1 Rajd Świdnicki Krause

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez Banan » sobota, 23 cze 2007, 19:23

No i po rajdzie, bylo bardzo rajdowo :). Tak jak pisalem wczesniej, bylem 3x na Rosciszowie. Najpierw na pierwszym nawrocie przy zjezdzie do Rosciszowa, po dlugiej prostej od krzyzowki z Glinnem. Tak jak sie spodziewalem, dzialo sie :). Najpierw bokiem Urbanowicz, pozniej Sawicki. Nastepnie Slusarczyk na blokach poszedl do rowu, jednak kibice szybko go wyciagneli. Po pierwszym przejezdzie zjechalismy na mete lotna, gdzie wypakowal Jedrusinski - Musialo byc grubo :shock: Na drugim przejezdzie bylem na mostkach. Boka zapial Pachuta, Jaroszewicz, ale najlepiej przeszedl mostki Grondal - Rispekt! Przed przejazdem gosci, ktorych zostalo az czterech lunelo z gory deszczem. Niekontrolowany poslizg zaliczyl Sieklucki, obrocilo go i otarl sie o barierki. Trzeci przejazd to nawrot przy mecie lotnej. Ostatni oes, ostatni zakret, myslalem, ze chlopaki sie bardziej postaraja. Jedynie Paszek zarzucil Polo. No i jeszcze Walczak w Swifcie lecial juz po sladach Jedrusinskiego, ale skonczylo sie na trawie ;). Ogolnie rajdzik fajny, szkoda, ze czolowka gosci sie posypala juz na pierwszej petli.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez MARDRO » sobota, 23 cze 2007, 21:24

Ma ktos moze fotki z rajdu :?: :?: :?: :?: :?: :?:
>>>>>>>OPTOSCAN RALLY TEAM<<<<<<<
MARDRO

Postprzez SZUMI » sobota, 23 cze 2007, 22:26

MARDRO napisał(a):Ma ktos moze fotki z rajdu :?: :?: :?: :?: :?: :?:

proszę bardzo:

1 RAJD ŚWIDNICKI - KRAUSE
[OS 2]:
http://SZUMI.fotosik.pl/albumy/215080.html
[OS 3]:
http://SZUMI.fotosik.pl/albumy/215108.html
[OS 6]:
http://SZUMI.fotosik.pl/albumy/215110.html
FOTOGRAFIA Z RAJDÓW ITP.

r.szumny@wp.pl

http://motorecords.pl/galerie_autor,111,0,Ryszard_Szumny.html
SZUMI
A5

Postprzez wallygator » sobota, 23 cze 2007, 23:33

Ja podobnie jak Banan 3 x Rościszów :)
Pierwsza pętla na mostkach.
Efektownie Małyszczycki, Żółto granatowe Clio z nr 16 (nie wiem jak nazywa się kierowca) no i obrócony Grondal. Lancery - porażka :? Jedynie Sieklucki coś walczył z autem reszta na okrągło, aż żal było patrzeć :cry:

Druga pętla na zakrętach po spadaniu od mostków.
Znowu kozak Małyszczycki. Reszta raczej spokojnie z kilkoma wyjątkami. Goście jako jedynie na tym oesie w deszczu - bez emocji. No może poza Puszkielem.

Trzecia pętla na dwóch nawrotach kilka zakrtów powyżej mosktów.
Kilka małych boczków, ale ogólnie bez większych wydarzeń.

Wizualnie najlepiej Małyszczycki, Jaroszewicz, clio z nr 16, Grondal.

Jedrusinski z tego co opowiadał to złapał bloka na syfie i już tak poleciał prosto w barierę i spadł ze skarpy w dół jednocześnie obracajac sie o 180 stopni.

Nie wiem czy cię Banan cię dobrze skojarzyłem, ale organizatorzy mocno się namęczyli, żeby otaśmować te trasy a ty im zrywasz te taśmy :lol:
wallygator
N3

Postprzez Banan » sobota, 23 cze 2007, 23:36

wallygator napisał(a):Nie wiem czy cię Banan cię dobrze skojarzyłem, ale organizatorzy mocno się namęczyli, żeby otaśmować te trasy a ty im zrywasz te taśmy :lol:

Ale przeciez przeprosilem, bo to bylo niechcacy :).

PS. Mowimy o sytuacji na mostkach jakas godzine przed przejazdem, zgadza sie?
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez misiek_wrc » niedziela, 24 cze 2007, 11:11

OS 2 Kamionki rzeczka, zejście od strony rzeczki na pierwszy nawrót z mostkiem. Bardzo ładnie przejechała czołówka PZM -tu Widać było niedostatki mocy w 306 Nowocienia ale chłopak dawał radę. Nieźle poszli Jaroszewicz, Pachuta, Łukasz Sobocin Ladą no i oczywiście nasz forumowicz Kropek - Grondal ( znajomy ma filmik przejazdu Grondala to w późniejszym terminie opublikuje ). Po tym Os-ie na mecie widzieliśmy Kuchara i braci Dobrowolskich chłopaki stali wyluzowani ;)
Następnie był OS 6 zejście z przełęczy na 1 nawrót. Przy okazji pozdrawiam całą ekipę Majkos-a Sketeman-a.
Miejsce gdzie liczyłem na ułańska fantazję chłopaków z pucharu. I nie przeliczyłem się było kilka ratowań, jedna Astra poszła na wprost ( mamy niecały filmik z tego zdarzenia, jak ktoś może nagrał proszę podajcie linki ), co druga astra zaciągała rękaw co było dla mnie wielkim zdziwieniem i z podziwem patrzyłem co oni wyprawiają (pozytywnie). Potem spadł deszcz przed przejazdem gości więc chłopaki jadąc na slicku szli bokiem Grzybek i Sieklucki. Troszkę ich poniosło ale było ciekawie.
Następnie OS 7 mostki w Burkatowie. Lekkie wybicie przy wjeżdzie na mostek dawało ciekawy efekt jeżeli ktoś mocno napadał ;) Micha się cieszyła :P Przepięknie pojechał Grondal i Jaroszewicz
Ogólnie rajdzik bardzo fajny chłopaki pokazali bardzo ciekawą rywalizację i umiejętności. Jedynie brakowało mi więcej aut w RWD.
Może ktos wie co się stało z Ładą ??
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Postprzez Anonymous » niedziela, 24 cze 2007, 11:33

Anonymous

Postprzez darude » niedziela, 24 cze 2007, 12:11

Piękny rajd w wykonaniu Michała Elżbieciaka. :D Pomimo wielu problemów, które się mu przydarzyły m. in. dwa kapcie na jednym oesie, kara +20 sek. i paru innych, zdołał wygrac N0 o ponad 9 sekund. :)
Wielkie brawa i gratulacje dla załogi Elżbieciak/Wątroba!!! Drugi start w tym sezonie i druga wygrana, lepiej byc nie może. 8)
Czas na Subaru... :wink:
Obrazek
Michał Elżbieciak / Bartek Wątroba - OGIEŃ!!! :D
darude
N3

Postprzez Jucek » niedziela, 24 cze 2007, 14:23

Niestety muszę cie rozczarować. chlopaki nie wygrali N0. po mecie, na ostatnim posiedzeniu ZSS wyniki z OS2 poszly do weryfikacji. sedzia sie pomylil i wpisal im 8.15 zamiast 9.15 wiec do ich czasu nalezy dopisac 1min co daje im 3 wynik na rajdzie. N0 wygrala załoga nr 63 Ryznar/Jucewicz :P

P.S
Jesli ktos nam pstryknal fotke i chcialby sie podzielic to prosze o kontakt :) pozdro
Ostatnio edytowano niedziela, 24 cze 2007, 14:57 przez Jucek, łącznie edytowano 1 raz
GG 3389645
Jucek
N3

Postprzez Anonymous » niedziela, 24 cze 2007, 14:53

Trzecie miejsce też dobre miejsce :wink: :!:
Anonymous

Postprzez wallygator » niedziela, 24 cze 2007, 16:09

Banan napisał(a):Ale przeciez przeprosilem, bo to bylo niechcacy :).

PS. Mowimy o sytuacji na mostkach jakas godzine przed przejazdem, zgadza sie?

tak dokladnie o tej :)

wiesz jak chłop się potem męczył, żeby to wziązać spowrotem ? :lol:
wallygator
N3

Postprzez darude » niedziela, 24 cze 2007, 19:19

Jucek napisał(a):Niestety muszę cie rozczarować. chlopaki nie wygrali N0. po mecie, na ostatnim posiedzeniu ZSS wyniki z OS2 poszly do weryfikacji. sedzia sie pomylil i wpisal im 8.15 zamiast 9.15 wiec do ich czasu nalezy dopisac 1min co daje im 3 wynik na rajdzie. N0 wygrala załoga nr 63 Ryznar/Jucewicz :P

:cry: no właśnie tego się obawiałem patrząc na wyniki PZM. No cóż, na Subaru powinno byc tylko lepiej! :wink:
Obrazek
Michał Elżbieciak / Bartek Wątroba - OGIEŃ!!! :D
darude
N3

Postprzez kropek » niedziela, 24 cze 2007, 20:34

jestem zadowolony z rajdu spadania były super, po 2 rajdach nie udanych nareście meta podziękowania dla Kajetana Kajetanowicza dzięki
ma ktoś fotki z mety albo z ceremoni startu
kropek
N2

Postprzez boss » niedziela, 24 cze 2007, 20:38

kropek napisał(a):jestem zadowolony z rajdu spadania były super, po 2 rajdach nie udanych nareście meta podziękowania dla Kajetana Kajetanowicza dzięki

Co zrobił takiego Kajto że mu dziękujesz ??
boss
A5

Postprzez kropek » niedziela, 24 cze 2007, 20:41

boss napisał(a):
kropek napisał(a):jestem zadowolony z rajdu spadania były super, po 2 rajdach nie udanych nareście meta podziękowania dla Kajetana Kajetanowicza dzięki

Co zrobił takiego Kajto że mu dziękujesz ??

podarował mi kombinezon w którym jezdził w subaru
kropek
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM