66 Rajd Polski 2009

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez RajducH » czwartek, 5 lut 2009, 16:02

http://www.grupawrc.pl/

tu jest jeszcze kilka miejsc na rajd polski :D
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez uszczelka » czwartek, 5 lut 2009, 16:18

Dobrym roziwązaniem jest rozbicie namiotu u miejscowych gospodarzy. 1 flaszka za mozliwosc rozbicia namiotu 2 flasza za pilnowanie i po problemie. Tania i dobra alternatywa :wink:
uszczelka

Postprzez TGR » czwartek, 5 lut 2009, 16:42

Noclegi mamy już dawno załatwione i to nie po paskarskich cenach. Tylko ile się będzie z nich korzystać. Na oesy trzeba wyjeżdżać wcześnie rano, raz żeby nie utknąć w korkach, a po drugie żeby znaleźć dobre miejsce na oesie. Powroty do bazy też będą późno, bo zanim to wszysko się przewali upłynie trochę czasu. Wykluczamy przemieszczanie się w czasie danego dnia. Widząc to co było w roku ubiegłym lepiej pozostać na jednym oesie na dwóch przejazdach. A więc chałupa przyda się na kilka godzin żeby rozprostować kości, wykąpać się, coś zjeść i może trochę pospać. Ale tak działa się na MŚ.
TGR
A5

Postprzez machoony » czwartek, 5 lut 2009, 16:57

wrc_krakow napisał(a):Kończąc Waszą małą kłótnię, mam pytanie dla ludzi z okolic Mikołajek. Czy nie ma ktoś polecić znajomych/sprawdzonych ludzi, którzy wynajęli by domek/mieszkanie na 7 osób na czas rajdu za przystępną cenę?

Z góry dziękuję!:)

google.pl
http://www.it-technologies.pl
machoony
A5

Postprzez Anonymous » czwartek, 5 lut 2009, 17:56

machoony napisał(a):
wrc_krakow napisał(a):Kończąc Waszą małą kłótnię, mam pytanie dla ludzi z okolic Mikołajek. Czy nie ma ktoś polecić znajomych/sprawdzonych ludzi, którzy wynajęli by domek/mieszkanie na 7 osób na czas rajdu za przystępną cenę?

google.pl

Stary, czytaj uważnie :!: :)
Anonymous

Postprzez tojek » sobota, 7 lut 2009, 23:05

wrc_krakow napisał(a):
jedrek.rbr napisał(a):[...]
W tamtym roku nocowaliśmy w bardzo dobrych warunkach za 30 zł mając widok z jednego okna na park maszyn a z drugiego okna na serwis i to było załatwiane już po OS SS w czwartek.

Szacun :shock: :wink:

Kończąc Waszą małą kłótnię, mam pytanie dla ludzi z okolic Mikołajek. Czy nie ma ktoś polecić znajomych/sprawdzonych ludzi, którzy wynajęli by domek/mieszkanie na 7 osób na czas rajdu za przystępną cenę?

wrc-krakówten domek w którym byliście rok temu moze być znów dla was dostepny...musze sie dowiedzieć czy tamci co go wstepnie rezerwowali bedą...znasz miejsce, wiesz co gdzie jak... wiec ja sie dowiem i dam jakoś znac na gg...
Kulig Forever [*] 13.II.2004 [*]
tojek
N2

Postprzez wrx » czwartek, 12 lut 2009, 14:17

kto mi pomoze znalezc ta mojescowke na mapie - moze byc oesu z 2007r albo normalnej mapie :) - seria kilku hop (chyba 3szt) + droga miedzy polami :)
http://www.autoklub.pl/fotogalerie/rallyart/polski07/img0005.jpg
wrx
N3

Postprzez Mad Max » czwartek, 12 lut 2009, 14:36

wrx napisał(a):kto mi pomoze znalezc ta mojescowke na mapie - moze byc oesu z 2007r albo normalnej mapie :) - seria kilku hop (chyba 3szt) + droga miedzy polami :)
http://www.autoklub.pl/fotogalerie/rallyart/polski07/img0005.jpg

to jest właśnie miejsce na Wydminach na którym ma być ustawiona ta strefa dla kibiców o której była rozmowa kilka stron wcześniej

mapa z 2008
Obrazek
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez corados » czwartek, 12 lut 2009, 18:09

T.Bartoś w jednym z wywiadów wspominał,że cykl JWRC jest bardziej prestiżowy od Production Car. Patrząc na listę zgłoszeń obu cykli nie wiem w czym wyrażony jest ten większy prestiż Juniorów. Enki na szutrze są zdecydowanie bardziej widowiskowe od S-1600, które często mają problemy na szczególnie grząskich partiach. Nie wiem kto o tym zdecydował ,ale wielka szkoda ,że produkcyjni nie zawitają w tym roku do Mikołajek, byłaby to także świetna okazja do konfrontacji z naszymi zawodnikami, takimi jak Kajto. Jeśliby udało mu się zebrac budżet na enke, to mógłby skonfrontowac swoje siły z naprawdę wymagającymi rywalami, których w N4 w RSMP oprócz Bębenka brak.
corados
A6

Postprzez kremer » czwartek, 12 lut 2009, 20:03

czy to młody bartos ustala, ktory cykl jest prestizowy czy nie ? ustala to chyba rynek :roll:
kremer
S2000

Postprzez corados » czwartek, 12 lut 2009, 21:22

Chodziło mi o to ,że wg T.Bartosia cykl JWRC który zawita na trasy rajdu Polski to lepsze rozwiązanie niż PCWRC. :shock:
corados
A6

Postprzez RajducH » piątek, 13 lut 2009, 08:32

corados napisał(a):Chodziło mi o to ,że wg T.Bartosia cykl JWRC który zawita na trasy rajdu Polski to lepsze rozwiązanie niż PCWRC. :shock:

bardzo naiwna teza, ale kazdy chwali to co ma :wink:
RajducH
A6

Postprzez gajus » piątek, 13 lut 2009, 10:22

ja troszeczke odejde od tematu.
znacie jakies dobre pod wzgledem ogladalnosci, widowiskowosci miejsca na odcinkach? najlepiej z jakas mapka i proponowanym dojazdem, bo to zawsze najwiekszy problem.
Jazda prosto jest dośc nudna, zakrętami trudna, a bokami cudna - moje motto... ;)

&

http://www.youtube.com/watch?v=Zw9VMOhQIGM&feature=email Moj 126p 900
gajus
N1

Postprzez RajducH » piątek, 13 lut 2009, 10:25

poczekaj kolego jeszcze troche, opublikuja mapki i wtedy bedziemy smialo mogli rozpisywac sie o miejscowkach :) troche czasu jeszcze jest
RajducH
A6

Postprzez bercik » piątek, 13 lut 2009, 10:36

gajus napisał(a):ja troszeczke odejde od tematu.
znacie jakies dobre pod wzgledem ogladalnosci, widowiskowosci miejsca na odcinkach? najlepiej z jakas mapka i proponowanym dojazdem, bo to zawsze najwiekszy problem.

Ja na jaki rajd bym nie jechał zwykle wybieram do oglądania pierwszy odcinek w pętli i go objeżdżam przed zamknięciem. Wtedy śmiało można sobie znależć fajną miejscówke. Chyba że ktoś lubi skakać po odcinkach to ta opcja odpada. Ale po zobaczeniu czasówki Polskiego 09 to wątpliwe jest złapanie kilku odcinków, no chyba że interesują Cię tylko C4 i Focusy...
bercik
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata