przez Booyac » czwartek, 26 lis 2009, 15:19
z KJSami roznie u nas bywa, ale z tego co sie orientuje wiekszosc nadaje sie do utylizacji - zenujaca organizacja, kiepskie proby
ale ostatnio jechałem KJS w Krosnie i taka impreze moglbym jechac co tydzien, mila atmosfera ze strony organizatora, wszystkie dokumenty swietnie przygotowane, ciekawe proby, sporo jezdzenia, kibice! wiec da sie
szkoda wylewac dziecko z kapiela, trzeba zadbac o jakosc imprez. teraz kjsy sa slabe nie dlatego ze zalozenia sa zle, regulaminy zle, tylko sa organizowane w wiekszosci przez ludzi bez wyobrazni
ja bym np chcial zeby kazdy AK mial obowiazek zoorganizowac min. 4 KJSy na ktore ma przyjechac min. 50 zawodnikow. i niech staja na rzesach zeby miec taka frekwencje, jako jasno okreslony warunek "wypelnienia celow statutowych" ktory sami sobie zapisali
powoli sklaniam sie do pomyslu jaki aktualnie realizowany jest w pilce noznej - bojkot. nie widze sensu zglaszania sie do imprez ktore tylko kosztuja nerwy. superoesy mam pod nosem, ale fajnie jest tez pojezdzic poza swoim podworkiem. ale jak jade te 200km na kolach to chce nie miec wieczorem uczucia zmarnowania snu i pieniedzy, dlatego szczerze zachecam do publicznego pietnowania organizatorow, ktorzy nie przykladaja sie do swojej roboty. z czasem dzieki temu moze umra smiercia naturalna z zerowa frekwencja, a na ich miejsce pojawi sie ktos nowy
sprawa o ktora rozbija sie glowny temat tj. dopuszczenie do ruchu auta z klatka lub innymi przerobkami wymaga uregulowania, ale podejscie pzm jest od dupy strony. zamiast lobbowac nad zmiana przepisow, ida na skroty - po co wypracowac dobre rozwiazanie jak mozna zabronic i miec problem z glowy. swoja droga przy obecnym stanie prawnym BK do KJS nie ma prawa podwazac wpisu o przegladzie w dowodzie rejestracyjnym. wiec jak mi diagnosta wbil pieczatke to znaczy ze auto jest dopuszczone do ruchu i basta.
ScyZzoR Squad Kielce
-=www.scyzzor.com=-