dlugi napisał(a):17.3 We wszystkich klasyfikacjach rocznych indywidualnych i zes-połowych zawodnikom i/lub kierowcom będą zaliczone punkty zdobyte w maksymalnie 6 rundach lub „n–1” przy 6 i mniej przeprowadzonych rundach.
“n” oznacza liczbę rajdów rozegranych w sezonie zaliczonych do RSMP
Przepis jest przepisem, ale można doczepić się do stwierdzenia: "punkty zdobyte". Dla mnie jest to pewnego rodzaju niedopowiedzenie. Można to przecież interpretować w sposób następujący:
-możliwość zdobycia punktów jest tylko wtedy gdy się startuje w rajdzie. Nieobecność --> nie ma możliwości zdobycia punktów- to oczywiste. Idąc tym tropem--> najgorszym wynikiem (w sensie skreślenia go) nie może być absencja w rajdzie. Mam więc na mysli zasadę - nie startujesz - nie masz możliwości skreślania tych zawodów na koniec sezonu. Jeśli rozumiecie to czytajcie dalej
Jeśli ktoś ma dostęp do tego jak PZM rozumie "punkty zdobyte" niech wpisze odpowiedź. Jeśli istnieje możliwość interpretowania przepisów jak przedstawiłem wyżej - Czopik nie jest jeszcze mistrzem Polski! Będzie nim dopiero (bez względuna osiągnięty rezultat) w chwili pojawienia się na rampie startowej Rajdu Warszawskiego!