Platinum 36 Rajd Elmot Remy

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez SuN » poniedziałek, 5 maja 2008, 14:47

Zigzaz napisał(a):Mam pytanie. Czy wiecie może kiedy zamykane są OS-y przed startem?
Nie mogę tego nigdzie znaleźć.

nie jestem pewien ale conajmniej godzine przed planowanym startem 1szej zalogi
Wałbrzyska Grupa Rajdowa!
GG: 2459573
E-mail: ma4c1n@go2.pl
Moja fotografia - https://www.facebook.com/mjagiellicz
SuN
A6

Postprzez speedyzxz » poniedziałek, 5 maja 2008, 15:15

Na jakiej ulicy będzie park serwisowy??
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Hammer » poniedziałek, 5 maja 2008, 16:09

Park serwisowy bedzie tam gdzie w zeszłym roku.. ulica Szarych Szeregów... wyjazd ze Świdnicy w stronę Wrocławia ;)
Obrazek
Obrazek
Hammer

Postprzez karcin » poniedziałek, 5 maja 2008, 16:54

speedyzxz napisał(a):Na jakiej ulicy będzie park serwisowy??

chyba w siedzibie Elmotu tak mi się wydaje ;) jak się wjeżdża do Świdnicy to nie da się nie zauważyć :D
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7430425065d34ed7 Obrazek
karcin
A6

Postprzez subaru_girl_bc_90 » poniedziałek, 5 maja 2008, 18:02

Odpowiadam na oba pytania:
1. Oesy zamykane sa godzine przed przejazdem pierwszej zalogi.
2. Park serwisowy przy siedzibie Remy Automotive Polska (ul. Szarych Szeregow)

Pozdrawiam ;)
subaru_girl_bc_90
N3

Postprzez focus_wrc » poniedziałek, 5 maja 2008, 19:22

Zigzaz napisał(a):Mam pytanie. Czy wiecie może kiedy zamykane są OS-y przed startem?

co do tego ile beda wczesniej zamykane to bym uwazal Nie raz juz sie na tym przejechalem. Jezeli chcesz wjecahc w OS na caly dzien to luz ale jezeli chcesz skakac to radze wez mala poprawke na polskich policjantow i porzadkowych [przyklad z zycia wziety: rajd zimowy sroga zima przelecz spalona, do startu 0-owek jeszcze 2,5h ale porzadkowi stwierdzili ze nie ma przejazdu i juz - pomimo tego ze w regulaminie bylo napisane ze normalnie OSy beda otwarte] - tak wiec UWAGA, takie jest moje zdanie
Janusz na zawsze pozostaniesz w naszej pamięci, kibicow!
focus_wrc
N1

Postprzez subaru_girl_bc_90 » poniedziałek, 5 maja 2008, 21:00

focus_wrc napisał(a):

co do tego ile beda wczesniej zamykane to bym uwazal Nie raz juz sie na tym przejechalem. Jezeli chcesz wjecahc w OS na caly dzien to luz ale jezeli chcesz skakac to radze wez mala poprawke na polskich policjantow i porzadkowych [przyklad z zycia wziety: rajd zimowy sroga zima przelecz spalona, do startu 0-owek jeszcze 2,5h ale porzadkowi stwierdzili ze nie ma przejazdu i juz - pomimo tego ze w regulaminie bylo napisane ze normalnie OSy beda otwarte] - tak wiec UWAGA, takie jest moje zdanie

Tu to nie wypali, bo te drogi sa uzywane przez komunikacje miejska i podmiejska. Sa ludzie, ktorych rajdy nie interesuja i im raczej by sie to nie podobalo. Wiec trzymajamy sie tej godziny :)
subaru_girl_bc_90
N3

Postprzez misiek_wrc » poniedziałek, 5 maja 2008, 23:38

focus_wrc napisał(a):

Szczera prawda... Sam doświadczyłem takiego zdarzenia 2h przed zamkneli nam drogę..
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Postprzez focus_wrc » wtorek, 6 maja 2008, 00:16

subaru_girl_bc_90 napisał(a):
Tu to nie wypali, bo te drogi sa uzywane przez komunikacje miejska i podmiejska. Sa ludzie, ktorych rajdy nie interesuja i im raczej by sie to nie podobalo. Wiec trzymajamy sie tej godziny :)

Oczywiscie i racja to juz nie te rajdy gdzie jest wiecej jezdzenia teraz bardziej kompaktowo blizej bazy by ani kibice ani rajdowcy za duzo km nie robili
i racja zawsze to mniej wariatow na drogach i troche bezpieczniej sie robi bo nie kazdemu juz sie chce skakac pomiedzy OS-ami
Janusz na zawsze pozostaniesz w naszej pamięci, kibicow!
focus_wrc
N1

Postprzez nick555 » wtorek, 6 maja 2008, 13:02

jako że decyzja prawie zapadła, polećcie mi jakieś fajne miejscówki gdzie łatwo dojechac autem, i dojść ewentualnie. Powiem szczerze że w tamtych okolicach bywałem tylko w rościszowie i nie wiem zbytnio gdzie sie kierować i na co. Kombinuje wpaść na jeden oes na cały dzień z piknikiem tylko nie wiem czy się tak uda...
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez thydisease » wtorek, 6 maja 2008, 15:31

nick555 napisał(a):jako że decyzja prawie zapadła, polećcie mi jakieś fajne miejscówki gdzie łatwo dojechac autem, i dojść ewentualnie. Powiem szczerze że w tamtych okolicach bywałem tylko w rościszowie i nie wiem zbytnio gdzie sie kierować i na co. Kombinuje wpaść na jeden oes na cały dzień z piknikiem tylko nie wiem czy się tak uda...

no coz, w poniedzialek nie masz zbyt wielu opcji na caly dzien, poza os'em swidnica-burkatow. tam jest sporo miejsca na piknik. za to w sobote masz dwie fajne opcje:

-> os dziecmorowice-olszyniec: fajna miejscowka w zagorzu, nie wiem jak z piknikiem, ale na upartego cos wykrecisz

-> os rosciszow-sztolnie walimskie: oczywiscie patelnia i spadanie w walimiu... czad!
thydisease
N3

Postprzez Cogonieznajom » wtorek, 6 maja 2008, 20:10

Jeżeli komuś pomogę to proszę bardzo , oto mój plan na oglądanie Elmotu (może się coś zmieni, ale wstępnie wszystko ustalone już):

1 dzień:
OS 2, ostre spadanie do Zagórza Śląskiego (wyjście z lasu kilkanaście metrów przed torami w Zagórzu), lub prawy 90stopni za torami w centrum Zagórza.

OS 4, Gdzieś po starcie z Burkatowa - dowolnie:P

OS 5, Gdzieś po starcie z Burkatowa - dowolnie:P

2 dzień:
OS 7, od góry walimskie patelnie - tam gdzie wydzwonił kiedyś na testowym Kuzaj i Bębny poleciały na dach

OS 10, słynne walimskie patelnie

OS 13, próbujemy sił na przejeździe przez sztolnie walimskie (nowa miejscówka, może być ciekawie!)

lub zamiast tego śmigamy na:
OS 14, spadanie do Dziećmorowic. Pierwsze dwa szybkie prawy, prawy i lewy 90stopni za budynek zaraz za szczytem, lub tuż przed metą lotną dwa zakręty prawy-lewy (tam jest zawsze tłum ludzi i super atmosfera)
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Postprzez Arti » wtorek, 6 maja 2008, 22:03

I jak, naprawili drogę koło "sztolni walimskich'?
Arti
N3

Postprzez niechwia » wtorek, 6 maja 2008, 23:41

Jest to miejsce na tegorocznych trasach ? jak tak to gdzie to jest ? :) z góry dziekuje za pomoc :) Obrazek
niechwia
N3

Postprzez Ziggy » wtorek, 6 maja 2008, 23:53

Czy trzeba w tym roku mieć obowiązkowo Ubezpieczenie Kibica (czyt. WRC), jeśli tak, to gdzie można go nabyć oprócz biura rajdu w Świdnicy ?
Ostatnio edytowano środa, 7 maja 2008, 00:05 przez Ziggy, łącznie edytowano 2 razy
Ziggy
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP