Rajd Subaru

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez RajducH » sobota, 5 lip 2008, 11:04

Mac_G napisał(a):
RajducH napisał(a):pzmot wymiata a organizatorom naleza sie medale :wink: rozumiem ze daja pzmot przed rsmp aby ktos chociaz ogladal zalogi z pzmotu, ale to jest wielkie nieporozumienie

RajducH nie rozumiem o co Ci chodzi ? Chłopaki z PPZM zapłacili wpisowe, zgłosili się do rajdu, organizator dopuścił do stratu i czy coś w tym jest nie tak :?: Bo dalsze sprawy które dzieją się na OSach to chyba niezależne są od tego czy własnie jedzie PPZM czy RSMP. Również mogo być tak, że RSMP pojedzie pierwszy i gościu z pierwszej załogi rozłoży się na trasie i co - wtedy wg Ciebie ma być OK bo to RSMP.

Po co pisać takie głupoty że PPZM zawalił, że był wypadek - normalne na rajdach, prawda ? A przerwano, ponieważ potrącony został fotoreporter, stąd karetka na trasie. Gdyby nie PPZM to wielu zawodników dziś jeżących w RSMP by się tam nie znalazło, napewno nie mielioby nqa początku takiej kasy i sponsorów aby jeździć w RSMP.

Nie rozumiem Ciebie RajducH czym się kierowałeś pisząc swą wypowedz, i jeszcze ten tekst "daja pzmot przed rsmp aby ktos chociaz ogladal zalogi z pzmotu, ale to jest wielkie nieporozumienie" - żenująca jest Twoja wypowiedź :!: :evil: [/b]

bo wiekszosc kibicow jedzie ogladac RSMP - nie ma co ukrywac lepsi zawodnicy. lepsze samochody, jesli przed RSMP jest pzmot to zawsze wiecej osob zerknie jak jada pzmotowcy, dlatego organizator tak szykuje harmonogram

nie wiem jak Ty ale ja zdecydowanie uwazam ze najpierw powinny jechac RSMP, bo chodzi o to ze w tym przypadku RSMP by pojechali, a gdyby ktos z pzmotu wypakowal przypadkiem to tylko zawodnicy z tej klasy rozgrywek by ucierpieli poprzez odwolanie odcinka

RSMP sa wazniejsze od pzmot i tym nalezy sie kierowac
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez Beret » sobota, 5 lip 2008, 11:06

patrze co sie dzieje... i tak jak bylem zwolennikiem zeby gosci na rajdach ppzm puszczac za pucharem tak na rundach laczonych IHMO jednak rsmp powinni jechac przed ppzm...
nindża nie moze byc mientka

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez barylax » sobota, 5 lip 2008, 11:29

a ja zawsze wole paczyć na ppzm tam coś sie chociaż dzieje jakieś ratowania walka dzowny bo tego sie uniknąc nie da a w rsmp wszyscy na okrętke wiem że każdy walczy o wynik ale ja mam w pamięci rajdy z przed paru lat kit cary wrc itp tam coś sie działo a teraz nudno moim zdaniem jest
Flokowanie , deski rozdzielcze , słupki , boczki inne gg 1456575 tel . 0-502-361-739
barylax
N2

Postprzez Mac_G » sobota, 5 lip 2008, 11:38

RajducH napisał(a):bo wiekszosc kibicow jedzie ogladac RSMP - nie ma co ukrywac lepsi zawodnicy. lepsze samochody, jesli przed RSMP jest pzmot to zawsze wiecej osob zerknie jak jada pzmotowcy, dlatego organizator tak szykuje harmonogram

tutaj mogę się z Tobą zgodzić - RSMP przyciaga kibiców, mocne samochody, znane nazwiska - mogłoby być tak, że RSMP jedzie jako pierwszy a PPZM jako drugi - skoro i tak lecą 2 pętle to większość będzie oglądać RSMP, PPZM i czekać na kolejną pętlę - to jest myślę OK

RajducH napisał(a):nie wiem jak Ty ale ja zdecydowanie uwazam ze najpierw powinny jechac RSMP, bo chodzi o to ze w tym przypadku RSMP by pojechali, a gdyby ktos z pzmotu wypakowal przypadkiem to tylko zawodnicy z tej klasy rozgrywek by ucierpieli poprzez odwolanie odcinka

a tutaj niekoniecznie się zgodzę - sytuacja może być taka sama w przypadku pierwszego przejazdu RSMP - jak ktoś z nich wypakuje grubo to i RSMP odwołają i PPZM - tutaj wg mnie zawala organizator że nie modyfikuje harmonogramu tylko ODWOŁUJE OS - powinien opóźnić start pozostałych załóg a nie odwoływać odcinek :!:

RajducH napisał(a):RSMP sa wazniejsze od pzmot i tym nalezy sie kierowac

"ważniejsze" to pojęcie względne - dla Ciebie może oni są ważniejsi, dla mnie PPZM,
dla mediów może tez RSMP ale dla kibiców i rodzin z PPZM - to Ci drudzy,

wiem że jak nie wiadomo o co chodzi to ZAWSZE chodzi o pieniądze, więc przyjmijmy że PIENIĄDZE decydują kto jest ważniejszy bo często PPZM prezentuje bardzo odmienny styl jazdy i daje bardzo dużo frajdy, dużo więcej niż RSMP - a wypadki i dzwony - niestety przyciągają sporą rzeszę "kibiców" i często to dzwon będą oni pamiętać z PPZM a nie super przejazd Francuza czy Kajtka

się rozpisałem... :)

dla mnie ważne jest, aby nie dyskryminować PPZM względem RSMP i nie robić z RSMP mistrzów świata - jak widać Francuz skutecznie Naszym rajdowcą leje tyłki i tyle
Maciek "Mac_G"
PiękośRacingTeam
===============
nowa odsłona ==>: http://www.piekosracing.pl

http://pl.youtube.com/profile?user=GlodnyMac - filmy
http://picasaweb.google.pl/PiekosRacingTeam - zdjęcia
Mac_G
N1

Postprzez RajducH » sobota, 5 lip 2008, 12:14

eh, konczmy ta dyskusje, tak jak napisales dla kazdego co innego jest waznego, dzis zawinil organizator, mysle ze teraz lesne dziadki pojda p orozum do glowy i albo zrobia ze zawsze najpierw jedzie rsmp albo zdecyduja ze zamiast odwolywac lepiej bedzie zmienic harmonogram czasowy
pozdrawiam
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez Beret » sobota, 5 lip 2008, 13:24

z tego co rozmawialem przez telefon przed chwila z pilotem jednej z zalog top rajd zostal juz na amen odwolany
nindża nie moze byc mientka

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez gabrally » sobota, 5 lip 2008, 14:59

Przyjeżdżając na oes Siekierczyna nie spodziewaliśmy się w ogóle tego, co mieliśmy zobaczyć. Po bardzo długiej prawy max na spadaniu z dochamowaniem do lewego nawrotu. Wewnątrz nawrotu brak koperty, co ja gadam brak jakiej kolwiek taśmy ( ! ). Było to bardzo niebezpieczne miejsce, bo każdy kto hamował na prawym maxie prawie leciał do środka nawrotu na ludzi, a safeciarz siedział w aucie i... nic...
Pierwszym pechowcem okazał się Szafraniec w Clio. Złapał rybę na prawym dohamowaniu i poleciał rowem, na szczęście na zewnątrz. Przygodę zakończył na słupie. Nie trzeba było długo czekać na kolejny dzwon. Nawrót to była krzyżówka - kto się uratował po rybie mógł przestrzelić zakręt i ... Przywalić w bramki, za którymi stali ludzie. Porażka! Markowski w 306 jechał za szybko, co skończyło się na blokach i w efekcie na dachu jakiś metr od ludzi na krzyżówce. Na prawdę, nie wiele brakowało... Ale safety dalej uparcie gwizda i nic nie działa... Taki sam błąd popełnił Woźny w Golfie II. Bloki z bardzo szybką prędkością - dopchnął Markowskiego dalej, oba auta leżały w rowie. Ludzie zaczęli zbliżać się szybko, żeby zobaczyć szkody a tu nagle z prawego maxa wypada jeszcze szybciej Kucharczyk w 106 na blokach. BUUM! "TAM BYŁ CZŁOWIEK!!!"... Dopiero wtedy safety zechciał coś zrobić z ludźmi. Niestety, było już za późno. 106 Kucharczyka przywaliła w bramkę, za którą stał kibic. Otwarte złamanie nogi... Kto wie, czy coś więcej się jeszcze nie stało... Gdyby zabezpieczenie było z prawdziwego zdarzenia a nie z "łapanki pod sklepem", to pewnie nie było by żadnej smutnej wiadomości z odcinków.
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez Kubus » sobota, 5 lip 2008, 17:53

Tutaj słabo bo słabo ale mam to nagranie http://pl.youtube.com/watch?v=m0NqBywkgRM wrzuciłem tez to w ciekawych filmach
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez Cogonieznajom » sobota, 5 lip 2008, 18:04

Kubus napisał(a):Tutaj słabo bo słabo ale mam to nagranie http://pl.youtube.com/watch?v=m0NqBywkgRM wrzuciłem tez to w ciekawych filmach

i w 3 innych tematach.
Swoją drogą wstrząsający materiał :( miałeś chłopie dużo szczęścia. Dobrze też, że kibic "tylko" ze złamaniem...dobrze, że żyje bo mielibyśmy czarną serię w polskich rajdach :( :( :(
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Postprzez Kubus » sobota, 5 lip 2008, 18:20

Racja racja, sorry ale jeszcze mnie troche trzyma i chciałem się z wami podzielic.Poprawie sie :wink:
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez Cogonieznajom » sobota, 5 lip 2008, 18:40

luz, rozumiem :wink: A Panu poszkodowanemu życzę szybkiego powrotu do zdrowia!
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Postprzez Mac_G » sobota, 5 lip 2008, 20:52

W wynikach PPZM są chyba pomyłki i mataczenie - chyba że ja czegoś tu nie rozumiem.

Weźmy pod uwagę klasę A6 w PPZM:

OS1 - był przerwany bo był wypadek, wszyscy z A6 dostali czas: 8:57.7 - OK
OS2 - był również przerywany bo był wypadek, cytuję newsy z rally.walter.pl

OS 2 przerwany - karetka na odcinku
OS 2 Załoga nr 138 Knapik - poza drogą - jedzie dalej
OS 2 Załoga nr 148 Talar - uszkodzony przód samochodu
OS 2 przerwany - karetka na odcinku
OS 2 przerwany - wolny przejazd
OS 2 - od załogi 162 nadano czas 10:17,0

ale na tym właśnie OS'ie załogi stały ponad 10 minut na odcinku ponieważ był wypadek i policzono im ten czas gdzie mieli wolny przejazd :!: Poniższe załogi zostały w ten sposób pokrzywdzone, ponieważ poprzez owy wypadek na trasie mieli kilkuminutowy postój i dalszą część trasy jechali w wolnym tempie. Oto lista tych, którzy stali na OS ponad 10 minut:

5_____147_____Przybylski_____Peugeot 206_____A6_____14:12.6_____+4:18.2_____+2:39.5_____57.9
6_____146_____Obajtek_____Honda Civic_____A6_____15:12.8_____+5:18.4_____+1:00.2_____54.1
7_____144_____Kapłan_____Peugeot 106_____A6_____16:09.7_____+6:15.3_____+56.9_____50.9
8_____143_____Piękoś_____Peugeot 206_____A6_____17:07.9_____+7:13.5_____+58.2_____48.1
9_____142_____Szebla_____Peugeot 106_____A6_____18:06.2_____+8:11.8_____+58.3_____45.5
10_____141_____Rechnio_____Citroen Saxo_____A6_____19:03.2_____+9:08.8_____+57.0_____43.2

Czy w tym przypadku nie powienien być zarządzony wolny przejazd ze względu na wypadek i zablokowaną drogę ? Te wyniki nie są w żaden sposób obiektywne :!: Z takimi czasami z OS2 w/w zawodnicy stracili szansę na dobre wyniki, pomijając fakt że wogóle nie pojeździli, ponieważ klasa A6 jadąca w połowie stawki przejechała raptem 12 km OS'owych. Jak mi powiedział Szymon, to były jego najdroższe km OS'owe w historii startów.

Przoszę mnie poprawić/wyjaśnić jeżeli nie mam racji, być może są przepisy które to regulują...

OS3 - przebiegł normalnie i te wyniki są wiarygodne,
Maciek "Mac_G"
PiękośRacingTeam
===============
nowa odsłona ==>: http://www.piekosracing.pl

http://pl.youtube.com/profile?user=GlodnyMac - filmy
http://picasaweb.google.pl/PiekosRacingTeam - zdjęcia
Mac_G
N1

Postprzez Ohlins » niedziela, 6 lip 2008, 03:11

jeśli ma ktos jakieś fotki bądż filmiki załogo nr 175 fiat SC to bardzo prosze o kontakt przemekjawien@interia.pl
Ohlins
A6

Postprzez ZOWA » niedziela, 6 lip 2008, 17:45

ja tez podlaczam sie do prosby kolegi i prosze o zdjecia i filmiki jezeli ktos ma astry z nr 129.biala astra z zoltymi zderzakami.z gory dziekuje
filip.styla@vp.pl
Ostatnio edytowano niedziela, 6 lip 2008, 23:01 przez ZOWA, łącznie edytowano 1 raz
ZOWA
A6

Postprzez szeler » niedziela, 6 lip 2008, 18:11

Podobna prośba :) tylko tym razem załoga z numerem 173 :) gszelerewicz@interia.pl
Z góry wielkie dzięki.
„Jeśli mężczyzna robic coś głupiego, to zawsze z powodów najszlachetniejszych”
O. Wilde
szeler
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM