ADAC Rallye Deutschland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez qbus » sobota, 26 lip 2003, 13:53

Wilu --> ten motyw z taksówkarzem był de best, widać było bezsilność Martina, ale on odrabia rewelacyjnie straty jeszcze się może okazać że wygra :D

Wolałbym Loeba no ale cuż lepszy Martin od np. Gronholma :)
qbus
S1600

Postprzez Wilu » sobota, 26 lip 2003, 13:56

popatrzcie na split time na 11 odcinku jak Gardemeister szedł fabiówką, chyba jednak za szybko bo 10 min straty wynika z jego błędu a nie awarii auta niestety, tak czy inaczej good time się zapowiadał.
Wilu
N4

Postprzez qbus » sobota, 26 lip 2003, 15:22

No i od OS 13 Loeb zostaje liderem. :lol:
Teraz tylko powiększać przewagę nad resztą stawki. :)
Ale walka będzie do końca w tej chwili nikt nie może być pewny żadnego miejsca Burnsa, Colina i Martina dzielą niecałe 2 sek. Mój ulubiony
asfaltowy rajd. :D
qbus
S1600

Postprzez qbus » sobota, 26 lip 2003, 18:24

No i wygląda na to że Kresta zostanie zwycięzcą 16 OS'u cała czołówka przejechała i raczej nikt go już nie objedzie, fantastyczny wynik.
Loeb liderem po pierwszym dniu Rajdu 5,5 sek przed Gronholmem, Martin zniwelował stratę do 15 sek. Jutro zapowiada się bardzo ciekawy dzień :D
qbus
S1600

Postprzez Hultay WRC » niedziela, 27 lip 2003, 08:30

Miodzio. Rajd jest super, a w ciągu dwóch dni mieliśmy aż czterech liderów! :D Początkowo, gdy prowadził Markko to aż przecierałem oczy ze zdumienia, potem gdy prowadził Burns, to czułem pewną ulgę (bałem się, że pewnie będziemy mieli mistrza bez zwycięstwa). Jak prowadził Gronholm, to biłem mu brawa (wymiata zarąbhiście na szutrach jak i na asfaltach!) Teraz Loeb będzie musiał się ostro bronić przed Grochem, bo jutro pewnie będzie mokro, a na takich nawierzchniach Gronholm będzie pewnie poruszał się bardzo pewnie. Jeżeli któryś z nich źle dobierze opony, to wtedy może być już koniec walki. Coś nie tak jest z Solbergiem, dopiero dziewiąty, za Panizzim(a temu co się stało? :shock: :shock: :shock: ). Nie wie może ktoś, co się stało z Makinenem? Szkoda wogóle, że Subaru się tak kiepsko spisuje- jaj tak dalej pójdzie to Ford powróci na trzecie miejsce w klasyfikacji konstruktorów :cry: . Miejmy nadzieję, że jeszcze ktoś się wysypie, że Solberg przyspieszy i zdobędzie jakiś punkt(y) :roll:
No to jak stawiacie? Gronholm, Loeb czy Martin :lol: . Ja sądzę, żę jednak Loeb pokaże klasę i wygra. W końcu nie popełnia jakiś dużych błędów, ale pod warunkiem że nie bdzie zbyt mokro. Jeśli wygra, to może się zrobić ciekawie w klas. punktowej :) .
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Hultay WRC » niedziela, 27 lip 2003, 08:35

A i jeszcze jedno:
qbus: masz już przekroczone 50 postów i dostałeś pierwszą rangę. Gratulacje! :D Zgadzam się z Tobą: ja też chyba zaliczę ten rajd do moich ulubionych. Tutaj nie wystarczy być szybkim na asfaltach: trzeba być elastycznym i szybkim na nierównych, szybkich i śliskich nawierzchniach!
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Psycholog_Rajdowy » niedziela, 27 lip 2003, 11:02

Michał Sołowow wygrał 19 odcinek specjalny w grupie N :!: :shock: Fantastyczny wynik :!: Można tylko pogratulować :!: :D

Późno zaczął przygodę z rajdami, ale trzeba przyznać, że się facet szybko rozwija :!: Ciekawe, jaki wynik wykręci na OS-ie 22, czyli powtórce tej próby :?:
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez qbus » niedziela, 27 lip 2003, 11:25

Hultay WRC -> dzięki nawet nie zauważyłe.
Człowiek rano sobie pośpi i wszystko się zmienia, widać że na 19 OS Loeb z Colinem mieli źle dobrane opony bo takie straty nie so normalne. Wydaje mi się że lider do końca zostanie już ten sam a Colin dogoni Ryśka :DD

Co z Martinem miał jakieś problemy ??
qbus
S1600

Postprzez Wilu » niedziela, 27 lip 2003, 11:30

tak no ciężko w to uwierzyć ale jednak stało się. i to ze sporą przewagą. nie wiem czym to zwycięstwo było spowodowane ale jest powód do radości.
Wilu
N4

Postprzez qbus » niedziela, 27 lip 2003, 11:31

Sorki za jeszcze jeden post ale zaspany jestem poszedłem spać o 7:00 :roll:

No więc wyczytałem jak miała jechać czołówka na OS 19 zaczął padać deszcz stąd ta strata, to pozwala myśleć że jednak Loeb będzie się musiał napocić by wygrać :D
qbus
S1600

Postprzez Kubus » niedziela, 27 lip 2003, 11:32

NO gratulacje.Widac ze Solowow sie rozkreca,szkoda ze rajd sie konczy juz.Moze na nastepnych eliminacjach nas czyms zaskoczy?:)
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez stoTYSIECYbarbarzyncow » niedziela, 27 lip 2003, 11:35

a marko znow ma problemy, tym razem centralny dyfer odmowil posluszenstwa i jechal tylko z tylnym napedem... szkoda, mogl powalczyc o podium,a tak ma strate ponad 50 sek do Loeb'a
.hoes caretaker
stoTYSIECYbarbarzyncow
N1

Postprzez Baca » niedziela, 27 lip 2003, 11:42

Strata Martina jest jeszcze większa. Przed oesem 20 "Schones Moselland 2" otrzymał jeszcze 20 sekund kary.
Baca
A5

Postprzez Wilu » niedziela, 27 lip 2003, 11:50

ale gdyby nie te awarie sami przyznacie kierowca nr 1 rajdu niemiec to Marko. a jak dla mnie nr 2 to piękny Roman. a rozczarowanie nr 1 to nerwusek. oj będzie Corrado przycierał uszy. oby się Janusz jescze te 3 oesy utrzymał. a wygrana Sołowowa ma tak mi się wydaje coś wspólnego z oponami i stanem drogi i jego odległą pozycją, ale tak czy inaczej dobry wynik.
Wilu
N4

Postprzez qbus » niedziela, 27 lip 2003, 12:05

No nie mo co ale bohaterem Rajdu jest Martin, a drugi Kresta to co ten człowiek zrobił to jest nie do opisania :D

Mały offtopic -> jaki program do zmniejszenia obrazka do rozmiarów avatara??
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata