Rallypl - Artur: teraz sie

zdzwilem. Demo skacze na colinie3 na takiej grafie

ta karta nie jest moze jakims cuedm techniki ale jesli u mojego kuzyna na GF4MX chodzi plynnie na 800x600 i przy low detalach to u Ciebie cos nie tak

Zainstaluj nowe stery do Radeona, bo ja jak zainstalowalem te ktore mialem na plycie to colin2 mi skakal jak cholera

To pierwsza rada. Druga: przeinstalowales winde

jak zostawiles stary windows to postaw od nowa winde

koniecznosc przy zmianie grafy

przeciez zmienaisz stery z nVidia na ATI. jak zakladalem R9100 to zrobilem formata, postawilem XP'ka zainstalowalem stery z plytki, ale byly do bani wiec zainstalowalem Catalyst'y 3,4 i nie mam problemow z karta zadnych
Teraz nastepna sprawa: co jest z colinem2

ja po formacie zainstalowalem sobie CMR2 i gram bez zadnych problemow. Mam wersje angielska. Wszystko jest OK, grafa plynnie chodzi w 1024x768 na full detalach, czasem sie na deszczu przycina, ale to wina za slabego proca i dretwego ramu. Pod koniec wakacji zmienia sprzet na AthlonaXP, plyte na nForce2 i DDR w dualu to wtedy dopiero bedzie kazda giera smigac.
tomas: Radeon 9200 to jest po prostu Radeon 9000 z dolozonym agpx8. Co do R9000Pro to nie jest to wcale taka slaba karta. Szybsze to to jest od GF4MX i to znacznie. No i szybsze od R9000. Fakt ze nie warty tej kasy. Jesli chodzi o wymiane karty to najpierw proponuje zeby Artur pokombinowal z winda i sterami niz oddawal R9200.