Krzysztof Hołowczyc

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez darekH » piątek, 30 mar 2007, 15:55

Żółtodziób zgadzam się z Tobą co do tego WRC, naprawdę ktoś chyba powinien się uszczypnąć i obudzić się ze snu, bo o C4 to najwyżej możemy śnić. Jak będzie Xsara to już byłby gigantyczny sukces. Jakiekolwiek WRC to byłoby super.

Co do samego Hołka, to jednak chyba troszkę przesadzasz, stety lub niestety Holo leje na szutrze całą naszą "czołówkę" nie piszę o Kuzaju bo to ekstraliga. Kuzi o ile nie wydzwoni i awarii nie będzie to z Holem wygra a napewno powalczy równo. Mimo tego że wychowałem się na Holkowych Toyotach, Imprezach 555 i mam wielki szacunke dla tego co zrobił dla rajdów to wkurza mnie to że te podobno "talenty" dostają tęgie baty od tak jak stwierdziłeś jedną nogą emeryta.

Holka stawiam w N-ce jednak, a jeżeli w WRC to coś starszego raczej myślę będzie. Rajd Polski jest w terminie w którym ciężko będzie coś topowego wyrwać. A już napewno nie C4 to po prostu żart jakiś ... hehe
gg:3048339
darekH
N2

Postprzez żółtodziób » piątek, 30 mar 2007, 20:25

Co do samego Hołka, to jednak chyba troszkę przesadzasz, stety lub niestety Holo leje na szutrze całą naszą "czołówkę" nie piszę o Kuzaju bo to ekstraliga. Kuzi o ile nie wydzwoni i awarii nie będzie to z Holem wygra a napewno powalczy równo. Mimo tego że wychowałem się na Holkowych Toyotach, Imprezach 555 i mam wielki szacunke dla tego co zrobił dla rajdów to wkurza mnie to że te podobno "talenty" dostają tęgie baty od tak jak stwierdziłeś jedną nogą emeryta.

Ja też się wychowałem na Hołkowych 555 i Celikach, ale nie ma bata - tyle czasu niejeżdżenia na pewno się odbije w taki czy inny sposób na formie.

A co do naszych "asów" to prawda jest brutalna - to jest rajdowe przedszkole. W niektórych przypadkach to nie jest kwestia talentu tylko kasy, niemniej jednak nie zważajac na przyczyny Polska jest rajdowym zadupiem i takim jeszcze przez długie lata pozostanie.

Również "superligowość" Kuzaja to dla mnie kwetia dyskusyjna - PCWRC pokazuje gdzie jest jego miejsce i to też o ile nie wydzwoni. Swego czasu Thiry i Campos też go troszkę "podleczyli" w ME.

Za chwilę oczywiscie posypią się na moją głowę gromy, ale taka jest niestety prawda - jak nasi jadą sie pokazać w świat to dostają mniejsze lub większe lanie, od czasu Kuliga nikt nie zrobił wyniku godnego szacunku i raczej była radocha jak w ogóle dojechał do mety. Taki jest poziom naszych rajdów niestety.
żółtodziób
A8

Postprzez hairpin » piątek, 30 mar 2007, 21:36

Hołek jeśli chce wygrac Rajd Polski musi jechac albo N4 albo S2000. Rajd jest eliminacją ME a tam WRC'e nie moga byc klasyfikowane. Podobnie jest na Bohemi gdzie WRC'e startują, a mimo to zwycięzcą rajdu jest N'kowicz (Pech - 2006). Jeśli pojedzie N4 to pewnie Sub, jeśli zdecyduje się na S2000 to Peugeot Polska coś wspominał o jednorazowym starcie na polskich OS'ach 207 S2000, kto wie?w końcu Holo ma juz doświadczenia z Peżotem.
hairpin
A5

