Mroowa napisał(a):Czy mi się wydaje czy Ty, naprawdę cały świat odbierasz na czarno ? czasem czarno biało.... Enki bee, Polska rajdowe zadupie, bo kiedyś było lepiej... kiedyś może było ale teraz jest teraz i samym narzekaniem niczego nie zmienisz.
Widzę polski sport motorowy w czarnych barwach (patrz mój avatar), ale.. podaj jeden przykład że tak nie jest! Poza tym Enki nie są bee, bee jest to że PZM zakazując startów WRC zrobił coś na kszztałt używania dezodorantu zamiast mydła - nie postanowił podjąć działań zmierzających do tego, zeby w RSMP pojawili się sponsorzy tylko usunął najdroższą klasę. Był kiedyś taki kawał - ilu pracowników Microsoftu potrzeba zeby zmienić żarówkę? Odp - żadnego, jak się zarówki przepalą to Bill Gates ogłosi ciemnośc jako standard. Tak właśnie widzę to co się dzieje w polskim sporcie motorowym - równanie w dół i ogłaszanie tego jako nowy standard. Pamiętam co było jeszcze 6 lat temu, 5 wurców na cały sezon, wczesniej też od kilku lat wozów klasy A8 lub WRC nie brakowało, dlatego teraz trudno mi sie doszukać jakichś jaśniejszych odcieni szarości.
Narzekaniem nic nie zmienię, ale też nie zamierzam udawać że taki stan rzeczy mi pasi.
Co do Hołka to nadal uważam go za topowego kierowcę na naszym podwórku, ale niestety, raczej nie ma co liczyć na to że byłby w stanie nawiązać walkę z rozjeżdżonym Stohlem czy Gallim. W tym sensie jest według mnie jedną nogą na emeryturze. Oczywiscie nie widzę w tym nic złego - każdemu kiedyś kończy się forma, do tego bardzo cenię sobie jego wcześniejsze osiągnięcia i jego samego jako człowieka - bardzo inteligentny, potrafiący z sensem powiedzieć więcej niz 3 zdania do kamery, to własnie między innymi dzieki jego medialnosci mieliśmy taki rozkwit rajdów w Polsce w drugiej połowie lat 90tych, ale biznes jest biznes, nikt mu za zasługi nie da kasy na to zeby ściągnął sobie topowego wurca na polaka, a Van Dalen nie da wozu za darmo. Szczególnie w naszym kraju nie ma co liczyć na takie traktowanie, niejaka Agata Wróbel sortuje teraz śmieci w Anglii. I jak tu nie widzieć wszystkiego w czarnych barwach?