66 Rajd Polski 2009

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez wrc22 » piątek, 3 lip 2009, 14:23

Mam prośbę. Może ktoś wrzucić linka do zgranej relacji z TV4 lub Eurosportu?? Nie dałem rady zobaczyć relacji na spokojnie i chciałbym ją zobaczyć. Może gdzieś tu już są linki we wcześniejszych postach ale nie mam możliwości tego szukać. Z góry dzięki.
"Z miłości do rajdów"
wrc22
N3

Postprzez niuniab » piątek, 3 lip 2009, 14:43

http://rajdy.interecho.com/
niuniab
N2

Postprzez Siadły » piątek, 3 lip 2009, 19:28

rallyholic napisał(a):
żółtodziób napisał(a): Ja się nie dziwię ludziom, którym zadeptali pole, gdyby to było moje pole to bym wziął kosę i przegonił całe towarzystwo. Jest MOJE i jest ŚWIĘTE, winnym sytuacji jest ORGANIZATOR. Ci co widzą same plusy niech podadzą swoje adresy, ja wlezę im do domu i zrobię kupę na środku pokoju gościnnego i powiem ze to w imię miłości do rajdów, ciekawe czy będą zachwyceni... Takie rzeczy trzeba ustalać, to nie komuna, własność to rzecz święta, organizator dał rzopy i słusznie za to powinien beknąć.

Powiem tylko tyle, że wszystkie pola, łąki itd. , na których zlokalizowane były oficjalne strefy kibica, były dogadane z właścicielami. Dojścia do tych stref również wynajęto. Za niektóre z nich słono trzeba było zapłacić. Organizator nie jest w stanie wynająć wszystkich pól wzdłuż wszystkich oesów. Jak to sobie wyobrażacie?? To, że kibice wybierają inne miejsca do oglądania rajdu to nie wina organizatora, wybaczcie.... Za poniesione straty oczywiście wypłacane bedzie odszkodowanie. Pozdrawiam!

No ale chyba warto poinformować wszystkich o takiej sytuacji. Myślę, że ten Pan nie robiłby problemów, gdyby przed rajdem ktoś przyszedł i powiedział o co chodzi i że będzie za to kasa. Jak ktoś wchodzi bez uprzedzenia na Twoje i niszczy Twój dorobek, to można się zdenerwować, prawda? Myślę, że to jest pojedynczy przypadek, ale organizator powinien się postarać żeby nie było takich "rys" na takiej rewelacyjnej imprezie :)

A co do rajdu, po prostu komos :) Wyjechaliśmy w sobote rano (450km trasy do przebycia), oglądneliśmy 2 przejazd Wydmin. W niedzielę 2 przejazdy Trosu. Wszystko ładnie, parkingi (choć odrobina deszczu i parkingi były bezużyteczne). WRC, to jakaś masakra jest :) Spodziewałem się dużo większego chaosu, a tu miła niespodzianka. Wszystko sprawnie. Atmosfera rewelacyjna, wszyscy uprzejmi... Coś pięknego. Mam nadzieję, że za 2 lata WRC do nas wróci i to z porządnymi autami (oby 1,6T).
Siadły
N2

Postprzez pendrak2 » piątek, 3 lip 2009, 19:53

A można ściągnąć relacje z polsatu z niedzielnego SSS?
pendrak2

Postprzez alek » sobota, 4 lip 2009, 16:53

Oto DVD z Rajdu Polski (eurosport) pod adresem:
http://www.mininova.org/tor/2737103
7 wersji językowych ;)

----------------------OPIS--------------------------------
WRC 66th Rally Poland 2009
26 - 28 June

Eurosport Broadcast

SOURCE: DVB-S > DVD Authoring > Video_TS
SIZE: 2,58 GB
VIDEO: Mpeg-2, PAL, 4x3, 704x576, 25fps
AUDIO: Mpeg-1 Layer 2, 48 kHz, mono, 96 kb/s

Languages: english, polish, russian, czech, magyar, serbian, greek

Menu:
01. HiGHLiGHTS 51:10s
chapters:
01 intro
02 SS 2 - Grabowka 1
03 SS 3 - Pianki 1 / SS 4 - Paprotki 1
04 SS 5 - Grabowka 2 / SS 6 - Pianki 2
05 SS 7 - Paprotki 2
06 SS 8 - Danowo 1
07 SS 9 - Gawliki 1
08 SS 10 - Wydyminy 1
09 SS 11 - Danowo 2 / SS 9 - Gawliki 2 / SS 10 - Wydyminy 2
10 SS 14 - Milki 1 / SS 15 - Tros 1
11 SS 16 - Milki 2 / SS 17 - Tros 2
12 SS 18 - Mikolajki SSS 2

02. Inside WRC 25:52s
chapters:
01 intro
02 WRC - Poland introduction
03 Glossary - Christian Loriaux's bla bla about aerodynamics
04 Driver profile - Khalid Al Qassimi
05 History - Rally Poland (1921)
06 WRC - Acropolis Highlights
07 Analysis - Seb Loeb's greece crash
08 News
09 Preview Rally Poland

---------------------------------------------------
Mam nadzieję, że się wam spodoba :roll:
Pozdrawiam.
alek

Postprzez padre-mk3 » sobota, 4 lip 2009, 22:03

czym to otwieracie??
www.racebook.pl/polishmotorclub
padre-mk3
A5

Postprzez Banan » sobota, 4 lip 2009, 22:36

padre-mk3 napisał(a):czym to otwieracie??

Przed czy po sciagnieciu?
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez padre-mk3 » sobota, 4 lip 2009, 22:38

po
www.racebook.pl/polishmotorclub
padre-mk3
A5

Postprzez SebaSTI » sobota, 4 lip 2009, 22:41

padre-mk3 napisał(a):po

... ,ktoś sciąga i ci udąstepnia dany materiał...

tu ci wszystko pisze

link usunięty
SebaSTI
A6

Postprzez osek » niedziela, 5 lip 2009, 12:05

szkoda ze te http://www.youtube.com/watch?v=U4UuZ5ma ... L&index=21 czasy minely - i nie powroca
osek

Postprzez wrc22 » niedziela, 5 lip 2009, 14:54

Może ktoś z Was chciałby mieć taką koszulkę?? Zapraszam o licytacji.
http://allegro.pl/item678796762_wrc_raj ... afami.html
"Z miłości do rajdów"
wrc22
N3

Postprzez kremer » niedziela, 5 lip 2009, 18:34

no coz troche podsumowan
czwartek szejkdałn lajtowo :) pozniej SS Mikolajki - no troche trybuna niebieska kiepsko ustawiona bo za blisko - jak siedzielismy w srodku nie bylo widac najblizszego toru :) co jeszcze - pozniej wszysy stawali na krzeslach wiec... zamieszanie kto wyzszy to cos zobaczyl - niesympatyczne - nie warte 90 zeta :) na Karowej bylo lepiej, no i ta przeciagajaca sie ceremonia startu - zaraz po wurcach zmyslismy sie w siną dal bo juz bylismy przemarźnieci :)

piatek to 4 oesy i ciekawe partie na odwage w lesie oraz dwie techniczne po wioskach :) fajnie bo malo ludzi blisko trasy i latajacy szuter :)
sobota to 2 x gawliki i super partia w czarnowce ehh hopa przy 170 i wpadanie miedzy drzewa - no ciekawe ciekawe :) adrenalinka poszla w gore
niedziela na dobicie 2 x tros :) jeszcze torche bokow i do domu :)

generlanie rajd przyjalem bardzo spokojnie - po ogladarce na testach Latvali i Hirvonena, pozniej karowa z Citroenem nie bylem taki wygłodniały na wurce i mi troche przeszlo - w zasadzie nikt mnie nie zaskoczył poza Loebem (in minus) - Novikov darł szeroko, ale tego sie spodziewalem. Chyba Sordo mnie zaskoczyl najbardziej. te Citroeny chyba sa idealne na długie proste (mocowo) :)

organizacja taka sobie - w sumie w korkach nie stalem :) do oesow podjezdzalem pod tasmy, ale safety to XXX jak jest malo ludzi to tasmuja 300m w pole, a jak widac bylo na ujeciach ES ludzie stali za blisko drogi i mega niebezpiecznie - ta tuba organizatorow jaki to byl wspanialy rajd to mega przesadzona.... troche musza sie uczyc.... ale i tak sukces ze zaden oes nie zostal odwolany hmmm no duzo ludzi 1 raz WRC zobaczylo i teraz pewnie juz nie beda tak bronic "super widowiskowe" enki s2000 s1600 i puchar sejczento :lol:
kremer
S2000

Postprzez Pirelli » niedziela, 5 lip 2009, 20:20

wrc22 napisał(a):Mam prośbę. Może ktoś wrzucić linka do zgranej relacji z TV4 lub Eurosportu?? Nie dałem rady zobaczyć relacji na spokojnie i chciałbym ją zobaczyć. Może gdzieś tu już są linki we wcześniejszych postach ale nie mam możliwości tego szukać. Z góry dzięki.

Proszę, relacje z eurosportu http://wrc.mirafiori.com/wrc_2009/
Pirelli
N1

Postprzez Kruk » niedziela, 5 lip 2009, 20:47

Wszyscy chwalą się gdzie byli i co widzieli to i ja coś napiszę :wink:.
Na początek testowy. Niektórzy szli niesamowicie szybko. Kilka przejazdów miało też efektowne elementy. Hołek wizualnie mocno odstawał od reszty. Potem strasznie długa ceremonia startu. Byłem na zewnątrz toru. Na okolicznych górkach i pogórkach każdy mógł znaleźć miejsce, z którego nikt mu nie zasłaniał widoku na tor.

Piątek dwa razy grabówka, sobota gawliki i wydminy. Niesamowity skok na hopie Novikova :shock: . Niedziela to dwa razy tros. Niewidoczny zakręt zaraz za hopą. Na pierwszym przejeździe wiele załóg zwiedzało pole. Na drugim zestaw zwiadzających był inny.

Bardzo się cieszę że taka impreza zawitała do Polski i że mogłem zobaczyć to na własne oczy. Wiele by można pisać o tym , ale w skrócie to. Podobnie jak kremera zaskoczył mnie Loeb. Po błędzie na początku rajdu i po powrocie pokazał klasę godną mistrza na niektórych odcinkach deklasując rywali :!: . Novikov niesamowicie szybko. Wydawało się jakby atakował non stop, nawet bardziej niż pozwalały mu na to umiejętności. Do czasu awarii bardzo szybko jechał też Mikelsen. Bardzo fajny pomysł że działało radyjko. Zbyt długi musiałby być post abym opisał wszystko co mi przychodzi do głowy więc na koniec kilka minusów. Za sukces trzeba uznać że nie było wypadków z udziałem kibiców i żaden odcinek nie został odwołany. Osoby odpowiedzialne za bezpieczeństwo albo nie wiedziały co mają robić albo wcale ich nie było tam gdzie wydawałoby się powinni być. Serwis żenada. Brak lub zbyt mała ilość toitoi. Brak oznakowania dojazdów do odcinków.
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez kamyk 95 » niedziela, 5 lip 2009, 22:02

Kruk napisał(a): Brak oznakowania dojazdów do odcinków.

Ja jak dojeżdżałem na oesy to tylko na Wydminy nie było tabliczki.
http://www.youtube.com/user/kamykRBR
kamyk 95
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata