Fotele do KJS

Wszystko o rajdówkach "od środka" :)

Moderator: SebaSTI

Fotele do KJS

Postprzez matadorRS » poniedziałek, 6 sie 2007, 21:17

Witam. Poszukalem troche w wyszukirwarce zarowno forumowej jak i google ale znalalem sprzeczne opinie i od ludzi ktorzy nie smigaja na rajdach.
Generalnie potrzebuje zakupic kubelki do Seicento. Maja sluzyc do KJSow. Przekopalem wyszukiwarke w poszukiwaniu roznych i tak.
Za 400zł mozna miec kopie Bomarco Experta
http://moto.allegro.pl/item220945768_fotele_sportowe_kubelkowe_speed_2_siedzenia_mirco.html
Lub za taka sama kase Bimarco C.
I teraz dylemat. Za Bimarco przemawia renoma i jakosc. Natmiast za tymi drugimi (Mirco) przemawia cena i wyglad.
Teraz czy ktos uzytkuje takie fotele Mirco i jak mu sie sprawuja. Moze ktos mial z nimi kontakt i moze je stanowco odradzic. Przyznam ze na fotkach wygladaja bardzo fajnie :)
Zapomnialem dodac ze kwestia bezpieczenstwa tez jest istotna :)
matadorRS
N1

Postprzez MSG Racing » poniedziałek, 6 sie 2007, 21:31

Nie wiem jak Bimarco ale Speed na pewno jest z odlewu. Mój fotel to właśnie Speed ale nie wiem jaki model i nie narzekam. Jest sztywny, twardy ale wygodny. Nie wiem jak te nowe, może mają leprze trzymanie boczne, nie siedziałem. Mój nie trzyma za dobrze pod pachami ale generalnie nie jest źle. Lepsze to niż zwykły fotel.
Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to wiem że chłopaki chcieli homologować fotele ale brakło kasy :?
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez matadorRS » poniedziałek, 6 sie 2007, 21:38

A jak z ich jakoscia wykonania i trwaloscia.
matadorRS
N1

Postprzez MSG Racing » poniedziałek, 6 sie 2007, 22:41

Ja używam przez 3 lata i nic sie nie dzieje, a wcześniej były używane przez 2 sezony. Nie przeciera sie, nie rozlatuje, a kilka stuknięć też było i nic.
Godne polecenia.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez RallyMAN » wtorek, 7 sie 2007, 01:47

Mam dokładnie taki fotel: http://fotele-speed.pl/admin/obrazy/fot ... 801632.jpg

Jest to Speed2 (Mirco2). Zakupiłem dwa takie fotele do Cinquecento Sportinga. I jestem z nich bardzo zadowolony. Jakość wykonania jest bardzo dobra. Fotel jest sztywny i nie ugina się. Jak na kubełek to jest wygodny. Bardzo dobrze mi się w nim jeździ... Polecam bardzo te fotele bo w takiej cenie są moim zdaniem najlepsze. Wolałem kupić dwa nowe kubły speed niż jeden Sparco :)
RallyMAN
A5

Postprzez Ohlins » wtorek, 7 sie 2007, 09:33

w którymś sklepie internetowym sa bimarco C za 300zł z przesyłką
Ohlins
A6

Postprzez Albert(Zambrów) » wtorek, 7 sie 2007, 10:00

Braciak śmiga w speedzie juz 3 rok, i nic złego sie nie dzieje.

Ale co do doboru kubełka, ja ostatnio kupiłem dwa Sparco Sprinty i w porównaniu ze speedem, mozna powiedzic ze sparco to sparco. Ale mimo to, nie moge powiedziec, że speedy sa złe, polecam.
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez matadorRS » wtorek, 7 sie 2007, 10:54

Dobra to mnie przekonaliscie. Zastanawia mnie tylko ktory wybrac. Sa chyba z 4 modele. Speed 1 ,2 3, 4 i RC :/ Chyba podjade osobiscie do goscia i oblukam :)
matadorRS
N1

Postprzez RallyMAN » wtorek, 7 sie 2007, 21:58

Albert(Zambrów) napisał(a):Braciak śmiga w speedzie juz 3 rok, i nic złego sie nie dzieje.

Ale co do doboru kubełka, ja ostatnio kupiłem dwa Sparco Sprinty i w porównaniu ze speedem, mozna powiedzic ze sparco to sparco. Ale mimo to, nie moge powiedziec, że speedy sa złe, polecam.

