jak podniesc lewarek zmiany biegów w SC

Wszystko o rajdówkach "od środka" :)

Moderator: SebaSTI

jak podniesc lewarek zmiany biegów w SC

Postprzez Mateusz85 » niedziela, 12 sie 2007, 17:06

Witam

Wszędzie szukam nigdzie nie mogę znaleźć porad na temat podniesienia lewarka w seju. Jeśli ktoś ma tak zrobione to proszę o jakaś poradę jak to zrobić. A i jak by można prosić o jakieś zdjęcia.

pozdrawiam
http://www.fotosik.pl Obrazek
Mateusz85
N2

Postprzez Kisiel » niedziela, 12 sie 2007, 21:51

www.centomania.pl Zaloguj się na forum... wpisz w wyszukiwarce forumowej, bo ten temat był już wałkowany kilka razy.
zielony listek
Kisiel
A5

Postprzez matadorRS » poniedziałek, 13 sie 2007, 13:06

Kisiel napisał(a):www.centomania.pl Zaloguj się na forum... wpisz w wyszukiwarce forumowej, bo ten temat był już wałkowany kilka razy.

Oj byl byl. Ja kopalem ostatnio pol dnia i srednio sie dowiedzialem. Tzn dowiedzialem sie ale pobierznie. Bede musial u kogos na jakims KJSie podpatrzyc :)
matadorRS
N1

Postprzez vitek » piątek, 17 sie 2007, 23:16

Kolega Mateusz postanowił mnie zwerbować do cięższego myślenia i zdziałaliśmy sami :lol: nie było bardzo trudno, kupa zabawy, troche stresu a wszystko na podstawie fotki Cieniasa z Allegro :) koszt niewielki, a ile satysfakcji :) Niektórzy wołają 500zł :shock: a efekt ten sam :)

Pozdrawiam :)
W życiu nie ma miejsca na chwile nieuwagi...
vitek
N2

Postprzez RallyMAN » sobota, 18 sie 2007, 16:04

Ja tydzien temu podnosiłem lewarek w CCS. Praca byla trudniejsza niż się spodziewaliśmy lecz wyszło fajnie. Jedyny minus to to, że mam dziure w ściance grodziowej i teraz muszę ją jakoś uszczelnić żeby mi się woda nie lała (chociaż ostatnio jechałem w potężnej ulewie i nie lało się do środka.

Najgorszą sprawą było zrobienie dziury, ciężki dostęp, ścianka grodziowa ma 2 blachy, jedną jakoś daliśmy rade ale żeby w drugiej wyciąć dziurę to musieliśmy odkręcić układ kierowniczy i od spodu walczyć kontówą.

Efekt końcowy bardzo zadowalający, skrzynia chodzi czysto i gładko, a co najważniejsze - lewarek jest blisko kierownicy.

PS: najważniejsze jest to aby linki poprowadzić tak, żeby były jak najmniej powyginane, wtedy skrzynia będzie gładko chodzić.

Jak ktoś jest chętny to pisać to wrzuce fotki jak to u mnie wygląda
RallyMAN
A5

Postprzez vitek » sobota, 18 sie 2007, 22:42

A my freza kupiliśmy na wiertarkę za 14 zł z Castoramy :lol: w scianie zrobiliśmy równy otwór okrągły, w którym szczeliny chyba najlepiej będzie zalać silikonem. Jeśli można prosić o fotki to na maila: wit_mateusz@op.pl albo na forum. a jak my porobimy też się podzielimy jakby ktoś chciał :)

Pozdrawiam :)
W życiu nie ma miejsca na chwile nieuwagi...
vitek
N2

Postprzez mortonrally » sobota, 18 sie 2007, 23:41

wrzucie chlopaki na forum napewno sie przyda
POGANUS ; WALDEK ; ADAŚ -- GOOO !!!!!!!!!!!!
Obrazek
mortonrally
N3

Postprzez RallyMAN » niedziela, 19 sie 2007, 00:44

zrobie foto na dniach i wrzuce na forum :)
RallyMAN
A5

Postprzez matadorRS » poniedziałek, 20 sie 2007, 22:03

Czekam :twisted:
matadorRS
N1

Postprzez Mateusz85 » wtorek, 21 sie 2007, 14:50

Obrazek
Obrazek

czekając na fotki wrzucam moje (nasze) dzieło z kolega Vitkiem.Z moich obserwacji wynika ze biegi wchodzą jak w masło zero zgrzytów itp itd.

P.S fotki świeżo po robicie przepraszam za bałagan w aucie ;) w razie pytan pytac
http://www.fotosik.pl Obrazek
Mateusz85
N2

Postprzez mortonrally » wtorek, 21 sie 2007, 16:11

ostatnio widzialem fajny motyw jak ktos kojarzy ccs czarnego z Malopolskich KJS-ow na rej. KRA ma on podniesiony lewarek na wysokosci kierownicy a linki wypuszczone przez srodkowe wloty powietrza w desce rozdzielczej jak bedzie na jakims KJS to zrobie foto i wrzuce
POGANUS ; WALDEK ; ADAŚ -- GOOO !!!!!!!!!!!!
Obrazek
mortonrally
N3

Powrót do Mechanika rajdowa