Klasa RWD w PPZM

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez Felix BMW » środa, 17 paź 2007, 22:03

no i wstawiłem zdjecia tu http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=63312

Prawie jak WRC :wink:
www.rajdowy.net
Felix BMW

Postprzez SoGa_Rally » czwartek, 18 paź 2007, 17:54

Panowie doszly mnie sluchy ze ze od nowego roku maja zlikwidowac klase RWD wie ktos cos na ten temat .
-------------------SoGa Motorsport---------------
SoGa_Rally

Postprzez Felix BMW » czwartek, 18 paź 2007, 19:44

nie nie no jak to :?
www.rajdowy.net
Felix BMW

Postprzez Marmetal » czwartek, 18 paź 2007, 19:54

Niestety w tym kraju wszystko jest możliwe :x. Mam nadzieję jednak, że to nieprawda.
Marmetal
S2000

Postprzez Konrad » poniedziałek, 22 paź 2007, 18:16

Mam nadzieję, że jaśnie nam panujący nie wpadną na pomysł likwidacji RWD. W końcu buduje się coraz więcej aut, przybywa startujących - co widać choćby po klasie RWD1. Jak na pierwszy sezon - nie wszystkim udało się zebrać kasy. Jestem przekonany, że za rok będzie znacznie lepiej.

Złomek - napisz jak było na Lausitz? Sporo tylnopędów widziałem na liście. Gadałeś coś z chłopakami z Niemiec o startach razem z nimi? Auto całe, więc chyba jedziesz Kormorana?
Konrad
N2

Postprzez skateman » poniedziałek, 22 paź 2007, 18:44

Nie do końca całe :) Złomkowi padła miska olejowa na hopie, i na ostatni PKC, rampę i do parku ferme wpychaliśmy go razem z kilkoma innymi polakami :)
skateman
A6

Postprzez złomek » poniedziałek, 22 paź 2007, 23:19

Konrad napisał(a):Mam nadzieję, że jaśnie nam panujący nie wpadną na pomysł likwidacji RWD. W końcu buduje się coraz więcej aut, przybywa startujących - co widać choćby po klasie RWD1. Jak na pierwszy sezon - nie wszystkim udało się zebrać kasy. Jestem przekonany, że za rok będzie znacznie lepiej.

Złomek - napisz jak było na Lausitz? Sporo tylnopędów widziałem na liście. Gadałeś coś z chłopakami z Niemiec o startach razem z nimi? Auto całe, więc chyba jedziesz Kormorana?

Siemanko. A było super i bardzo meczaco.
W czwartek udało nam sie wieczorem po 22 odebrac dokumenty i zrobic odbior administracyjny, wszystko bez problemow. Piatek to juz masakra, od rana zapoznanie, pozniej BK i 2 nocne oesy. Troche mielismy problem z autem bo cos pukalo w przednim zawiasie, chlopaki na serwisie sprawdzali wszystko po kolei, czesci jechaly do nas z Polski ale wknocu okazalo sie ze to nie to i z takim pukaniem dojechalismy az do mety :)

Nocne oesy to jest potega, nigdy takich nie jechalem, balem sie jak cholera i caly czas odpuszcalem. Mialem elektrownie 4 x 100 W ale to chyb a za malo, trzeba pomyslec nad czyms mocniejszym.

Super pomysl z oesem idacym w petli, calosc po asfalcie/betonie, wiec zmienilismy oponki na kumho z mazowieckiego wiec jakos nam szlo. Niemiaszki na oes skladajacy sie z 4 okrazen wpuszczali 6 aut w odstepie 5 sek, zabawa byla przednia. Nasza bejca sadziła podobno najwieksze boki :)

Sobota z przygodami, na rozkopanym 2kowym zakrecie wybija nas, uderzamy spodem auta w ziemie, wyrywa pol plyty spod baku, robi w nim mala dziure, wieksza w budzie pod fotelem pilota. Jedziemy z taka ciagnaca sie plyta juz do konca rajdu. Ostatni oes z dusza na ramieniu, na kazdej hopie odpust, ale jak widac za maly, po ktorejs tak dobija plyte ze ta udeza w miske. Konczymy oes, stawiamy sie na pkc przed ostatnim serwisem i tam gubimy caly olej. Reszta tak jak pisze skateman, pomagaja nas wepchac na rampe i do parku ferme. Dzieki :)

Dzis juz auto odpalone, silnik nie uszkodzony, miska peknieta w 6 miejscach, bak do wymiany, plyta do zrobienia od nowa. Pacjent bedzie zyl. Kormoran jest bardzo realny.