Z tym, ze sparco sprint ma konstrukcję rurową, przez co jest bardziej niebezpieczny przy dzwonie. A speed tak jak praktycznie wszystkie kubły jest to odlew i w razie dzwona pęknie. Konstrukcja rurowa się pognie i może Cię przez to poważnie uszkodzić.

MatadorRS napisał(a):Dobra to mnie przekonaliscie. Zastanawia mnie tylko ktory wybrac. Sa chyba z 4 modele. Speed 1 ,2 3, 4 i RC :/ Chyba podjade osobiscie do goscia i oblukam Smile

Speed 1,2,3,4 to po prostu wielkość fotela i tyle... RC ma głębsze siedzisko. Poza tym niczym te fotele się nie różnią. Ja mam 190cm wzrostu i mam dwójke. Jest prawie idealna. prawie, bo tyłek mieści mi się idealnie, ale mógłby być troszke wyższy (ale to po prostu kwestia tego, ze jestem wysoki). Trojka by była na wysokość dobra pewnie ale w tyłku za szeroka.
RallyMAN
A5

Postprzez matadorRS » piątek, 10 sie 2007, 13:58

Ja chyba wezme 3. Mam 184 ale swoje waze :D W sumie to 1cm roznicy ale najwyzje jak sie odchudze to sprzedam :lol:
matadorRS
N1

Postprzez barylax » czwartek, 23 sie 2007, 00:57

jak jeszcze nie kupiłeś tych foteli to sobie je daruj są cholernie miękkie kolega ma w polo te speedy kopie expertów a ja mam w clio experty i speedy sie gna jak papier w porównaniu do bimarco ja wolał bym poszuka używex expertów można trafi w dobrym stanie po 400zł nowe są chyba po ok 800
barylax
N2

Postprzez RallyMAN » czwartek, 23 sie 2007, 07:17

barylax napisał(a):jak jeszcze nie kupiłeś tych foteli to sobie je daruj są cholernie miękkie kolega ma w polo te speedy kopie expertów a ja mam w clio experty i speedy sie gna jak papier w porównaniu do bimarco ja wolał bym poszuka używex expertów można trafi w dobrym stanie po 400zł nowe są chyba po ok 800

I tu się z Tobą nie zgodze bo porównywałem experta do speed'a i nie ma praktycznie różnicy w sztywności tych foteli... Ja mam speed'y dwójki, waże ponad 80 kilo i jakoś nie ugina się oparcie ani nic. Siedziałem wiele razy w expercie i praktycznie nie ma różnicy więc po co przepłacać?
RallyMAN
A5

Postprzez matadorRS » czwartek, 23 sie 2007, 22:45

barylax napisał(a):jak jeszcze nie kupiłeś tych foteli to sobie je daruj są cholernie miękkie kolega ma w polo te speedy kopie expertów a ja mam w clio experty i speedy sie gna jak papier w porównaniu do bimarco ja wolał bym poszuka używex expertów można trafi w dobrym stanie po 400zł nowe są chyba po ok 800

Kolega bywa na KJSach we Wrocku? Jak tak to sobie obejrze. Jeszcze nie kupilem bo akurat trafil mi sie silnik 1,2 75KM za grosze i pierw silnik ;)
matadorRS
N1

Postprzez barylax » piątek, 24 sie 2007, 01:07

matadorRS napisał(a):

Kolega bywa na KJSach we Wrocku? Jak tak to sobie obejrze. Jeszcze nie kupilem bo akurat trafil mi sie silnik 1,2 75KM za grosze i pierw silnik ;)
bywam ale jak chcesz to zawsze możesz wpaśc do mnie i oblukac z jakiego rejonu wrocka jesteś?? jak coś to masz chyab mój numer kom bo juz ci kiedyś podawałem :)
barylax
N2

Postprzez barylax » piątek, 24 sie 2007, 01:11

RallyMAN napisał(a):

I tu się z Tobą nie zgodze bo porównywałem experta do speed'a i nie ma praktycznie różnicy w sztywności tych foteli... Ja mam speed'y dwójki, waże ponad 80 kilo i jakoś nie ugina się oparcie ani nic. Siedziałem wiele razy w expercie i praktycznie nie ma różnicy więc po co przepłacać?
to nie wiem na jakie ty te speedy trafiłeś może popraili sztywnośc kolega kupił niecały rok temu i normalnie można je ręka giąc czego tak łatwo juz expertem nie zrobisz sam waże 85kg i żadnych problemuw z expertami nie mam :D
barylax
N2

Następna strona

Powrót do Mechanika rajdowa