2 Rajd Ziębicki

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

Postprzez pemkowski » niedziela, 7 cze 2009, 22:51

Szczerze mówiąc nigdy nie byłem w Ziębicach, a jestem zainteresowany mini oesem (w Głębokiej), łatwo tam dotrzeć z miasteczka?
Obrazek
pemkowski
N3

Postprzez junior44 » poniedziałek, 8 cze 2009, 15:59

pemkowski napisał(a):Szczerze mówiąc nigdy nie byłem w Ziębicach, a jestem zainteresowany mini oesem (w Głębokiej), łatwo tam dotrzeć z miasteczka?

Druga wioska ze Ziębicami.. albo przed - zalezy od ktorej strony.. jesli bedziesz jechał z Nowej Rudy to pewnie przez Ząbkowice.. wjeżdzasz do Ziebic na drugiej krzyżowce w prawo na Starczówek. Mijasz starczówek i masz Głęboką. Jakies 5 minut drogi od Ziębic :]
junior44
N2

Postprzez SZUMI » poniedziałek, 8 cze 2009, 18:22

zgadza się a dokładnie to drogowskaz w Ziębicach na Nyse, i to jest tzrecia wioska, bo najpierw jest Osina Mała, potem Starczówek i Głęboka. Za tą wioską będzie meta.
FOTOGRAFIA Z RAJDÓW ITP.

r.szumny@wp.pl

http://motorecords.pl/galerie_autor,111,0,Ryszard_Szumny.html
SZUMI
A5

Postprzez pemkowski » poniedziałek, 8 cze 2009, 20:14

Wielkie dzięki junior44 i SZUMI
Obrazek
pemkowski
N3

Postprzez junior44 » wtorek, 9 cze 2009, 08:45

Na oko jakies z 5 km ;)

Moim zdaniem ta próba bedzie ciekawa ;D
chociaz wszystkie maja byc szybkie :D
junior44
N2

Postprzez pemkowski » wtorek, 9 cze 2009, 20:53

na liście 101 załóg, a organizator przewidział 90. Będzie więc selekcja na BK.
Ciekawe nagrody się szykują: po 1 fotelu kubełkowym Mirco dla każdej z załóg, które zwyciężą w klasach 1-6
Obrazek
pemkowski
N3

Postprzez srubawrc » wtorek, 9 cze 2009, 23:01

pemkowski napisał(a):na liście 101 załóg, a organizator przewidział 90. Będzie więc selekcja na BK.
Ciekawe nagrody się szykują: po 1 fotelu kubełkowym Mirco dla każdej z załóg, które zwyciężą w klasach 1-6

Decyduje data zgłoszenia i opłacone wpisowe, czyli kto szybciej wpłaci kase ten pojedzie :D (tak było na Dziekanie)
"Kupię 1-szy nr WRC"
srubawrc@wp.pl
srubawrc
N3

Postprzez MaxiA7 » niedziela, 14 cze 2009, 18:02

ten rajd to jakieś nieporozumienie, a przede wszystkim dlaczego KJS ziębicki używa w nazwie "rajd" skoro Górski zaznaczył że tego typu imprezy tak się nazywać niemogą, na miejscu PZmotu wyciągął bym wnioski od organizatora i zastosował pieniężny mandat do tego wysoki.
Osobiście niezostałem dopuszczony do startu przez chorych sędziów którzy ćwiczą chyba już BK przed mistrzostwami świata w polsce, ale sądze że wyrywając kase od 90 załóg można zrobić trzepańsko by wpadła lewa kasa do kieszeni 11 załóg mogło pooglądać niby rajd czy kjs bo sam już niewiem w roli kibica, moją stówą niech się organizatorzy udławią :D
same próby to próby wytrzymałości aut na istny wyryp!!!oprócz Rynku i niby mini mikro oesu reszta to mordęga kierowców i ich maszyn,ten kto wymyslił próby jak cukrownia to powinien wziąć kamień i się puknąć mocno w głowe, ten kajtek z obserwacji kibica nic niewniósł w kierunku techniki jazdy,bardziej się liczyło kto gorszym gratem wystartował ten po dziurskach szedł i miał lepszy czas, no ale na dolnymśląsku takie są kjs i naprawde niewarto w takich brać udziału, bo szkoda nerwów kasy i sprzętu.Impreza miała spore nagłośnienie, moim zdaniem wyszła lipa, ale cisze się jednak że mnie ciule niedopuścili,bo to co zobaczyłem to tragedia a ja potym miałem jechać ,a tak wróciłem do domu całym autkiem w porównaniu do moich kolegów :wink:
MaxiA7
N2

Postprzez Philippe » niedziela, 14 cze 2009, 18:46

MaxiA7 napisał(a):ten rajd to jakieś nieporozumienie, a przede wszystkim dlaczego KJS ziębicki używa w nazwie "rajd" skoro Górski zaznaczył że tego typu imprezy tak się nazywać niemogą, na miejscu PZmotu wyciągął bym wnioski od organizatora i zastosował pieniężny mandat do tego wysoki.
Osobiście niezostałem dopuszczony do startu przez chorych sędziów którzy ćwiczą chyba już BK przed mistrzostwami świata w polsce, ale sądze że wyrywając kase od 90 załóg można zrobić trzepańsko by wpadła lewa kasa do kieszeni 11 załóg mogło pooglądać niby rajd czy kjs bo sam już niewiem w roli kibica, moją stówą niech się organizatorzy udławią :D
same próby to próby wytrzymałości aut na istny wyryp!!!oprócz Rynku i niby mini mikro oesu reszta to mordęga kierowców i ich maszyn,ten kto wymyslił próby jak cukrownia to powinien wziąć kamień i się puknąć mocno w głowe, ten kajtek z obserwacji kibica nic niewniósł w kierunku techniki jazdy,bardziej się liczyło kto gorszym gratem wystartował ten po dziurskach szedł i miał lepszy czas, no ale na dolnymśląsku takie są kjs i naprawde niewarto w takich brać udziału, bo szkoda nerwów kasy i sprzętu.Impreza miała spore nagłośnienie, moim zdaniem wyszła lipa, ale cisze się jednak że mnie ciule niedopuścili,bo to co zobaczyłem to tragedia a ja potym miałem jechać ,a tak wróciłem do domu całym autkiem w porównaniu do moich kolegów :wink:

Nie byłem, nie widziałem, więc nie komentuje, ale wylałeś niezłą żółć. Nie napisałeś dlaczego Cię nie dopuścili??

A to z tą nazwą i mandatami to chyba przesadzasz.

Swoją drogą byłem kiedyś na KJSie na którym jak kogoś nie dopuszczali to oddawali wpisowe - zdziwiłem się.
Philippe
A5

Postprzez majkos » niedziela, 14 cze 2009, 21:51

Niestety potwierdzam co pisał kolega Maxi. Na BK po prostu rzeźnia, czepiali się sportowych kierownic i robili jakby to było nie BK według regulaminu, tylko badanie okresowe na stacji diagnostycznej. Próby dość szybkie, ale z mega dziurami i zasyfione okropnie. Całość trochę wynagrodziła próba na rynku, gdzie było ponoć ponad 2 tys osób. Ale ogólnie KJS jak Akropol. Co do ukarania organizatora to nie masz racji. Dyrekcja nie ma nic do BK. To są panowie komisarze techniczni z PZMot i na ich prace organizator nie ma wpływu. A sprawą używania w KJS-ach kierownic sportowych zajmie się sama GKSS. I będa niezłe jaja, bo jak zabronią w KJS-ach, to przecież tak samo muszą zabronić w RSMP i innych rajdach, bo samochody rajdowe z RSMP sa przecież tak samo dopuszczane do ruchu jak nasze kjsowe rajdówki :) Pożyjemy zobaczymy.... Zajęliśmy ze Skatemanem 11 miejsce w klasie na 19 aut, a była to runda PPAiK, więc wynik należy uznać za dobry :) Z tym, że mój lewy przedni bilstein tego nie wytrzymał :( i trzeba będzie do ZERKOPOLU sie udać.... Aha - część zawodników, przepraszam według Pana AG uczestników, nie pojechała minioesa z powodu wypadku. Został poszkodowany młody kibic (nic mu się nie stało). Po tym zarządzono wolny przejazd, a w drugiej pętli też był wolny przejazd już dla wszystkich....
Pozdrawiam
Zostań fanem MAJKOS RTP na facebook'u
majkos
A5

Postprzez junior44 » niedziela, 14 cze 2009, 23:12

Dla kibiców w sumie frajda, ale naprawde samochody na tej cukrowni niszczyły sie strasznie :?

A ten mini odcinek to ciekawszy by był jak by go puścili w dół a nie pod góre ;) tylko pewnie by było za duzo dzwonów :D
junior44
N2

Postprzez srubawrc » poniedziałek, 15 cze 2009, 07:23

Potwierdzam kolegów MaxiA7 i Majkosa. BK i cały rajd rzeźnia. Jedynie rynek i mini oes fajny. Niestety skończyliśmy jazde na płocie na SZ-5 Kalinowice :?
"Kupię 1-szy nr WRC"
srubawrc@wp.pl
srubawrc
N3

Postprzez Philippe » poniedziałek, 15 cze 2009, 11:39

majkos napisał(a):Niestety potwierdzam co pisał kolega Maxi. Na BK po prostu rzeźnia, czepiali się sportowych kierownic

Jakieś nieporozumienie, zaraz wejdzie przepis, że kierownica ma być w serii hahahaha:-)
Philippe
A5

Postprzez tomso » poniedziałek, 15 cze 2009, 17:35

Mini oes i tak by został odwołany na drugiej pętli bo średnia przekroczyła 60 km/h .
Kolego nie wyobrażam sobie puszczenia takiego odcinka w dół bez klatki w samochodzie nie wiem kto by to wziął na siebie .
tomso
N1

Postprzez KaMiLL WRC » poniedziałek, 15 cze 2009, 17:37

majkos napisał(a):Na BK po prostu rzeźnia, czepiali się sportowych kierownic

W Kłodzku było podobnie... Znajomym w Peugeocie na BK Panowie stwierdzili, że ich sportowa kierownica nie ma ważnej homologacji i nie zostali dopuszczeni do startu. Natomiast inny kierowca w Audi posiadający identyczną kierownicę bez problemu został poduszczony do startu... I gdzie tutaj sprawiedliwość :?
KaMiLL WRC
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do KJS