Postprzez darekH » piątek, 30 mar 2007, 22:55

Do Żółodziób:
Myśląc o ekstralidze Kuzaja, miałem na myśli raczej to że ma on do dyspozycji najlepszy budżet, perfekcyjnie przygotowane autko, i dużo dużo jeździ.
Co do S2000 to nie sądze aby te auta były jeszcze zdolne na walke na szutrze, choć to zależy od konfiguracji trasy... jeżeli mało oporów i trasa szybka ale nie na odcięcie, to dają radę, ale tym autom po prostu brakuje odjeścia z oporów i brakuje prędkości maksymalnej.
gg:3048339
darekH
N2

Postprzez żółtodziób » sobota, 31 mar 2007, 01:07

Co do przygotowania Kuziego to zgadzam się, rzeczywiście sprzęcicho to zawsze miał tip-top i miał za co trenować. Ja jednak bardziej mam na myśli całokształt a niestety nawet topowe WRC nie pojedzie samo.

Co do S 2000 to akurat nie wiem czemu miałyby być wolniejsze na szutrach od N4, fakt ze nie zbierają się tak z dołu dobrze jak silniki turbo i mają troszkę mniej mocy, ale za to masz więcej biegów, skrzynię sekwencyjną i 200 kg mniej masy. Faktem jest że wrażenia wizualne są znacznie bardziej obiecujące niż rzeczywista przewaga nad N4, ale na Polaku nie powinno być problemu. Inna sprawa że to są dziwne konstrukcje, niepodobne do niczego co jeździło do tej pory, zawija bardziej jak Kit Car niż jak dotychczas używane czterołapy (nawet WRC wydają się jechać płynniej) i nasi mogą nie bardzo umieć tym jechać.
żółtodziób
A8

Postprzez Mroowa » sobota, 31 mar 2007, 06:24

Czy mi się wydaje czy Ty, naprawdę cały świat odbierasz na czarno ? czasem czarno biało.... Enki bee, Polska rajdowe zadupie, bo kiedyś było lepiej... kiedyś może było ale teraz jest teraz i samym narzekaniem niczego nie zmienisz.
Mroowa
S2000

Postprzez misiek_wrc » sobota, 31 mar 2007, 10:25

Po programie Sporrrt i wywiadzie z Holo jestem pod wrażeniem tego gościa siły, uporu i aktywności sportowej.. To co on robi w swoim wieku może być przykładem dla Wszystkich :) Podziwiam go za to, że potrafi sobie zjednac odpowiednich ludzi wokół własnej osoby którzy pomagają mu w tym co chcę osiągnąć w życiu sportowym :)
Marzą mi sie czasy powrotu tego gościa na naszej rajdowe trasy, walka na OS-ach z czołówką, imprezy po rajdowe.. Szkoda że niestety już bez nieodżałowanego Janusza [`] [`] [`]
To taka mała dygresja po ciekawym wywiadzie z Hołkiem :)
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Postprzez żółtodziób » sobota, 31 mar 2007, 11:42

Mroowa napisał(a):Czy mi się wydaje czy Ty, naprawdę cały świat odbierasz na czarno ? czasem czarno biało.... Enki bee, Polska rajdowe zadupie, bo kiedyś było lepiej... kiedyś może było ale teraz jest teraz i samym narzekaniem niczego nie zmienisz.

Widzę polski sport motorowy w czarnych barwach (patrz mój avatar), ale.. podaj jeden przykład że tak nie jest! Poza tym Enki nie są bee, bee jest to że PZM zakazując startów WRC zrobił coś na kszztałt używania dezodorantu zamiast mydła - nie postanowił podjąć działań zmierzających do tego, zeby w RSMP pojawili się sponsorzy tylko usunął najdroższą klasę. Był kiedyś taki kawał - ilu pracowników Microsoftu potrzeba zeby zmienić żarówkę? Odp - żadnego, jak się zarówki przepalą to Bill Gates ogłosi ciemnośc jako standard. Tak właśnie widzę to co się dzieje w polskim sporcie motorowym - równanie w dół i ogłaszanie tego jako nowy standard. Pamiętam co było jeszcze 6 lat temu, 5 wurców na cały sezon, wczesniej też od kilku lat wozów klasy A8 lub WRC nie brakowało, dlatego teraz trudno mi sie doszukać jakichś jaśniejszych odcieni szarości.

Narzekaniem nic nie zmienię, ale też nie zamierzam udawać że taki stan rzeczy mi pasi.

Co do Hołka to nadal uważam go za topowego kierowcę na naszym podwórku, ale niestety, raczej nie ma co liczyć na to że byłby w stanie nawiązać walkę z rozjeżdżonym Stohlem czy Gallim. W tym sensie jest według mnie jedną nogą na emeryturze. Oczywiscie nie widzę w tym nic złego - każdemu kiedyś kończy się forma, do tego bardzo cenię sobie jego wcześniejsze osiągnięcia i jego samego jako człowieka - bardzo inteligentny, potrafiący z sensem powiedzieć więcej niz 3 zdania do kamery, to własnie między innymi dzieki jego medialnosci mieliśmy taki rozkwit rajdów w Polsce w drugiej połowie lat 90tych, ale biznes jest biznes, nikt mu za zasługi nie da kasy na to zeby ściągnął sobie topowego wurca na polaka, a Van Dalen nie da wozu za darmo. Szczególnie w naszym kraju nie ma co liczyć na takie traktowanie, niejaka Agata Wróbel sortuje teraz śmieci w Anglii. I jak tu nie widzieć wszystkiego w czarnych barwach?
żółtodziób
A8

Postprzez dwrc » sobota, 31 mar 2007, 15:44

misiek_wrc napisał(a):Marzą mi sie czasy powrotu tego gościa na naszej rajdowe trasy, walka na OS-ach z czołówką, imprezy po rajdowe..

A komu to sie nie marzy...
Umnie Hołek jest zawsze na 1 pozycji, od małego mu kibicuje :wink:
dwrc
A5

Postprzez żółtodziób » niedziela, 1 kwi 2007, 13:41

No i muszę się wycofać, z bardzo wiarygodnych źródeł, których niestety nie mogę ujawnić (wysoko postawiona osoba w Orlenie) dowiedziałem się że istotnie są plany żeby sciągnąć dwie Xsary na Rajd Polski - jedną pojedzie Holo, a drugą przyjaciel Hołka, Jacek Ptaszek, przy czym tutaj sprawa jest jeszcze otwarta ze względu na nie do końca dopięty budżet. JEDNA XSARA JEDZIE NA PEWNO!

Xsara ma być jednak w najnowszej specyfikacji dostępnej dla kierowców prywatnych, na prawym forelu zasiądzie oczywiście Jean Marc Fortin.
żółtodziób
A8

Postprzez Marmetal » niedziela, 1 kwi 2007, 14:14

Dla tych co się za bardzo nie orientują, spójrzcie na datę w kalendarzu :P.
Marmetal
S2000

Postprzez Anonymous » niedziela, 1 kwi 2007, 14:22

prima aprilis :lol:
Anonymous

Postprzez żółtodziób » niedziela, 1 kwi 2007, 14:41

tak :)
żółtodziób
A8

Postprzez budyń » niedziela, 1 kwi 2007, 14:46

no faktycznie hołek emeryt pokazuje sie raz w roku i leje wszystkich rowno. wurcem tak łatwo sie nie zapomina jeździć. dodatkowo swój teren mobilizuje i wielka chęć jeżdzenia przez krzyśka skłania mnie do stwierdzenia że hola będzie ciężko objechać czymkolwiek by sie nie pojawił(i nie przemawia tu przeze mnie lokalny patriotyzm)
gsi power
budyń
N1

Postprzez wallygator » niedziela, 1 kwi 2007, 19:12

no nie wiem czy taki emeryt, przypomnijcie sobie wywiad z nim w Radiu Luz :wink:
mowił tam, że często śmiga subaryną po szutrach

a wy mowicie jak by on miał 60 lat i jeżdził na działkę posadzić ogórki :wink:
wallygator
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP