Tomek Kuchar

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez MatiWrc » czwartek, 19 mar 2009, 18:51

martin.h napisał(a):Habaj na testach Evo9 był szybszy od Kajta, a Pelikan też nieraz pokazał na co go stać (raz był chyba 2 czy 3 w generalce?).

Kuzaja też można by tam wrzucić, ale w tym przypadku nie wiem czy to talent czy ciężka praca.

a Bełtowski na testach robi podobne czasy do Kuchara :) niemniej Habaj był bardzo szybki, w Pucharze Peugeota rządził, w pierwszym starcie w N4 był bodajże 9 (Rajd Subaru). Pelikan był drugi w generalce i pierwszy w S1600 Rajdzie Rzeszowskim z tego co kojarzę.

A co do Kuzaja to praca (i doświadczenie) na pewno, ale jednak przysłowiowe "jaja" też :)
MatiWrc
A5

Postprzez AndreWRC » czwartek, 19 mar 2009, 19:00

Mucha robił w swifcie czasy na testach na poziomie Grzyba, później było już inaczej...
KAJTO OGNIA !!
AndreWRC
A5

Postprzez Mroowa » niedziela, 27 wrz 2009, 21:48

Galeria z ARBÖ Rallye Steiermark 2009 gdzie jechał między innymi Tomek Kuchar
Mroowa
S2000

Postprzez kosiu » poniedziałek, 28 wrz 2009, 10:19

Mucha robił w swifcie czasy na testach na poziomie Grzyba, później było już inaczej...

Zapomniałeś dodać, że na testach a Rajbrocie, bo gdzie indziej On nie umie/umiał szybko jeździć.
Obrazek
Mój kanał YouTube http://www.youtube.com/user/kosiu3?feature=mhee
kosiu
N1

Postprzez Cendra » piątek, 16 paź 2009, 15:40

http://rajdy.autoklub.pl/news/kuchar-ch ... atac,26773

Tomek chyba trochę przesadza, kiedyś go bardzo lubiłem jako zawodnika (nie znam go prywatnie), ale odkąd narzeka, ciężko się to czyta, straszny zazdrośnik... Zaciekawiło mnie w wywiadzie parę zdań:

- No i prosze auto jednak jest zwykłe, takie jak są dostępne dla każdego, a nie jakiś kosmos...

- Dodatkowo świetnie zna się na ludziach i ich uczuciach:
Przypuszczam, że nie znaczą one dla niego tyle, co mogłyby znaczyć dla nas, Polaków.

- Hmmm... Wiecie kogo ma na myśli mówiąc, że tylko z jednym rajdowcem się nie lubi :?:

- Opinia o Heidfeldzie, typowo polska... Szkoda, że nie znając się na F1 komentuje takie rzeczy.

To moja subiektywna opinia...
Cendra
A6

Postprzez Booster_1992 » piątek, 16 paź 2009, 15:56

Cendra napisał(a):- Hmmm... Wiecie kogo ma na myśli mówiąc, że tylko z jednym rajdowcem się nie lubi :?:

Również mnie to ciekawi.
Booster_1992
N2

Postprzez Tomek K » piątek, 16 paź 2009, 16:13

Booster_1992 napisał(a):
Cendra napisał(a):- Hmmm... Wiecie kogo ma na myśli mówiąc, że tylko z jednym rajdowcem się nie lubi :?:

Również mnie to ciekawi.

No akurat nie jest to ciezka zagadka. Wg mnie na 99,9% z Leszkiem!
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez kremer » piątek, 16 paź 2009, 16:34

nie wiem dlaczego Kuzaja tak nie lubi, ale to na bank leszek

Kuchar jak cos powie to zaczyna sie dyskusja nie wiem dlaczego ale sam mam obiekcje co do jego wypowiedzi :)

no teraz mowi ze 207 rowna 207 ciekawe a jak buffi jezdzil to narzekanie bylo ze fabryczne auto ma nie chce mi sie cytatow szukac, ale kucharz nie trzyma jednej wczesniej wypowiedzianej linii :)

ciekawe jakby mu kronos podstawil 207 to czy tez by mowil, ze identyczne auta :)

a co do Heidfelda ma racje i dzieki temu moge mu wybaczyc reszte dziwnych wypowiedzi :D
kremer
S2000

Postprzez KaMiLL WRC » piątek, 16 paź 2009, 17:02

kremer napisał(a):nie wiem dlaczego Kuzaja tak nie lubi, ale to na bank leszek

Jednym z powodów jest na pewno incydent po Rajdzie Subaru 2007...
Na wniosek Kuzaja rajdówka Kuchara musiała przejść szczegółowe badanie kontrolne przez co Tomek nie zdążył z odbudową silnika i musiał jechać Lotos na zapasowym motorze... A drugi powód: Składający protest nie zapłacił za jego odbudowe...
KaMiLL WRC
A5

Postprzez rallyspeed » piątek, 16 paź 2009, 18:26

Kuchar miał najwiecej szczęscia w tym sezonie, wszyscy pozostali z czołówki mieli więcej awarii,kapci i pecha. W jedym rajdzie miał awarię i mówi o pechu w sezonie. Jego gadka jest jak gadka polityka. Odwraca uwagę od tego że jest słabszy, ma mało wygranych oesów, klepie go enka ale mistrzem to może być bo przecież ciuła punkty a inni łapią kapcie i awarie. Tylko takim mistrzem może być.
Dawniej mistrzami Polski byli ludzie którzy walczyli na każdym rajdzie, wygrywali rajdy, przeciwieństwo Kuchara. Gdyby Kuchar był mistrzem Polski to pojecie mistrza zdewaulowałoby się. Styl wypowiedzi Tomka zawsze sugeruje,że ma na czole napisane "tak jestem slabszy, ale może uciułam na mistrza".
Dlatego jak Kajtek ma dalej jeździc enką to lepiej żeby wszyscy z czołówki w Polsce tylko tym jeździli i bylaby lepsza walka, rajdy i Bęben też szyciej namówiłby sponsora na nowe częsci do evo argumentując że już nie odstaje sprzętowo od innych.
Obrazek
rallyspeed
A5

Postprzez Zajcev » piątek, 16 paź 2009, 19:27

Czy jest jakaś różnica między byciem „fabrycznym” kierowcą zespołu, a prywatnym zawodnikiem? Czy jest inny dostęp do części i przygotowanie auta?

Wszystkie samochody są jednakowe. Zarówno auto Maćka, jak i moje są identyczne, które różnią się jedynie kolorem nadwozia i gałką zmiany biegów, Maciek ma aluminiową, a ja bardziej „wypasioną”, bo drewnianą ;-)))

oj Panie Tomku...

wydawalo mi sie ze w tamtym roku mowil co innego ?
Zajcev
N4

Postprzez MSG Racing » piątek, 16 paź 2009, 19:44

A może tak mu się wydawało bo nie widział tego auta od drugiej strony. Teraz jako zawodnik niby fabryczny widzi że oba auta jednak są identyczne....
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Krzysiek_WrC » piątek, 16 paź 2009, 21:04

No nie róbmy jaj,fabryka zawsze jest przed prywaciarzem conajmniej "milimetr" to że on nie widzi róznicy,widocznie nie potrafi ciut wiekszego potencjlau wykorzystac.
A co do stwierdzenia że nie lubi się z jedym zawodnikiem to hmy....w sumie to jak bym też troche strzelil focha po takim incydencie....chodzisz jakby był mądzrzejszy to by powiedził "było mineło"
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez ictus » piątek, 16 paź 2009, 21:45

po tym wywiadzie pasuje do niego jedno slowo... pedal
http://www.slubfotki.pl - najszybszy fotograf slubny
http://www.ictus.go.pl - online portfolio
ictus
N3

Postprzez voytec » sobota, 17 paź 2009, 00:35

ictus napisał(a):po tym wywiadzie pasuje do niego jedno slowo... pedal

Oczywiście masz prawo do własnej oceny, po przeczytaniu niektórych wersów wywiadu mnie również przychodzą do głowy pejoratywne skojarzenia, ale osobiste poglądy to kwestia subiektywna i nie stanowiąc jednostki opiniotwórczej wypada je zachować dla siebie, zatem ciekawi mnie jedno - skoro tak otwarcie na forum puentujesz ocene ww. to wystarczy Ci odwagi, aby powiedziec mu to w twarz? Okazja na pewno się znajdzie, więc?
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka, gdyby się nie przewrócił byłaby rzecz wielka..."
voytec
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP