66 Rajd Polski 2009

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez borzem » wtorek, 16 cze 2009, 13:55

Kolejne pytanie wysłane do organizatora:

"Ile będzie kosztował bilet na pojedynczu OS, czy będzie można zakupić
go
bezpośrednio przed OS-em?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdr."

ODPOWIEDZ:

"Witam,

Bilet będzie kosztował 30PLN, będzie można kupić go bezpośrednio przy
wejściu na OS.

Proszę czytać dokładnie pytania i odpowiedzi z działu FAQ na stronie.
Znajduje się tam większość odpowiedzi na najważniejsze pytania.

Pozdr.

Rajd Polski FAQ
faq@rajdpolski.pl
http://www.rajdpolski.pl"

Chyba już wszystko jasne
borzem

Postprzez seal » wtorek, 16 cze 2009, 13:57

jeśli ktoś nie będzie miał biletu to na pewno go będzie mógł kupić przed wjazdem na odcinek. A co to pomysłu przemieszczania się między oesami to odradzałbym taki wariant. Chyba, że komuś podoba się nasłuchiwanie odgłosu rajdówki z duzej odległości w biegu z jęzorem na wierzchu. To nie jest lokalny rajd. Drogi będą poblokowane dużo wcześniej i podróż między oesami samochodem nie wchodzi w rachubę !
seal
A5

Postprzez Zigzaz » wtorek, 16 cze 2009, 13:57

Dzięki borzem, to jednoznacznie wyjaśnia sprawę :D
Zigzaz

Postprzez TGR » wtorek, 16 cze 2009, 14:08

Bo wyczytałem, że bilet jednorazowy w cenie 30 zł dotyczy wstępu do parku serwisowego. Natomiast nie wiem co jest z testowym. Wstęp jest zagwarantowany dla posiadaczy passów, nić się nie mówi o bilecie jednorazowym.
TGR
A5

Postprzez borzem » wtorek, 16 cze 2009, 14:15

nic nie mówią o bilecie jednorazowym bo liczą na sprzedaż sporej ilości karnetów czy jak tam zwał "biletów jednodniowych" i o takich piszą głównie na stronie rajdu. różnica w cenie jest zasadnicza, a organizator rajdu napewno liczy na jakiś zysk czy też zwrot niemałych kosztów organizacji imprezy.
borzem

Postprzez Andrzej » wtorek, 16 cze 2009, 14:16

bladybyk napisał(a):Kurcze, już byłem pewny, że karnet to jedyna opcja, a teraz okazuje się, że są bilety jednorazowe...

I już sam nie wiem - czy cały dzień siedzieć na jednym oesie, czy zobaczyć jeden przejazd i później na drugą pętlę wbić się na inny. Nigdy nie planowałem w ten sposób rajdu, tylko zawsze była gonitwa między oesami. Jeden oes - 2 przejazdy zaspokoi głód, czy lepiej się przemieścić gdzieś?

Polecam zostać na jednym oesie cały dzień bo jak cała rajdowa Europa ruszy po czołówce na inny oes ,to będziesz miał istne safari w tumanach kurzu ,wzbijającego się w powietrze z wąskich, szutrowych dróg i tak się to skończy ,że będziesz stał w korku do końca dnia i jedyne co dane Ci będzie zobaczyć to piękny zachód słońca.
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez borzem » wtorek, 16 cze 2009, 14:20

również polecam pozostanie na odcinku, ewentualne bezpieczne przemieszczanie się po nim w poszukiwaniu innych miejsc, grill, piwko i napewno bedzie super.
borzem

Postprzez TGR » wtorek, 16 cze 2009, 14:43

No to w tej wypadku sytuacja wygląda tak:
Kupując rally pass za 149 zł oglądam wszystko co chcę każdego dnia łącznie z testowym, mogę korzystać z parkingów, mam wstęp na strefę, nie mam wstępu na super oesy.
Kupując dzienną kartę kibica za 59 zł mogę obejrzeć wszystkie odcinki danego dnia i być na strefie serwisowej. Nie mam plakietki na parking w cenie 39 zł. Będę walił kilka km z buta, albo skasują mnie na osie jeżeli wjadę wcześniej np. przeddzień. Ile zobaczę oesów : chyba dwa i może strefę serwisową. Na na więcej nie liczę.
Kupując bilet jednorazowy za 30 zł, zobaczę dwa przejazdy tego samego odcinka, dostanie się na oes podobne jak wyżej. Jeżeli chciałbym być na strefie muszę kupić następny bilet za 30 zł.
Ja osobiście planuję w czwartek testowy i strefę serwisową w kolejnych dniach pobyt na dwóch przejazdach tego samego oesu.
W drugim wypadku zapłaciłbym 30 zł/testowy/+30 zł/strefa/+3x59 zł+ 39 zł/plakietka parkingowa/=276 zł
W trzecim wypadku zapłaciłbym 30 zł/testowy/+30 zł/strefa/+3x30 zł + 39 zł/plakietka/=189 zł
TGR
A5

Postprzez kremer » wtorek, 16 cze 2009, 14:45

co do relacji z ss to

znalazlem narazie jedna

POLSAT Niedziela 28.06 -> 14:25 do 15;30 Orlen Platinium 66. Rajd Polski - rajdowe mistrzostwa świata

wiecej nie znalazłem - czyli wynika z tego ze w czwartek relacji nie bedzie :) ani zadnych wejsc po etapie jak gdzies bylo w komunikacie organizatorow :) trzeba na euro sport czekac wieczorem

polsat ma wtedy toptrendy a polsat sport lige swiatowa w siatkowke ;]

no ale testowy nie bedzie platny tylko serwis 30 zeta.... i oesy piatek-niedziela

jakby czwartek byl caly platny powinien byc karnet na czwartek testowy plus serwis plus parking :)
kremer
S2000

Postprzez Zigzaz » wtorek, 16 cze 2009, 14:59

TGR napisał(a):No to w tej wypadku sytuacja wygląda tak:
Kupując rally pass za 149 zł oglądam wszystko co chcę każdego dnia łącznie z testowym, mogę korzystać z parkingów, mam wstęp na strefę, nie mam wstępu na super oesy.
Kupując dzienną kartę kibica za 59 zł mogę obejrzeć wszystkie odcinki danego dnia i być na strefie serwisowej. Nie mam plakietki na parking w cenie 39 zł. Będę walił kilka km z buta, albo skasują mnie na osie jeżeli wjadę wcześniej np. przeddzień. Ile zobaczę oesów : chyba dwa i może strefę serwisową. Na na więcej nie liczę.
Kupując bilet jednorazowy za 30 zł, zobaczę dwa przejazdy tego samego odcinka, dostanie się na oes podobne jak wyżej. Jeżeli chciałbym być na strefie muszę kupić następny bilet za 30 zł.
Ja osobiście planuję w czwartek testowy i strefę serwisową w kolejnych dniach pobyt na dwóch przejazdach tego samego oesu.
W drugim wypadku zapłaciłbym 30 zł/testowy/+30 zł/strefa/+3x59 zł+ 39 zł/plakietka parkingowa/=276 zł
W trzecim wypadku zapłaciłbym 30 zł/testowy/+30 zł/strefa/+3x30 zł + 39 zł/plakietka/=189 zł

No chyba rzeczywiście nie ma co zawracać sobie głowy z tymi biletami bo mniej więcej wychodzi na to samo tzn. mi wyszło około 130 zł bo nie wiem czy testowy jest płatny więc go nie liczyłem. Ponadto w samochodzie jest zazwyczaj kilka osób i każdy nie musi kupować nalepki:) Idąc dalej to, że będę miał możliwość korzystania z parkingów to dla mnie żadna pociecha - mam nadzieję, że będą miejsca, ale może też być tak, że te 4 czy 5 parkingów na oesie nie pomieści takiej ilości kibiców jaka jest zapowiadana.
Zigzaz

Postprzez Gracko » wtorek, 16 cze 2009, 15:12

kremer - jeszcze TV4 zostało więc tam moze będzie coś więcej poza super OS'em
Gracko
A5

Postprzez kremer » wtorek, 16 cze 2009, 15:15

tak tv4 - tam nic nie ma :)

sluchajcie w zasadzie nie liczcie na mega parkingi :) co roku byly jakies naklejki parkingowe i to nie oznaczlo ze byly parkingi po prostu lesna droga i tyle :) wiec slowo PARKING to za duzo powiedziane :) w zasadzie np przed testowym rok temu na parkingu trzeba bylo dac chyba z piątke :) i wjezdzales itp dla mnie to jest nieporozumienie te naklejki bo to ladnie wyglada a wykonanie gorsze :) najlepszy i tak byl vip pass bo mozna stanac pod serwisem i nie łazic kilometrami
kremer
S2000

Postprzez seal » wtorek, 16 cze 2009, 15:23

kremer napisał(a):tak tv4 - tam nic nie ma :)

http://wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=2a0

Widać "patronat" WRC ma u nas tylko TV4
seal
A5

Postprzez Marcin B » wtorek, 16 cze 2009, 15:23

Andrzej napisał(a):
seal napisał(a):Dziś mi przyszedł informator rajdowy. Znacznie uboższy ni te co mam z Walii lub Niemiec no ale wiadomo kryzys :) Jest oferta gadżetów rajdu, której nie ma w oficjalnym sklepie ani w gadzetyrajdowe.pl. Być może nie długo się pojawi. Na szczęście ceny na poziomie tych z poprzednich lat a nie światowym. Są zdjęcia z punktów widokowych wraz z współrzędnymi geograficznymi. Ważna uwaga to to, że miejsca do rozstawienia namiotu i zaparkowania campera są z uwagą DZIEŃ przed odcinkiem. Ponadto jak zwykle pełno reklam.

Nie bardzo rozumiem. To będą jakieś specjalne pola namiotowe zaraz przy oesach, czy chodzi o rozwalenie się gdziekolwiek w pobliżu odcinka? Zastanawia mnie też kwestia sprawdzania biletów, jeśli ktoś rozbije się przy trasie np dzień przed rajdem. Wie ktoś jak to będzie?

To samo mnie zastanawia...czy ktoś zna odpowiedż na 100 a przynajmniej na 95 %??
Pozdrawiam
Marcin
Marcin B

Postprzez kremer » wtorek, 16 cze 2009, 15:30

zgadza sie tv4 i bedzie relacja pewnie w srode po rajdzie jak co dwa tygodnie :)

mi chodzilo o cos wiecej - relacja z prologu w czwartek, skroty wydarzen codziennie po kazdym etapie...
kremer
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata