Nie ublizajac nikomu i nie ujmujac nikomu ani tez sie nie chwalac wyraze opinie o 36 Platinium Elmot Rally:
jako osoba ktora juz od ponad 15 lat stawiam sie na kazdy rajd na Dolnym Slasku i na inne (o ile sytuacja pozwala) moge powiedziec tak;
Bardzo dziekuje ze ten rajd ktory sie odbyl Dlaczego?? bo wkoncu mozna bylo pobyc w meskim gronie pogadac swobodnie o koniach mechanicznych innych meskich tematach
Emocje niesamowite, kibice dopisali pogoda rowniez
niestety jak to zawsze bywa mozna znalezc dziury w caly:
po 1. zabezpieczenie (zwiedzanie rowow przez Mancina w Zagorzu) - to tylko jeden z wielu przykladow
po 2. kto wymysla znow rajdy w piatek i sobote. dla tych co byli na rajdzie przypomnijcie sobie i policzcie ile bylo kibicow w piatek a ile w sobote Nie mowie tu o Burkatowie (gdzie blisko do Swidnicy i wszyscy z domow powylazili czy o Walimiu ktory zawsze zbiera rzesze kibicow) !!! PARANOJA !!! Argumentujac to zacytuje Jana Kuliga: "rajdy sa dla Was kibice (...) i dzieki Wam" (wypowiedz z 03.05.08, uroczystosc odsloniecia pomnika w Walimiu )
PAMIETAJCIE ORGANIZATORZY O TYM ze nie kazdy moze wziac 8 piatkow wolnych by przyjechac na rajd bo mamy jeszcze rodziny!! Dla przypomnienia jeszcze kilka rajdow w tym sezonie jest piatek sobota
!!! Gdy kibicow nie bedzie na rajdzie nie bedzie mediow jak nie bedzie mediow nie bedzie sposnorow jak nie bedzie sponsorow nie bedzie kasy jak nie bedzie kasy nie bedzie rajdu i kolo sie zamyka. PAMIETAJCIE rajdy sa przede wszystkim dla kibicow bo pozniej zarabia cala reszta: pensjonaty, stacje benzynowe, sklepy sprzedajace taka ilosc piw co nie sprzedadza w calym roku i masy innych dziedzin naszej gospodarki!!!
po 3. milo wspominam dlugie rajdy Chodzi mi o kilometrarz. rozumiem ze OS powyzej 15km to koszt dodatkowej karetki ale Panowie!!! Stosunek km dojazdowek do OS to paranoja!!!! 349,22/170,85 Kiedys bylo OS co teraz dojazdowek, ale coz kasa, kasa, kasa
Nie zrozumcie mnie zle koledzy forumowicze ale nie ze marudze odnosnie rajdu, ja poprostu wspominam stare dobre dzieje. Naprawde impreza byla przednia.
Moj rajd wygladam w duzym skrocie mniej wiecej tak:
Pierwszy dzien zagorze spadanie, pozniej Burkatow kolo szykany a na koniec za Burkatowem duza polana (super miejsce duzo widac a dodatkowy efekt to nocne elektrownie na samochodach) super dzien pierwszy
Drugi dzien zaczalem od Patelni by zobaczyc kolegow rajdowcow w calej okazalosci

Widac kazdy walczyl na sekundy szli jak po sznurku SZACUNEK bokiem polecialy bmk-i Dziekuje
pozniej Burkatow kolo silosow od mety, na koniec spadanie z Niedzwiedzicy do zagorza przed mostkiem bylo pare skaczaceych samochodow
Reasumujac:
wszystkim ktorzy ukonczyli gratuluje zdobytych miejsc super emocje dla kibicow Tym ktorzy nie dojechali szkoda, mam nadzieje ze bedzie lepiej nastepnym razem (glowa do gory)
Dziekuje wszystkim do zobaczenia na nastepnym rajdzie
P.S. panowie z Gliwic ktorych spotkal moj tata na ostatnim przejezdzie w Dziecmiorowicach jak bedziecie juz w domu zamiescie ten film z wypadkiem Kosciuszki