Jelsi ktos chce pojechac jakis rajd szutrowy a nie wie jaki to zdecydowanie polecam Lausitz, to byl moj drugi wystep tam i napewno nie ostatni. Piekne hopy, oesy miejscami jak z Finaldnii. Michalowi ktory jechal ze mna pierwszy raz bardzo podobaly sie bocury, takze Kormorana tez jedziemy razem :)

Z Niemcami rozmawiali tylko moi mechanicy jak szukali czesci :)
Ale generalnie Niemcy przyjmą kazdego Polaka z otwartymi ramionami, tam czuje sie ze to Organizator jest dla zawodnikow a nie odwrotnie.

niedlugo rzuce linka do fotek i jakichs filmikow.
pozdro
złomek
N1

Postprzez Biluch » piątek, 30 lis 2007, 13:32

Raczej nadaje się to do działu KJS ale że to dotyczy RWD dlatego tez i tu wkleje ten temat

Chciałem poinformować o nowym Pomyśle Ekipy z Automobilklubu Bydgoskiego, tym razem postanowiliśmy zrobić coś w rodzaju pucharu markowego parę osób zmieniło samochody na super RWD czyli BMW, i takim cudem mamy już 9 osobową ekipe.

Założenia są proste tanio, w miarę równe samochody, i jedziemy fajne imprezy.

BMW CHALLENGE jest dla wszystkich tych co maja i licencje jak i dla tych co licencji nie posiadają ponieważ licencja nie jest wyznacznikiem umiejętności.

Jedziemy na oponach Markgum żeby było sprawiedliwie.

Resztę można sobie doczytać w regulaminie na stronie zawodów.

Jak ktoś ma jakieś pytania wątpliwości lub chce się zgłosić do rywalizacji to proszę o stosowne info na maila

Pozdrawiam wszystkich !!! :grin:

WWW BMW CHALLENGE 2008
www.rwdidiots.pl
Biluch

Postprzez Beret » piątek, 30 lis 2007, 23:25

Biluch, calkkiem zacna idea :)

anasi jasnie panujacy podjeli juz jakies decyze? czy moze pan glowny pojechal na narty??
nindża nie moze byc mientka

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez cmpr » piątek, 14 gru 2007, 12:17

Panowie doszly mnie sluchy ze ze od nowego roku maja zlikwidowac klase RWD wie ktos cos na ten temat .

No to po strachu... W regulaminie RSP PZM na 2008r. zostało RWD :D
I jest jeszcze jeden plus: Zakaz startu R2 i R3.
Oczywiscie jak co roku podwyżka wpisowego do max.1200 PLN :evil:

Teraz trzeba poczekać co PZM wymyśli z tą III ligą... Oesy max 5km, jechane trzykrotnie.. hmm zobaczymy, czy przepisy i wpisowe nie okażą się zaporowe.
cmpr
N2

Postprzez cmpr » piątek, 14 gru 2007, 12:27

Założyłem nowy temat o :arrow: Rajdowej III-lidze między KJS a RSP PZM

Zapraszam do dyskusji!
cmpr
N2

Postprzez Konrad » wtorek, 15 sty 2008, 03:20

No to jest liga! A wiem, że nawet kilku szybkich szoferów... Przedstawcie się Panowie - Kto i czym?
Konrad
N2

Postprzez SWRT555 » piątek, 18 sty 2008, 12:55

Witam,

Właśnie zakończyłem budowę ISa do PZMotu. Dzisiaj odbieram . Pierwszy start - Mazowiecki ( szkoda ,że nie Magurski ) . Mam nadzieję iż ta informacja spowoduje chęć budowy lub szybkiego dokończenia innych RWD celem cięcia się w tym roku na odcinkach spec.

Pozdr
misiek :)
SWRT555

Postprzez złomek » niedziela, 20 sty 2008, 17:11

SWRT555 napisał(a):Witam,

Właśnie zakończyłem budowę ISa do PZMotu. Dzisiaj odbieram . Pierwszy start - Mazowiecki ( szkoda ,że nie Magurski ) . Mam nadzieję iż ta informacja spowoduje chęć budowy lub szybkiego dokończenia innych RWD celem cięcia się w tym roku na odcinkach spec.

Pozdr
misiek :)

Pokaż jakies fotki auta. Chcemy poznać konkurencję :)

pozdro
złomek
N1

Postprzez SWRT555 » poniedziałek, 21 sty 2008, 14:55

Spoko. Wkleję foty jak tylko je zrobię:)
JA wracam na OSy za kierownicą po 3 latach przerwy na prawym fotelu więc nie bedzie łatwo, wcześniej było FWD teraz bedzie pierwszy raz RWD więc mam dużo respectu dla zawdonikó jak i sprzętu. Musze się go nauczyć:) (a auto jeszcze dziewicze). Nawet nie miałem czasu poupalać go:( Może w ten weekend polatam
SWRT555

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM