jechał w klasie 3 (czyli N4 i Open) tak, jak Rafał:

-na seryjnej skrzyni biegów

-na seryjnych szperach i dyfrach

-bez podtrzymania turbo

-na Shell V-Power Racing

-bez korektora siły hamowania

-z 20 km testów dzień przed imprezą

-na używanych deszczach czy slickach (bo medii nie mieliśmy, sorry bieda)

- z mocą 380 KM

-bez procedury startu

-na seryjnym ręcznym

Bełtowski potworem? Stawiarski specem Barbórkowym od Zbyszka? Bębenek? Lesiu WRC? Paweł Openem z GSMP? Bryan Stecowozem?

Proszę Cię, podaj mi chociaż jedno nazwisko. Pomogę Ci - nikt.

Twoja krytyka ma dziwne podłoże personalne, zionie jadem wobec chłopaka który nagle pragnie wejść na polską scenę rajdową w eNce. A może jest jakiś tajny zakaz debiutów i jawnego zdradzania ambicji walki o wysokie pozycje?

Co do Tychów - sprawdź sobie proszę wynik prób, bo każdy jego wyjazd na tor Fiata kończył się sukcesem i naklepaniem lokalersów.

Naprawdę szkoda, że gość taki ja Ty - który zdaje się jest nikim w RSMP, RPP, GSMP czy nawet w WSMP - tak ostro zionie jadem. Ale to już wyłącznie Twój problem, którego szczerze współczuję Tobie oraz rodzinie :)

Dla mnie absolutny koniec tematu, bez sensu kocioł w polskim piekiełku.
Fiesta_R2
N1

Postprzez martin.h » sobota, 6 mar 2010, 10:48

Baumszlager, robisz to co jest najgorsze na każdym forum, krytykujesz kogoś sam pozostając anonimowy. Jeśli jeździsz Evo (podejrzewam, że tak) to napisz coś o swoich wynikach, podyskutujemy i ocenimy czy dobry z Ciebie driver czy tylko mistrz klawiatury.
Rafała nie znam osobiście, ale widziałem jego jazdę w zeszłym roku na imprezie 4turbo w Tychach. I do momentu awarii szło mu bdb, biorąc pod uwagę, że nie miał eNkowego zawiasu, szper czy podtrzymania, które na Tychach daje ogromną przewagę.
martin.h
A6

Postprzez Kris_WRC » sobota, 6 mar 2010, 11:50

Może czas założyć temat Rafał Grzesiński i tam przenieś takie dyskusje? Jeszcze troche i w każdym temacie będzie o nim dyskusja... Dajcie na luz
Kris_WRC
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do KJS